Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

[PCM15 | MOE_1] ActiveJet Team

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Bedankt voor de reacties nog trouwens!
  #137: Ronde van Vlaanderen

  Doelstelling: Top 10

  Selectie: Pawlak (kopman), Cosnefroy, Rochas, Mickiewicz, Bechyne, Kump, Paluta, Sagan

  Een schier onmogelijke opdracht. Dat is wat ons vandaag te doen staat. De sponsor hoopt op een top tien voor onze ploeg, met andere woorden: Hubert Pawlak, vorig jaar nog 7e in de U23-versie van deze koers, dient in zijn eerste Ronde bij de grote jongens direct top tien te rijden.

  De koers wordt al redelijk vroeg hard gemaakt waardoor al direct de grote mannen zich moeten tonen. Echter blijken de kleppers erg aan elkaar gewaagd. Niemand kan de anderen eraf krijgen en zodoende gaan we met elf man de finale in. Pas in de laatste acht kilometer barst het echt los. Eerst is het Vanmarcke, daarna Cancellara en als die uiteindelijk is bijgehaald met name door werk van Peter Sagan is het John Degenkolb die met een verbluffende versnelling in de laatste kilometer iedereen te vlug af is. En zo wint de Duitser na Parijs – Roubaix nu ook die andere grote voorjaarsklassieker. Pawlak kan lange tijd goed mee van voren en wordt uiteindelijk twintigste. Een verdienstelijk resultaat voor de jongeling, maar de doelstelling is wel mislukt.


  De Duitse kampioen John Degenkolb blijkt over het beste eindschot te beschikken in de straten van Oudenaarde.

  Uitslag
  1 John Degenkolb Team Katusha 5h57'19
  2 Alexander Kristoff Team Sky s.t.
  3 Peter Sagan Tinkoff - Saxo s.t.
  4 Fabian Cancellara Team Giant - Alpecin s.t.
  5 Lars Boom Team LottoNL - Jumbo s.t.
  6 Ian Stannard Orica - GreenEDGE s.t.
  7 Greg Van Avermaet Lotto - Soudal s.t.
  8 Zdenek Stybar Etixx - Quick•Step s.t.
  9 Sep Vanmarcke Topsport Vlaanderen - Baloise s.t.
  10 Geraint Thomas Team Sky s.t.
  20 Hubert Pawlak ActiveJet Team + 6'28

  [hr]

  CU: Vuelta a la Rioja, doelstelling top 5.


  Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

  Comment


   Niet heel raar dat je hier geen top 10 rijdt. 20e is denk zelfs wel knap te noemen.

   Comment


    Bedankt voor je reactie!

    Excuses voor het onregelmatige posttempo trouwens, waarbij er soms meer dan een week tussen twee updates zit en nu amper een dag, shame on me :L Ik zal m'n best doen om het iets gelijkmatiger te laten gaan, maar dat lukt nu eenmaal niet altijd
    #138: Vuelta a la Rioja

    Doelstelling: Top 5

    Selectie: Laton (kopman), Mengardo, Prevar, Pelikan, Werda, Owsian, Malecki

    Tegelijkertijd met de Ronde van Vlaanderen staat er ook een koers in Spanje op het programma. Eentje die we liever over hadden geslagen, want gisteren hebben we al de GP Indurain gereden en morgen begint de Ronde van het Baskenland. Maar ja, de sponsor wil dat we hier presteren, dus dan gaan we daar ook voor. Met Laton hebben we een man die in een prima vorm steekt en dus zeker wel wat uit kan richten op dit glooiende parcours.

    De koers verloopt helemaal volgens het draaiboek. Een klein groepje vluchters, op tijd ingerekend en vervolgens een massaspurt. Ons treintje is prima, met Pelikan als voornaamste gangmaker en daarna Mengardo die ons sprintkanon in gang trekt. Helaas moet de Pool zijn meerderen erkennen in Davide Cimolai en blijkt ook Geoffrey Soupe de streep een milliseconde eerder te hebben bereikt, maar een mooie derde plaats is voor Laton ook meer dan voldoende om de doelstelling te doen slagen!


    Davide Cimolai is de snelste in de Vuelta a la Rioja, terwijl aan de zijkant Laton naar een derde stek spurt.

    Uitslag
    1 Davide Cimolai Equipe Cycliste Armée de Terre 3h37'45
    2 Geoffrey Soupe IAM Cycling s.t.
    3 Eryk Laton ActiveJet Team s.t.
    4 Romain Cardis MTN - Qhubeka s.t.
    5 Michael Van Staeyen Equipe Cycliste Armée de Terre s.t.
    6 José Joaquin Rojas Gil Team Sky s.t.
    7 Maksim Razumov Team Katusha s.t.
    8 Manuel Belletti Orica - GreenEDGE s.t.
    9 Ruben Zepuntke Bora - Argon 18 s.t.
    10 Dennis Coenen Lotto - Soudal s.t.    CU: Vuelta Ciclista al Pais Vasco – deel 1, doelstelling top 10.


    Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

    Comment


     Blijft leuk om te volgen dit

     Comment


      Bedankt voor je reactie!
      #139: Vuelta Ciclista al Pais Vasco - deel 1

      Doelstelling: Top 10

      Selectie: Betancur (kopman), Herklotz (co-kopman), Poljanski, Kogler, Ezquerra, Cosnefroy, Paluta, Rochas

      En daar is de volgende doelstelling alweer. Waar in Catalonië nog een top vijf de eis was, is het hier een top tien. Iets realistischer, maar nog altijd een heel zwaar karwei, vooral ook omdat er altijd een ijzersterk deelnemersveld aan het vertrek staat in het Baskenland.

      Rit 1: En daar gaan de klassementsambities. Direct op dag één kunnen ze al de ijskast in. Onze mannen worden volledig zoek gereden in dit koersgeweld. Al vroegtijdig worden ze allemaal gelost en uiteindelijk komen ze gezamenlijk binnen op een minuut of zes van winnaar Diego Ulissi, die op de laatste puist in volle finale de versnelling inzette en zo Boasson Hagen en Matthews van de zege afhoudt.

      1 Diego Ulissi BMC Racing Team 4h09'09
      2 Edvald Boasson Hagen BMC Racing Team s.t.
      3 Michael Matthews Etixx - Quick•Step s.t.
      4 Davide Formolo Team Sky s.t.
      5 Alejandro Valverde Movistar Team s.t.
      79 Jesus Ezquerra ActiveJet Team + 5'50

      Rit 2: Een vlakkere etappe vandaag en dus grijpen de sprinters hun kans, want veel kansen gaan ze niet krijgen deze ronde. Wellicht is vandaag wel de enige mogelijkheid. Daardoor was het Betancur en Ezquerra niet gegund om hun vernuftige poging in de slotfase te doen slagen. Uiteindelijk is het ietwat verrassend Romain Cardis die de sprint wint. Tweede is Carlos Barbero, die daarmee de eerste punten voor zijn ploeg Cofidis binnenhengelt, terwijl Michael Matthews als nummer drie zijnde de leiderstrui overpakt.

      1 Romain Cardis MTN - Qhubeka 4h16'21
      2 Carlos Barbero Cofidis, Solutions Crédits s.t.
      3 Michael Matthews Etixx - Quick•Step s.t.
      4 Alejandro Valverde Movistar Team s.t.
      5 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE s.t.
      21 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.

      Rit 3: De eerste etappe met een zware aankomst bergop en dus is het oorlog. Na een lange, slopende koers is het Mikel Landa die als eerste van de favorieten de aanval kiest. Dit is direct een dusdanige tik dat niemand mee kan. De Bask slaat een fantastische slag, want waar er achter hem gestreden wordt, rijdt hij onbezorgd op de overwinning en de leiderstrui af. Betancur toonde zich vandaag al iets beter dan op dag één en reed naar de 26e stek toe, al zal hij zich waarschijnlijk in deel twee focussen op dagsucces.

      1 Mikel Landa Astana Pro Team 3h58'26
      2 Daniel Martin Team Cannondale - Garmin + 31
      3 Simon Yates Team Sky s.t.
      4 Julian Arredondo Orica - GreenEDGE s.t.
      5 Nairo Quintana Movistar Team s.t.
      26 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 3'46


      Het moment waarop Mikel Landa zijn aanval inzet en de concurrentie ter plaatse laat.

      Klassement
      1 Mikel Landa Astana Pro Team 12h23'56
      2 Julian Arredondo Orica - GreenEDGE + 31
      3 Daniel Martin Team Cannondale - Garmin s.t.
      4 Simon Yates Team Sky s.t.
      5 Nairo Quintana Movistar Team s.t.
      46 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 9'36      CU: Vuelta Ciclista al Pais Vasco - deel 2, doelstelling top 10.

      Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

      Comment


       Geen beste start aan deze ronde. Mist Betancur de vorm of ondersteuning?

       Comment


        Bedankt voor je reactie! Met zowel de vorm (hij zit juist in z'n piek) als de ondersteuning (de rondekopman Herklotz is hier om hem te helpen, evenals Poljanski) is eigenlijk niets mis, maar de concurrentie is gewoon te sterk. Betancur heeft maar 75 KL en 76 HEU en best wel slechte randstats, dan is er helaas gewoon weinig uit te richten tegen de wereldtop die hier nagenoeg allemaal aanwezig is en ook in uitstekende vorm verkeert, wanneer je op niveau Extreem speelt. Dan moet je gewoon echt een keertje mazzel hebben om een goed resultaat te behalen. Ik had natuurlijk wel op iets meer gehoopt dan dit, maar realistisch er naar kijkend is hoger dan een 20e plaats ongeveer gewoon niet reëel met dit deelnemersveld.        #140: Vuelta Ciclista al Pais Vasco - deel 2

        Doelstelling: Top 10

        Selectie: Betancur (kopman), Herklotz (co-kopman), Poljanski, Kogler, Ezquerra, Cosnefroy, Paluta, Rochas

        Een teleurstellend eerste deel van de Ronde van het Baskenland. We wisten dat het deelnemersveld ijzersterk was en dat goede resultaten daardoor erg lastig zouden worden, maar zo anoniem als we tot nog toe in de rondte hebben gereden valt zelfs daarbij toch nog wel tegen. Kunnen we het tij in deel twee van de ronde nog enigszins keren?

        Rit 4: De koninginnenrit, de hele dag op en af en daardoor veel punten te verdienen voor het bergklassement. Wij poogden daarom met onze sterke klimmers om mee te zitten, maar helaas kreeg zowel Betancur als Herklotz geen ruimte. Uiteindelijk lukte het Poljanski na een stevige inspanning wel om bij de kopgroep te komen, maar hij kon geen rol van betekenis spelen.

        De aanvallers kregen wel veel ruimte vandaag. Veertien minuten maarliefst bedroeg ooit de voorsprong van Robert Kiserlovski en zijn vluchtgenoot Ruben Fernandez. Maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon zodra de favorieten aan gingen zetten. Kiserlovski leek het lange tijd wel te gaan halen, maar in de laatste kilometer kwamen Landa en Quintana toch nog langszij bij de onfortuinlijke Kroaat en lieten ze hem ter plaatse. Landa won zijn tweede etappe. Betancur toonde een hoop beterschap. Ondanks de inspanningen die hij vroeg in de koers al had gedaan kon hij lang mee met de besten en finishte hij in een groepje met mannen die voor een top tien rijden in het klassement.

        1 Mikel Landa Astana Pro Team 5h15'44
        2 Nairo Quintana Movistar Team s.t.
        3 Robert Kiserlovski FDJ + 12
        4 Adam Yates Team Giant - Alpecin + 1'53
        5 Vincenzo Nibali Team Sky s.t.
        21 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 5'26

        Rit 5: De voorlaatste dag en in principe onze laatste kans om er nog wat van te maken, want morgen staat de tijdrit op het programma. Die tijdrit gaat nog wel een razend spannende worden. Nairo Quintana heeft namelijk eindelijk Mikel Landa weten te kraken en is de Spanjaard genaderd tot op zes seconden in het klassement. Dagsucces zat er niet in voor de Colombiaan, want in de sprint was Vincenzo Nibali hem te snel af, nadat de twee op de laatste klim samen waren weggereden. Ook Carlos Betancur deed dat en wist in de afdaling het uitgedunde peloton voor te blijven en wordt zodoende knap vijfde in de daguitslag.

        1 Vincenzo Nibali Team Sky 4h40'04
        2 Nairo Quintana Movistar Team s.t.
        3 Rafal Majka Tinkoff - Saxo + 25
        4 Daniel Martin Team Cannondale - Garmin s.t.
        5 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.

        Rit 6: De afsluitende tijdrit. Niet ons pakkie an, maar goed, we spelen toch al een bijrol deze ronde. Waar het om gaat is de eindzege. Nairo Quintana is op papier een iets betere tijdrijder dan Mikel Landa en bewijst dat vandaag, hij is maar liefst zeventien tellen sneller dan de Bask, terwijl hij er slechts zeven nodig had. Zodoende wint de kleine Colombiaan de Ronde van het Baskenland, en dat zonder een ritoverwinning. De ritzege op de slotdag gaat verrassend naar Edvald Boasson Hagen. De Noor was met zijn chrono alle specialisten te vlug af.

        1 Edvald Boasson Hagen BMC Racing Team 38'15
        2 Jonathan Castroviejo BMC Racing Team + 4
        3 Tejay Van Garderen Astana Pro Team + 6
        4 Vincenzo Nibali Team Sky + 8
        5 Taylor Phinney BMC Racing Team + 25
        37 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 1'37


        Nairo Quintana is dolblij, voor het eerst deze ronde mag hij juichen en dat is exact op het juiste moment: op het eindpodium!


        Klassementen

        Algemeen Klassement
        1 Nairo Quintana Movistar Team 22h59'09
        2 Mikel Landa Astana Pro Team + 11
        3 Vincenzo Nibali Team Sky + 1'42
        4 Daniel Martin Team Cannondale - Garmin + 2'43
        5 Romain Bardet Trek Factory Racing + 3'16
        6 Alejandro Valverde Movistar Team + 3'36
        7 Adam Yates Team Giant - Alpecin + 4'06
        8 Rafal Majka Tinkoff - Saxo + 5'05
        9 Simon Yates Team Sky + 5'24
        10 Tejay Van Garderen Astana Pro Team + 5'38
        27 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 16'48

        Puntenklassement
        1 Mikel Landa Astana Pro Team 65
        2 Vincenzo Nibali Team Sky 57
        3 Edvald Boasson Hagen BMC Racing Team 55
        4 Nairo Quintana Movistar Team 54
        5 Alejandro Valverde Movistar Team 54
        17 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team 15

        Bergklassement
        1 Robert Kiserlovski FDJ 91
        2 Ruben Fernandez Cofidis, Solutions Crédits 46
        3 Mikel Landa Astana Pro Team 23
        4 Pieter Serry IAM Cycling 22
        5 Darwin Atapuma Lampre - Merida 18
        28 Pawel Poljanski ActiveJet Team 3

        Jongerenklassement
        1 Adam Yates Team Giant - Alpecin 23h03'15
        2 Simon Yates Team Sky + 1'18
        3 Louis Meintjes Trek Factory Racing + 7'00
        4 Davide Formolo Team Sky + 13'31
        5 Julian Alaphilippe Etixx - Quick•Step + 17'01
        10 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 38'06

        Ploegenklassement
        1 Movistar Team 69h08'23
        2 Astana Pro Team + 34
        3 Tinkoff - Saxo + 8'29
        4 Team Sky + 8'39
        5 Trek Factory Racing + 14'59
        15 ActiveJet Team + 1h13'30        CU: Paris - Roubaix, doelstelling top 10.

        Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen
        Last edited by Jimmyy; 7 aug 2017, 18:57.

        Comment         #141: Paris - Roubaix

         Doelstelling: Top 10

         Selectie: Pawlak (kopman), Bechyne, Mengardo, Paluta, Cosnefroy, Kump, Laton, Werda

         Een sponsor is altijd positief, maar soms iets té. In misschien wel de zwaarste koers van het jaar, De Hel van het Noorden, verwachten ze een top tien klassering van een team met als enige kasseirenner een broekie van 21 die voor het eerst meedoet en na een lang voorseizoen eigenlijk al aan het labbere eind is. Kortom, een onmogelijke opgave.

         Voor ons viel er dus niet veel te halen, maar een mooie koers werd het wel. De favorieten testten elkaar meermaals, maar de verschillen waren zo miniem dat het uiteindelijk allemaal weer bijeen kwam en we een unieke sprint met tien kregen op de wielerbaan. Hierbij bleek Greg van Avermaet zijn krachten het beste verdeeld te hebben. Hij kwam op het juiste moment tevoorschijn en schrijft dit monument bij op zijn palmares. Omdat Pawlak een slechte dag had, waren het Kump en Cosnefroy die de resultaten voor ons neerzetten. Beide reden nog net bij de eerste vijftig.


         Greg van Avermaet schenkt zijn ploeg het eerste grote succes van dit seizoen, op een moment dat ze het heel goed konden gebruiken.

         Uitslag
         1 Greg Van Avermaet Lotto - Soudal 5h55'53
         2 Alexander Kristoff Team Sky s.t.
         3 Peter Sagan Tinkoff - Saxo s.t.
         4 Lars Boom Team LottoNL - Jumbo s.t.
         5 Zdenek Stybar Etixx - Quick•Step s.t.
         6 John Degenkolb Team Katusha s.t.
         7 Sep Vanmarcke Topsport Vlaanderen - Baloise s.t.
         8 Fabian Cancellara Team Giant - Alpecin s.t.
         9 Geraint Thomas Team Sky s.t.
         10 Niki Terpstra Etixx - Quick•Step s.t.
         43 Marko Kump ActiveJet Team + 16'37         CU: Klasika Primavera, doelstelling top 5.

         Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

         Comment


          Zo, da's wel een tegenvaller, op 16 minuten binnen komen.

          Top-5 in de Primavera is ook al niet makkelijk.

          Comment


           Bedankt voor je reactie! Ja, ik had al wel verwacht weggereden te worden, maar dit was wel echt extreem Snel vergeten en door maar weer, deze doelstelling was ook gewoon onmogelijk.
           #142: Klasika Primavera

           Doelstelling: Top 5

           Selectie: Betancur (kopman), Poljanski, Kogler, Ezquerra, Herklotz, Bernas, Malecki, Rochas

           Gelijktijdig met Parijs – Roubaix rijden onze klimgeiten nog een koers in het Baskenland. In de gelijknamige ronde van deze streek konden we geen potten breken, maar vandaag is er duidelijk een minder sterk deelnemersveld en dus zijn er kansen voor ons. De sponsor verwacht een top vijf, een stevige eis, maar zeker niet onmogelijk.

           De koers blijft lang rustig en gesloten, hetgeen ook mogelijk is doordat er slechts een kleine kopgroep voorop rijdt. Net voordat deze teruggepakt worden, op zo’n twintig kilometer van de meet plaatst Beñat Intxausti zijn aanval. In eerste instantie pakt hij slechts enkele meters, maar hij loopt metertje voor metertje uit. De Spanjaard blijft goed doortrekken en gaat zo op de overwinning af. Davide Villella en Daniel Moreno waren nog in de achtervolging gegaan, maar komen te laat. Hetzelfde geldt voor Carlos Betancur, die knap mee kon met een groepje van negen daarachter. En doordat Poljanski hem nog lang uit de wind kon houden had de Colombiaan op het einde nog wat over om een jump te plaatsen. Hij kon de Italiaan en Spanjaard voor hem niet meer van de overgebleven podiumplaatsen afhouden, maar wordt wel vierde en daarmee is de doelstelling geslaagd!


           Het moment waarop Beñat Intxausti het hazenpad kiest. Een aanval waar op het eerste oog niet veel achter lijkt te zitten, maar hij trekt uitstekend door en pakt de zege uiteindelijk.

           Uitslag
           1 Beñat Intxausti Tinkoff - Saxo 3h58'26
           2 Davide Villella Team Cannondale - Garmin + 23
           3 Daniel Moreno Team Katusha s.t.
           4 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.
           5 Luke Rowe Tinkoff - Saxo s.t.
           6 Loïc Vliegen Lotto - Soudal s.t.
           7 Edoardo Zardini Team Cannondale - Garmin s.t.
           8 François Bidard IAM Cycling s.t.
           9 Damiano Caruso Team Cannondale - Garmin s.t.
           10 Thomas De Gendt Wanty - Groupe Gobert s.t.           CU: Amstel Gold Race.


           Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

           Comment


            Toch weer mooi een doelstelling behaald.

            Comment             #143: Amstel Gold Race

             Selectie: Betancur (kopman), Cosnefroy, Ezquerra, Mickiewicz, Szmyd, Pawlak, Kogler, Rochas

             Een koers die eigenlijk te groot voor ons is, dat kun je wel stellen. Zelfs al zouden we op volle oorlogssterkte aantreden met mannen die allemaal in topvorm zijn, dan nog lijkt een topklassering onmogelijk. En zeker nu onze kopmannen ook nog eens een slechte dag hebben, wordt het al helemaal een kansloze missie. We zien het daarom maar als een mooie kans voor onze renners om wat ervaring op te doen in koersen als deze.

             Wie er wel goed in vorm zijn, zijn de mannen van Etixx – QuickStep. Ze hebben een sterk blok een spelen dat uitstekend uit. Michael Matthews is de rapste van hun ploeg en hij wordt uitstekend uit de wind gehouden door de rest van de ploeg, waardoor hij zonder problemen mee kan met de beste twaalf mannen die het gaan uitmaken. En als de Australiër dan aanzet op de laatste rechte lijn is er geen houden aan. Zdenek Stybar heft de handen al in de lucht voor zijn ploegmakker, deze is binnen voor Etixx!


             Michael Matthews is overtuigend de sterkste in de sprint in Valkenburg!

             Uitslag
             1 Michael Matthews Etixx - Quick•Step 6h25'50
             2 Peter Sagan Tinkoff - Saxo s.t.
             3 Greg Van Avermaet Lotto - Soudal s.t.
             4 Sergio Henao Orica - GreenEDGE s.t.
             5 Zdenek Stybar Etixx - Quick•Step s.t.
             6 Daniel Martin Team Cannondale - Garmin s.t.
             7 Alejandro Valverde Movistar Team s.t.
             8 Alexis Vuillermoz Ag2r La Mondiale s.t.
             9 Simon Geschke Team Sky s.t.
             10 Jelle Vanendert Lotto - Soudal s.t.
             52 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 7'37             CU: La Flèche Wallone.

             Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

             Comment


              Oorspronkelijk geplaatst door Renato Bekijk berichten
              Toch weer mooi een doelstelling behaald.
              Bedankt voor je reactie ook nog!

              Comment               #144: La Flèche Wallone

               Selectie: Betancur (kopman), Cosnefroy, Kogler, Malecki, Paluta, Rochas, Szmyd, Werda

               Eenzelfde verhaal als zondag en ook komend weekeinde zal het eenduidig zijn. We doen simpelweg niet mee. Ja, we rijden mee, maar daar is ook alles mee gezegd. Zeker toen Betancur al vroegtijdig viel, leek het weer zo’n pechdag te worden. Hij keerde echter terug, weerde zich kranig en werd uiteindelijk verdienstelijk achttiende. Helaas bleek later na onderzoek in het ziekenhuis dat zijn vinger toch gebroken is en daarom moet hij een tweetal weken rust nemen, waardoor hij La Doyenne misloopt komende zondag.

               De zege vandaag ging naar Michal Kwiatkowski. De Pool reed samen met een aantal andere kleppers al op de voorlaatste beklimming weg en wist ze vervolgens op de Muur van Hoei allemaal achter zich te laten. Landgenoot Rafal Majka en veelvuldig winnaar Alejandro Valverde kwamen nog tot het wiel van de ex-Wereldkampioen, maar verder dan dat kwamen ze niet.


               Michal Kwiatkowski is de allersterkste op de Muur van Hoei!

               Uitslag
               1 Michal Kwiatkowski Team Sky 5h13'43
               2 Rafal Majka Tinkoff - Saxo s.t.
               3 Alejandro Valverde Movistar Team s.t.
               4 Romain Bardet Trek Factory Racing + 44
               5 Michael Matthews Etixx - Quick•Step s.t.
               6 Daniel Martin Team Cannondale - Garmin s.t.
               7 Alexis Vuillermoz Ag2r La Mondiale + 53
               8 Roman Kreuziger Team Sky + 1'06
               9 Vincenzo Nibali Team Sky + 1'15
               10 Jelle Vanendert Lotto - Soudal s.t.
               18 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 2'22               CU: Liège – Bastogne – Liège.


               Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

               Comment                #145: Liège – Bastogne – Liège

                Selectie: Werda (kopman), Kogler, Cosnefroy, Mickiewicz, Mengardo, Owsian, Franczak, Szmyd

                Afgelopen woensdag was hij er al dichtbij, Rafal Majka, maar vandaag heeft hij hem dan toch echt binnen: zijn eerste monument! In een schitterende finale is hij Romain Bardet te snel af in de straten van Ans. Een fantastische week dus voor het Poolse wielrennen met de overwinning van Kwiatkowski op woensdag en de zege van Majka vandaag. Een iets mindere week voor ons team, we konden weinig overtuigen en raakten ook nog kopman Betancur al voor de tweede keer dit seizoen enkele weken kwijt wegens een blessure. Zijn achttiende plaats afgelopen woensdag was eigenlijk het enige lichtpuntje.

                Geen screen, heb deze koers gesimuleerd. Er viel toch helemaal niets te behalen.

                Uitslag
                1 Rafal Majka Tinkoff - Saxo 6h12'52
                2 Romain Bardet Trek Factory Racing s.t.
                3 Alejandro Valverde Movistar Team + 8
                4 Mikel Landa Astana Pro Team s.t.
                5 Vincenzo Nibali Team Sky s.t.
                6 Jelle Vanendert Lotto - Soudal s.t.
                7 Pierre Rolland Team Cannondale - Garmin + 17
                8 Wilco Kelderman Team Giant - Alpecin s.t.
                9 Jakob Fuglsang Astana Pro Team s.t.
                10 Bauke Mollema Team LottoNL - Jumbo s.t.
                88 Maximilian Werda ActiveJet Team + 2'20                CU: Tour de Romandie – deel 1.

                Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

                Comment                 #146: Tour de Romandie - deel 1

                 Selectie: Herklotz (kopman), Mengardo (sprinter), Bernas, Sagan, Owsian, Rochas, Schlegel, Szmyd

                 Op Kogler na staat hier onze voltallige Giro-selectie aan de start. Dit is dus in feite hun enige en dus ook laatste test voor aanvang van de belangrijkste Italiaanse koers. Herklotz hoopt daar voor een mooie eindklassering te gaan en kan hier alvast de benen testen. Buiten de Duitser om zullen er waarschijnlijk weinig goede klasseringen te halen zijn in dit deelnemersveld.

                 Rit 1: De ronde begint met een proloog van net geen vijf kilometer. Michal Kwiatkowski laat hier wederom zijn klasse zien en pakt de eerste leiderstrui. Onze mannen weten de schade redelijk beperkt te houden.

                 1 Michal Kwiatkowski Team Sky 5'40
                 2 Chris Froome Tinkoff - Saxo + 2
                 3 Rohan Dennis Team Sky + 4
                 4 Stefan Küng Tinkoff - Saxo + 7
                 5 Tom Dumoulin Team Giant - Alpecin s.t.
                 47 Michal Schlegel ActiveJet Team + 21

                 Rit 2: Op dag twee zijn er kansen voor de sprinters en dus grijpen ze die met beide handen aan. Het is een ware battle of the trains, waarbij enig duw- en trekwerk niet uit de weg wordt gegaan. Onze mannen doen daar ook aan mee om Mengardo in een goede positie af te zetten. En dat lukt uitstekend. Helaas moest hij zijn meerdere erkennen in Giacomo Nizzolo, maar hij sprint wel heel fraai naar de tweede plaats, net voor Bonifazio, die daarmee voor een volledig Italiaans podium zorgt hier in het Franse deel van Zwitserland. Owsian, die Mengardo uitstekend afzette, wordt zelf ook nog eens vijfde, een topprestatie dus voor onze ploeg. Een andere primeur was er onderweg voor Jaman Azikiwe. Hij kwam op het enige klimmetje van de dag als eerste boven en is daardoor de eerste Kameroener in een leiderstrui in een World Tour koers.

                 1 Giacomo Nizzolo Team LottoNL - Jumbo 3h10'31
                 2 Gianluca Mengardo ActiveJet Team s.t.
                 3 Niccolo Bonifazio Team Sky s.t.
                 4 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE s.t.
                 5 Arkadiusz Owsian ActiveJet Team s.t.

                 Rit 3: De eerste serieuze bergrit. De hele dag op en af over een lokaal parcours waarin beide beklimmingen driemaal genomen moeten worden. Een flinke beproeving voor de mannen en het kan zelfs gesteld worden dat na vandaag nog slechts twaalf renners kansmaken op de eindoverwinning. En één van die twaalf is Silvio Herklotz! De jonge Duitser wist zich zeer knap te handhaven in de voorhoede en komt in een groepje met nagenoeg alle kleppers binnen op een kleine minuut van winnaar Thibaut Pinot, die in de laatste kilometers medevluchter Julian Arredondo achterliet. Tevens neemt Herklotz de witte trui over en heeft hij direct al een mooie bonus van bijna twee minuten op zijn naaste belagers!

                 1 Thibaut Pinot Etixx - Quick•Step 4h17'33
                 2 Julian Arredondo Orica - GreenEDGE + 27
                 3 Tejay Van Garderen Astana Pro Team + 59
                 4 Richie Porte Team Cannondale - Garmin s.t.
                 5 Roman Kreuziger Team Sky s.t.
                 12 Silvio Herklotz ActiveJet Team s.t.


                 De treintjes in gevecht op dag twee, met prominent in beeld onze ActiveJet-trein, die Mengardo (laatste wiel) naar een fraaie tweede plaats loodste.

                 Klassement
                 1 Thibaut Pinot Etixx - Quick•Step 7h33'47
                 2 Julian Arredondo Orica - GreenEDGE + 51
                 3 Michal Kwiatkowski Team Sky + 56
                 4 Chris Froome Tinkoff - Saxo + 58
                 5 Tejay Van Garderen Astana Pro Team + 1'06
                 12 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 1'21                 CU: Tour de Romandie - deel 2.


                 Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

                 Comment


                  Keurig begin van Romandië. Hopelijk weet je 'm door te trekken en de top 10 in te komen.

                  Comment


                   Bedankt voor je reactie!
                   #147: Tour de Romandie - deel 2

                   Selectie: Herklotz (kopman), Mengardo (sprinter), Bernas, Sagan, Owsian, Rochas, Schlegel, Szmyd

                   Een uitstekend eerste deel van de Ronde van Romandië, kunnen we die lijn doortrekken? Er staan nog twee stevige bergritten op het programma, gevolgd door een afsluitende tijdrit. Thibaut Pinot staat momenteel aan de leiding, kan er nog iemand hem bedreigen?

                   Rit 4: Een zware etappe, maar ook een verraderlijke. En daar komen we duidelijk achter in de slotfase. Want waar Herklotz prima meegaat over de bergen, wordt de aanval pas echt ingezet op het vlakke stuk daarna richting de finish. De Duitser moet even passen en is de groep met favorieten kwijt en verliest, samen met enkele anderen, uiteindelijk nog ruim twee minuten op de meeste van zijn naaste belagers. De zege is voor Tom Dumoulin, die al vroeg op de dag in de aanval ging nadat hij gisteren veel tijd verspeelde. Daardoor is de Limburger ook ineens weer terug in de strijd om het klassement. Pinot toonde zich wederom sterk en verstevigt zijn leiderstrui. Herklotz is nu elfde. Het jammere is echter dat hij wel zijn witte trui kwijt is aan de Noor Skjerping.

                   1 Tom Dumoulin Team Giant - Alpecin 5h05'48
                   2 Thibaut Pinot Etixx - QuickStep + 40
                   3 Nairo Quintana Movistar Team s.t.
                   4 Michal Kwiatkowski Team Sky + 1'31
                   5 Chris Froome Tinkoff - Saxo s.t.
                   12 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 4'04

                   Rit 5: Wederom een zware bergetappe. De kaarten lijken al wel geschud, of kraakt Pinot dan toch nog in het zicht van de haven? Nee is het antwoord. Ook vandaag is hij weer de sterkste van de favorieten. Winnen doet hij echter niet. Die eer is weggelegd voor Rodrigo Contreras. De jonge Colombiaan was de laatst overgeblevene uit de vroege vlucht en rondde een fantastische solo af. Silvio Herklotz had het op de voorlaatste klim eventjes lastig, maar herstelde zich heel goed op de slotklim en kwam als negende over de streep (zesde van de favorieten). Hierdoor schuift hij één plaatsje op en is hij de top tien binnengedrongen en heeft hij zijn jongerentrui terug. Hij zal echter moeten strijden om zijn stek en trui vast te houden in de slottijdrit.

                   1 Rodrigo Contreras Astana Pro Team 4h38'09
                   2 Thibaut Pinot Etixx - QuickStep + 1'35
                   3 Nairo Quintana Movistar Team + 2'24
                   4 Michal Kwiatkowski Team Sky + 3'00
                   5 Wilco Kelderman Team Giant - Alpecin + 3'57
                   9 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 4'52

                   Rit 6: Een individuele tijdrit, een kolfje naar de hand van Tony Martin. En zodoende bezorgt hij zijn ploeg Etixx – QuickStep vandaag een dubbelslag. De Duitser pakt de dagzege, Thibaut Pinot wint het eindklassement. Want ondanks dat zijn chrono alles behalve overtuigend was, was zijn voorsprong voorafgaande dat wel. Nairo Quintana behoudt zijn tweede plaats en Michal Kwiatkowski vervolmaakt het podium.


                   Thibaut Pinot was deze ronde overtuigend de beste in de bergen. Drie etappes lang dicteerde hij en dat maakt hem de terechte winnaar van deze Tour de Romandie.

                   Silvio Herklotz had zijn eigen strijd, die om een plaats bij de eerste tien en wellicht nog wel belangrijker: de jongerentrui. Nummer dertien Kristoffer Skjerping is een begenadigd tijdrijder en doet een serieuze aanval, maar Herklotz weert zich kranig, houdt zowel de Noor als zijn andere belagers af en is zodoende nummer tien en winnaar van het jongerenklassement!

                   1 Tony Martin Etixx - QuickStep 30'07
                   2 Tom Dumoulin Team Giant - Alpecin + 12
                   3 Taylor Phinney BMC Racing Team + 24
                   4 Tim Wellens Lotto - Soudal + 27
                   5 Wilco Kelderman Team Giant - Alpecin + 30
                   37 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 2'04


                   Silvio Herklotz bekroont een goede ronde met een mooie trui voor in de collectie!

                   Klassementen

                   Algemeen Klassement
                   1 Thibaut Pinot Etixx - QuickStep 17h51'18
                   2 Nairo Quintana Movistar Team + 2'13
                   3 Michal Kwiatkowski Team Sky + 2'43
                   4 Wilco Kelderman Team Giant - Alpecin + 4'21
                   5 Chris Froome Tinkoff - Saxo + 4'48
                   6 Tom Dumoulin Team Giant - Alpecin + 6'45
                   7 Roman Kreuziger Team Sky s.t.
                   8 Richie Porte Team Cannondale - Garmin + 7'09
                   9 Tejay Van Garderen Astana Pro Team + 7'25
                   10 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 8'54

                   Puntenklassement
                   1 Thibaut Pinot Etixx - QuickStep 57
                   2 Michal Kwiatkowski Team Sky 53
                   3 Tom Dumoulin Team Giant - Alpecin 46
                   4 Chris Froome Tinkoff - Saxo 43
                   5 Nairo Quintana Movistar Team 35
                   12 Gianluca Mengardo ActiveJet Team 20

                   Bergklassement
                   1 Dayer Quintana IAM Cycling 62
                   2 Daniel Moreno Team Katusha 58
                   3 Tom Dumoulin Team Giant - Alpecin 32
                   4 Rodrigo Contreras Astana Pro Team 32
                   5 Rui Costa Orica - GreenEDGE 26

                   Jongerenklassement
                   1 Silvio Herklotz ActiveJet Team 18h00'12
                   2 Kristoffer Skjerping Team LottoNL - Jumbo + 20
                   3 Rodrigo Contreras Astana Pro Team + 1'06
                   4 Dayer Quintana IAM Cycling + 6'21
                   5 Tao Geoghegan Hart FDJ + 8'59

                   Ploegenklassement
                   1 Team Sky 53h55'52
                   2 Astana Pro Team + 6'58
                   3 Team Cannondale - Garmin + 7'30
                   4 Etixx - QuickStep + 12'31
                   5 Team Giant - Alpecin + 20'32
                   15 ActiveJet Team + 1h10'48                   CU: Giro d’Italia - Voorbeschouwing.

                   Comment


                    Toch nog een mooi resultaat met Herklotz kunnen binnen halen.

                    Comment


                     Mooie winst van de jongerentrui

                     Comment


                      Bedankt voor jullie reactie allebei!
                      #148: Giro d’Italia - Voorbeschouwing

                      Selectie: Herklotz (kopman), Kump (sprinter), Bernas, Sagan, Owsian, Rochas, Schlegel, Szmyd, Kogler

                      De eerste grote ronde van het jaar en wat een deelnemersveld! Nairo Quintana en Thibaut Pinot vochten afgelopen week in Romandië al een flinke strijd uit vol spektakel, nu komt daar nog Vincenzo Nibali bij. Afgaand op de deelnemerslijst wordt een mooie klassering voor Silvio Herklotz erg lastig en zou hij tevreden mogen zijn met een plaats bij de eerste twintig, maar wij zijn positief ingesteld en hopen op een plaats bij de eerste tien en misschien, heel misschien, wel de witte trui!


                      Favorieten

                      Algemeen Klassement
                      ***
                      Nairo Quintana, Thibaut Pinot
                      **
                      Vincenzo Nibali, Adam Yates, Romain Bardet
                      *
                      Pierre Rolland, Bauke Mollema, Rigoberto Uran, Tim Wellens, Louis Meintjes

                      Puntenklassement
                      ***
                      Arnaud Démare
                      **
                      Mark Cavendish, Elia Viviani
                      *
                      Sacha Modolo, Jakub Mareczko, Giacomo Nizzolo

                      Bergklassement
                      ***
                      Davide Formolo
                      **
                      Nairo Quintana, Daniel Moreno
                      *
                      Alexandre Geniez, Thibaut Pinot, Eduard Beltran

                      Jongerenklassement
                      ***
                      Adam Yates
                      **
                      Louis Meintjes, Simon Yates
                      *
                      Davide Formolo, Silvio Herklotz, Jan Polanc

                      Ploegenklassement
                      ***
                      Team Sky
                      **
                      Etixx – QuickStep, Team Cannondale – Garmin
                      *
                      Team LottoNL – Jumbo, Lotto – Soudal, Trek – Segafredo                      CU: Giro d’Italia - deel 1.


                      Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

                      Comment


                       Makkie! Nee, dit gaat 21 dagen frustratie opleveren ben ik bang.

                       Comment


                        Bedankt voor je reactie Satyr , gelukkig ben ik realistisch en weet ik dat ik in principe niet ga kunnen scoren hier, dus elk klein succesje kan daardoor al een hoop genoegdoening geven
                        #149: Giro d’Italia - deel 1

                        Selectie: Herklotz (kopman), Kump (sprinter), Bernas, Sagan, Owsian, Rochas, Schlegel, Szmyd, Kogler

                        De Giro d’Italia begint dit jaar in Griekenland, in het plaatsje Marathon om precies te zijn. Vanaf daar rijden we een 42,195 kilometer lange ploegentijdrit richting Athene. Ja, het moest zo zijn. Daarna volgen nog twee etappes door het golvende Griekse landschap.

                        Rit 1: Een ploegentijdrit is niet helemaal ons ding en dus is er maar één taak: de schade beperken. Dat lukt uiteindelijk prima, we verliezen net iets minder dan twee minuten op Team Sky en worden zeventiende. Tanel Kangert is namens zijn ploeg de eerste finisher en dus ook de eerste man in de roze trui dit jaar.

                        1 Team Sky 50'11
                        2 Tinkoff - Saxo + 19
                        3 Movistar Team + 37
                        4 BMC Racing Team + 38
                        5 Astana Pro Team + 1'01
                        17 ActiveJet Team + 1'58

                        Rit 2: Team Sky is in de winning mood. Gisteren wonnen ze de ploegentijdrit en ook vandaag is er niemand opgewassen tegen het zwart-blauwe blok. Sacha Modolo wordt fantastisch afgezet en hierdoor is zelfs Arnaud Démare niet meer in staat er voorbij te gaan. Herklotz probeerde het ook nog even in de slotfase door te versnellen vanaf de top van de laatste klim, maar hij kon niet lang vooruit blijven. Markus Burghardt kon dat wel, maar ook zijn vluchtpoging strandde onder de vod.

                        1 Sacha Modolo Team Sky 3h54'58
                        2 Arnaud Démare Orica - GreenEDGE s.t.
                        3 Elia Viviani Astana Pro Team s.t.
                        4 Mark Cavendish Team Giant - Alpecin s.t.
                        5 Niccolo Bonifazio Team Sky s.t.
                        17 Silvio Herklotz ActiveJet Team s.t.

                        Rit 3: Een etappe voor de sprinters in principe, ware het niet dat er een oude rot is die dat feestje komt verstoren. Enrico Gasparotto weet het sprintende peloton voor te blijven en boekt zo een fantastische overwinning! Daarachter sprint Bonifazio naar de tweede plaats, bijna dus een 3 uit 3 voor Sky. Kump sprint in de achterhoede prima naar de veertiende stek.

                        1 Enrico Gasparotto Lampre - Merida 5h14'34
                        2 Niccolo Bonifazio Team Sky s.t.
                        3 Mark Cavendish Team Giant - Alpecin s.t.
                        4 Giacomo Nizzolo Team LottoNL - Jumbo s.t.
                        5 Sonny Colbrelli Androni - Sidermec s.t.
                        14 Marko Kump ActiveJet Team s.t.


                        Een close call op dag twee, maar het is toch echt Sacha Modolo die met de bloemen gaat lopen. Arnaud Démare zal nog even moeten wachten op zijn overwinning.

                        Algemeen Klassement
                        1 Simon Yates Team Sky 9h59'43
                        2 Vincenzo Nibali Team Sky s.t.
                        3 Steven Kruijswijk Team Sky s.t.
                        4 Tanel Kangert Team Sky s.t.
                        5 Cameron Meyer Team Sky s.t.
                        6 Jesus Herrada Tinkoff - Saxo + 19
                        7 Bart De Clercq Tinkoff - Saxo s.t.
                        8 Gianluca Brambilla Tinkoff - Saxo + 21
                        9 Nairo Quintana Movistar Team + 37
                        10 Tom Bohli Movistar Team s.t.
                        56 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 1'57                        CU: Giro d’Italia - deel 2.

                        Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

                        Comment


                         Benieuwd of je de eerste week beetje door komt. Rijden de andere jongeren voor eigen succes? Lijkt me dat Simon Yates voor Nibali rijdt?

                         Comment


                          Bedankt voor je reactie Abe Simon Yates is in principe de laatste man voor Nibali, maar die ploeg is zo ijzersterk dat ze het eigenlijk ook wel zonder hem redden misschien en hij zelf ook wel hoog kan eindigen. Adam Yates en Louis Meintjes rijden voor eigen kans, Davide Formolo zit ook bij Sky en ik denk dat hij meer in dienst zal moeten rijden.
                          #150: Giro d'Italia - deel 2

                          Selectie: Herklotz (kopman), Kump (sprinter), Bernas, Sagan, Owsian, Rochas, Schlegel, Szmyd, Kogler

                          Drie dagen Griekenland zitten erop, we zijn weer terug in Italië. De komende dagen wordt het al iets zwaarder, een heuvelrit, twee sprintetappes en dan een aankomst bergop. Die volmaken de eerste week van deze Giro. Kan Team Sky de roze trui binnen de ploeg houden?

                          Rit 4: De eerste heuvelrit, maar de koers blijft lang gesloten. Een strak, hoog tempo wordt opgelegd aan het peloton en op de laatste beklimming breekt het pas los. Er vallen gaten op verschillende plekken, maar de jury zet uiteindelijk toch alles in dezelfde tijd helaas, want Herklotz zat goed van voren mee. De dagzege is voor Nairo Quintana, die daarmee een eerste mentaal tikje uitdeelt.

                          1 Nairo Quintana Movistar Team 3h44'20
                          2 Adam Yates Team Giant - Alpecin s.t.
                          3 Domenico Pozzovivo Lampre - Merida s.t.
                          4 Vincenzo Nibali Team Sky s.t.
                          5 Bauke Mollema Team LottoNL - Jumbo s.t.
                          23 Silvio Herklotz ActiveJet Team s.t.

                          Rit 5: Een vlakke etappe en een klassieke sprintersrit zoals elke grote ronde die wel heeft. Meer woorden hoeven er dus ook niet aan vuil gemaakt te worden. Elia Viviani bleek de sterkste en verwees Archbold en Mareczko naar de dichtste ereplaatsen. Wij konden geen rol van betekenis spelen.

                          1 Elia Viviani Astana Pro Team 3h51'22
                          2 Shane Archbold Trek Factory Racing s.t.
                          3 Jakub Mareczko Etixx - Quick•Step s.t.
                          4 Niccolo Bonifazio Team Sky s.t.
                          5 Edward Theuns Lotto - Soudal s.t.
                          53 Arkadiusz Owsian ActiveJet Team s.t.

                          Rit 6: Net als gisteren een sprintersetappe, maar al voor de tweede maal verrekenen ze zich en dus gaat er net als op dag drie een sterke vluchter met de zege aan de haal. Oscar Gatto blijkt de sterkste van het vijftal en mag zegevieren, terwijl Samuel Dumoulin achter hem nog nipt het sprintende peloton voor weet te blijven en tweede wordt. De derde stek is voor de balende Jakub Mareczko. Voor ons was wederom niet meer dan meefietsen mogelijk.

                          1 Oscar Gatto IAM Cycling 3h16'04
                          2 Samuel Dumoulin Northwave + 30
                          3 Jakub Mareczko Etixx - Quick•Step s.t.
                          4 Sacha Modolo Team Sky s.t.
                          5 Shane Archbold Trek Factory Racing s.t.
                          85 Juraj Sagan ActiveJet Team s.t.

                          Rit 7: De eerste bergrit van de ronde en wat voor één. De favorieten zullen zich niet kunnen verstoppen vandaag en dat gebeurt dan ook niet. Direct vanaf de voet van de slotklim is daar de versnelling van Nairo Quintana en kunnen er maar twee man mee: Thibaut Pinot en Vincenzo Nibali. Het drietal werkt verrassend goed samen en pakt zodoende minuten op de concurrentie. In de laatste kilometer is het Nibali die nog een versnelling in huis heeft en daarmee de zege opeist. Quintana kon mee in het wiel, maar niet meer dan dat, terwijl Pinot even moest passen en een twintigtal tellen toegeeft. Herklotz komt bijna vijf minuten later over de streep, maar wel als nummer tien en daardoor schuift hij op in het klassement! Slecht nieuws was er helaas voor Pawel Bernas. De Pool kwam hard ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Einde Giro voor hem en een knecht minder in de bergen voor Herklotz.

                          1 Vincenzo Nibali Team Sky 3h15'53
                          2 Nairo Quintana Movistar Team s.t.
                          3 Thibaut Pinot Etixx - Quick•Step + 21
                          4 Simon Yates Team Sky + 3'32
                          5 Jakob Fuglsang Astana Pro Team s.t.
                          10 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 4'34


                          Deze drie mannen zullen we nog wel vaker van voren zien deze Giro.

                          Klassementen

                          Algemeen Klassement
                          1 Vincenzo Nibali Team Sky 24h07'42
                          2 Nairo Quintana Movistar Team + 31
                          3 Thibaut Pinot Etixx - Quick•Step + 2'02
                          4 Simon Yates Team Sky + 3'42
                          5 Jakob Fuglsang Astana Pro Team + 4'43
                          6 Moreno Moser Astana Pro Team s.t.
                          7 Tanel Kangert Team Sky + 4'44
                          8 Romain Bardet Trek Factory Racing + 4'48
                          9 Leopold König BMC Racing Team + 5'22
                          10 Louis Meintjes Trek Factory Racing + 5'41
                          11 Tim Wellens Lotto - Soudal + 5'42
                          12 Steven Kruijswijk Team Sky + 5'58
                          13 Bauke Mollema Team LottoNL - Jumbo + 6'14
                          14 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 6'41
                          15 Mathias Frank Team Katusha + 6'43

                          Puntenklassement
                          1 Sacha Modolo Team Sky 60
                          2 Elia Viviani Astana Pro Team 56
                          3 Jakub Mareczko Etixx - Quick•Step 49
                          4 Mark Cavendish Team Giant - Alpecin 47
                          5 Arnaud Démare Orica - GreenEDGE 46
                          52 Marko Kump ActiveJet Team 2

                          Bergklassement
                          1 Nairo Quintana Movistar Team 39
                          2 Vincenzo Nibali Team Sky 35
                          3 Alexandre Geniez Team LottoNL - Jumbo 28
                          4 Marcus Burghardt IAM Cycling 26
                          5 Thibaut Pinot Etixx - Quick•Step 18

                          Jongerenklassement
                          1 Simon Yates Team Sky 24h11'24
                          2 Louis Meintjes Trek Factory Racing + 1'59
                          3 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 2'59
                          4 Adam Yates Team Giant - Alpecin + 5'42
                          5 Matej Mohoric Team Giant - Alpecin + 8'42

                          Ploegenklassement
                          1 Team Sky 70h51'20
                          2 Astana Pro Team + 7'06
                          3 BMC Racing Team + 14'26
                          4 Team Katusha + 14'59
                          5 Trek Factory Racing + 16'46
                          16 ActiveJet Team + 33'17                          CU: Giro d'Italia - deel 3.


                          Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

                          Comment

                          Wat gebeurt er?

                          Collapse

                          There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                          Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                          Working...
                          X