Mededeling

Collapse
No announcement yet.

[FM2017] FC Twente

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  #51
  Deze maand was al een stuk beter dan de vorige. Zonde dat je gelijk speelt tegen Heracles en verliest van GAE.

  Comment


   #52
   Behoorlijk goede maand, enkel jammer van de valse noot om af te sluiten.

   Comment


    #53
    Deze maand een goed herstel getoond na de minder start. In de beker tegen amateurs twee ronden doorgekomen, nu komt een echte test met Heerenveen. GAE had natuurlijk niet mogen gebeuren, maar ik neem aan dat het goede gevoel overheerst.

    Comment


     #54
     Kijk dat lijkt er al een stuk meer op, toch vraag ik me af waarom jij elke maand een oefenwedstrijd inpland?

     Comment


      #55
      Op GAE na knappe resultaten!

      Comment


       #56


       De geschorste Tanda zal vervangen worden in de wedstrijd tegen PSV door Soumaoro. We kozen we voor snelheid voorin en dat ging ten koste van enkele andere basisspelers. Zowel De Visscher als de Jager begonnen op de bank en hiervoor speelde George en Grootenhuis.
       Voor die laatste was dit, na zijn 5 eerdere invalbeurten, zijn eerste basisplek in de competitie dit seizoen. Ook ontbrak reservespeler van Benthem door een blessure.

       Vroeg in de wedstrijd kwam Bruns 1 op 1 met de keeper hij faalde niet: 1-0. Na een slordige terugspeelbal wist Bruns er even later zelfs 2-0 van te maken, een ongekende luxepositie in de wedstrijd voor ons. Na de 2-0 werden we nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van PSV voordat PSV na een halfuur iets terugdeed via een vrije trap. Nog voor rust gaven de we voorsprong weg door een afstandsschot vanaf het 16 meter gebied. In de tweede helft was het diezelfde Bruns met zijn 3e en winnende doelpunt van de wedstrijd.

       Doordat de vorige wedstrijd ons veel conditionele krachten heeft gekost krijgen naast Grootenhuis en George veel basisspelers rust in deze oefenwedstrijd. Basisspelers welke wel starten zijn op één hand te tellen: Marsman, Bernadina, Bijen en Tanda.
       Soumaoro speelt deze oefenwedstrijd als centrale verdediger, als experiment, nadat hij begon als basisspeler tegen PSV.
       Dit betekend het debuut voor Schets en van de Schepop. Priem, Mbkiulu en Mousslih maken deze wedstrijd hun debuut in de basis dit seizoen.
       Die laatste speler, Mousslih, stelde niet teleur en wist met 2 doelpunten Man van de Wedstrijd te worden.

       Hoewel we onszelf absoluut niet als favoriet zagen waren de noteringen, mede door de winst op PSV, in ons voordeel.
       Een van onze belangrijkste spelers ter Avest, mocht zich opnieuw melden bij een van de jeugdteams van het nationale elftal. Het meespelen van van Benthem was lange tijd onzeker en besloten om hem niet te selecteren voor deze wedstrijd. Daarnaast kunnen we niet beschikking over zowel Bijen als van der Lely door schorsingen. Door deze aanpassingen spelen sommige spelers niet op hun natuurlijke positie en waren er basisplaatsen voor Kwee, Soumaoro en Mbikulu. Mbikulu maakt hiermee zijn officiële seizoensdebuut als basisspeler nadat hij eerder als invaller al minuten maakte.

       Het experiment van de vorige wedstrijd om te spelen met Soumaoro als centrale verdediger hebben we - noodgedwongen - in deze wedstrijd herhaalt. Van der Heyden zal vandaag een linie terugzakken en spelen als centrale verdediger, in plaats van zijn natuurlijke positie als centrale middenvelder.
       Na een kwartier kwamen we op voorsprong na een goed combinerende aanval afgerond door Bruns.

       Echter wist Heerenveen nog voor rust op gelijke hoogte te komen door slordig balverlies van de Visscher. Geen van beide het af wist te maken na 90 minuten + verleningen, waardoor er strafschoppen nodig waren deze wedstrijd te beslissen.
       Doordat George en de ingevallen Schets hun strafschop niet wisten te benutten werden we uitgeschakeld. Voor die laatste was het zijn professionele debuut. Het mag nooit als excuses gebruikt worden maar door niet beschikbare spelers misten we niet alleen kwaliteit maar ook ervaring om een ronde verder te komen in de KNVB-beker.
       Door een schorsing mist de Jager deze wedstrijd en vervangt Grootenhuis hem tegen NEC.
       Typerend is dat we opnieuw de betere ploeg waren maar een tegendoelpunt incasseerde 15 minuten voor het einde en zo dure punten laten liggen. Hoewel we wel het net wisten te vinden werd deze afgekeurd wegens buitenspel.

       Na een halfuur spelen wist de Visscher de bal van dichtbij binnen te schuiven tegen Sparta. Direct na het doelpunt kreeg de Jager een even grote kans om de score te verdubbelen maar dit liet hij na. Na 90 minuten kunnen we tevreden zijn over het spel en de "clean sheet" na 2 achtereenvolgende verloren wedstrijden. Man van de Wedstrijd werd Tanda. Naast zijn assist wist hij een passingspercentage van 88% en 100% succesvolle tackles te behalen deze wedstrijd.

       Enkele verrassingen verschenen aan de aftrap in de thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Voorin speelde we met George en Grootenhuis. Dit ging ten koste van De Visscher en De Jager. De in vorm verkerende back Kweek krijgt een kans als linksback deze wedstrijd. Heerenveen is de terechte favoriet voor deze wedstrijd gezien het puntenverschil van 6 op de ranglijst. De gelijk opgaande eerst helft resulteerde in een 0-0 ruststand. In de tweede helft was het Heerenveen die als eerst tot scoren kwam na een verre voorzet bij de 2e paal belanden. Na deze treffer waren we aanvallend wel gevaarlijk maar troffen we geen doel.

       Speler van de maand
       Met 3 doelpunten in de wedstrijd tegen een kampioenkandidaat geeft aan dat je onder druk presteren kunt. Ook scoorde hij de gelijkmakende waardoor er verleningen en uiteindelijk strafschoppen nodig waren in de KNVB-Beker. De keuze om deze maand een speler van de maand aan te wijzen was daarom niet moeilijk.
       Update jeugdproducten:
       Versendaal, Drommel en Brobbey zullen voldoen aan de status(club) om vanaf volgend seizoen eventueel deel uit te mogen maken van het eerste elftal. Roemeratoe zou eventueel al na de winterstop deel uit kunnen maken van het eerste elftal.       Speelschema
       We beginnen net als de maand oktober ook in november met een wedstrijd tegen een kampioenkandidaat. Wederom spelen we een oefenwedstrijd welke in eerste instantie gebruikt zal worden om de reservespelers te laten spelen. De Ligabeker, een extra toegevoegde beker sinds het huidige seizoen, treffen we Fortuna Sittard.
       JordiW. Wel typerend voor het seizoen tot nu toe.
       delichris Voornamelijk die eerste waren dure punten.
       Marius Zeker. Maar liever op deze manier als andersom.
       Wallemme Ja, een typisch voorbeeld van een "offday".
       jessy1107 Zoals aangegeven: voornamelijk om de niet gebruikte wisselspelers zelf aan het werk te zien en eventueel spelers terugkerende van een blessure wedstrijdritme op te laten doen.
       DeJarnoxD Dankjewel!
       Last edited by Fanfm; 29 mei 2017, 13:18.

       Comment


        #57
        Het gaat wat op en neer, al pak je op zich wel wat punten dus kan je best tevreden over zijn. De uitschakeling in de beker is natuurlijk jammer te noemen.

        Comment


         #58
         Een slechte periode heb je gespeeld. Heb je die Ligabeker zelf toegevoegd?

         Comment


          #59
          De periode begon goed met een overwinning op PSV, daarna was het wisselvallig. Zijn de oefenwedstrijden noodzakelijk? Lijkt me een onnodige extra belasting.
          De Ligabeker zegt ook mij niets.

          Comment


           #60
           Heerlijk resultaat tegen PSV, daarna nog erg wisselvallig. Hopelijk word je nog iets constanter qua resultaten.

           Comment


            #61
            Wisselvallige resultaten vooral tegen Heerenveen, knap resultaat op PSV wel!

            Comment


             #62
             George was de verrassende wijziging in de formatie voor deze tegenstander. We werden een aantal keer gevaarlijk voor het doel van de tegenstander in de beginfase maar keer op keer werd dit afgevlagd wegens buitenspel. Linksback Schmidt wist na een rush vanaf eigen speelhelft een voorzet te geven vanaf het 16 meter gebied richting de eerste paal waar Bruns goed voor zijn tegenstander kwam en ons op voorsprong zette. Bruns kreeg de mogelijkheid om, na een pass achter de verdediging, om zijn tweede van de wedstrijd te maken maar de keeper van Ajax reageerde alert. Nog voor rust wist Ajax de stand gelijk te maken en zodoende gingen we de rusten met een 1-1 tussenstand.

             Na rust kregen we een aantal kansen maar het was Ajax dat het dichtstbij een doelpunt kwam. Door balverlies in de eigen zestien meter van Ter Avest kwam de spits 1 op de 1 te staan met Marsman te staan en passeerde hem maar wonder boven wonder redde het aluminium ons. Aan de andere kan werd de kopbal van Soumaoro van de lijn gehaald en in de rebound Mousslih te gehaast schoot waardoor het schot niet in de richting van het doel kwam. Vlak voor tijd schoot Bruns, na een perfecte technische pass, knap de bal geplaatst achter de keeper.

             Hierna speelde Ajax alles of niets om de gelijkmaker te forceren. In blessuretijd kregen we het benauwd nadat Marsman een blessure opliep en doordat we al 3 keer gewisseld hadden moest hij de wedstrijd wel uitspelen. Ondanks dat we onszelf mogen aanrekenen de wedstrijd niet eerder op slot gegooid te hebben is dit een knappe overwinning tegen de kampioenkandidaat. Hoewel Bruns Man van de Wedstrijd werd, is er een eervolle vernoeming van de prestaties van zowel Schmidt als ter Avest deze wedstrijd.

             Na deze competitieronde was er een plek voor Bruns in het elftal van de week.             Van Benthem eerste basisplek dit seizoen en vervangt ter Avest wegens interlandverplichtingen. Schmidt, van der Lely en Bruns krijgen rust en worden vervangen door Priem, Kwee en Grootenhuis. Grootenhuis maakte indruk door direct te scoren te openen tegen. Echter liet het antwoord van Fortuna Sittard niet lang op zich wachten. Na een klein halfuur spelen werd er met een zondagsschot vanaf 25 meter de bal binnen geschoten. Erger leek ons bespaard te blijven gezien de vele fouten welke gemaakt werden na de 1-1 maar Fortuna wist hiervan niet te profiteren. Toch wist de aanvalslinie van Fortuna vlak voor rust aan buitenspel te ontsnappen en deze kans te verzilveren.

             Vooral linksback Priem en van Benthem presteerden onder hun niveau. In de tweede helft leek het een totaal andere wedstrijd mede doordat Fortuna een 1-2 voorsprong kon verdedigen. Vlak voor tijd wist Tanda gelijmaker te scoren en dwongen we zodoende een verlening af. In die verlening speelde we zeer zorgvuldig voetbal wat resulteerde in een grote kans voor onze rechtsback Kwee maar de paal redde. Fortuna kreeg een 1 op 1 situatie met Marsman, waar Marsman ons knap in de wedstrijd hield.

             Doordat we richting penalty's afsteven besloten we van der Heyden, welke buiten de verdedigende linie om de minst geschikte strafschopnemer is, te wisselen voor aanvoerder Bruns. Een "zekerheid" tijdens de penalty reeks normaal gesproken.
             Ondanks dat uitgerekend diezelfde Bruns zijn strafschop niet wist te benutten komen we een ronde verder te komen doordat Marsman in totaal 2 penalty's wist te stoppen.

             De oefenwedstrijd werd dit keer gebruikt met het achterliggende idee om spelers te laten spelen welke weinig speelminuten gekregen hebben tot nu toe.

             Mousslih wist met een individuele actie ons op voorsprong te zetten. 1 van de 2 basisspelers welke wel mee speelde, Bijen liet een grote kopkans op de 2-0 onbenut.
             Na een halfuur spelen wist WVF de gelijk te maken na een lange bal vanuit de verdediging. Onze verdedigers kwamen snelheid tekort waardoor de aanvaller de bal eenvoudig achter Hengelman schoof. Vlak voor rust kwamen we wederom op voorsprong door Mbiluku binnen wist te koppen na een aanval over maar liefst 7(!) schijven. Dit doelpunt is het perfecte voorbeeld van hoe we het voetballend graag zien. We gingen de rust in met 3-0 voorsprong, bij die score bleef het ook. Vooral individuele prestatie van Mousslih viel de staf op in deze oefenwedstrijd. Hij werd dan ook terecht verkozen tot Man van de Wedstrijd.


             Doordat een groot deel van de basisspelers rust kreeg in de vorige wedstrijd begonnen we zodoende met de vaste elf aan de wedstrijd tegen FC Utrecht. Na 10 minuten keken we tegen een achterstand aan na slordig balverlies van Bernadina. De spits van Utrecht haalde gericht en verwoestend uit. Doordat Utrecht op buitenspel speelde kozen we ervoor om al na een kwartier enkele tactisch wijzigingen aan te brengen wat resulteerde precies het tegenovergestelde te doen: vol op de aanval te spelen. Echter werkte dit averechts wat ook meespeelde dat Utrecht zeer effectief qua kansen was deze wedstrijd.

             De toespraak in de rust met daarnaast nog het feit dat we tegenvallende spelers wisselden mocht niet baten. We verloren de wedstrijd kansloos met 0-5. Tot nu toe meest teleurstellende teamprestatie van het seizoen. Bepalende speler Bruns viel tegen door 5 keer buitenspel te hebben gestaan. Ook de Visscher, Bernadina en de Jager wisten hun niveau niet te halen. Tegen Utrecht kregen ook van der Lely en Tanda beiden hun 7e gele kaart van het seizoen waardoor de 2 basisspelers geschorst zijn tegen Roda JC.


             Tegen Roda JC doen we het zonder van der Lely en Tanda. Zei zullen vervangen worden door Kwee en Mbikulu. George kreeg de voorkeur voorin boven de Visscher. Een tegenvallende maand tot nu toe maar met een tegenstander als Roda JC moest het mogelijk zijn ondanks de uitwedstrijd daar verandering in te brengen. Bruns kon de bal breed leggen voor George welke de doelman passeerde, 0-1. We wisten de score te verdubbelen doordat Bruns een steekpass wist af te ronden vlak voor rust nadat we een enkele minuten eerder gered werden door het aluminium. Zeer tevreden over het spel en resultaat met de 2-0 winst en de gehouden "0".

             Kwee en Soumaoro vervangen de geschorste Bijen en van der Heyden.
             Door zijn vorm de laatste tijd krijgt George zijn beloning en mag hij starten. Dit gaat ten koste van de Visscher. Na een gemiste interceptie van Bernadina wist Groningen te profiteren en op voorsprong te komen. Een persoonlijke fout kost ons wederom een achterstand terwijl we zeer tevreden konden zijn over de eerste 15 minuten van de wedstrijd met een aantal goed gecreerde kansen. Het is duidelijk dat we voorin naast Bruns een kwalitatief goede speler missen momenteel. De blunder van Marsman zorgde in de tweede helft voor een verdubbeling van de achterstand. Bruns moest geblesseerd het veld verlaten. Een schot van George spatte uiteen op de lat waarna de bal van de lijn gehaald werd. Gevolg was de frustratie en onnodige gele kaarten. Al met al, helaas, een terechte nederlaag.


             Na de overwinning op Fortuna Sittard treffen we in de derde ronde opnieuw een Jupiler league team. Hierdoor werd er een extra wedstrijd toegevoegd aan de maand november.
             Gezien het feit dat deze beker niet van belang is dit seizoen zullen we deze wedstrijd gebruiken om speeltijd te geven aan o.a. Priem, van Benthem, Mousslih, Mbikulu, Soumaoro en Grootenhuis. Ook speelt, net zoals in de vorige wedstrijd, George speelt. Grootenhuis, de vervanger van de geblesseerde Bruns, man van de wedstrijd met 2 doelpunten in het eerste halfuur waarna de wedstrijd gespeeld was. Door een uitstekende prestatie van onze verdediging wisten we een "clean sheet" te behalen en door de overwinning door te bekeren.


             Speler van de maand

             Man van de wedstrijd tegen Ajax en mede hierom als beloning verkozen in het elftal van de week. Wederom laat hij zien het team bij de hand te kunnen nemen. Ook had hij een zeer belangrijk aandeel in de wedstrijd tegen Roda JC en was hij een van de weinige positieve punten ondanks de blamage tegen Utrecht individueel nog een rapportcijfer te behalen wat voldoende is na zo'n wedstrijd zegt genoeg.             Overig nieuws:


             Transfernieuws

             Maar liefst 3 talentvolle spelers zullen worden toegevoegd aan FC Twente onder 19 op 1 januari 2017 wanneer de transfermarkt open gaat. Naast eventuele 55k aan clausules, werd in totaal 40k aan transfersom betaald voor de 3 versterkingen. Direct tekenen laatste 2 een profcontract zodra ze hun 18e verjaardag vieren. De club heeft veel vertrouwen in beide spelers.
             Contractnieuws:
             We moeten beslissen over maar liefst 10(!) aflopende contracten in de eerste selectie, waarvan één jeugdcontract.
             Wedstrijden december:
             De maand december is een rustige maand wat betreft het wedstrijdschema. Hoewel we afgelopen maand veelvoudig geteisterd werden door schorsingen en blessures is het positieve eraan dat we een groot aantal spelers verdubbeld aantal speelminuten hebben kunnen maken als ze daarvoor bij elkaar gespeeld tot noch toe. De transfermarkt gaat open in januari en dat betekend dat niet alleen clubs spelers kunnen verkopen maar ook zich kunnen versterken met spelers waarvan het contract aan het eind van het seizoen afloopt.
             Marius Daar had meer in gezeten, ja.
             delichris Ja, zie http://forum.manutd.nl/forum/manager...te#post7609992
             Wallemme Zoals eerder vermeld zijn dit speelminuten voor spelers welke nauwelijks aan spelen toe komen. Net zoals hierboven zie: http://forum.manutd.nl/forum/manager...te#post7609992
             JordiW. Dankjewel!
             DeJarnoxD We konden inderdaad de knappe overwinning niet doortrekken, bedankt!             Comment


              #63
              Het wisselt mekaar wat af, knap winnen van Ajax maar dan weer afgemaakt worden door Utrecht. Enige constante in je prestaties zou de moraal ook wat beter krijgen waarschijnlijk.

              Comment


               #64
               De ene keer win je een hele goede wedstrijd en dan verlies je er twee, terwijl je deze gewoon had moeten winnen.

               Comment


                #65
                Zeer opvallende resultaten. Het is wisselvallig, waar je een knappe zege op Ajax boekt, daar verlies daarna met ruime cijfers van Utrecht. Zal te maken hebben met het jonge team.

                Comment


                 #66
                 Heerlijk hoe je alles steeds beschrijft! Ga zo door!

                 Comment


                  #67
                  Knappe overwinning op Ajax. In de Ligabeker gaat het ook erg goed! Bruns heeft laten zien van waarde te zijn voor je team, prima aankoop is hij geweest.

                  Comment


                   #68
                   Vind het resultaat tegen Ajax erg knap, vooral het balbezit een uitschieter. Apart dat dan de wedstrijd tegen Utrecht met van die grote cijfers verloren wordt. Zal natuurlijk ook te maken hebben met een jeugdig elftal. KIU!
                   Last edited by RichiedeWit; 9 jun 2017, 22:49.

                   Comment


                    #69                    Eredivisie

                    We missen onze aanvoerder en misschien wel belangrijker: onze belangrijkste speler, Bruns. Geblesseerd geraakt in de vorige wedstrijd. Zijn vervanger in de wedstrijd tegen Vitesse is Grootenhuis. Diezelfde Grootenhuis had ons op voorsprong kunnen zetten na een kwartier spelen maar had hiervoor te veel tijd nodig waardoor het schot tijdig geblokt kon worden. Vlak hierna kwamen we op achterstand door een goed ingeschoten vrije trap. Marsman zat er nog met zijn vingertoppen aan, maar de bal verdween achter de doelman. Hoewel Marsman kon een schot van richting ternauwernood nog uit het doel wist te houden kon hij een paar minuten later, na een blunder van Bernadina, een grotere achterstand niet meer voorkomen. Na rust konden we enkele keren gevaarlijk worden maar zagen we schoten van de Jager en de Visscher net naast gaan. Grootenhuis wist de keeper wel te passeren maar trof de paal. Individuele kwaliteit gaf de doorslag in deze 0-2 verloren wedstrijd.

                    In de laatste wedstrijd voor de winterstop namen we het op tegen ADO Den Haag. Op de rechtsback speelde back-up Kwee welke speelde voor de geschorste linksback Schmidt. Beide teams konden gevaarlijk worden in het 16 meter gebied maar in beide gevallen lag de keeper van de tegenstander dwars, wat zorgde voor een 0-0 ruststand. Een tegenvaller was de blessure vlak voor rust van van der Lely, welke een uitstekende wedstrijd tot noch toe speelde.

                    Ondanks zijn blessure begon hij wel aan de 2e helft. We ontsnapten vlak na rust aan een achterstand doordat de aanvallers van ADO tot 2 keer toe 1 op 1 kwam met Marsman, die zeer knap redding bracht in de 5 meter. Bij gebrek aan beter, kwam door enkele verschuivingen en wissels ter Avest op de linksback positie en van der Heyden als centrale verdediger te spelen.

                    Waar 10 minuten voor tijd een 1 op 1 duel met de keeper niets op leverde was het enkele minuten later wel raak. George wist op snelheid de verdediging van ADO af te troeven en schoot de bal beheerst langs de keeper. Het bleef spannend tot het einde van de wedstrijd doordat we vlak voor tijd 2 kansen onbenut lieten om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Het doelpunt van George bleek het winnende doelpunt te zijn. Zowel Kwee als Marsman behaalde de zelfde beoordeling in deze wedstrijd. Terecht werd uiteindelijk Marsman verkozen tot Man van de Wedstrijd door zijn reddingen, voornamelijk in de eerste helft.
                    Positieve is het feit dat door zijn uitstekende prestatie tegen ADO Den Haag hij voor de eerste keer verkozen in het Elftal van de week werd verkozen. Smet op de wedstrijd tegen ADO Den Haag was de blessure van van der Lely. Deze bleek achteraf ernstiger als werd gedacht.
                    In de kwartfinale van de Ligabeker treffen we een tegenstander waar we voor de 3e keer dit seizoen tegen zullen gaan spelen en waar het team zich graag tegen wil revancheren.                    Eredivisie stand winterstop:

                    Met een 9e plek op de ranglijst scoren we 1 plek hoger als de prognose voorafgaand aan het seizoen werd gesteld. We eindigen de eerste seizoenshelft dus keurig in het linkerrijtje.


                    Spelersstatistieken:

                    In de eerste helft van het seizoen speelden Bernadina, ter Avest en Marsman tot nu toe alle 18 gespeelde competitiewedstrijden. van der Lely, Bijen en Bruns speelde er 1 minder. Mbikulu werd het vaakst ingezet als invaller:14 keer. Bruns wist 7 keer het net te vinden, George staat op gepaste afstand achter hem met 4 doelpunten. Zowel Tanda als Bruns wisten 3 keer een assist te geven. Bruns werd 3 keer verkozen tot man van de wedstrijd waar George dit 2 keer werd verkozen. Van der Heyden pakte 8 gele kaarten in totaal 15 wedstrijden eveneens als van der Lely welke dit deed in 14 wedstrijden. Bruns behaalde een gemiddelde van 7,11 in 17 wedstrijden. Ook George en ter Avest scoren een gemiddelde van 7 of hoger.

                    Andere opmerkelijke statistieken was de totaal afgelegde afstand van 229,60km in 17 wedstrijden(14,1km per 90 minuten) van Bruns. Dit zorg voor een 3e plek van alle Eredivisiespelers. Echter was er één speler van de selectie die beter scoorde als het ging om de afgelegde afstand per 90 minuten. Van der Lely behaalde een 8e plaats in dit individuele klassement met 14,09/per 90 minuten. Man van de eerste seizoenshelft is met bovengenoemde statistieken, Bruns, welke overkwam aan het begin van het seizoen voor een transferbedrag van 1.400.000 wel op kan lopen tot maximaal 1.600.000.
                    Transferinformatie:

                    Onder andere Vitesse, Ajax, FC Groningen en PSV hadden interesse voor Rijssel. Naast ons had vooral laatst genoemde club vergaande interesse in hem maar wij wisten hem te overtuigen en aan ons te verbinden. Rijssel zal 1/1/2017 toegevoegd worden aan FC Twente O19. Met het aantrekken van de tweebenige Çolak hebben we een ervaren speler weten te strikken. Hopelijk zien we dit terug in het veld. Ook hij zal 1/1/2017 aansluiten bij het eerste elftal. De Jong is een speler welke op meerdere posities uit de voeten kan en komt transfervrij over aan het einde van het seizoen.
                    Contractueel:

                    Met het verlengen van de contracten van eerste elftal spelers; Marsman(2018) , Mbikulu en Soumaoro (beide 2019), Mousslih, Grootenhuis en Roemeratoe (2020) kunnen we tevreden terugkijken op de contractonderhandelingen en hebben, naast de transfers, nu al een basis gelegd voor het team van volgend seizoen.

                    Ook de contracten van Oversloot (2019), Versendaal (2020), Brobbey, Mettendaf en Zerrouki (allen 2021) zijn verlengd. Laatst genoemde 5 spelers hadden voorheen een jeugdcontract maar zijn inmiddels allen 18 jaar of ouder en hebben dus hun eerste profcontract getekend bij FC Twente. Roemeratoe en Versendaal tekende beiden een principe-akkoord om een zodra ze 18 worden een profcontract te tekenen. Roemeratoe kan eventueel, comfort zijn jeugdproduct-status, tegen Feyenoord voor de eerste keer bij de selectie kunnen zitten.

                    Vlak nadat de selectie terugkeerde van hun vakantie kregen we bericht over 2 langdure blessures. Extra zuur was het feit dat beide spelers basisspelers zijn en het afgelopen halfjaar prima gepresteerd hebben. 2 tegenvallers te verwerken aan het einde van het jaar. Gekozen is om Tanda te laten behandelen door een specialist wat in totaal zo'n 10.000 euro zal kosten.
                    Van der Lely was net hersteld van de opgelopen blessure in de wedstrijd tegen ADO Den Haag.
                    De plek in de selectie van de rechtsback positie is nog geen beslissing over genomen. Hoewel een aantal spelers het talent heeft binnen de club voor de positie van Tanda zal hoogstwaarschijnlijk toch een vervanger voor deze positie worden aangetrokken.

                    Echter blijven we ook na bovenstaande transfers alert en wordt er gekeken wat er mogelijk is in deze transferperiode, ook met het oog op volgend seizoen. Het wegvallen van van der Lely en Tanda is een enorme domper nadat we de eerste helft van de competitie met een goed gevoel af wisten te sluiten.

                    Alsof deze blessures niet genoeg waren kregen we een blessure update met daarin een bericht over een in vorm kerende verhuurde speler. Hij zal tijdens zijn verhuurperiode niet meer in actie komen en is uitgeschakeld tot het einde van het seizoen.                    Staf

                    Het scouting- en transferteam is uitgebreid met 3 scouts in ruil voor een kleine compensatie.
                    Wedstrijdschema januari:
                    Wederom beginnen we de maand tegen een kampioenkandidaat, Feyenoord. De 2 oefenwedstrijden zullen gebruikt worden om reservespelers en eventuele aankopen en/of proefspelers aan het werk te zien. We sluiten de maand januari af met een wedstrijd tegen Heerenveen om een plek in de halve finale van de Ligabeker.                    Marius Zoals het seizoen tot nu toe verloopt: wisselvallig.
                    delichris Zoals het seizoen tot nu toe verloopt: wisselvallig.
                    Wallemme Hoewel de zeges op Ajax en de eerdere kampioenskandidaat prima zijn, laten we vervolgens 3 punten liggen, helaas. Het jonge team speelt hier zeker een rol in.
                    @Makalakalane Bedankt voor je compliment!
                    JordiW. Dankjewel, Bruns is een belangrijke speler tot nu toe!
                    RichiedeWit Bedankt!
                    Last edited by Fanfm; 13 jun 2017, 16:40.

                    Comment


                     #70
                     In het midden van het seizoen kan je op zich niet klagen. Hier en daar een uitschieter na de winterstop zou natuurlijk wel leuk zijn.

                     Comment


                      #71
                      Redelijke eerste seizoenshelft achter de rug. Hopelijk kan je na de winterstop aansluiting vinden bij de subtop. Ondanks dat Bernadina alle achttien wedstrijden heeft gespeeld, heeft hij toch maar een beoordeling van een 6,48. Mag ik vragen waarom je vertrouwen in hem blijft houden? Want als ik dit zo zie voegt hij niet heel veel toe. Verder balen van alle blessures.

                      Comment


                       #72
                       Je bent echt middenmoot dit seizoen, wat me niet verkeerd lijkt gezien de wijzigingen binnen de selectie, maar zowel naar boven als naar beneden is er een redelijk gat ontstaan.
                       Die Rijssel kan de nieuwe Valbuena worden, met 1.61 gaat hij geen kopduels winnen...

                       Comment


                        #73
                        Transfers:

                        Naast de overbodige spelers die verkocht werden was er een belangrijke verhuur transfer. Op dit moment neemt hij maar liefst 30%(!) van het totale salarisbudget in beslag. Een contract dat eerder werd gedaan door de vorige manager, zijn salaris zal ook worden worden overgenomen door de club waar hij de rest van het seizoen aan verhuurd zal worden: Sunderland. Enkele huur boden kwamen op eerste elftal spelers Priem en Kwee. We willen hen echter niet verhuren gezien hun rol als binnen de selectie als back-up.

                        We begonnen vlak voordat de transfermarkt open ging met het bekijken van enkele proefspelers. Wille, Bouma en John kwamen op proef. Echter geraakte die eerste proefspeler geblesseerd nog voor de eerste oefenwedstrijd voor 4 weken en heeft dus geen eerlijke kans kunnen krijgen. Naast bovenstaande proefspelers besloten we nog eens 3 proefspelers te testen: Nury, Hemmink en Belterman. 2 van hen wist te overtuigen en een contract af te dwingen.

                        Rijssel, de Gier, Wassenaar, Splinter en Halil werden al voordat de transfermarkt open ging vastgelegd en sloten zich direct aan op dat moment. Hoewel Pelupessy kwalitatief beter tot zijn recht komt op het middenveld zal hij de rest van het seizoen meerendeel spelen als centrale verdediger. Doordat we niet tevreden waren over de eerste seizoenshelft van Bernadina in verdedigend hebben we besloten Pelupessy aan te trekken en zal Bernadina de rest van het seizoen als back-up fungeren.Nury zal in eerste instantie deel uitmaken van Jong FC Twente. Belterman is in eerste instantie gehaald voor de positie van linkervleugelverdediger maar kan wanneer het nodig is ook centraal op het middenveld spelen. Hij zal de concurrentie aangaan met Priem om de back-up positie.

                        Overgoor is gehaald als vervanger van de langdurig geblesseerde Tanda. In de voorbereiding heeft Bouma al een proefperiode mogen mee draaien en gaf een positief signaal af. Desondanks besloten we hem toen de tijd geen contract aan te bieden. Gezien de blessures en het feit dat hij nog steeds transfervrij was besloten we deze maand hem, na opnieuw een proefperiode een vast contract aan te bieden. Op de "deadlinedag" van de transfermarkt werd Van Zwam -buiten een kleine vergoeding- transfervrij opgepikt. Hij zal deel gaan uitmaken van het -19 elftal.

                        Om deze inkomende transfers financieel rond te krijgen werd er besloten om gebruik te maken van een contractclausule en deze af te late kopen welke bedongen was bij zijn transfer.


                        Contractueel:
                        Mede door de blessures en schorsingen in vooral de laatste maanden van de eerste seizoenshelft is besloten om ook het contract van de Jager (2021) te verlengen. Bernadina is hierdoor nog de enige speler in het eerste elftalspeler waar het contract van af loopt aan het einde van het seizoen en nog geen overeenstemming heeft over een nieuw contract maar wel over gesproken is. De overige contracten van Plattel, Hengelman en Schets zullen niet verlengd worden en allen zullen transfervrij vertrekken aan het einde van het seizoen. Ook van Benthem, welke zijn debuut dit seizoen mocht maken in de hoofdmacht, krijgt vooralsnog geen profcontract aangeboden. Vierde zijn 18e verjaardag maar wist tot noch toe niet te overtuigen om in aanmerking te komen voor een profcontract. Onder -19 speler Gerrits vierde zijn 18e verjaardag en kon zijn in 2016 overeengekomen besproken profcontract tekenen.


                        Met het verlengen van onze stafleden zijn we erg tevreden. In het bijzonder het contract van Jansen. Gezien zijn reputatie hebben we veel vertrouwen in onze hoofd jeugdopleiding. Intern hebben we ook een transfer kunnen doorvoeren. Doordat Roemeratoe vanaf nu de eugdproduct-status "club" heeft, is hij toegevoegd aan het eerste elftal. Met zowel de ingaande als uitgaande transfers deze transferperiode hebben we besloten om een aantal spelers van het eerste elftal minuten te laten maken in Jong FC Twente.


                        Marius Ondanks de wisselvalligheid inderdaad weinig klagen.
                        JordiW. Je geeft deels het antwoord zelf al. Door een mix van blessures en het feit dat we kwalitatief geen betere opties hadden, bleven we vertrouwen hebben.
                        @Wallemme We zijn benieuwd of hij de verwachtingen waar kan maken.
                        Last edited by Fanfm; 21 jun 2017, 19:16.

                        Comment


                         #74
                         Benieuwd of deze nieuwe spelers voor de nodige impulsen kunnen zorgen.

                         Comment


                          #75
                          Welke John was dat dan? Collins? Ik heb hem nog eens als backup gebruikt bij NEC. Op zich nog niet eens zo slecht. Hoewel hij een waardeloze conditie had, scoorde hij uitzonderlijk eenvoudig! Misschien het heroverwegen waard...

                          Comment

                          Wat gebeurt er?

                          Collapse

                          There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                          Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 17:04.

                          Working...
                          X