Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

[PCM15 | MOE_1] ActiveJet Team

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Mooie uitslag ondanks de tegenslagen

  Comment


   Bedankt voor je reactie!

   [hr]


   #127: Paris - Nice - deel 1

   Selectie: Betancur (kopman), Poljanski (co-kopman), Kump (sprinter), Cosnefroy, Ezquerra, Mickiewicz, Pelikan, Schlegel

   Carlos Betancur is momenteel de verrassende leider in het World Tour klassement, maar wil hij die positie behouden, zal hij ook nu in Parijs – Nice zichzelf van zijn allerbeste kant moeten laten zien. Er staat in elk geval een sterk team om hem heen gebouwd, we zetten alles op Parijs – Nice en laten enkel onze sprinters en Kogler afreizen naar Italië. De Colombiaan is echter nog niet volledig hersteld van zijn blessure en dus moeten we er maar het beste van hopen.

   Rit 1: De ronde begint met een ploegentijdrit van ruim 25 kilometer. Niet direct onze discipline en daarom zijn we zeker niet ontevreden met de twaalfde plaats uiteindelijk, want dat betekent dat we toch nog acht teams achter ons houden. De zege is niet geheel verrassend voor Team Sky en Rohan Dennis is de eerste gele trui drager.

   1 Team Sky 30'56
   2 Astana Pro Team + 11
   3 Lotto - Soudal + 23
   4 BMC Racing Team + 35
   5 FDJ + 37
   12 ActiveJet Team + 1'02

   Rit 2: Vandaag één van de weinige etappes voor de sprinters. Een lange vlakke aanloop, één klimmetje, afdaling en dan sprinten. Maar uiteindelijk toch een zo goed als reguliere massaspurt, al brak het peloton wel in stukken in de finale. Helaas wil de jury hieraan niet meewerken en zo wordt Betancur een fikse stijging in het klassement door de neus geboord. De zege is voor Elia Viviani, die Coquard en Hofland naar de dichtste ereplaatsen verwijst. Kump wordt zeventiende.

   1 Elia Viviani Astana Pro Team 5h36'03
   2 Bryan Coquard Lotto - Soudal s.t.
   3 Moreno Hofland Team Sky s.t.
   4 Davide Cimolai Equipe Cycliste Armée de Terre s.t.
   5 Wouter Wippert Team Giant - Alpecin s.t.
   17 Marko Kump ActiveJet Team s.t.

   Rit 3: Een etappe over glooiend terrain, waarbij het in de finale telkens iets zwaarder wordt. Hierdoor wordt het peloton flink uitgedund en proberen ook enkele favorieten het al. Toch komt alles weer samen, maar dan is daar Betancur! Op het moment dat het even stilvalt, zo’n drie kilometer van de meet, ziet de Colombiaan zijn kans. Hij pakt al snel een gaatje, maar helaas valt hij in de laatste kilometer toch wat stil en wordt hij toch weer bijgehaald. De zege gaat uiteindelijk naar Nacer Bouhanni, die Bonifazio nipt te snel af is.

   1 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE 3h54'19
   2 Niccolo Bonifazio Team Sky s.t.
   3 Juan Jose Lobato Movistar Team s.t.
   4 Davide Cimolai Equipe Cycliste Armée de Terre s.t.
   5 Tom Dumoulin Team Giant - Alpecin s.t.
   28 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.

   Rit 4: Vandaag de eerste etappe waarop het kan gebeuren voor de klassementsrenners. Toch blijft de koers lang gesloten. Enkele speldenprikjes, maar uiteindelijk komt toch alles weer bij elkaar na de top van de laatste col. Echter is dat buiten onze mannen gerekend: Poljanski en Betancur proberen het samen en met succes. Waar de Colombiaan gisteren zijn aanval nog zag stranden, is het vandaag wel raak voor ActiveJet! Pawel Poljanski mag zijn handen in de lucht steken en ploeggenoot Betancur wordt in zijn kielzog tweede. Op ruim een halve minuut wordt Lobato derde.

   1 Pawel Poljanski ActiveJet Team 5h18'58
   2 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.
   3 Juan Jose Lobato Movistar Team + 33
   4 Simon Yates Team Sky s.t.
   5 Maxime Bouet Lotto - Soudal s.t.


   Carlos Betancur probeerde het op dag drie al, maar zag zijn aanval toen stranden. Een dag later was het echter wel raak voor hem en Poljanski!

   Tussenstand
   1 Michal Kwiatkowski Team Sky 15h20'47
   2 José Joaquin Rojas Gil Team Sky + 1
   3 Simon Yates Team Sky + 2
   4 Rohan Dennis Team Sky s.t.
   5 Steven Kruijswijk Team Sky s.t.
   15 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 27

   [hr]

   CU: Tirreno - Adriatico - deel 1.

   Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Richarð. Marvin ErikEagles MisterX

   Comment


    Klaase, mooie overwinning gepakt met 2 man zo weg glippen

    Comment


     Bedankt voor je reactie!     #128: Tirreno - Adriatico - deel 1

     Selectie: Kogler (kopman), Laton (sprinter), Werda, Malecki, Owsian, Paluta, Pawlak, Prevar

     Een ronde waar we zonder klassementsambities aan het vertrek zijn. Op Kogler na zijn al onze klimmers in vorm aanwezig in Frankrijk, waar we al succesvol waren. Hier mikken we ook op mooie dagklasseringen, met name met Eryk Laton.

     Rit 1: De ronde begint met een korte proloog, niet onze specialiteit. Logischerwijs dus ook dat we geen rol van betekenis spelen. De overwinning gaat naar Tony Martin, die daarmee ook direct de eerste drager van de leiderstrui is.

     1 Tony Martin Etixx - Quick•Step 5'57
     2 Taylor Phinney BMC Racing Team + 4
     3 Bradley Wiggins Team Sky + 7
     4 Lars Boom Team LottoNL - Jumbo s.t.
     5 Chris Froome Tinkoff - Saxo s.t.
     50 Oleksandr Prevar ActiveJet Team + 26

     Rit 2: Een vlakke etappe en dus kansen voor de sprinters. En daarvan zijn er een hoop afgereisd naar Italië, want Laton is toch geen misselijke sprinter, maar van La Gazzetta krijgt hij niet eens één ster. Misschien wel daarom dat onze trein een beetje de ruimte krijgt en tja, dat is nu eenmaal een heel slecht idee. Met enkel Mareczko en een paar helpers van andere ploegen in ons wiel slaan we een gat en doordat we daarachter de boel direct proberen stil te laten vallen, blijkt het gat groot genoeg. Mareczko wordt vervolgens goed klem gezet waardoor Eryk Laton een fantastische overwinning kan boeken en Maximilian Werda maakt het feest compleet door als tweede over de streep te komen! Ook de sprintwereld weet nu wie ActiveJet is!

     1 Eryk Laton ActiveJet Team 3h22'24
     2 Maximilian Werda ActiveJet Team s.t.
     3 Jakub Mareczko Etixx - Quick•Step s.t.
     4 Alexander Kristoff Team Sky s.t.
     5 Hubert Pawlak ActiveJet Team s.t.

     Rit 3: Vandaag een langere rit en een lokale ronde op het einde met een pittig klimmetje. Dit blijkt er te veel aan voor ons. Een zeer harde koers zorgt ervoor dat we opgerookt zijn op het einde en slechts in de kantlijn mee kunnen sprinten. De zege gaat naar Arnaud Démare die in een sprint op de macht Sagan en Trentin achter zich houdt.

     1 Arnaud Démare Orica - GreenEDGE 4h31'16
     2 Peter Sagan Tinkoff - Saxo s.t.
     3 Matteo Trentin Trek Factory Racing s.t.
     4 Mathieu van der Poel Team Sky s.t.
     5 Taylor Phinney BMC Racing Team s.t.
     24 Hubert Pawlak ActiveJet Team s.t.

     Rit 4: Op dag vier de eerste schifting van deze Tirreno. Een lange, slopende etappe met enkele stevige beklimmingen, maar wel werk wat de betere heuvelaars ook nog prima kunnen verteren. Uiteindelijk weet een groepje van vijf kleppers weg te rijden in de slotfase en is het Peter Sagan die de zege pakt door Valverde, Nibali, Aru en Alaphilippe af te houden in de spurt. Onze mannen lieten het lopen vandaag in de hoop wat te herstellen en aangezien er vandaag toch niets te halen zou zijn.

     1 Peter Sagan Tinkoff - Saxo 5h17'46
     2 Alejandro Valverde Movistar Team s.t.
     3 Vincenzo Nibali Team Sky s.t.
     4 Fabio Aru Astana Pro Team s.t.
     5 Julian Alaphilippe Etixx - Quick•Step s.t.
     100 Michal Paluta ActiveJet Team + 9'33


     ActiveJet stunt op dag twee met een fantastische één-twee in de massaspurt.


     Tussenstand
     1 Peter Sagan Tinkoff - Saxo 13h17'26
     2 Vincenzo Nibali Team Sky + 2
     3 Alejandro Valverde Movistar Team + 9
     4 Julian Alaphilippe Etixx - Quick•Step + 16
     5 Fabio Aru Astana Pro Team + 22
     75 Eryk Laton ActiveJet Team + 9'50     CU: Paris - Nice - deel 2.

     Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Richarð. Marvin ErikEagles MisterX
     Last edited by Jimmyy; 14 apr 2017, 13:55.

     Comment


      Als je dit niveau vasthoud maak je een zeer goed debuutseizoen door op het hoogste niveau.

      Comment


       Bedankt voor je reactie!


       #129: Paris - Nice - deel 2

       Selectie: Betancur (kopman), Poljanski (co-kopman), Kump (sprinter), Cosnefroy, Ezquerra, Mickiewicz, Pelikan, Schlegel

       Gisteren zorgde Pawel Poljanski voor onverwachts dagsucces voor ActiveJet en in zijn kielzog nam hij ook nog eens Betancur mee, die hierdoor opgeschoven is in het klassement. Kan hij standhouden bovenin het klassement met nog enkele zware ritten en een chrono voor de boeg? Het gaat lastig worden, maar misschien kan hij net als in Australië wederom verrassen.

       Rit 5: Op dag vijf de koniginnenrit met aankomst in La Chaud. En het verwachte spektakel kregen we. Al voor de slotklim opende Rafal Majka de aanval en sloeg hij een flink gat. Daardoor moest er volle bak gekoerst worden in het peloton en zelfs ondanks dat dit gedaan werd, werd het verschil maar niet kleiner. Uiteindelijk wist enkel Simon Yates er nog naartoe te rijden en doordat de jonge Brit over een sterkere eindspurt bleek te beschikken, slaat hij een dubbelslag. Voor Betancur ging het helaas allemaal net iets te hard. Hij weerde zich kranig, maar meer dan een twintigste plaats zat er vandaag helaas niet in.

       1 Simon Yates Team Sky 4h23'26
       2 Rafal Majka Tinkoff - Saxo s.t.
       3 Mikel Landa Astana Pro Team + 1'06
       4 Tejay Van Garderen Astana Pro Team + 1'14
       5 Alexis Vuillermoz Ag2r La Mondiale s.t.
       20 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 4'17

       Rit 6: Op dag zes een gevaarlijke etappe met vele beklimmingen en aangezien er al flinke verschillen gemaakt zijn, zijn er dus renners die uit zijn op revanche. Hierbij ook de mannen van Orica – GreenEdge. Met hoge verwachtingen waren ze naar Frankrijk gekomen, maar zowel Arredondo als Costa was tot nog toe nog onzichtbaar. Tot vandaag. Beide vallen aan op de slotklim en krijgen Vuillermoz mee. Het drietal weet voorop te blijven en de Colombiaan mag de handen in de lucht steken. In de groep daarachter houden de mannen van het klassement elkaar in de greep en controleert Tinkoff om te voorkomen dat Majka op achterstand komt. Ook Betancur weet bij deze elitegroep van negentien te blijven en schuift zo dus weer enkele plaatsen op.

       1 Julian Arredondo Orica - GreenEDGE 3h21'09
       2 Alexis Vuillermoz Ag2r La Mondiale s.t.
       3 Rui Costa Orica - GreenEDGE s.t.
       4 Daniel Martin Team Cannondale - Garmin + 48
       5 Tony Gallopin Lotto - Soudal + 1'15
       14 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.

       Rit 7: Een verraderlijke rit op de voorlaatste dag en daar is eigenlijk maar één oorzaak voor: wind. Het peloton, dat zich overigens gruwelijk misrekende waardoor Titi Voeckler met de zege kon gaan lopen, breekt in de slotfase in vele stukken en enkele hooggeklasseerde renners krijgen zo dik drie minuten aan de broek. Betancur had het gevaar doorzien en is met dank aan zijn ploeggenoten deze rit zonder kleerscheuren doorgekomen en schuift op naar plaats elf.

       1 Thomas Voeckler Ag2r La Mondiale 3h54'31
       2 Filippo Pozzato Team Katusha s.t.
       3 Romain Guyot Team Europcar s.t.
       4 Nikolas Maes BMC Racing Team s.t.
       5 Jefferson Alveiro Cepeda Movistar Team s.t.
       41 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.

       Rit 8: Op de slotdag een lange tijdrit over geaccidenteerd terrein. Niet het specialisme van Betancur normaliter, maar nu de Col d´Eze in het parcours zit, verandert de zaak. De Colombiaan kent een goede dag en knalt de berg als snelste op. In het restant wordt hij nog wel voorbijgesneld door Rui Costa en Tejay van Garderen, maar een fraaie derde plaats in het eindresultaat voor Betancur in deze slotrit. Hierdoor schuift hij nog één plaats op in het klassement en dringt hij op de slotdag toch nog de top tien binnen. De eindzege van Simon Yates kwam, ondanks dat de Brit zeker niet overtuigde vandaag, toch geen enkel moment meer in gevaar.

       1 Rui Costa Orica - GreenEDGE 49'59
       2 Tejay Van Garderen Astana Pro Team + 12
       3 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 25
       4 Michal Kwiatkowski Team Sky + 26
       5 Rohan Dennis Team Sky + 32


       Julian Arredondo en Rui Costa spelen het ploegenspel goed uit, hetgeen eerstgenoemde de zege oplevert op dag zes.

       Klassementen

       Algemeen Klassement
       1 Simon Yates Team Sky 27h52'05
       2 Tejay Van Garderen Astana Pro Team + 41
       3 Rafal Majka Tinkoff - Saxo + 1'11
       4 Alexis Vuillermoz Ag2r La Mondiale + 1'25
       5 Rui Costa Orica - GreenEDGE + 1'35
       6 Michal Kwiatkowski Team Sky + 2'28
       7 Julian Arredondo Orica - GreenEDGE + 2'50
       8 Tony Gallopin Lotto - Soudal + 3'26
       9 Tom Dumoulin Team Giant - Alpecin + 3'42
       10 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 4'11

       Puntenklassement
       1 Simon Yates Team Sky 76
       2 Juan Jose Lobato Movistar Team 68
       3 Rui Costa Orica - GreenEDGE 67
       4 Tejay Van Garderen Astana Pro Team 60
       5 Julian Arredondo Orica - GreenEDGE 59
       8 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team 50

       Bergklassement
       1 Blel Kadri BMC Racing Team 41
       2 Dries Devenyns Trek Factory Racing 36
       3 Bruno Armirail Team Europcar 28
       4 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team 24
       5 Fabrice Jeandesboz Lotto - Soudal 22

       Jongerenklassement
       1 Simon Yates Team Sky 27h52'05
       2 Kristoffer Skjerping Team LottoNL - Jumbo + 7'29
       3 Alexis Gougeard Etixx - Quick•Step + 11'06
       4 Bob Jungels Trek Factory Racing + 13'39
       5 Loïc Vliegen Lotto - Soudal + 15'47
       28 Benoît Cosnefroy ActiveJet Team + 1h08'01

       Ploegenklassement
       1 Team Sky 82h41'47
       2 Astana Pro Team + 1'10
       3 Orica - GreenEDGE + 4'24
       4 Lotto - Soudal + 8'13
       5 Team LottoNL - Jumbo + 8'59
       14 ActiveJet Team + 56'16       CU: Tirreno - Adriatico - deel 2.

       Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Richarð. Marvin ErikEagles MisterX
       Last edited by Jimmyy; 28 apr 2017, 22:04.

       Comment


        Ik hoef niet voor iedere update een tag, omdat ik blijkbaar eenmaal gereageerd heb.Â*

        Comment


         Oorspronkelijk geplaatst door MisterX Bekijk berichten
         Ik hoef niet voor iedere update een tag, omdat ik blijkbaar eenmaal gereageerd heb.Â*
         Same

         Comment


          Prima, haal ik jullie uit de mentions
          #130: Tirreno - Adriatico - deel 2

          Selectie: Kogler (kopman), Laton (sprinter), Werda, Malecki, Owsian, Paluta, Pawlak, Prevar

          Onze ronde kan eigenlijk al niet meer stuk na die zege op dag twee van Laton. Dat we in de rest van de etappes voor spek en bonen meededen, en verder ook niets meer klaar gaan spelen hoogstwaarschijnlijk, is dan van ondergeschikt belang. In het tweede deel van deze Tirreno gaat het klassement beslist worden. Een zware bergrit op dag vijf en eventueel nog de tijdrit op de slotdag gaan het verschil maken.

          Rit 5: De koninginnenrit van deze Tirreno. Het kaf gaat vandaag echt van het koren worden gescheiden, voor zover gisteren de mannen nog niet op hun plaats had gezet. Wij wisten dat we niets zouden kunnen klaarspelen als we zouden wachten dus proberen we het met Kogler en hij krijgt luitenant Prevar met zich mee. Helaas krijgen ze echter niet al te veel ruimte en daarnaast kent Kogler ook niet zijn beste dag. Aan de voet van de slotklim wordt de groep gegrepen en is het aan de titanen. Uiteindelijk blijkt Thibaut Pinot concurrent Vincenzo Nibali net te snel af in de laatste kilometer, maar deze laatste neemt wel de leiding over en die lijkt hem, met nog een vlakke rit en een korte tijdrit voor de boeg, niet meer te kunnen ontgaan.

          1 Thibaut Pinot Etixx - Quick•Step 5h11'06
          2 Vincenzo Nibali Team Sky + 10
          3 Nairo Quintana Movistar Team + 1'00
          4 Alejandro Valverde Movistar Team + 1'20
          5 Fabio Aru Astana Pro Team + 1'49
          53 Herwig Kogler ActiveJet Team + 11'07

          Rit 6: Een vlakke etappe en dus nogmaals een kans voor de spurters. Laton heeft een complete off-day en laat het dus lopen, net als de rest van ons team, die het tempo ook niet bij kunnen benen. Orica heeft een mooie sprinttrein voor Démare, maar uiteindelijk is het Marcel Kittel die er het meeste van profiteert en mag juichen. Tweede dag op rij een overwinning voor Etixx en nummer drie al deze Tirreno.

          1 Marcel Kittel Etixx - Quick•Step 4h28'19
          2 Arnaud Démare Orica - GreenEDGE s.t.
          3 John Degenkolb Team Katusha s.t.
          4 Ben Swift Bardiani - CSF s.t.
          5 Danny Van Poppel Team Giant - Alpecin s.t.
          75 Michal Paluta ActiveJet Team s.t.

          Rit 7: Een tijdrit, ach wat moeten we ervan zeggen. Gelukkig was er nog een mooie strijd om de dagzege, want het klassement is al beslist en onze mannen konden ook niets laten zien. Uiteindelijk blijkt het echter, net als op dag één, Tony Martin te zijn die aan het langste eind trekt. En zo gaat Etixx hier naar huis met maarliefst vier ritzeges.

          1 Tony Martin Etixx - Quick•Step 11'53
          2 Taylor Phinney BMC Racing Team + 1
          3 Adriano Malori Astana Pro Team + 2
          4 Peter Sagan Tinkoff - Saxo s.t.
          5 Chris Froome Tinkoff - Saxo + 3
          89 Maximilian Werda ActiveJet Team + 54


          Thibaut Pinot pakt de overwinning in de koninginnenrit maar de man erachter is degene die het laatste lacht, Vincenzo Nibali wint de Tirreno – Adriatico!

          Klassementen

          Algemeen Klassement
          1 Vincenzo Nibali Team Sky 23h08'56
          2 Thibaut Pinot Etixx - Quick•Step + 1'27
          3 Alejandro Valverde Movistar Team + 1'33
          4 Fabio Aru Astana Pro Team + 2'22
          5 Nairo Quintana Movistar Team + 2'37
          6 Pierre Rolland Team Cannondale - Garmin + 4'06
          7 Peter Sagan Tinkoff - Saxo + 5'26
          8 Sergio Henao Orica - GreenEDGE + 6'29
          9 Chris Froome Tinkoff - Saxo + 6'58
          10 Louis Meintjes Trek Factory Racing + 6'59
          90 Oleksandr Prevar ActiveJet Team + 31'46

          Puntenklassement
          1 Peter Sagan Tinkoff - Saxo 33
          2 Vincenzo Nibali Team Sky 26
          3 Taylor Phinney BMC Racing Team 26
          14 Eryk Laton ActiveJet Team 12

          Bergklassement
          1 Davide Malacarne Lampre - Merida 27
          2 Dylan van Baarle Team LottoNL - Jumbo 20
          3 Julien El Fares Cofidis, Solutions Crédits 15

          Jongerenklassement
          1 Louis Meintjes Trek Factory Racing 23h15'55
          2 Matvey Mamykin Trek Factory Racing + 15
          3 Julian Alaphilippe Etixx - Quick•Step + 1'46
          25 Eryk Laton ActiveJet Team + 29'42

          Ploegenklassement
          1 Movistar Team 69h39'45
          2 Astana Pro Team + 5'00
          3 Team Sky + 5'22
          20 ActiveJet Team + 1h17'21          CU: Milano - San Remo.


          Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles

          Comment


           Ach, een ritzege is voor een 'kleine' ploeg sowieso beter dan strijden om een top-10 plekje.

           Comment


            Bedankt voor je reactie!
            #131: Milano – San Remo

            Selectie: Laton (kopman), Werda (co-kopman), Kump, Prevar, Pelikan, Pawlak, Bechyne, Malecki

            La Primavera, de langste koers van het jaar. Het is elk jaar weer de vraag of het een sprint wordt of dat er een groepje of eenling weg weet te komen op de Poggio of daarvoor al. In elk geval is één ding zeker: het is een klasbak die deze koers wint.

            Wind staat er, veel wind. En daardoor wordt het peloton, zodra er wordt versneld bij het begin van de heuveltjes in de regio van San Remo, uit elkaar getrokken en valt het in vele groepen. Van ons weet eigenlijk enkel Pawlak zich goed te handhaven. De jonge Pool kent een superdag en gaat met de besten mee. Op de Poggio voelt hij zich zelfs zo goed dat hij even het voortouw neemt en op z’n Zoetemelks zelfs een gaatje pakt. Uiteindelijk blijft een groep van een man of vijftig bij elkaar en mag deze gaan sprinten in een redelijk ‘laffe’ MSR. Hierbij is het Nacer Bouhanni die uitstekend gelanceerd wordt door zijn ploeg en met meer dan twee fietslengtes wint. Pawlak deed zijn best van voren mee te sprinten, maar kwam toch wat snelheid te kort en wordt uiteindelijk achttiende, tussen Kittel en Boonen in en voor mannen als Gilbert, Van Avermaet en Stybar. Een uitstekende prestatie dus voor de 22-jarige Pool in zijn eerste grote klassieker.


            Hubert Pawlak is brutaal en rijdt in zijn eerste grote koers in volle finale weg. Uiteindelijk wordt de Pool achttiende.

            Uitslag
            1 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE 6h49'38
            2 Peter Sagan Tinkoff - Saxo s.t.
            3 Elia Viviani Astana Pro Team s.t.
            4 Danny Van Poppel Team Giant - Alpecin s.t.
            5 Alexander Kristoff Team Sky s.t.
            6 Giacomo Nizzolo Team LottoNL - Jumbo s.t.
            7 Matteo Pelucchi Trek Factory Racing s.t.
            8 Bryan Coquard Lotto - Soudal s.t.
            9 Caleb Ewan FDJ s.t.
            10 Sacha Modolo Team Sky s.t.
            18 Hubert Pawlak ActiveJet Team s.t.            CU: Volta Ciclista a Catalunya – deel 1, doelstelling top 5.

            Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles

            Comment             #132: Volta Ciclista a Catalunya - deel 1

             Doelstelling: Top 5

             Selectie: Betancur (kopman), Werda (sprinter), Poljanski, Kogler, Herklotz, Ezquerra, Mickiewicz, Malecki

             Onze eerste doelstelling dit jaar in een World Tour koers. Carlos Betancur is geen leider meer in het World Tour klassement, maar staat nog wel altijd hoog geklasseerd en gaat in deze ronde een gooi doen om weer bovenaan de lijst te komen. De sponsor is duidelijk, een top 5 is gewenst in één van de belangrijkste koersen voor hun van het jaar. En dus staan we hier met onze sterkste selectie aan het vertrek om de Colombiaan naar een goede klassering te helpen.

             Rit 1: Direct op dag één lijkt het hele klassement van Betancur al om zeep te gaan als hij valt in een afdaling samen met ploeggenoot Herklotz en onder andere König en Caruso. Gelukkig houdt hij er geen schade aan over zo lijkt het, maar het kostte wel de kop van Herklotz (voor vandaag) en een hele inspanning om terug te keren. Gelukkig lukt dat waarna het weer wat rustiger wordt in het peloton en hij op adem kan komen. Reden genoeg dus om het maar eens te proberen in de finale! Met een twintigtal kilometer nog voor de boeg valt de Colombiaan aan, maar veel ruimte krijgt hij niet en dus besluit hij om zich terug te laten zakken. In het peloton lijkt het nog altijd stilte voor de storm en durft er niemand aan te vallen, waardoor we naar een sprint met een redelijk aanzienlijke groep gaan. Net als enkele dagen terug in MSR is het weer Orica dat de sterkste is met een goede trein en Nacer Bouhanni als afmaker. Wij hebben met Werda en Betancur echter ook twee man van voren, waarbij de Colombiaan knap naar de derde plaats (en dus ook bonificatieseconden) sprint!

             1 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE 4h18'54
             2 Juan Jose Lobato Movistar Team s.t.
             3 [b]Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.
             4 Julien Simon Tinkoff - Saxo s.t.
             5 Maximilian Werda ActiveJet Team s.t.

             Rit 2: Vandaag de eerste aankomst bergop, voor zover je het een berg kan noemen. Het is eigenlijk meer dat het de laatste 30 kilometer bijna aan één stuk omhoog loopt en daardoor ontzettend slopend is, met enkele stevig steile stukken ook wel overigens, maar meestal aan een paar procent. Niet echt het werk van Betancur dus, meer dat van een man als Kwiatkowski. Het is dus niet verwonderlijk dat de Pool hier vandaag met de zege aan de haal gaat. Onze mannen moesten vechten, maar konden ternauwernood wel in de voorste groep blijven en hebben dus slechts veertien tellen aan de broek, waardoor Betancur nog altijd hoog geklasseerd blijft.

             1 Michal Kwiatkowski Team Sky 4h13'03
             2 Adam Yates Team Giant - Alpecin s.t.
             3 Juan Jose Lobato Movistar Team + 14
             4 Chris Froome Tinkoff - Saxo s.t.
             5 Rafal Majka Tinkoff - Saxo s.t.
             43 Silvio Herklotz ActiveJet Team s.t.

             Rit 3: Een zware rit met enkele stevige beklimmingen erin en de finish direct na een afdaling. Betancur voelt zich goed en daarom probeert hij het in de afdaling, maar helaas krijgt hij geen ruimte. Hierdoor zijn zijn kansen vervolgens gezien als er met een select groepje gesprint wordt om de zege. Michal Kwiatkowski blijkt nog over de meeste jus in de benen te beschikken en verslaat topsprinter Nacer Bouhanni, die nog knap bij deze groep zat, maar te leeg bleek om de Pool te verslaan. Ongelukkig nieuws was er voor Werda. Gisteren voelde hij zich al niet goed en vandaag hebben we hem uit voorzorg af laten stappen omdat hij met griep in de rondte reed.

             1 Michal Kwiatkowski Team Sky 3h38'44
             2 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE s.t.
             3 Adam Yates Team Giant - Alpecin s.t.
             4 Tosh Van der Sande Lotto - Soudal s.t.
             5 Mikel Landa Astana Pro Team s.t.
             26 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.

             Rit 4: De koninginnenrit. De rit die door Betancur gevreesd wordt. En die vrees blijkt terecht. Ondanks dat de Colombiaan zeker geen misselijke klimmer is, komt hij in het hooggebergte toch echt te kort tegen de grote mannen. De schade weet hij te beperken tot iets meer dan twee minuten, maar doordat alles nog erg dicht bij elkaar stond, zakt hij wel ver weg in het klassement. De zege gaat naar Romain Bardet. De Fransman viel vroeg aan en de concurrentie zag hem pas weer na de finish, al kwamen ze in de slotkilometers nog wel dichtbij. Domenico Pozzovivo wordt tweede, voor Nairo Quintana.

             1 Romain Bardet Trek Factory Racing 4h33'32
             2 Domenico Pozzovivo Lampre - Merida + 19
             3 Nairo Quintana Movistar Team s.t.
             4 Rafal Majka Tinkoff - Saxo s.t.
             5 Chris Froome Tinkoff - Saxo s.t.
             41 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 2'18


             Romain Bardet viel al vroeg op de slotklim aan en weet de voorsprong die hij pakt tot het einde vast te houden. Hiermee slaat de Fransman een geweldige dubbelslag.

             Klassement
             1 Romain Bardet Trek Factory Racing 16h44'17
             2 Adam Yates Team Giant - Alpecin + 19
             3 Domenico Pozzovivo Lampre - Merida + 23
             4 Nairo Quintana Movistar Team + 25
             5 Rafal Majka Tinkoff - Saxo + 29
             25 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 2'20             CU: E3 Prijs Harelbeke.


             Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles

             Comment              #133: E3 Prijs Harelbeke

              Selectie: Pawlak (kopman), Laton, Owsian, Bechyne, Pelikan, Prevar, Sagan, Cosnefroy

              Zo’n race waarvan je vooraf denkt: het is dat we hem moeten rijden, want anders… Alhoewel, Hubert Pawlak zal hier waarschijnlijk naar hebben uitgekeken. De Pool begint zich steeds beter te ontwikkelen in dit werk en wellicht zou hij met een goede dag dus wel voor een dichte klassering kunnen zorgen. Echter heeft hij het nadeel dat hij het vrijwel alleen zal moeten doen, want de rest van onze ploeg kan absoluut niet overweg op de keitjes.

              Toch valt het allemaal nog helemaal niet tegen wat we vandaag presteren. Zowel Laton als Cosnefroy kan Pawlak lang bijstaan, ware het wel dat die inmiddels al niet meer in de voorste groep reed. De koers werd namelijk al vroeg geopend en dat leverde heel veel spektakel op, maar uiteindelijk kwamen na de kasseien toch vele eenlingen en duo’s bij elkaar en vormden ze drie groepen met kleppers. De voorste tien mochten strijden om de overwinning, terwijl groep twee en drie (waarin Pawlak ook zat) zich bij elkaar voegden, maar niet meer op tijd kwamen om de eerste tien bij te halen. In die voorste groep zat ook Arnaud Démare vertegenwoordigt en dan weet je, zelfs wanneer je Peter Sagan heet, of John Degenkolb, dat je niet met die man naar de streep moet. Maar hem eraf krijgen lukte niet en dus mag de Fransman deze mooie klassieker op zijn palmares bijschrijven. Pawlak is uiteindelijk verdienstelijk 25e, al heeft hij voor de koers niet echt een rol van betekenis gespeeld.


              Arnaud Démare is de sterkste van een select groepje met grote mannen en schrijft de E3 Prijs Harelbeke op zijn naam!

              Uitslag
              1 Arnaud Démare Orica - GreenEDGE 4h46'05
              2 Peter Sagan Tinkoff - Saxo s.t.
              3 John Degenkolb Team Katusha s.t.
              4 Alexander Kristoff Team Sky s.t.
              5 Lars Boom Team LottoNL - Jumbo s.t.
              6 Daniel Oss BMC Racing Team s.t.
              7 Sep Vanmarcke Topsport Vlaanderen - Baloise s.t.
              8 Tiesj Benoot Astana Pro Team s.t.
              9 Ian Stannard Orica - GreenEDGE s.t.
              10 Niki Terpstra Etixx - Quick•Step s.t.
              25 Hubert Pawlak ActiveJet Team + 37
              CU: Volta Ciclista a Catalunya - deel 2, doelstelling top 5.

              Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles

              Comment


               Helaas niks te zoeken met een team die niet over de keien heen komt wellicht als Pawlak wat meer inhoud krijgt dat hij de elite groep kan volgen en een top 10 kan rijden.

               Comment


                Mooie bundel met verhalen.
                Deze wil ik wel volgen!

                Comment


                 Bedankt voor de reacties! Thymen ik zet je in de lijst erbij als je dat goed vindt
                 #134: Volta Ciclista a Catalunya – deel 2

                 Doelstelling: Top 5

                 Selectie: Betancur (kopman), Werda (sprinter), Poljanski, Kogler, Herklotz, Ezquerra, Mickiewicz, Malecki

                 Vier ritten gehad en het verdict is duidelijk. Dit is een maatje te groot voor onze Betancur. Hij deed drie dagen lang goed mee van voren, maar in de bergrit van gisteren kwam hij simpelweg te kort. Kan hij in het vervolg van de ronde nog terugkeren in de top van het klassement? Die kans is klein, want er staan iets minder zware ritten op het programma en het lijken ook niet echt ‘Betancur-etappes’ te zijn.

                 Rit 5: Een etappe die lang vlak blijft, maar wel een verraderlijk zware finale kent met twee beklimmingen. Een slopende koers is dus hetgeen dat volgt, omdat de eerste klim op zo´n zestig kilometer van de streep begint en langzaam zwaarder wordt. Dit is niet het werk van Betancur en dat gecombineerd met een mindere dag zorgt ervoor dat hij meer tijd verliest. Herklotz en Ezquerra probeerden het via de vroege vlucht, maar kregen helaas weinig ruimte. De zege gaat naar Adam Yates, die direct ook zijn jongerentrui inwisselt voor de leiderstrui. Hij komt solo aan en de elf tellen die hij pakt plus de bonificatie zijn genoeg om Romain Bardet uit de trui te rijden.

                 1 Adam Yates Team Giant - Alpecin 4h13'03
                 2 Alexis Gougeard Etixx - Quick•Step + 11
                 3 Juan Jose Lobato Movistar Team s.t.
                 4 Michal Kwiatkowski Team Sky s.t.
                 5 Nairo Quintana Movistar Team s.t.
                 52 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 2'54

                 Rit 6: De vlakste etappe van de ronde, maar vlak kun je het niet echt noemen. Enkele stevige beklimmingen er nog in. Betancur probeerde nog wat van zijn achterstand goed te maken, maar zonder succes. Hij had een off-day en moest in de finale de sterkste vluchters laten gaan. Eén van hen, Tanel Kangert, wist met succes het peloton voor te blijven en boekt zo een zeer fraaie zege.

                 1 Tanel Kangert Team Sky 4h26'15
                 2 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE + 57
                 3 Julian Arredondo Orica - GreenEDGE s.t.
                 4 Alexis Gougeard Etixx - Quick•Step s.t.
                 5 Michel Kreder Team LottoNL - Jumbo s.t.
                 42 Pawel Poljanski ActiveJet Team s.t.

                 Rit 7: De slotetappe is een korte rit die voor een groot deel over een lokaal parcours gaat rond Barcelona en de Alto de Montjuïc, die maarliefst acht keer beklommen moet worden. En dat eist zijn tol voor veel renners, zelfs enkele mannen uit de top van het klassement moeten de groep laten gaan bij de laatste twee beklimmingen. Dat geldt echter niet voor Ezquerra, Herklotz en Malecki. Allen kennen ze een uitstekende dag en gaan ze mee met de voorste groep van 25. Meer nog zelfs, zowel Ezquerra als Malecki lijkt even zelfs op weg naar de overwinning. Helaas vallen beide in de laatste meters ietwat stil en komen de kanonnen er nog overheen. De zege is uiteindelijk voor Juan José Lobato, die daarmee na drie podiumplaatsen toch zijn overwinning heeft. De eindzege is voor Adam Yates.

                 1 Juan Jose Lobato Movistar Team 2h47'45
                 2 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE s.t.
                 3 Michal Kwiatkowski Team Sky s.t.
                 4 Bauke Mollema Team LottoNL - Jumbo s.t.
                 5 Kamil Malecki ActiveJet Team s.t.


                 Adam Yates reed de hele ronde lang sterk van voren rond en slaat op dag vijf zijn slag met een ritzege en de leiderstrui, die hij vervolgens niet meer afstaat.

                 Klassementen

                 Algemeen Klassement
                 1 Adam Yates Team Giant - Alpecin 28h12'26
                 2 Romain Bardet Trek Factory Racing + 2
                 3 Nairo Quintana Movistar Team + 27
                 4 Rafal Majka Tinkoff - Saxo + 31
                 5 Bauke Mollema Team LottoNL - Jumbo + 45
                 6 Tejay Van Garderen Astana Pro Team s.t.
                 7 Davide Formolo Team Sky s.t.
                 8 Rui Costa Orica - GreenEDGE + 1'05
                 9 Simon Yates Team Sky s.t.
                 10 Robert Gesink Astana Pro Team s.t.
                 44 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team + 11'56

                 Puntenklassement
                 1 Nacer Bouhanni Orica - GreenEDGE 99
                 2 Michal Kwiatkowski Team Sky 92
                 3 Juan Jose Lobato Movistar Team 91
                 4 Adam Yates Team Giant - Alpecin 68
                 5 Nairo Quintana Movistar Team 52
                 21 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team 15

                 Bergklassement
                 1 Domenico Pozzovivo Lampre - Merida 62
                 2 Dayer Quintana IAM Cycling 61
                 3 Chris Anker Sørensen Etixx - Quick•Step 42
                 4 Diego Rosa BMC Racing Team 30
                 5 Joey Rosskopf BMC Racing Team 30
                 26 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team 11

                 Jongerenklassement
                 1 Adam Yates Team Giant - Alpecin 28h12'26
                 2 Davide Formolo Team Sky + 45
                 3 Simon Yates Team Sky + 1'05
                 4 Matvey Mamykin Trek Factory Racing + 2'54
                 5 Kilian Frankiny BMC Racing Team + 10'26
                 10 Silvio Herklotz ActiveJet Team + 17'51

                 Ploegenklassement
                 1 Team Sky 84h39'02
                 2 Astana Pro Team + 51
                 3 Trek Factory Racing + 1'45
                 4 Movistar Team + 2'04
                 5 Orica - GreenEDGE + 3'29
                 10 ActiveJet Team + 26'30                 CU: Gent – Wevelgem.


                 Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

                 Comment


                  Jammer dat je de doelstelling niet hebt behaald, maar je kan ook niet elke wedstrijd pieken.

                  Comment


                   Je mag me zeker in de mention opnemen !
                   zonde dat je je doelstelling niet hebt weten te halen, gezien de zwaarte van de koers en het deelnemersveld is dit ook weer geen schande te noemen!

                   Comment


                    In de laatste etappe nog een mooie ereplaats gepakt.

                    Comment


                     Bedankt voor de reacties!

                     Omdat Photobucket van een gratis site ineens is veranderd in een betaalde website (waardoor ik dus nu zou moeten betalen om mijn foto's nog hier te publiceren), zijn alle afbeeldingen weg. De nieuwe afbeeldingen upload ik daarom nu met een nieuwe website, maar mocht je oude stukjes terugkijken, dan staan daar helaas geen afbeeldingen meer bij.
                     #135: Gent – Wevelgem

                     Selectie: Pawlak (kopman), Laton (co-kopman/sprinter), Cosnefroy, Pelikan, Prevar, Mengardo, Paluta, Kump

                     Een memorabele Gent – Wevelgem. Dat was het. Storm, regen, kou, kortom: hondenweer. Een loodzware koers die z’n tol eist. Een ware slijtageslag werd het. Peter Sagan kon goed omgaan met deze omstandigheden en waar hij vrijdag nog last had van ene Démare, was die vandaag in geen velden of wegen te bekennen. Een viertal renners bleef over op het einde en daarvan was de Slowaak met overmacht de sterkste. Laton was onze beste renner. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij geen moment echt heeft meegedaan voor de overwinning, maar toch wordt hij fraai negentiende.


                     In een zware koers komen de echte mannen bovendrijven en Peter Sagan blijkt met overmacht de sterkste.

                     Uitslag
                     1 Peter Sagan Tinkoff - Saxo 5h04'08
                     2 Danny Van Poppel Team Giant - Alpecin s.t.
                     3 John Degenkolb Team Katusha s.t.
                     4 Sep Vanmarcke Topsport Vlaanderen - Baloise s.t.
                     5 Zdenek Stybar Etixx - Quick•Step s.t.
                     6 Elia Viviani Astana Pro Team + 51
                     7 Marcel Kittel Etixx - Quick•Step s.t.
                     8 Sacha Modolo Team Sky + 1'40
                     9 Lars Boom Team LottoNL - Jumbo s.t.
                     10 Arnaud Démare Orica - GreenEDGE s.t.
                     19 Eryk Laton ActiveJet Team + 3'57                     CU: Gran Premio Miguel Indurain.


                     Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

                     Comment


                      Zonde, maar aangezien geen doelstelling ook geen prioriteit

                      Comment                       #136: Gran Premio Miguel Indurain

                       Selectie: Betancur (kopman), Ezquerra, Prevar, Cosnefroy, Bernas, Szmyd

                       In de komende tien dagen hebben we maarliefst vijf doelstellingen, dit is het laatste opwarmertje daarvoor. En een mooi opwarmertje is de koers die genoemd is naar vijfvoudig Tourwinnaar Miguel Indurain zonder twijfel. Emmanuel Buchmann rijdt lange tijd alleen voorop en leek op weg naar een zeer fraaie overwinning, maar de druiven zijn heel zuur voor hem vandaag. In de allerlaatste meters komt Beñat Intxausti hem nog voorbij. Daarachter weet Dani Moreno nog nipt onze troef Betancur voor te blijven, die zodoende dus een fraaie ereplaats te pakken heeft. Ook Cosnefroy en Ezquerra voelden zich sterk vandaag en reden beide naar een mooie plaats in de top tien.


                       Geluk en verdriet zitten soms zo dicht bij elkaar. De winnende Intxausti en de moegestreden Buchmann in één beeld gevangen.

                       Uitslag
                       1 Beñat Intxausti Tinkoff - Saxo 4h38'55
                       2 Emanuel Buchmann Team Cannondale - Garmin + 10
                       3 Daniel Moreno Team Katusha + 32
                       4 Carlos Alberto Betancur ActiveJet Team s.t.
                       5 Dayer Quintana IAM Cycling + 53
                       6 Marcel Wyss BMC Racing Team s.t.
                       7 Benoît Cosnefroy ActiveJet Team s.t.
                       8 Bart De Clercq Tinkoff – Saxo s.t.
                       9 Stefan Küng Tinkoff – Saxo s.t.
                       10 Jesus Ezquerra ActiveJet Team s.t.                       CU: Ronde van Vlaanderen, doelstelling top 10.

                       Bramvinos Marceltjuh00 Bingbangboem Satyr Abe Renato 007mark Djordison Pascal... fm-helden PJHoutman Gert Marvin ErikEagles Thymen

                       Comment


                        Welke 5 doelstellingen heb je?

                        Comment


                         Mooi met drie man ereplaatsen weten te rijden !

                         Comment


                          Oorspronkelijk geplaatst door Satyr Bekijk berichten
                          Welke 5 doelstellingen heb je?


                          Die twee Spaanse klassiekers zijn dus nog wel te doen, maar in de RVV en P-R top 10 is nagenoeg onmogelijk. En ook Baskenland is een race die normaal te sterk bezet is om met een man als Betancur mee te kunnen spelen vooraan.

                          Comment

                          Wat gebeurt er?

                          Collapse

                          There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                          Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                          Working...
                          X