Mededeling

Collapse
No announcement yet.

The Voice MU - Seizoen 3

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Oorspronkelijk geplaatst door ZL123 Bekijk berichten
  Wel jammer dat de laatste audities automatisch een stuk minder kans maken dan. Geen idee hoe ze dat bij de echte voice doen trouwens.
  Voor zover ik weet is het streven hier om er minimaal 8 te hebben, maar er is geen limiet.

  Comment


   Blind Audition 40: Niet gedraaid
   Ik vind het dan weer niet zo slecht als Grote Ree, maar om nou te zeggen dat dit een overtuigend nummer is voor de blind auditions... De zang is niet goed op elkaar ingespeeld, hoewel ik de tune erachter niet zo heel vervelend vind, eerder iets origineels en fris. Echter heb ik net als Yves al een band in mijn team en dus zul je van goede huize moeten komen om dat te verbeteren. Dat is hier niet het geval en dus draai ik niet.

   Blind Audition 41: NTB
   Ik heb een vermoeden wie dit is, alleen ik denk dat er iets fout is gegaan met de video Jeroen. Naar mijn weten duurt het nummer langer dan 41 seconden en wordt het wel erg abrupt afgekapt. Mocht het een fout zijn in de video wil ik dit best nog een keer beoordelen. Mocht dit echt de inzending zijn dan kan ik me dat niet voorstellen.

   Blind Audition 42: Gedraaid
   Een auditie die sterk begint en er begint me al een beetje te dagen wie dit kan zijn. Tuurlijk, mijn team is al over het minimum gevuld maar dat mag nooit afschrikken bij de latere audities. Dit is eigenlijk te goed om niet verder te gaan richting de battles, en daarom verbaast het me dat mijn beide collega's hier niet voor draaien. Ik vind het zonde dat deze stem dan verloren gaat, en ben tegelijkertijd benieuwd wat hier nog meer in zit. Ik ga de gok erop wagen.

   Comment

    Zoals terecht opgemerkt is er bij auditie 41 wat fout gegaan. Dit was er een waar de copyright wat problemen mee had en ik dacht de oplossing gevonden te hebben maar blijkbaar niet goed genoeg gekeken. Hierbij de volledige versie helaas niet achter een zwart scherm. Mocht de mening hiermee veranderen dan hoor ik dit graag.    Dan verder met de één na laatste groep audities:    Yves Grote Ree Fabian.

    Comment


     Oorspronkelijk geplaatst door Fabian. Bekijk berichten

     Voor zover ik weet is het streven hier om er minimaal 8 te hebben, maar er is geen limiet.
     In dat geval heb ik niks gezegd

     Comment


      Blind Audition 43: Niet gedraaid
      Wat krijgen we nu? Spoken word poetry, dat is nog eens origineel. Op zich kan ik dat wel waarderen, lekker buiten de lijntjes kleuren. Toch hoopte ik toch dat de artieste op een bepaald moment zou over gegaan zijn naar wat zang, want dit is The Voice dus gaan we in de eerste plaats op zoek naar vocale kwaliteiten. Dat gebeurde helaas niet. Hoezeer ik de inzender ook bewonder om zoiets onverwachts de blind auditions in te sturen kan ik gezien de format hier echt niet voor draaien.

      Blind Audition 44: Niet gedraaid
      Op zich jammer dat de Nederlandstalige inzendingen zich voornamelijk expliciet in het commerciële pop-genre bevinden. Daar heb ik echt niks mee, en ongeacht hoe goed zo'n stem dan is zal ik er wellicht niet voor draaien, tenzij ik verrast word. Die verrassing bleef hier uit: erg mainstream nummertje, erg mainstream gezongen. De stem biedt niks aparts of unieks dat hem doet onderscheiden van andere zangstemmen.

      Blind Audition 45: Gedraaid
      In de wetenschap dat er hierna nog slechts drie audities zouden komen, waren de oren gespitst en de verwachtingen hoog gespannen. We krijgen een wat trashy bluesrocknummer te horen met vrouwelijke vocals. Ik vind het best leuk klinken, zij het wat te braaf. Ik denk spontaan aan bands als The Raveonettes, Dum Dum Girls, Yeah Yeah Yeahs, en zelfs PJ Harvey passeert mijn associatief denkend brein. De zang blendt goed met het nummer, maar vind ik wat schel klinken. Denk dat het aan de mix ligt. De melodielijnen zijn eerder eenzijdig en vlak, nergens krijgt de artieste de kans haar vocale kwaliteiten te demonstreren. Ligt aan het nummer, niet aan de uitvoerder. Na lang en hard twijfelen (overanalyzing again) toch die knop ingedrukt, want stel je voor dat ons laatste trio bestaat uit een neuzelende countryzanger, een boysband vol verwijfde tieners en een zielig jankende, zichzelf beklagende singer-songwriter van zevenendertig in een dozijn. Daar wil je niet mee opgescheept zitten, doe dan maar deze indie rock-chick.

      Kort nog even over Jayh: ik vond het fijner toen ik er na 30 seconden vanaf was.

      En in reactie op ZL123 : we mogen idd de 8 overschrijden, maar dan moeten we in de battle-rondes drie artiesten tgn elkaar gaan uitspelen, en het zal al moeilijk genoeg kiezen worden tussen twee dus ik was al van begin af aan vastbesloten me aan de 8 te houden. Dus tenzij ik in de laatste serie compleet omver geblazen word, of iemand anders met artiest #45 gaat lopen, zal dat ook zo blijven.

      Comment


       Had bij de blinde 30 seconden al wel gehoord dat het Jayh was. Vind het liedje Mooie Dag van hem best leuk, maar dit is gewoon pure autotune. Daar gaan we dus absoluut niet voor draaien.

       Blind Audition 43: Niet gedraaid
       Ha, lekker Brits accentje hoor! Op het moment dat de inleidende beschietingen afgelopen zijn en de rookwolken van de smeuïge anekdote zijn opgetrokken, hoop ik stiekem dat de dame met het geweldige accent ook nog eens geweldig zou kunnen zien. Het feit dat het hele nummer wordt gevuld met rap voelt dan ook aan als een dikke vette anticlimax. De naam is Grote Ree, niet Ali B.

       Blind Audition 44: Niet gedraaid
       Nou, men heeft wel het beste voor het laatst bewaard zeg! Als alle komende audities van dit niveau zijn, dan ga ik wel met wilde kaarten werken. De autotune ligt er hier ook dubbeldik bovenop. Onbegrijpelijk, want ik denk dat deze meneer best wel een aardig toontje kan zingen. Helaas, autotune is voor elk zichzelf respecterend jurylid een no-go, want misleiding van het gehoor.

       Blind Audition 45: Gedraaid
       Het sfeertje in deze song bevalt me wel, lekker eenvoudige bluesrock. De stem past er ook wel fijn bij en hier voegt het effect op de zang ook daadwerkelijk wat waarde toe aan het nummer. Plus het feit dat het geen autotune is waardoor we in ieder geval nog de zang fatsoenlijk kunnen beoordelen. Vocaal gezien is het verder niet heel verheffend omdat de zangeres inderdaad geen kans krijgt om zichzelf te onderscheiden. De melodielijn en de zangpartij laat dit simpelweg niet toe. Ik vergelijk deze band een beetje met The Delta Saints, één van mijn ontdekkingen uit Editie 1 van The Voice. De leadzanger van dat collectief was ook absoluut niet de beste van de competitie en ook toen draaide ik vooral voor het semi-rauwe sfeertje. Datzelfde sfeertje proef ik hier ook en mijn diereninstinct zegt dat dit zomaar eens dezelfde inzender kan zijn.

       Comment
        Het is alweer tijd voor het einde van de blind auditions. De laatste drie kandidaten staan te popelen om hun zangkunsten te vertonen en een van de laatste plekken binnen te slepen.        Yves Grote Ree Fabian.
        Last edited by Jeroen.; 15 nov 2017, 15:47.

        Comment


         Jeroen. Ik ben niet geneigd voor één van deze laatste drie te draaien, maar stel dat auditie 45 niet voor mij kiest kom ik maar op 7. Hoe zit dat dan?

         Comment


          Blind Audition 46: Niet gedraaid
          Een auditie in de categorie punkpop, die hadden we nog niet zoveel gehoord. Qua stijltje is het wat mij betreft een mix tussen Fall Out Boy en Marianas Trench - met een grote gelijkenis vooral met laatstgenoemde - en daar ligt precies de zwakte. Deze combinatie zang-begeleidende muziek heb ik helaas al te vaak gehoord om het nog echt te kunnen waarderen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het zeker niet slecht maar het verrast me geenszins. Bovendien zijn mijn live-ervaringen met dit soort bandjes niet zo positief. In de praktijk blijkt de uitvoering op de plaat qua niveau altijd veel hoger te zijn dan de ékte live-uitvoering. De zang is met grote regelmaat vals en de begeleidende instrument klinken altijd heel iel live. Daar vrees ik hier ook een beetje voor.

          Blind Audition 47: Gedraaid
          Deze song intrigeert me. Vind sowieso het gitaarrifje wel vrij hypnotiserend, waardoor er ook direct een bepaalde sfeer ontstaat. De zang is technisch allesbehalve verbluffend maar op één of andere manier staat deze wijze van zingen me wel aan, zeker ook omdat hij goed blendt met de begeleidende muziek. Vind ook de vrouwenstem een goede aanvulling. Het wordt een gok die ik ga nemen en ik wil de volgende keer meer vocaal vuurwerk zien. Maar ik ben bovenal heel erg nieuwsgierig geworden van deze auditie. Het smaakt naar meer. Ik wil dolgraag weten wat voor muziek dit collectief nog meer maakt.

          Blind Audition 48: Niet gedraaid
          Typisch bluesrockliedje die ook prima in een autoreclame had gepast. Deze song heeft een beetje dezelfde 'ziekte' als Blind Auditio 46: binnen dit genre is het niet origineel en ik heb ook al zeker soortgelijke nummers gehoord die beter uitgevoerd zijn en daardoor ook meer wisten te beklijven. Verder vond ik dit nummer wel heel abrupt tot een einde komen en kon ik ook geen opbouw bespeuren. Dat er dan ook nog een mainstream effectje over de zang is gegooid, maakt me dan eigenlijk alleen nog maar terughoudender. De inzender mag zijn hoop op Fabian gaan vestigen.
          Last edited by Grote Ree; 15 nov 2017, 20:05.

          Comment


           Oorspronkelijk geplaatst door Yves Bekijk berichten
           Jeroen. Ik ben niet geneigd voor één van deze laatste drie te draaien, maar stel dat auditie 45 niet voor mij kiest kom ik maar op 7. Hoe zit dat dan?
           Daar moet ik nog even over nadenken mocht het daadwerkelijk tot die situatie komen. Zou zeggen beoordeel deze drie zoals je normaal zou doen en dan zien we wel even hoe het uiteindelijk loopt.

           Comment


            Blind Audition 46: Niet gedraaid
            Op zich geen onaangenaam stemgeluid, wel erg doorsnee. Een standaard pop-stem die nergens enige blijk heeft van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Net als mijn collega coach heb ik het vermoeden dat live deze zanger wel eens door de mand zou kunnen vallen. Neem daarbij die zeer herkenbare poppy punk-sound en dan verkrijg je niets meer dan een voorspelbaar en allerminst creatief geheel.

            Blind Audition 47: Niet gedraaid
            De intro gaf me het gevoel dat dit een erg leuke song zou worden. De zang heeft iets apart, de vrouwelijke backing is een mooie aanvulling. Alle elementen lijken aanwezig om mij te doen draaien, behalve één: het nummer deed me niks. Ik kreeg er geen gevoel bij, de song liet me koud. En laat emotionele beleving van een song nou net voor mij het belangrijkste element zijn.

            Blind Audition 48: Niet gedraaid
            De associatie met een commercial voor een of ander automerk kan ik heel goed begrijpen. Dit is me ook te doorsnee, te voorspelbaar, al te vaak gehoord.
            En nu maar hopen dat m'n team vol geraakt.

            Comment


             Ik kijk al uit naar de volgende ronde

             Comment

             Wat gebeurt er?

             Collapse

             There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

             Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 17:04.

             Working...
             X