Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

The Voice MU - Seizoen 3

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  The Voice MU - Seizoen 3  Na een eerdere post om de eventuele interesse te peilen heb ik besloten dat er een nieuwe editie van The Voice moet komen. Hierbij dan ook het officiele topic voor seizoen drie van The Voice MU waarbij we hopelijk de successen uit het verleden kunnen evenaren of zelfs overtreffen.

  The Voice MU - het concept

  Na eerdere misluke pogingen om dit concept van de grond te krijgen is er inmiddels bijna twee jaar geleden een editie met succes afgesloten. In de finale wist toen bas2204 namens team Fabian. met The Slow Show de winst binnen te slepen. Hierna zijn er weer meerdere pogingen gedaan tot een tweede seizoen dat uiteindelijk jammerlijk strande in de Knock-outs. Het concept blijft echter trekken en we zullen dit seizoen wederom een aanpassing zien. De blind auditions zullen voor zover mogelijk wederom blind zijn. Hierna zal niet zoals in vorige editie de knock-outs volgen maar keren we terug naar de Battles. Hierin zal echter ten opzichte van seizoen 1 een wijziging zijn. De artiesten zullen tot de battles geheim blijven voor de coaches en pas in de Battles hun ware gezicht laten zien. De battles zullen worden bepaald door de coaches maar welke nummers er gebruikt zullen worden is in handen van de deelnemers. De afgevallen kandidaten hebben nog kans op een tweede kans doormiddel van de Steals.

  Hierna zullen de teams rond zijn en doorgaan naar de liveshows waarbij de coaches en deelnemers samen zullen bepalen welk live-nummer van de artiest gekozen word waarna het neutrale publiek haar stem mag uitspreken en uiteindelijk de winnaar zal bepalen.

  Coaches

  Ik heb iedereen die in het peiltopic aangaf eventueel interesse te hebben om als coach mee te doen een PM gestuurd om een beter beeld te krijgen. Hieruit zal ik de in mijn ogen drie meest geschikte selecteren zodat we een gebalanceerd en enthousiast coachingtrio hebben.

  Deelnemers

  Naast coaches zijn de deelnemers natuurlijk van het grootste belang. Zonder deelnemers geen voice en ik hoop dan ook op een hoop enthousiaste deelnemers. Hoe meer activiteit hoe meer plezier en hoe meer plezier hoe groter het succes. Uiteindelijk draait het allemaal om de deelnemers want jullie zijn de drijvende krachten achter dit concept.

  - Elke deelnemer mag vijf artiesten in zenden.
  - Te bekende artiesten zullen niet worden geaccepteerd. Dit is echter een vage lijn want waar iemand voor de een heel bekend is zal dit voor een ander niet gelden. Mede hierdoor zit er ook geen maximum aan het aantal youtube views of iets dergelijks want bekendheid elders hoeft niet perse bekendheid hier te betekenen.
  - Met de vijf artiesten stuur je het nummer mee dat je gebruikt wil zien in de Blind Auditions. Stuur niet meteen een hele rij aan nummer maar enkel het nummer dat je wil gebruiken om de coaches te overtuigen.

  Het publiek

  Mocht je interesse hebben in het publiek plaats te nemen dan kan je dit eventueel al laten weten per PM. Voordat je daadwerkelijk een echte rol zal gaan spelen in het proces zullen we wel al enkele weken/maanden verder zijn dus je heb de tijd om hierover na te denken.

  Rest mij niets anders dan te zeggen dat ik hoop op een hoop enthousiaste deelnemers en uit te kijken naar het begin van dit nieuwe seizoen.

  Grote Ree Chiemel Richarð. bas2204 Yves 007mark Fabian. Roprop -Koen- Erwin. himan gwnThimo Frankjeee Mangata Viva La Vida timpy00 Hansje King XVI woutertwente Djordison Platina32 QuaLyon Kyrill Pino PJHoutman Justin Baddoo pecswollenaer Markuss Joep Thierryvane Bolderbast MrMHB steijns SteelRunner sennid RobBouwman Tomas. TeamWesil Jimmyy

  Team Yves
  1 Blind Audition 6 - Richarð.
  2 Blind Audition 11 - Richarð.
  3 Blind Audition 14 - TeamWesil
  4 Blind Audition 22 - Richarð.
  5 Blind Audition 35 - Chiemel
  6 Blind Audition 36 - Jeroen.
  7 Blind Audition 28 - TeamWesil
  8 Blind Audition 45 - Richarð.

  Team Fabian.
  1 Blind Audition 7 - Chimpa
  2 Blind Audition 8 - Jeroen.
  3 Blind Audition 10 - bas2204
  4 Blind Audition 15 - nasje92
  5 Blind Audition 13 - TeamWesil
  6 Blind Audition 23 - Chimpa
  7 Blind Audition 26 - chrisje1993
  8 Blind Audition 29 - Bolderbast
  9 Blind Audition 42 - ZL123

  Team Grote Ree
  1 Blind audition 1 - Jeroen.
  2 Blind Audition 12 - Richarð.
  3 Blind Audition 19 - nasje92
  4 Blind Audition 25 - bas2204
  5 Blind Audition 27 - Erwin.
  6 Blind Audition 21 - Chiemel
  7 Blind Audition 37 - bas2204
  8 Blind Audition 47 Chiemel
  Last edited by Jeroen.; 19 nov 2017, 18:46.

  #2
  Tof hoor. Hoe moet ik kenbaar maken of en wat ik wel wil doen?

  Comment


   #3
   Oorspronkelijk geplaatst door Bolderbast Bekijk berichten
   Tof hoor. Hoe moet ik kenbaar maken of en wat ik wel wil doen?
   Per PM naar mij.

   Comment


    #4
    Ik zal me vermoedelijk niet echt actief hier mee bemoeien. Hooguit nog eens in het publiek ofzo.

    Comment


     #5
     Zoals eerder vermeld zullen er dit seizoen wederom drie coaches in de stoelen plaatsnemen. Na een selecieprocedure is het tijd om bekend te maken wie een plaats in de rode rakker hebben verdiend.

     De eerste coach is een oude bekende. Als winnaar van seizoen 1 verdiende deze Admin het om terug te keren op een voor hem vertrouwde plek en te kijken of hij het resultaat uit seizoen één weet te evenaren. We hebben het hier natuurlijk over niemand minder dan Fabian.

     De tweede coach is eveneens een oude bekende uit seizoen 1. Ditmaal niet de winaar maar de eerste verliezer. Met het Daughter van Yves eindigde hij op een keurige tweede plaats en dat is dan ook reden om ongetwijfeld hongerig terug te keren in de rode stoelen. Het gaat natuurlijk over Grote Ree

     De derde coach is nieuw in de stoelen maar niet nieuw in de voice. Afgelopen jaren deed hij mee als deelnemer waarbij hij in seizoen 1 met Grote Ree samen de tweede plek wist te bemachtigen. We hebben het hierbij natuurlijk over niemand anders dan de altijd kristische Belg Yves

     Daarnaast heb ik besloten om een voorlopige zachte deadline in te stellen. Dit betekend dat er vanaf die dag begonnen zal worden met de blind auditions maar inschrijven nog altijd mogelijk is. Inschrijvingen zullen open zijn tot ik de laatste tot dan toe ontvangen inschrijving heb ontvangen waarna het deelnemers veld definitief is. De voorlopige deadline is ook vooral om voor de coaches een indicatie te hebben hoeveel deelnemers er zijn en hoe ze hier in hun jurering mee om kunnen gaan. De deadline ligt op dinsdag 31 oktober om 239. De eerste blind auditions zullen dan op woensdag 1 november verschijnen.

     Chiemel bas2204 TeamWesil Richarð. 007mark -Koen- Roprop Erwin. QuaLyon himan gwnThimo nasje92 SteelRunner Frankjeee Viva La Vida MrMHB Bolderbast Hansje sennid Kyrill

     Comment


      #6
      Ik voel me uiteraard erg vereerd in de rode stoel te mogen plaats nemen, en dit naast twee coaches die het klakken van de zweep al machtig zijn. Maar ze moeten de kracht van deze Oude Belg niet onderschatten hoor! Het is mijn ambitie een divers team samen te stellen van toptalenten. De mensen die mij kennen uit de songfestivals en/of andere muziekspelletjes op MU weten dat mijn persoonlijke smaak vooral naar het alternatieve neigt, maar ook voor een warme R&B/soulstem of een goed doorrookte bluesrocker trek ik de neus niet op. Ik wil vooral op zoek gaan naar stemmen die zich op een of andere manier onderscheiden van het gros. Een unieke sound of timbre, overtuigingskracht, bezieling en veelzijdigheid zijn de kwaliteiten waarop ik me vooral zal richten.
      Laat maar komen die blinds!

      Comment


       #7
       Stel dat je een artiest hebt ingezonden en er 'draait' maar één coach, mag je die dan alsnog weigeren? In alle eerlijkheid zit er wat mij betreft maar één waardige coach in dit trio, één iemand die ik persoonlijk wel mag waardoor het al wat dragelijker is en één die wat mij betreft eerder heeft laten zien totaal ongeschikt te zijn met weerzinwekkende keuzes en een totale wansmaak. Daar heb ik principieel als ik ben weinig zin aan.
       Last edited by Zeus; 23 okt 2017, 18:20.

       Comment


        #8
        Kan ik uit mentions aub?

        Comment


         #9
         Stel ik stuur nu een nummer van Eminem in, hoeveel nummers moet ik dan in totaal van die artiest kunnen insturen?

         Mogen het ook coverartiesten zijn?

         Comment


          #10
          Oorspronkelijk geplaatst door TeamWesil Bekijk berichten
          Stel ik stuur nu een nummer van Eminem in, hoeveel nummers moet ik dan in totaal van die artiest kunnen insturen?

          Mogen het ook coverartiesten zijn?
          1 nummer en het moet natuurlijk wel een minder bekende artiest zijn dan een Eminem.

          Oorspronkelijk geplaatst door Zeus Bekijk berichten
          Stel dat je een artiest hebt ingezonden en er 'draait' maar één coach, mag je die dan alsnog weigeren? In alle eerlijkheid zit er wat mij betreft maar één waardige coach in dit trio, één iemand die ik persoonlijk wel mag waardoor het al wat dragelijker is en één die wat mij betreft eerder heeft laten zien totaal ongeschikt te zijn met weerzinwekkende keuzes en een totale wansmaak. Daar heb ik principieel als ik ben weinig zin aan.
          Nee en met deze instelling kan je beter niet deelnemen denk ik

          Comment


           #11
           Mocht de artiest het tot de finale halen, dan heb je wel een nummer of 6 in moeten sturen (als de vorige editie een indicatie is).
           Last edited by bas2204; 23 okt 2017, 20:46.

           Comment


            #12
            Oorspronkelijk geplaatst door TeamWesil Bekijk berichten
            Stel ik stuur nu een nummer van Eminem in, hoeveel nummers moet ik dan in totaal van die artiest kunnen insturen?

            Mogen het ook coverartiesten zijn?
            Oh sorry had even de vraag verkeerd begrepen. Het is zoals Bas inderdaad zegt een nummer of zes waarbij het op een gegeven moment in principe om live optredens gaat.

            Coverartiesten zijn in principe toegestaan zolang ze voldoende materiaal hebben en dergelijke.

            Comment


             #13
             Nog drie dagen voordat de blind audtions zullen beginnen. Voorlopig zijn er helaas pas 30 artiesten ingeschreven. Ik hoop er nog enkele te mogen verwelkomen om de teams wat meer te kunnen vullen.

             TeamWesil Chiemel Joep sennid Erwin. Roprop Chimpa Viva La Vida QuaLyon himan Platina32

             Comment


              #14
              Deze strijder zal meedoen

              Comment


               #15
               Hopelijk toch nog wat meer inschrijvingen, als we er hieruit elk 10 moeten kiezen is iedereen door

               Comment


                #16


                De tijd is gekomen om te beginnen en de eerste drie kandidaten staan gespannen in de catacombes te wachten voordat ze het podium op mogen om de heren in de rode stoelen te proberen te overtuigen. Of ze dit lukt is de grote vraag en er is maar een manier om hier achter te komen.                Yves Fabian. Grote Ree

                Comment


                 #17
                 Heb ze alle drie al even geluisterd. Had een beroerdere start kunnen zijn denk ik

                 Comment


                  #18
                  Ik luister vanmiddag even

                  Comment


                   #19
                   Blind Audition 1: Niet gedraaid
                   Dit is zeker geen beroerde zangeres, helder en aangenaam stemtimbre. Het zou me niks verwonderen als één van de andere coaches hiervoor draaide. Ik kreeg echter na een tijdje een beetje een Disney-gevoel bij het nummer. Het klonk allemaal wat te glad, te gepolijst, te braaf en in a way te perfect. Wat ik miste was iets in de stem wat die uniek maakt: een rauwheid, een heesheid, wat dan ook waardoor die zich weet te onderscheiden.

                   Blind Audition 2: Niet gedraaid
                   Ik acht de kans erg klein dat een country-artiest mijn rangen zal komen versterken. De hele scene is een te ver weg van mijn bed show. Dit heerschap klonk bovenop als een erg standaard zanger in zijn genre, dertien in een dozijn-geval.

                   Blind Audition 3: Niet gedraaid
                   En dan begint de derde artiest aan zijn blind audition en meteen waan ik me opnieuw in één of ander saloon omringd door stoere cowboys. Deze artiest heeft echter wel iets apart in zijn stemgeluid dat beklijft. Hij bracht zijn nummer sowieso geloofwaardiger dan de vorige artiesten, maar dat was uiteindelijk onvoldoende om mij op mijn knop te laten rammen.

                   Comment


                    #20
                    Tof die reviews zo Yves.

                    Comment


                     #21
                     Over hoeveel dagen worden de blind auditons verdeeld?

                     Comment


                      #22
                      Oorspronkelijk geplaatst door ZL123 Bekijk berichten
                      Over hoeveel dagen worden de blind auditons verdeeld?
                      Zal afhangen van de snelheid waarmee de coaches antwoorden neem ik aan

                      Comment


                       #23
                       Blind Audition 1: Gedraaid
                       BOOM, you had me from the start! Alleen dat jazzy piano-intro al, geweldig! Gewoon een klein fijn liedje dit. Perfect om na een lange vermoeiende werkdag met een goed glas rode wijn op de bank neer te ploffen en helemaal op te gaan in deze song. Ik word er in ieder geval heel rustig van; fijn dat muziek toch zo'n invloed op je gemoedsrust kan uitoefenen. Overigens snap ik het commentaar van medecoach Yves wel hoor. Het gevaar van het in slaap suffen ligt op de loer bij dergelijke songs. Ik ben in zeker benieuwd welk repertoire deze dame nog meer heeft in de battles. Hopelijk is ze geen one-trick-pony. Hoe dan ook zou ik deze artiest graag in mijn team hebben.

                       Blind Audition 2: Niet gedraaid
                       In tegenstelling tot mijn Belgische vrind, ben ik op z'n tijd zeker in voor een teug country. Dit was echter zeer oninspirerend in zijn soort. We weten allemaal dat country muzikaal sowieso niet echt dynamisch is en er niet veel diepgang in zit. Dat maakt de sfeer in een song des te belangrijker en die voelde ik hier niet. Een te makkelijk koortje in het refrein, een te goedkope beat en een zanger die er geen moment echt uitspringt. Nee, dit is het niet voor mij.

                       Blind Audition 3: Niet gedraaid
                       Ja, hier komt de perfectionistische drummer in mij toch even om de hoek kijken hoor! Die cues naar het refrein toe zijn ritmisch gezien allesbehalve moeilijk, maar ze zijn gewoon niet strak. Het maakt dat ik direct afgeleid raak en niet meer het cognitief vermogen heb om me volledig te focussen op de zang. Als je wilt dat deze coach voor je draait, zal niet alleen de zanger maar de gehele band/muziek erachter moeten imponeren. De zang zelf was niet slecht maar liet tegelijkertijd ook niet de ramen trillen in de kozijnen. Te weinig om voor te draaien dus.

                       Comment


                        #24
                        Oorspronkelijk geplaatst door ZL123 Bekijk berichten
                        Over hoeveel dagen worden de blind auditons verdeeld?
                        Op zijn langzaamst een dag of 15.

                        Comment


                         #25
                         Pfoe dan zal mijn geduld op de proef worden gesteld.

                         Comment

                         Wat gebeurt er?

                         Collapse

                         There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                         Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                         Working...
                         X