Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

Film Topic #11

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Ok, geen probleem. Dan zal ik daar een top 100 insturen als je hem organiseert en ik het niet vergeet. Voorlopig 135/250 van de fok 250 gezien, het gaat nu wel vrij snel heb ik het idee, en er staan ofwel nog heel wat klassiekers op die iedereen al gezien heeft ofwel films a la Darbareye Elly op die gewoon volledig in mijn straatje liggen die ik nog niet heb gezien. Ik doe het op die lijst ook veel beter dan de andere top 250 lijsten. Misschien ook omdat de IMDb te veel op klassiek, Indisch en eigenlijk ook recent populaire ontvangen films (Pixars, het betere superheldenwerk en de betere blockbusters) gefocust is, en Reddit echt nog meer op populair mainsteam werk gefocust is, waar er bij de fok top 250 wel wat ruimte is voor populaire indiewerk, en het ook anderzijds een niet te klassieke lijst is, wat ik wel graag heb.

  Fok top 250: 135/250
  MM top 250: 116/250
  Reddit top 250: 126/250
  IMDb top 250: 113/250

  Van de FMovie top 100 ook al 79/100 gezien (wow dat gaat rap). Into The Wild, Reservoir Dogs, Godfather pt II, Apocalypse Now, The Usual Suspects, TWBB, Snatch, Scarface, Garden State, La meglio gioventu, La haine, Dogville, The Deer Hunter, Persona, The Big Lebowski, Oldeuboi, Gran Torino, Sin City, Walk The Line, The Thin Red Line en The Fountain moet ik nog zien.

  Comment


   Oorspronkelijk geplaatst door Laki Bekijk berichten
   Zoe lijkt me ook een fijn filmpje dat op Netflix is gereleased (en ik moet ook nog Equals, Newness en Like Crazy zien van die regisseur, dus daar ga ik me ook eens mee bezig houden).
   Oorspronkelijk geplaatst door Simonsav Bekijk berichten
   Zoe staat op mn watchlist, ook vooral door die regisseur. Vond zowel Like Crazy als Equals erg goede films. Scoren niet echt goed bij het grote publiek, daar zijn ze te dromerig en traag voor denk ik.
   In aanvulling daarop heb ik de laatste dagen nog 3 films van de man gekeken. Breathe In (met Guy Pearce en Felicity Jones) misschien de minste, een vrij cliché verhaaltje met oudere man die verliefd wordt op jonger meisje, maar subtiel verfilmd en daarom best wel intrigerend. Ook hele mooie, veelzeggende slotscene. Daarna Newness (met Nicholas Hoult, en Laia Costa - dat is de meid uit Victoria) een film die inspeelt op de vluchtigheid van het hedendaagse online daten, die vond ik erg goed. Heerlijke chemie tussen beide hoofdrolspelers en een erg boeiende inkijk op daten in de 21e eeuw. En vervolgens zijn nieuwste ook nog gezien, Zoe dus (met Ewan McGregor en de altijd goede Lea Seydoux), hierin heeft Doremus een klein beetje zijn mosterd gehaald bij Ex Machina want ook hier gaat het over de ontwikkeling van een artificieel gebouwde mens. Dit gecombineerd met het diepe verlangen én de zoektocht naar een vorm van liefde bij de mens levert echt een heerlijke film op, één van de beste van het jaar tot nu toe.

   Kortom, dat zijn nu toch al 5 uitstekende films waarin Drake Doremus zijn eigen stijl aan het perfectioneren is, het gaat wat mij betreft ook alleen maar de goede kant op. Combineer dit met zijn fantastische webisodes The Beauty Inside die hij eerder al regisseerde én het feit dat deze man ook nog erg jong, dan zit er volgens mij in de toekomst zeker ergens een meesterwerkje aan te komen

   Comment


    Cool, ik slinger ff wat aan

    Comment


     Welke site gebruiken jullie voor die maandelijkse overzichten?

     Comment


      whatiwatch.net

      Comment


       Net maar eens de enige ontbrekende film van de Cornetto-trilogie gekeken die ik nog niet had gezien. Het stelde wederom niet teleur! Ge-wel-dig... Weet niet zeker welke ik het leukste vind. The World's End had ik nog niet gezien en kwam ineens langs op Veronica. Tof!

       Comment


        Dinsdag de 'black and chrome'-versie van Mad Max: Fury Road gezien: holy shit, wat zag dat er vet uit. De film komt zo, denk ik, nog beter tot zijn recht. Echt de moeite waard om de film zo nog eens te herkijken.

        Comment


         Oorspronkelijk geplaatst door MrMHB Bekijk berichten
         Net maar eens de enige ontbrekende film van de Cornetto-trilogie gekeken die ik nog niet had gezien. Het stelde wederom niet teleur! Ge-wel-dig... Weet niet zeker welke ik het leukste vind. The World's End had ik nog niet gezien en kwam ineens langs op Veronica. Tof!
         Shaun of the Dead vond ik vrij onverwacht echt leuk. Hot Fuzz vond ik overdreven, en duurde naar mijn gevoel erg lang, en vond ik dus minder leuk. The World's End kijk ik misschien ooit wel eens, maar ik heb van horen zeggen gehoord dat This is the End beter is (waar ik ook al niet zo een fan van was, maar misschien toch eens ooit ga herbekijken). Maar soit. Als ik nog een film van Wright moet zien zal het eerder Scott Pilgrim vs the World en Baby Driver zijn.

         Oorspronkelijk geplaatst door bril_idioot Bekijk berichten
         Dinsdag de 'black and chrome'-versie van Mad Max: Fury Road gezien: holy shit, wat zag dat er vet uit. De film komt zo, denk ik, nog beter tot zijn recht. Echt de moeite waard om de film zo nog eens te herkijken.
         Moet ik ook nog gewoon zien... Iets wat me wel tegenhoudt bij die film (en dat heb ik wel vaker bij remakes / reboots / vervolgfilms), is dat ik de originele Mad Max trilogie nog niet heb gezien, maar ik heb ook wel gehoord dat dat blijkbaar niet nodig is, om deze film te kunnen volgen, en ik denk dat ik eerder liever de reboot zie, en dan pas later de originele trilogie dan andersom. Net zoals ik dat met de Planet of the Apes films ook heb. Dus misschien bekijk ik hem binnenkort toch gewoon eens zo.

         Zelf in tussentijd weer drie films gezien. Der kommer en dag was een mooi Deens drama over twee Deense broers met een alleenstaande mama die omwille van ziekte niet meer voor haar kinderen kunnen zorgen, en ze zo in een zeer streng weeshuis gezet worden waar de tijd is blijven staan. Speelt zich af in de jaren '60 waar er ook aandacht is besteedt aan de achtergrond van de ruimte-exploratie toen.

         Verder ook Moonrise Kingdom gezien, wat mijn eerste Wes Anderson is. Uiteindelijk niet slecht, maar zoals verwacht ligt het me ook niet echt. Al viel het nog wel mee doordat het deels een beetje een coming-of-age thema heeft, en vrij vermakelijk is. De film is uiteraard mooi gemaakt en mooi gefilmd, maar ik heb toch liever een film die het iets serieuzer neemt. Binnenkort komt The Grand Budapest Hotel ook nog aan de beurt.

         En dan heb ik ook nog Bo gezien, welke een beetje een typisch Vlaams drama is. Drama's die in principe nooit echt saai zijn doordat er eigenlijk vrij veel in gebeurt, maar daardoor boet het (zoals vaker bij Vlaamse drama's) ook wat in in realisme. Het script vind ik sowieso het zwakste punt aan de film, en daar lijden de acteerprestaties een klein beetje onder, al vind ik dat op zich ook niet zo erg. Het pakt wel, en het is vermakelijk. Maar er zat veel meer in.
         Last edited by Laki; 17 aug 2018, 16:44.

         Comment


          Oorspronkelijk geplaatst door Weslinho Bekijk berichten
          Welke site gebruiken jullie voor die maandelijkse overzichten?
          Letterboxd

          Comment


           Ik check films op icheckmovies, zet films op whatiwatch, geef een rating aan de film die ik gezien heb op IMDb en moviemeter, en schrijf ik bij quasi elke film een review op moviemeter (lengte en kwaliteit daarvan verschillen wel) en tenslotte vul ik mijn films aan op letterboxd (wel op uitstel, en het is nu ook de moment om te "importeren van imdb, al heb ik wel mijn dagboek een beetje ermee verkloot, en moet ik dat nog bijwerken... Als je betaalt, kan je bovendien trouwens leuke statistieken zijn, wat ik bijvoorbeeld wel zou doen als ik meer films had gezien.

           ICM heeft ook leuke lijsten, maar die zijn een beetje te veel gericht op klassiek werk, en niet elke lijst is even sterk. Er is nu ook een discussie gaande over welke lijsten worden toegevoegd. Ik denk dat een lijst voor vrouwelijke regisseurs en zwarte filmmakers er wellicht zullen worden aan toegevoegd, en mogelijk krijgen we binnenkort 5 tot 10 nieuwe filmlijsten - de ICM forum top 1000, een lijst voor Chili, een uitbreiding van TSPDT tot 1001-2000, S&S 75 Hidden Gems, S&S Best of the year polls zijn ook lijsten die wel kans maken.

           Ik vind ook dat bepaalde landen aan een herwerking toe zijn of bepaalde lijsten verouderd zijn en dus vernieuwing kunnen gebruiken, al is dat voor de landlijsten ook niet altijd eenvoudig (bvb. Brazilie). Veel lijsten zijn niet perfect, maar ik denk dat we het zullen moeten doen met wat we hebben for now... Het decennium loopt ook bijna ten einde, dus op dat vlak zullen er vrij binnenkort ook wel nieuwe best of the decade lists binnenlopen / official worden, en starten we met de 2020's.

           Maar de meeste lijsten zijn dus ofwel vrij georienteerd naar klassiek of naar wat goed bevonden door critici. Je hebt natuurlijk ook wel lijsten als de Reddit top 250, karrenvracht aan IMDb lijsten, Academy lijsten (welke ik qua keuzes gewoon meer "safe" vind en gericht naar conventioneel dramawerk), fok! top 250 (minder mainstream dan IMDb en Reddit though) enzovoort. Maar voor ieders is er wel wat wils denk ik, al moet je de mankementen er dan bijnemen.

           De TSZDT lijst vind ik zo wel leuk of de 21st century most acclaimed films (hoewel het soms echt wel een beetje gericht is naar critici toe, en op zeer traag / soms saai werk, maar even goed ook prachtige parels), enzovoort. Op dit moment leg ik nog wel prioriteit op de top 250 lijsten een beetje, en kijk ik gewoon willekeurig vooral.           Dit zijn de tien lijsten waar ik het op dit moment het best doe qua ranking. Vaak omdat ik één of twee films uit een bepaald land heb gezien, en de rest die een account geeft juist vaak niet, tenzij de veelkijkers dan.

           Spaghetti westerns is ook wel grappig, heb er nog maar 4 in totaal gezien, alle vier van Leone, en toevallig dus alle vier ook in die lijst. iCM Forum's 500<400 is een lijst waarop de 500 beste films volgens het forum worden verkozen, maar dan films die minder dan 400 checks hebben op dit forum... Die wordt nu juist trouwens gedaan, dus als je wilt kan je je registreren op het ICM Forum en jouw lijst doorsturen.

           En de 2010's van IMDb reflecteert wellicht dat ik vooral op recent werk focus, en weinig klassiekers heb gezien, en zelfs over het algemeen nog niet zo veel heb gezien van bijvoorbeeld de 1990's. Ongeveer 45% van de films die ik gezien heb, zijn geproduceerd na 2010.

           Ariel Award (Mexico) gaat er wellicht ook bijkomen binnenkort door Amores Perros en la jaula de oro die ik ga zien, en Las elegidas staat blijkbaar ook de lijst, en op Netflix, en ging ik dus ook eens kijken.
           Last edited by Laki; 21 aug 2018, 19:06.

           Comment


            Weer twee mooie films gezien.

            4 Luni, 3 Saptamâni si 2 Zile is een zeer sterke film die zich afspeelt in Roemenië tijdens de nadagen van het communisme, en vooral dieper ingaat op de abortuspolitiek van de Ceausescu's en het destructieve impact daarvan op de levens van jonge vrouwen. Op zich is het in de kern van een traag drama maar qua spanning doet het absoluut denken aan een nagelbijtende thriller met soms zelfs horrorelementen. Bepaalde scènes gaan ook echt dieper in op dat paranoia gevoel dat voor een groot deel in de film aanwezig is, en je ook achtervolgt. Dat wordt dan weer gecombineerd met scènes waaruit blijkt dat het leven in die tijd (het menselijk handelen, omgaan met familie en vrienden) uiteindelijk in wezen niet zo veel verschilt met hoe wij vandaag de dag tegenwoordig handelen in het westen. Voor mij echt één van de betere werken van afgelopen decennium, en een mooi voorbeeld van de pracht van pure cinéma. 4,5*

            Las elegidas is een Mexicaans drama die ook dieper ingaat op een vrouwonvriendelijk thema namelijk prostitutie. Ook dit vond ik bij vlagen echt enorm sterk, en ook hier vond ik het verhaal van begin tot einde zeer interessant. Is een beetje onder de radar gebleven, maar zeker en vast een aanrader, en wellicht één van de betere Mexicaanse films van de laatste tijd. Ook een voorbeeld van echte cinéma. Veel vragen blijven echter wel onbeantwoord. 4,0*

            Nu heb ik In The Mood For Love uit de bib ontleend dus die film kijk ik vanavond, en ook La jaula de oro (nog een andere Mexicaanse film) staat op het programma voor één der komende dagen.
            Last edited by Laki; 22 aug 2018, 15:54.

            Comment


             Opnieuw drie mooie films gezien.

             The Pianist is een mooie film die je meeneemt in het verhaal van een Jood met uitzonderlijke gaven doorheen de tweede wereldoorlog in Warschau, en je via zijn verhaal ook de gebeurtenissen die daar plaatsvonden opnieuw laat meeleven. Natuurlijk wel een zeer erge film. Het sterkste punt is de set design van Warschau en de stad/ghetto die volledig "tot leven" komt. Het iets mindere middenstuk, en het niet echt authentieke taalgebruik weerhouden me echter van een hogere waardering. 3,5* (neigend naar 4)

             Song of the Sea is een zeer mooie en zachte indie-animatiefilm, en de stijl is echt waar indrukwekkend mooi, één en al pracht. Ik werd volledig meegesleept in het simpele maar echt mooie en ontroerende verhaal dat zijn oorsprong heeft in de Ierse en Schotse mythologie. De leeuwenkoning lijkt van zijn troon gestoten te zijn, want dit is mijn nieuwe favoriete animatiefilm. 4,5*

             Irréversible is een geweldige maar ook ontnuchterende trip met misschien wel één van de allersterkste scènes die cinema heeft voortgebracht, of zelfs twee. Maar ik doel dus op de Rectum scene in het begin. Cassel acteert ook echt op een weerzinwekkend hoog niveau, en dit kan zich ook wel scharen tot één van de beste acteerprestaties die ik ooit in een film heb gezien. En dan zwijgen we nog over Monica Belluci, Dupontel en Prestia. Sound design (Bangalter) en camerawerk (Debie) zijn ook van een ongekend hoog niveau. Het is geen feel-good film, maar het is verdorie toch echt wel een zeer sterke film. 4,5* (neigend naar 5*).

             Comment


              Gisteren Tag gekeken met wat vrienden: echt een aanrader, wat mij betreft. Eén van de leukere comedies van de afgelopen jaren. Was van tevoren een beetje bang dat alle grappige momenten al in de trailer gestopt zouden zijn, maar dat is allerminst het geval.

              Comment


               Oorspronkelijk geplaatst door bril_idioot Bekijk berichten
               Gisteren Tag gekeken met wat vrienden: echt een aanrader, wat mij betreft. Eén van de leukere comedies van de afgelopen jaren. Was van tevoren een beetje bang dat alle grappige momenten al in de trailer gestopt zouden zijn, maar dat is allerminst het geval.
               Tag is inderaad wat een goeie komedie moet zijn, niet meer of niet minder. Enkel het melige einde vond ik mwah. Maar eigenlijk vanaf het begin met het bureaustoel gooien hardop zitten lachen tot bijna aan het einde. Mooi filmpje.

               Comment


                Melig is inderdaad wel het juiste woord om het einde te omschrijven.

                Comment


                 Nog een stuk of acht films gezien tijdens de laatste twee weken. Helaas toch ook een paar (halve) teleurstellingen of films die hun volledig potentieel niet waarmaken. Heat was de enige film waaraan ik een 4+ rating aan uitgaf, met voor een (toch wel) mainstream film best wel goede cinematografie met dank aan de kunsten van Michael Mann. Verder The Grand Budapest Hotel (dat ik goed vond, ondanks de kutinleiding) en 6 Years (leuk mooi indiefilmpje op Netflix) een 3,5* gegeven.

                 Dan de films met een 3,0*: Children of Men had een sterker tweede deel, maar een slecht eerste deel. Het tweede deel redt echter de film, maar enorm onder de indruk van de background story was ik niet bepaald. Het sterkste aspect is hoe de film gefilmd werd (cinematografie) en de opbouw van de scènes. Hacksaw Ridge was goed maar heeft natuurlijk die onvermijdelijke laag Amerikaanse heroïek en religieuze propaganda maar in de kern zit wel een film die er mee door kon als je dat gegeven eruit filtert. The Fault in Our Stars had een goed begin, maar door bepaalde keuzes in het verhaal bleef het bij een film die zijn goede momenten had maar zijn volledige potentieel niet kon waarmaken. Bij Faa yeung nin wa had ik wederom moeite om in het verhaal te komen en ik hou niet van bepaalde stijlelementen die de regisseur toepast (welke het verhaal lastiger te volgen maakt, zoals de korte takes, personen niet in beeld en achter objecten filmen), maar qua stijl is het wel zeker en vast een mooie film (de keerzijde) en naar het einde toe (maar dan wel al de laatste 20 minuten) raakte ik beter in de film. Volgens mij wel een film die ik beter zal kunnen waarderen bij een herziening.

                 Dan heb ik ook nog The Edge gezien welke zelfs als actiefilm een (klein) beetje teleurstelde doordat het te veel focust op het drama subplotje en de beer, en te weinig op het survivalaspect helaas met ook wel een erg cliché aanloop. Die gaf ik 2,5*. The Usual Suspects was verder een flinke tegenvaller, welke naast het verhaal niet echt veel te bieden had, en als het verhaal je niet veel doet, omdat het onder andere enkel rond een twist is gebouwd, blijft er uiteindelijk heel weinig over om ervan te genieten en dat heb ik mogen ervaren. Ik vond het verder nodeloos ingewikkeld, waar de film na afloop niet echt weet waar naartoe te gaan. Die film kreeg dan ook een onvoldoende.
                 Last edited by Laki; 28 aug 2018, 22:07.

                 Comment


                  Augustus
                  Films
                  103. Era Uma Vez Eu, Verônica (Marcelo Gomes, 2012) :: 7.2
                  104. Bamui haebyun-eoseo honja (Sang-soo Hong, 2017) :: 6.0
                  105. Mission: Impossible - Fallout (Christopher McQuarrie, 2018) :: 7.5
                  106. Qing mei zhu ma (Edward Yang, 1985) :: 6.0
                  107. Breathe In (Drake Doremus, 2013) :: 7.0
                  108. Newness (Drake Doremus, 2017) :: 7.4
                  109. Zoe (Drake Doremus, 2018) :: 7.7
                  110. Tag (Jeff Tomsic, 2018) :: 6.5
                  111. Upgrade (Leigh Whannell, 2018) :: 6.5
                  112. Calico Skies (Valerio Esposito, 2016) :: 4.9

                  Series
                  113. 13 Reasons Why - Seizoen 2 (Brian Yorkey, 2018): Aflevering 1 t/m 13 :: 4.0
                  114. Designated Survivor - Seizoen 1 (David Guggenheim, 2016): Aflevering 1 t/m 17 (nog niet af gezien)
                  115. Supernatural - Seizoen 13 (Eric Kripke, 2017): Aflevering 10 t/m 23 :: 7.7

                  Statistieken
                  Totaal 10 films (maandgemiddelde: 12.0) gekeken:
                  - Kort (t/m 20 min.): 0.
                  - Middel (21 t/m 75 min.): 0.
                  - Lang (meer dan 75 min.): 10.

                  Totaal 44 afleveringen van series gekeken.

                  Totale speelduur: 3202 min.
                  Aantal films / series herzien: 0.

                  Best beoordeeld: Zoe, Supernatural (7.7, 15de dit jaar).
                  Slechtst beoordeeld: 13 Reasons Why - Seizoen 2 (4.0).

                  Media-verdeling
                  1.
                  12.

                  Comment


                   Augustus
                   Films
                   84. Everything, Everything (Stella Meghie, 2017) :: 6.0
                   85. Blockers (Kay Cannon, 2018) :: 4.8
                   86. Sicario: Day of the Soldado (Stefano Sollima, 2018) :: 7.8
                   87. Aliens (James Cameron, 1986) :: 6.9
                   88. Tag (Jeff Tomsic, 2018) :: 6.4
                   89. Deadpool 2 (David Leitch, 2018) :: 7.1
                   90. Prometheus (Ridley Scott, 2012) :: 8.0
                   91. Alien: Covenant (Ridley Scott, 2017) :: 8.0
                   92. Snow White and the Huntsman (Rupert Sanders, 2012) :: 5.8
                   93. The Warriors (Walter Hill, 1979) :: 6.9
                   94. To All the Boys I've Loved Before (Susan Johnson, 2018) :: 7.8
                   95. Papillon (Michael Noer, 2017) :: 7.8

                   Series
                   96. The 100 - Seizoen 2 (Jason Rothenberg, 2014): Aflevering 15 t/m 16 :: 7.6
                   97. The 100 - Seizoen 3 (Jason Rothenberg, 2016): Aflevering 1 t/m 11 (nog niet af gezien)
                   98. New Girl - Seizoen 6 (Elizabeth Meriwether, 2016): Aflevering 4 t/m 14 (nog niet af gezien)

                   Statistieken
                   Totaal 12 films (maandgemiddelde: 10.8) gekeken:
                   - Kort (t/m 20 min.): 0.
                   - Middel (21 t/m 75 min.): 0.
                   - Lang (meer dan 75 min.): 12.

                   Totaal 24 afleveringen van series gekeken.

                   Totale speelduur: 2187 min.
                   Aantal films / series herzien: 0.

                   Best beoordeeld: Prometheus, Alien: Covenant (8.0, 8ste dit jaar).
                   Slechtst beoordeeld: Blockers (4.8).

                   Media-verdeling
                   2.
                   7.
                   6.

                   Comment


                    Augustus
                    Films
                    93. Mission: Impossible - Fallout (Christopher McQuarrie, 2018) :: 7.8
                    94. Hannah Gadsby: Nanette (John Olb, Madeleine Parry, 2018) :: 9.0
                    95. Celda 211 (Daniel Monzón, 2009) :: 7.5
                    96. Zodiac (David Fincher, 2007) :: 7.8
                    97. Extinction (Ben Young, 2018) :: 4.8
                    98. A Single Man (Tom Ford, 2009) :: 8.2
                    99. How It Ends (David M. Rosenthal, 2018) :: 6.5
                    100. Under the Silver Lake (David Robert Mitchell, 2018) :: 6.0
                    101. Christopher Robin (Marc Forster, 2018) :: 6.5
                    102. Pacific Rim (Guillermo del Toro, 2013) :: 7.2
                    103. It Comes at Night (Trey Edward Shults, 2017) :: 8.0
                    104. Watchmen (Zack Snyder, 2009) :: 7.0
                    105. Deadpool 2 (David Leitch, 2018) :: 6.2
                    106. High-Rise (Ben Wheatley, 2015) :: 7.5
                    107. Long Way Back Home (Jeff Nichols, 2018) :: -
                    108. Zoe (Drake Doremus, 2018) :: 8.2
                    109. Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michel Gondry, 2004) :: 8.0
                    110. Ocean's Eight (Gary Ross, 2018) :: 5.8

                    Series
                    111. The Handmaid's Tale - Seizoen 1 (Bruce Miller, 2017) :: 9.0
                    112. Sharp Objects - Seizoen 1 (Marti Noxon, 2018) :: 9.2
                    113. Yellowstone - Seizoen 1 (Taylor Sheridan, 2018) :: 7.5

                    Statistieken
                    Totaal 18 films (maandgemiddelde: 11.8) gekeken:
                    - Kort (t/m 20 min.): 1.
                    - Middel (21 t/m 75 min.): 1.
                    - Lang (meer dan 75 min.): 16.

                    Totale speelduur: 1983 min.
                    Aantal films / series herzien: 0.

                    Best beoordeeld: Sharp Objects - Seizoen 1 (9.2, 1ste dit jaar).
                    Slechtst beoordeeld: Extinction (4.8).

                    Media-verdeling
                    3.
                    6.
                    8.
                    4.

                    Comment                     Augustus
                     Films
                     79. Avengers: Infinity War (Anthony Russo, Joe Russo, 2018) :: 7.0
                     80. Deadpool 2 (David Leitch, 2018) :: 6.9
                     81. Ready Player One (Steven Spielberg, 2018) :: 7.5
                     82. The Killing of a Sacred Deer (Yorgos Lanthimos, 2017) :: 7.5
                     83. Clerks II (Kevin Smith, 2006) :: 7.3
                     84. Upgrade (Leigh Whannell, 2018) :: 7.6
                     85. Hereditary (Ari Aster, 2018) :: 7.0
                     86. Blade Runner 2049 (Denis Villeneuve, 2017) :: 8.0
                     87. Juyuso seubgyuksageun (Sang-Jin Kim, 1999) :: 6.5

                     Series
                     88. La casa de papel - Seizoen 1 (Álex Pina, 2017): Aflevering 1 t/m 13 :: 7.8
                     89. La casa de papel - Seizoen 2 (Álex Pina, 2017): Aflevering 1 t/m 6 :: 7.5
                     90. The Death of Yugoslavia - Seizoen 1 (Norma Percy, 1995): Aflevering 1 t/m 6 :: 8.3
                     91. Star Trek: Deep Space Nine - Seizoen 2 (Rick Berman, Michael Piller, 1993): Aflevering 20 t/m 26 :: 7.8
                     92. Star Trek: Deep Space Nine - Seizoen 3 (Rick Berman, Michael Piller, 1994): Aflevering 1 t/m 15 (nog niet af gezien)

                     94. Westworld - Seizoen 2 (Lisa Joy, Jonathan Nolan, 2018): Aflevering 8 t/m 10 :: 7.6

                     Statistieken
                     Totaal 9 films (maandgemiddelde: 8.3) gekeken:
                     - Kort (t/m 20 min.): 0.
                     - Middel (21 t/m 75 min.): 0.
                     - Lang (meer dan 75 min.): 9.

                     Totaal 50 afleveringen van series gekeken.

                     Totale speelduur: 3563 min.
                     Aantal films / series herzien: 0.

                     Best beoordeeld: The Death of Yugoslavia - Seizoen 1 (8.3, 4de dit jaar).
                     Slechtst beoordeeld: Juyuso seubgyuksageun (6.5).

                     Media-verdeling
                     16.
                     Last edited by Rexcoder; 31 aug 2018, 22:35.

                     Comment


                      Augustus
                      Films
                      98. The Fly (David Cronenberg, 1986) :: 8.8
                      99. Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (Alejandro González Iñárritu, 2014) :: 7.5
                      100. Zombieland (Ruben Fleischer, 2009) :: 6.5
                      101. Der Nachtmahr (Akiz, 2015) :: 8.2
                      102. C'era una volta il West (Sergio Leone, 1968) :: 7.5
                      103. Der kommer en dag (Jesper W. Nielsen, 2016) :: 8.2
                      104. Moonrise Kingdom (Wes Anderson, 2012) :: 6.0
                      105. Bo (Hans Herbots, 2010) :: 6.5
                      106. Ted 2 (Seth MacFarlane, 2015) :: 6.0
                      107. 4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (Cristian Mungiu, 2007) :: 8.8
                      108. Las elegidas (David Pablos, 2015) :: 8.2
                      109. The Pianist (Roman Polanski, 2002) :: 7.2
                      110. Song of the Sea (Tomm Moore, 2014) :: 8.5
                      111. Irréversible (Gaspar Noé, 2002) :: 9.0
                      112. Children of Men (Alfonso Cuarón, 2006) :: 6.5
                      113. 6 Years (Hannah Fidell, 2015) :: 7.5
                      114. The Grand Budapest Hotel (Wes Anderson, 2014) :: 7.2
                      115. The Usual Suspects (Bryan Singer, 1995) :: 1.0
                      116. Heat (Michael Mann, 1995) :: 8.5
                      117. The Edge (Lee Tamahori, 1997) :: 5.2
                      118. Faa yeung nin wa (Kar Wai Wong, 2000) :: 6.2
                      119. Hacksaw Ridge (Mel Gibson, 2016) :: 6.5
                      120. The Fault in Our Stars (Josh Boone, 2014) :: 6.2
                      121. Silver Linings Playbook (David O. Russell, 2012) :: 7.5

                      Series
                      122. Avatar: The Last Airbender - Seizoen 1 (Michael Dante DiMartino, Bryan Konietzko, 2005): Aflevering 1 t/m 10 (nog niet af gezien)
                      123. The Putin Interviews - Seizoen 1 (Oliver Stone, 2017): Aflevering 1 t/m 2 (nog niet af gezien)
                      124. Two and a Half Men - Seizoen 1 (Lee Aronsohn, Chuck Lorre, 2003): Aflevering 1 t/m 16 (nog niet af gezien)
                      125. The World at War - Seizoen 1 (Jeremy Isaacs, 1973): Aflevering 11 (nog niet af gezien)

                      Statistieken
                      Totaal 24 films (maandgemiddelde: 14.6) gekeken:
                      - Kort (t/m 20 min.): 0.
                      - Middel (21 t/m 75 min.): 0.
                      - Lang (meer dan 75 min.): 24.

                      Totaal 29 afleveringen van series gekeken.

                      Totale speelduur: 3590 min.
                      Aantal films / series herzien: 0.

                      Best beoordeeld: Irréversible (9.0, 1ste dit jaar).
                      Slechtst beoordeeld: The Usual Suspects (1.0).

                      Media-verdeling
                      2.
                      2.
                      14.
                      3.
                      7.


                      Silver Linings Playbooks ook nog gezien. Leuk filmpje!

                      Beste maand in tijden ook... Een 6/10 is voor mij nog altijd oké. Ik bedoel: Ted 2 bvb. deed wat het moest doen, vermaken.

                      Deze maand vooral van plan om een beetje wat recenter filmwerk van de laatste tijd in te halen, en met het oog op het einde van het jaar ook een paar 2018 films te zien (The Shape of Water, Lady Bird, Zoe, Annihiliation maar ook recent goed ontvangen films in het algemeen zoals bvb; Edge of Tomorrow, Lion, Blade Runner 2049, The Handmaiden, etc... dat type films). En verder wat klassiekers te zien die het goed doen in de toplijsten (Das leben der Anderen, Into the Wild, Reservoir Dogs, Leon, Apocalypse Now, Das Boot, The Big Lebowski, etc...), en verder her en der gewoon waar ik zin in heb natuurlijk.
                      Last edited by Laki; 1 sep 2018, 01:52.

                      Comment


                       The Disappearance of Eleanor Rigby gezien, het tweedelige drama waarvan het eerste deel (Her) vanuit het oogpunt van de vrouw wordt verteld en het tweede (Him) focust op de man. Het verschil tussen beide films is wat mij betreft ook vrij groot; Her vond ik ontzettend mooi subtiel en ingetogen, en zo los uit mijn hoofd was dit misschien wel Jessica Chastain haar beste rol voor zover ik me kan herinneren, vond haar fenomenaal goed. Haar verpersoonlijking van het stille lijden was simpelweg enorm sterk. Bij Him daarentegen was daar dan weer weinig van te merken, het is een samenraapsel van wat alledaagse scenes waar je zelden echt de indruk krijgt dat er in het leven van de man zich een drama heeft afgespeeld. Het stalkergedrag dat er dan nog bijkomt was ook nogal irritant; pas naar het eind komt er wat evolutie (en besef) in het personage en wordt al bij al nog mooi afgesloten.

                       Her 4*
                       Him 3*

                       Comment


                        Augustus
                        Films
                        63. Mission: Impossible - Fallout (Christopher McQuarrie, 2018) :: 7.5
                        64. Mandela: Long Walk to Freedom (Justin Chadwick, 2013) :: 7.0
                        65. Escape from Alcatraz (Don Siegel, 1979) :: 7.3
                        66. Schindler's List (Steven Spielberg, 1993) :: 8.2
                        67. Forgetting Sarah Marshall (Nicholas Stoller, 2008) :: 6.8
                        68. Beverly Hills Cop (Martin Brest, 1984) :: 7.0
                        69. Beverly Hills Cop II (Tony Scott, 1987) :: 6.3
                        70. Crank (Mark Neveldine & Brian Taylor, 2006) :: 6.8
                        71. Crank: High Voltage (Mark Neveldine & Brian Taylor, 2009) :: 6.1

                        Series
                        1. Lilyhammer - Seizoen 1 (Eilif Skodvin & Anne Bjørnstad, 2012): Aflevering 1 t/m 8 :: 7.6

                        Statistieken
                        Totaal 9 films (maandgemiddelde: 8,9) gekeken:
                        - Kort (t/m 20 min.): 0.
                        - Middel (21 t/m 75 min.): 0.
                        - Lang (meer dan 75 min.): 9.

                        Totale speelduur: 1472 minuten.
                        Totaal 8 afleveringen van series gekeken.

                        Best beoordeelde film: Schindler's List (8.2).
                        Slechtst beoordeelde film: Crank: High Voltage (6.1).

                        Comment


                         Raw (2016) prima (licht-)kannibalistisch thrillertje dat ik misschien nog wel een tikkeltje explicieter had verwacht dan ie al was. 3.5*

                         Koe no Katachi (A Silent Voice, 2016) heb ik gezien omdat het de favoriete film is van mijn neefje; het is een anime over een jongen die een doof meisje pest op school, daarna later zelf gepest wordt en uiteindelijk op zoek gaat naar het meisje om het leed wat hij haar heeft aangedaan proberen goed te maken. Je merkt dat het een film is die vooral tieners zal aanspreken, moet het vooral hebben van veel uitgesponnen highschool drama dat soms eindeloos doorgaat (de film duurt ook gewoon écht te lang), verder had ik ook wat moeite met de stroeve anime die wel een eindje verwijdert is van de betere Ghibli of Shinkai. Toch zat er ook nog genoeg aandoenlijkheid in om er nog iets te kunnen uithalen. 3*

                         Comment


                          Gister Loving Vincent gezien: wat een kunstwerkje zeg. Het verhaal is niet enorm spectaculair maar dat voldoende zijn werk. De stijl daarentegen... holy shit, echt kwijlen geblazen. Hele film is (na)geschilderd in Van Goghs schilderstijl en dat levert meer dan eens echt prachtige beelden op. Vooral de droomscène is werkelijk waar een genot voor het oog.

                          Comment

                          Wat gebeurt er?

                          Collapse

                          There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                          Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                          Working...
                          X