Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

Geef de Jeugd een Kans Challenge

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Geef de Jeugd een Kans Challenge

  Geef de Jeugd een Kans

  Ook in FM 18 is de Geef de Jeugd een Kans Challenge weer aanwezig.

  Iedere club heeft zo zijn manieren om nieuwe spelers binnen te halen. Sommige teams kopen overal en nergens hun spelers en leggen daar bakken met geld voor neer, andere teams proberen weer op jonge leeftijd de spelers al te halen in de hoop dat ze doorbreken en uiteindelijk veel meer waard zullen worden. Maar er zijn natuurlijk ook teams die putten uit hun eigen jeugdteam. Zij staan dan ook vaak bekend vanwege hun goede jeugdopleiding, of ze doen dit uit pure noodzaak. In dit scenario zullen we te maken hebben met deze laatste manier van zaken doen. Ben jij de geschikte manager om de jeugd een kans te geven?

  Het doel
  Het doel is heel simpel: win de Champions League met een team dat in eerste instantie niet speelbaar is in Football Manager, omdat het zo laag speelt, zonder een enkele aankoop te doen. Je zult dus moeten roeien met de riemen die je vanuit je eigen jeugdopleiding aangereikt krijgt. Geheel op eigen kracht zul je de weg omhoog moeten vinden. Het huren of op proef nemen van spelers is ook niet toegestaan, je bent echt op je eigen jeugd aangewezen. Dit scenario heeft in het verleden een lichte verandering ondergaan. Waar voor eerst nadrukkelijk genoemd werd dat je met een Engelse club moet spelen, is die eis los gelaten. Die lijn trekken we met nu ook weer door. Je bent vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je bepaalt zelf het land waarin je wil spelen: zowel grote als kleine landen hebben hun voor- en nadelen. In grote landen is de weg naar de landelijke top een lange, maar als je eenmaal aan de top bent, maakt je team ook meteen kans om de Champions League te winnen. Kleine landen hebben daarentegen een kortere weg naar de nationale top, maar de stap richting Europese successen is er een stuk lastiger. De keus is aan jou.

  De opzet
  Nu het doel bekend is, zul je je waarschijnlijk afvragen hoe je aan zo’n team komt dat in eerste instantie zo laag speelt, waardoor het niet speelbaar is in FM17. Dit doe je door een game te starten en een jaar op vakantie te gaan. Na een jaar degraderen er een paar teams uit de laagste divisie van het land dat je gekozen hebt, en daartegenover staan een paar teams die niet speelbaar waren die promoveren, waardoor ze wel speelbaar worden. Deze promovendi zijn je clubkeuzes voor dit scenario. Tip: wij raden je aan om het spel op te slaan net voor de promoties en degradaties in je gekozen land plaatsvinden. Zo kun je het spel een aantal keer laden en voorbij dat punt gaan. Er zullen iedere keer andere teams promoveren, waardoor je meer keuzes hebt! Om een beeld te krijgen van alle mogelijke teams kun je de editor opstarten en de competitie onder de laagste competitie in het spel opzoeken. Hoe hoger de reputatie van een team, hoe hoger de kans dat het team zal promoveren en hoe makkelijker het spel de eerste paar seizoenen zal zijn!

  De regels
  Er zijn een paar regels die vanzelf spreken. Sommige hiervan zijn al genoemd:

  - Ga aan de slag bij een team dat in eerste instantie niet speelbaar is in een door jou gekozen land.
  - Ingaande transfers, op welke manier dan ook, zijn verboden. De enige nieuwe spelers die je aan mag trekken, zijn de jeugdexponenten uit je eigen jeugdopleiding. Het is natuurlijk wel toegestaan om stafleden aan te trekken.
  - Ontslag is ontslag. Je mag niet met een nieuwe manager bij de club aan de slag gaan waar je net ontslagen bent. Indien je ontslagen bent, heb je twee opties: je start een compleet nieuwe game of je gaat vakantie tot het einde van het seizoen en solliciteert bij een van de teams die op dat moment promoveert.
  - Het gebruik van een Real Time Editor (zoals de in-game editor van SI) en andere cheatmethoden zijn natuurlijk uit den boze, maar dat lijkt duidelijk.


  Jaar in, jaar uit is dit het beeld bij inkomende transfers.
  Tips
  Het verleden heeft aangetoond dat dit geen gemakkelijk scenario is. Daarom wil ik je een aantal aanwijzingen geven die dit scenario makkelijker voor je moeten maken. Zeker in de eerste paar seizoenen waarin je misschien nog niet weet wat een goede strategie is.

  - Aangezien je geen geld uit mag geven aan transfers, kun je al het geld stoppen in het uitbreiden van je jeugd- en trainingscomplex. Hierdoor zul je betere jeugdspelers krijgen die zich beter zullen gaan ontwikkelen.
  - Verkoop niet te snel je spelers. Zeker de eerste paar jaar zul je het moeten hebben van de spelers die nu in het eerste elftal zitten. Verkoop dus alleen spelers als je er zeker van bent dat je de speler echt kunt vervangen, zonder in de problemen te komen.
  - Verleng contracten op tijd. Zelfs een back-up kan nog nuttig zijn, aangezien je geen spelers aan mag trekken. Niets is vervelender dan een speler die transfervrij vertrekt, terwijl je hem later toch nog nodig blijkt te hebben.
  - Voltijdcontracten zijn beter dan deeltijdcontracten. Spelers ontwikkelen zich met een voltijdcontract beter dan met een deeltijdcontract. Geef je grootste talenten daarom zo snel mogelijk een voltijdcontract (let wel op dat het financieel haalbaar is voor je club!), want dan ontwikkelen ze zich het snelste.
  - Geef de jeugd een kans, zelfs als de assistent-manager er niets in ziet. Zeker op laag niveau zit de assistent-manager er geregeld naast. Een speler waarin de assistent-manager niets ziet, zou altijd nog uit kunnen groeien tot een redelijke back-up. En aangezien je geen spelers aan mag trekken, is het toch wel fijn om een redelijke back-up te hebben.
  - Het organiseren van vele toernooien met daarin grote clubs in de voorbereiding is vaak erg lucratief. Het levert je een hoop geld op dat je kunt investeren in je jeugd- en trainingscomplex. Bedenk echter wel dat dit niet echt een realistische manier is om aan veel geld te komen.
  - Niet echt een tip, maar wel iets leuks: Probeer je staf eens te vullen met allemaal oud-spelers van de club!

  Het volbrengen van dit scenario zal geen gemakkelijke taak worden. Degene die het lukt om op deze manier de Champions League te winnen, behoort echt tot de crème de la crème van de managers. Zonder uithoudingsvermogen zal het nooit lukken. Laat dus maar eens zien hoe goed je werkelijk bent als manager en neem deze uitdaging aan! Wil je zien wat anderen hebben gedaan in dit scenario of wil je jouw eigen ervaring graag delen, kijk dan op het forum.

  Moeite met starten of met voortzetten? Bekijk dan hier het topic van vorig jaar voor tips, inspiratie en de behaalde mijlpalen.
  Last edited by Juca; 13 nov 2017, 14:01.

  #2
  Eerste game in FM18 wordt meteen (naar goede gewoonte) weer eentje volgens dit scenario. Na het nodige simuleren uitgekomen bij Lowestoft Town, team dat ik nog nooit eerder heb gehad. De selectie is redelijk: er is voldoende breedte, belangrijk voor de vele wedstrijden, en hier en daar lopen er wat leuke spelertjes rond. Het lijkt een mooie basis om te beginnen!

  Spoiler for Lowestoft Town - Selectie S1 :


  Tactiekje zal hoogstwaarschijnlijk een 442 worden, lang geleden dat ik daar nog mee heb gespeeld maar zie met het huidige spelersmateriaal dit als de beste oplossing. Mooi meegenomen trouwens, zeker met oog op de doelstelling, dat er al een héél aardig jeugdproduct is doorgestroomd naar het eerste. Dereck Tait lijkt ondanks z'n 16 jaar een goeie toevoeging voor de selectie, zal misschien zelfs een basisplaats krijgen. Laten we hopen op meer van dat! Doelstelling voor het eerste seizoen is simpel: veilig seizoentje draaien, maar stiekem hopen op meer.

  Comment


   #3
   Zojuist begonnen met Kettering Town, een team wat in de afgelopen jaren al een aantal keer is gedregradeerd en gepromoveerd.
   Ik ga ook beginnen met 442, lekker Engels op de counter. Met dit team is er eigenlijk niks anders mogelijk. Er zit wel een, voor dit niveau, hele goede regen bij, Mike Dilon. Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen.

   Spoiler for Kettering town seizoen 1:


   Comment


    #4
    Budokay Hoe gaat het met je game? Screentje van die Mike Dillon btw? Impressive!

    Hier is ons eerste seizoen afgelopen... Het was me er wel eentje. Een iet of wat moeizaam begin van de competitie, maar eens de jongens ingespeeld raakten op elkaar en op de tactiek, konden weinig teams ons stoppen. Boston United was echter een heel seizoen lang heer en meester. Na een klein vormdipje van hen in de maand april konden we echter op gelijke hoogte komen, wat zo bleef tot de allerlaatste wedstrijd van het seizoen... Wat een slot!

    Spoiler for VNLN - Tussenstand:


    Ons wachtte een confrontatie tegen Kettering Town, Boston moest op het veld van Southport spelen. Twee teams in de buik van het klassement met nog weinig te winnen of te verliezen. Na zo een seizoen nog de eindronde moeten spelen; het zou wel érg zuur zijn.

    Spoiler for Speeldag 42:


    KAMPIOEN!!!

    De allereerste jeugdinstroom was overigens meer dan degelijk. Op het eerste zicht is er heel wat talent, maar afwachten hoe de jongens evolueren:

    Spoiler for Youth Intake - S1:


    Ze zijn echter meer dan welkom en zullen komend seizoen allen deel uitmaken van de A-kern. Vooral, doelman Mehew en middenvelder Stringer, die waarschijnlijk een basisplek zal krijgen, lijken een meerwaarde. Deze jongens bieden ons de mogelijkheid enkele kwalitatief mindere spelers uit de selectie komend seizoen te vervangen door jeugdig en vooral goedkoop talent. We moeten héél erg letten op onze financiën, dus de salariskosten moeten we tot het minimum beperken.

    Op naar de Vanarama National League!

    Comment


     #5
     - Het organiseren van vele toernooien met daarin grote clubs in de voorbereiding is vaak erg lucratief. Het levert je een hoop geld op dat je kunt investeren in je jeugd- en trainingscomplex. Bedenk echter wel dat dit niet echt een realistische manier is om aan veel geld te komen.
     Dat puntje klopt niet (echt) meer.

     Comment


      #6
      Bingbangboem Afgelopen dagen weinig tijd gehad nog, zit nu rond nieuwjaar pas. Gaat beetje op en neer, mijn 442 tactiek werkte de eerste paar potjes wel, maar mijn extreem matige verdediging viel echt compleet door de mand. Heb nu een vrij aanvallende, hoge druk 4222 opgesteld, ervan uitgaande dat mijn tegenstander onder druk geen normale pass kan geven

      Jouw jeugd ziet er qua potentie (altijd met een korreltje zout nemen uiteraard op dit niveau) wel echt heel goed uit.

      Spoiler for Mike Dillon:

      Comment


       #7
       Budokay spits ziet er heel erg goed uit, damn! En de potentie van de spelers is inderdaad een beetje misleidend, het zijn lang niet allemaal toppers.

       Wat een seizoen weer, met hetzelfde scenario als vorig jaar. Het kampioenschap werd pas op de allerlaatste speeldag beslist, gelukkig in ons voordeel. Ook de FA Trophy binnengehaald voor de volledigheid. De ster van het seizoen is zonder twijfel onze defensive forward Jake Reed, die in de competitie met twee vingers in de neus topschutter werd. In totaal strandde hij op 52 doelpunten, fenomeen!

       Youth Intake - S2

       Spoiler for Youth Intake - S2:


       Ook dit seizoen weer heel wat talent doorgestroomd, maar valt toch met een kritisch oog te bekijken. Enerzijds is het huidige niveau niet al te hoog, anderzijds zijn een paar jongens naar het einde van het seizoen toe al heel wat geminderd qua potentie. Vooral Hodge & Chenery lijken echte aanwinsten, voor de rest zijn er nog wat twijfelgevalletjes die zich komend seizoen zullen moeten bewijzen.

       Naar komend seizoen toe worden we in de League 2 ook een profclub, heel mooi meegenomen. Kunnen we bv. met langere contracten werken (+opties), heerlijk. Financieel staan we er ook net iets beter voor nu met een positieve balans van 200K, eindelijk wat ademruimte.
       Last edited by Bingbangboem; 23 nov 2017, 23:10.

       Comment


        #8        Ons eerste seizoen als professionele club, had bij aanvang een beetje argwaan omdat ik dacht dat het niveau wat te hoog voor bepaalde jongens zou zijn. Ik kan achteraf alleen maar zeggen dat we een heel goed seizoen hebben gedraaid, nooit in de problemen gekomen in de competitie zonder zelf onze tactiek of speelstijl te moeten aanpassen.

        Spoiler for Youth Intake - S3:


        Op het eerste oog een goede intake, maar enkele jongens hebben aan het einde van het seizoen al ingeboet aan potentie. Wel een absolute meerwaarde is Rayment, die vanaf komend seizoen een basisstek zal krijgen en meteen een voltijds contract tekende. Ook Fenn lijkt wat te kunnen worden, maar moet eerst omgetraind worden.

        Komend seizoen zou ik graag de sprong maken naar een van de plekken voor de play off's, maar ben allang tevreden als we weer zo een rustig seizoentje kunnen draaien. Verder hopen dat Bacon, uitgegroeid tot absolute sterkhouder van het elftal, wilt blijven en liefst ook bijtekenen. De plannen voor een nieuw stadion beginnen ook op te komen, ons clubje groeit rustig door!

        Spoiler for New Stadium - S4:
        Last edited by Bingbangboem; 2 dec 2017, 16:00.

        Comment


         #9
         Lekker bezig man!

         Kijk je trouwens veel naar de persoonlijkheid van spelers? Omdat je dat in je view hebt staan.

         Comment


          #10
          Sophomore Vind het minstens even zo belangrijk als mentale stats (doorzettingsvermogen vooral) van een speler, heeft natuurlijk ook een direct verband ermee. Had bv. doorheen dit seizoen ook een keer de melding in een training report dat één van m'n spelers door slechte invloeden binnen de selectie zijn doorzettingsvermogen zag dalen. Wil ik zo veel mogelijk vermijden, maar de mentaliteit van de intakes is écht niet goed. Het wordt tijd dat er een goede HOYD wilt tekenen.
          Transfers: Twee jongens met een aardige status binnen de club verlieten ons na afloop van hun contract: Barker en Williams. De rechtsachter speelde 186 matchen voor de club, maar kon zijn stempel niet meer drukken in de L2 en moest plaats ruimen voor de jeugd. Williams is een ander verhaal... Hij was ook vorig seizoen nog één van de titularissen, maar gezien de opkomende jeugd op het middenveld heb ik beslist hem te laten gaan. Jammer, ergens wel. Ook Penfold (niet op de screen wegens jeugdcontract) vertrok transfervrij. Verder werd een van onze minder talentvolle jeugdspelers verhuurd met oog op de loonlast.

          Onze beste 'transfer' is echter de contractverlenging van Adam Bacon, die na het EURO U19 met Wales zijn transferwensen aan de kant schoof en een nieuw contract tekende bij ons. Hij is grootverdiener bij de club, maar blijft op deze manier tot 2024 (+1j optie) verbonden aan ons... Heugelijk nieuws!

          League 2

          De doelstelling na ons eerste seizoen in de vierde klasse was simpel: een rustig seizoen draaien zoals het vorige (14th), maar misschien lichtjes beter. Ik was echter nog meer verbaasd dan jullie zullen zijn met de loop van dit seizoen... Wat is hier gebeurd?! Met 6 doelpunten van onze ster Bacon wonnen we onze eerste vier wedstrijden, wat een enorme meevaller was. Waar ik daarna echter een terugval had verwacht, kwam die maar niet. Dit is echt een onverwachte titel die met sprekend gemak werd behaald, ik kan alleen maar ontzettend tevreden zijn. Wauw!

          Key players

          Vier van onze spelers kregen een plekje in de TOTY van de L2, allereerst al een mooie vermelding voor hen. Deze jongens waren naar mijn mening echter het meest bepalend:
          • Adam Bacon - ST - Onze absolute ster, de sterkhouder van het elftal en de grootste reden van succes. 32 goals & 21 assists, indrukwekkend seizoen gedraaid. Hij werd POTY in de L2 & topschutter. Is ondertussen al een icoon bij de club zelfs. Gek dat ik bij het einde van S1 nog twijfelde hem te houden...
          • Luis Morrison - DC - Onze leider van de defensie, al jaren veruit de meest betrouwbare speler van het elftal. Miste quasi geen enkele wedstrijd, beest.
          • Declan Rayment, Andrew Baldock & Kelvin Chenery - MR/MC - Een erg jong, maar wel stevig middenveld. Drie jongens met heel wat talent die ik graag nog héél lang bij de club houdt (ondanks transferinteresse en -wensen). De betere spelers uit de selectie ook, samen met deze andere 2.
          • Ben Dudzsinski - GK - Staat al sinds het begin in doel en stelde eigenlijk nog nooit écht teleur, ondanks de aanwezigheid van een te duchten concurrent: jeugdproduct Mehew. Stond met een reden in het team van het jaar...

          Youth Intake

          Spoiler for Youth Intake - S4:


          Een goede lichting met een paar jongens die zonder twijfel versterkingen zijn voor de club. Beste nieuws is dat we er verdedigend wat opties bij hebben. Defensief zijn er een aantal jongens aan vervanging toe, handig om nu wat extra opties te hebben. Ook opvallend dat er weer twee goede middenvelders doorstroomden, hebben we wel genoeg nu. Zeven jongens kregen een contract aangeboden:
          • Zac Neil-Potton - MC/ST - Beste speler van de intake, no doubt. Heel goeie voetjes. Weet nog niet echt waar ik hem wil inzetten, zie zowel potentieel als middenvelder als spits, wat hem natuurlijk ook een goeie optie als doublure maakt. Kreeg dit seizoen al enkele keren zijn kans en zal in de L1 nog belangrijker worden.
          • Giannis Kerasidis - DL/DR - Onze halve Griek (altijd leuk) is een goede toevoeging voor de selectie, al zal hij moeten knokken voor een plekje. Moet begeleid worden. Kerasidis moet het potentieel hebben om beter te worden dan onze huidige linksachters, als hij dat nu zelfs al niet is.
          • Glenville Richardson - MC - Nog een extra optie op het middenveld, zoals ik al zei zitten we daar wel goed nu. Tweevoetige spelmaker, met het nodige werk moet hij wel een meerwaarde voor de A-kern worden. Speelde al enkele wedstrijden en deed het verrassend goed.
          • Charlie Stanton - DL/DR - Gezien we op rechtsachter niet echt veel mogelijkheden hebben, is Stanton zeer welkom. Ik kan z'n toekomstig niveau niet goed inschatten, maar hij zal zeker zijn kans krijgen. Ook handig dat hij op links kan spelen indien nodig. Stanton komt zeker bij de A-kern terecht, voor het overige liggen z'n opties open. Zal begeleid worden om z'n mentaliteit wat bij te schaven.
          • Shane Grocott-Mifsud - DC/DL - Extra optie centraal achterin, daarmee is alles wel gezegd voor nu. Geen idee hoe ik deze jongen moet inschatten. Krijgt wel z'n kans.
          • William Chapman - ML - Talentje volgens de staff, maar zal zich nog enorm moeten bewijzen. Chapman heeft in principe nog niet meteen de kans om bij het eerste te komen, al vertrekken er komend seizoen wel twee jongens op links. Moet ook eens kijken of hij een geschikte tutor heeft.
          • Stacey Munson - GK - Krijgt een jeugdcontract aangeboden en zal onze derde doelman worden, blijft bij de -18. Verwacht niet meteen iets van hem, weer een slechte persoonlijkheid die hopelijk nog bijgeschaafd kan worden.

          Dit is trouwens m'n manager ondertussen, Kevin Finley:
          Spoiler for Kevin Finley - Stats:
          Last edited by Bingbangboem; 9 dec 2017, 21:56.

          Comment


           #11
           Eerste seizoen met PSV heb ik heel veel gebruik gemaakt van Lammers, Bergwijn, Rigo, Carolina en Paal. Ik zou later vanavond screens posten van hoeveel ze gespeeld hebben. Paal heeft gok ik minstens 20 wedstrijden gespeeld.

           Comment


            #12
            Oorspronkelijk geplaatst door Kyrill Bekijk berichten
            Eerste seizoen met PSV heb ik heel veel gebruik gemaakt van Lammers, Bergwijn, Rigo, Carolina en Paal. Ik zou later vanavond screens posten van hoeveel ze gespeeld hebben. Paal heeft gok ik minstens 20 wedstrijden gespeeld.
            Dat hoort niet thuis in dit topic, gaat over de Youth Challenge...

            Comment


             #13
             Transfers
             Door de lichting van vorig jaar zijn er een aantal extra defensieve opties bijgekomen en heb ik besloten de kaart van de jeugd ook daar wat meer te trekken, in de linie die misschien wel het minst sterk is tot nog toe. Met pijn in het hart kwam dus ook het afscheid van onze Ierse back Myles, die jarenlang vaste waarde was en 152 wedstrijden speelde voor de Trawler Boys. Verder werd het contract van winger Nyadzayo ook niet verlengd, hij mocht 114 keer ons shirt dragen. Ook jeugdproducten Reading (75 games), Powell (72 games) & Brook (68 games) werden bedankt voor de bewezen diensten.

             League 1
             Als promovendus had ik niet verwacht om zulke prestaties neer te leggen, maar eigenlijk gingen we gewoon door op het elan van vorig jaar. Dat er een goede basis staat is wel duidelijk, de jongens zijn enorm op elkaar ingespeeld en dat loont. Een heel seizoen lang hebben we met Ipswich gestreden voor de leiderplaats, maar naar het einde toe kregen we onze terugval. Spijtig, maar voor mij hoefde promotie naar de Championship ook nog niet. We eindigden op een derde plek, goed voor de PO's dus. Op het veld van Burton verloren we in de heenwedstrijd van de halve finale echter met 5-1, persoonlijk de grootste teleurstelling van de hele carrière voor mij. In de terugwedstrijd werd het zowaar nog 4-1, maar op heel wat stress voor de manager & spektakel voor de fans na bereik je daar niets mee... Spijtig! Volgend jaar moet het onze worden.

             Cups
             In de bekers trokken we onze sterke prestaties gewoon door, met overwinningen tegen Championship-teams als Crystal Palace (FA Cup) en Charlton (Carabao Cup). We hadden daardoor enkele nog grotere wedstrijden voorgeschoteld gekregen, namelijk Arsenal en Liverpool. De eerste keer dat we eigenlijk tegen zulke grootmachten mochten spelen, een hele eer. In Arsenal werd het verdienstelijk 4-2, maar vooral de prestatie op Anfield was verbluffend; 0-0 na 90'! Goed voor een terugwedstrijd dus, en nog beter voor onze financiën. Liverpool won met 2-1, maar dat was absoluut geen schande en gewoon te verwachten. Mooie bekeravonturen, maar het mooiste moest nog komen...

             De Checkatrade Paint Trophy! Hoe we het juist gedaan hebben weet ik niet, maar op het einde van de rit stonden we in Wembley... Meer nog: met de beker in onze handen! Vooral de wedstrijden tegen de beloftenploegen van City, toen spelend met o.a. Lozano & Embolo, en United, met een Passlack & Mkhitaryan, zullen me altijd bijblijven. Geweldige prestatie, geweldige trophy voor op onze kast!

             Youth Intake - S5

             De eerste intake van onze Spaanse HOYD, qua mentaliteit ben ik niet meteen tevreden. Ik had zeker wat anders verwacht, maar geef hem nog krediet. Wel leuk die tweede nationaliteiten.

             Op papier krijgen we er weer heel wat talentvolle spelers bij, maar na een paar maanden bij de club ben ik er nog steeds niet uit wie nu écht een meerwaarde zal worden voor de club, uitgezonderd Cornhill dan. Een regelrecht godsgeschenk! Op zijn 15 jaar is hij al één van de beste spelers van de club, of misschien wel gewoon de allerbeste. Hij is de verdediger waar ik echt al een tijd op aan het wachten ben, hier kunnen we op bouwen. Polyvalent, een goede verdediger, snel,... Wauw!

             Verder is naar mijn mening Draper de tweede beste speler uit de intake, ook een type dat we kunnen gebruiken. Voorbeeldige mentaliteit én ein-de-lijk een specialist in vrije trappen, corners en penalty's: dat hadden we nog niet & zal handig zijn. Ook James, die back-up wordt op linksmidden, en Doyle, die zich wel eens zou kunnen ontwikkelen tot tweede doelman, zijn erg welkom. Over Cook, Martin & Stockdale heb ik nog geen mening klaar. Ze zullen echter onderling mogen uitmaken wie volgend seizoen back-up wordt.

             Varia

             Allereerst een eervolle vermelding voor onze Welshe spits Bacon, die geweldig blijft presteren. Met dit seizoen weer 48 doelpunten & 11 assists is hij de absolute topper van het elftal, de speler waar we het meest op rekenen. Hij werd opnieuw topschutter in de nationale competitie, sterk. Waar blijft die oproep voor het nationale team?!

             Door goed financieel beleid de voorbije jaren hebben we eindelijk wat ademruimte gekregen en staat er nu rond de 2 miljoen op de bank. Volgend jaar is ons nieuw stadion van 5000 personen klaar, maar tijdens de zomerstop wordt er ook voor het eerst geïnvesteerd in de faciliteiten. Het kostenplaatje kan volledig gedekt worden door de bekeravonturen, waardoor we niet aan onze balans moeten komen.

             De club groeit langzameraan naar een hoger niveau, maar ook naar een hogere reputatie. Momenteel zijn we nog maar regional (2 sterren), daar mag wel wat verandering in komen. Ik merk ook dat we nog niet het niveau van stafleden kunnen aantrekken dat normaliter zou moeten voor een L1-club, op dat niveau bengelen we ook nog wat achter... Beter nieuws is echter de contractverlenging van enkele sleutelspelers die een tijd lang aasden op een transfer, maar concrete interesse bleef echter uit. Een paar boden van minder dan 200K, absoluut niet overtuigend genoeg. Rayment tekende een contract tot 2026, nooit gedacht dat hij na meer dan anderhalf seizoen zou bijdraaien. Ook Baldock tekende bij, tot 2025 (met optie).

             Last but not least: onze Griekse full back Kerasidis wordt beloond voor een goed seizoen en trekt met Griekenland naar het EK-21 in de zomer... Succes!
             Last edited by Bingbangboem; 22 dec 2017, 10:43.

             Comment


              #14
              Ik ben ook net begonnen aan mijn save in deze challenge. Maar ik zit met een vraag i.v.m. de tactiekkeuze.
              Maken jullie een opstelling die geschikt is voor het elftal? Of maken jullie een opstelling waarin jullie willen spelen?
              Ik speel graag met vleugelaanvallers die naar binnen snijden en backs die hier over komen. Maar ik vermoed dat dit voor dit niveau te moeilijk gaat zijn.

              Aangezien het Hoofd Jeugdopleiding jeugdspelers haalt die passen in zijn favoriete opstelling is dit ook iets om in het oog te houden bij het kiezen van de opstelling vermoed ik.

              Comment


               #15
               Oorspronkelijk geplaatst door Bertje_15 Bekijk berichten
               Ik ben ook net begonnen aan mijn save in deze challenge. Maar ik zit met een vraag i.v.m. de tactiekkeuze.
               Maken jullie een opstelling die geschikt is voor het elftal? Of maken jullie een opstelling waarin jullie willen spelen?
               Ik speel graag met vleugelaanvallers die naar binnen snijden en backs die hier over komen. Maar ik vermoed dat dit voor dit niveau te moeilijk gaat zijn.

               Aangezien het Hoofd Jeugdopleiding jeugdspelers haalt die passen in zijn favoriete opstelling is dit ook iets om in het oog te houden bij het kiezen van de opstelling vermoed ik.
               Ik zou in het begin puur kijken naar je selectie en daarbij een tactiek maken. Later in het spel kan je altijd nodig switchen als je betere spelers hebt.

               Comment


                #16
                Ik moet echt weer eens een keer werk gaan maken van deze challenge. Begin heel vaak fanatiek, maar na 3 a 4 seizoenen ben ik er wel weer klaar mee.

                Comment


                 #17
                 Ik ben nu ook begonnen met deze challenge, maar nu zit ik met het volgende probleem. 2 dagen na mijn aankomst zijn een 8-tal spelers transfervrij vertrokken. Nu nog een speler die gratis vertrokken is naar een reeksgenoot. Daardoor heb ik nog 12 spelers, waar ik uiteindelijk ook geen deftige tactiek kan bedenken. Iemand ideeen.

                 Comment


                  #18
                  Oorspronkelijk geplaatst door W8er Bekijk berichten
                  Ik ben nu ook begonnen met deze challenge, maar nu zit ik met het volgende probleem. 2 dagen na mijn aankomst zijn een 8-tal spelers transfervrij vertrokken. Nu nog een speler die gratis vertrokken is naar een reeksgenoot. Daardoor heb ik nog 12 spelers, waar ik uiteindelijk ook geen deftige tactiek kan bedenken. Iemand ideeen.
                  Grijze spelers een contract geven is de enige mogelijkheid.

                  Comment


                   #19
                   Oorspronkelijk geplaatst door Jornski Bekijk berichten

                   Grijze spelers een contract geven is de enige mogelijkheid.
                   Had al zo een vermoeden, die zijn echt rampzalig slecht. Moet dan maar.

                   Comment


                    #20
                    Oorspronkelijk geplaatst door W8er Bekijk berichten

                    Had al zo een vermoeden, die zijn echt rampzalig slecht. Moet dan maar.
                    Het is even een jaartje knoeien, maar bij de jeugdinstroom gewoon iedereen een contract geven, veel slechter dan die grijze spelers gaan ze niet worden

                    Comment


                     #21
                     Oorspronkelijk geplaatst door Jornski Bekijk berichten

                     Het is even een jaartje knoeien, maar bij de jeugdinstroom gewoon iedereen een contract geven, veel slechter dan die grijze spelers gaan ze niet worden
                     Laat ons hopen, net een moederclub aangevraagd in de hoop zo wat extra geld binnen te krijgen.

                     Comment


                      #22
                      Dit is normaal gezien steeds mijn derde save van het spel, na Antwerp en Belgie naar glorie te leiden.
                      Deze jaargang echter nog niet mijn tanden in deze challenge gezet, tijd om daar verandering in te brengen.
                      Ik begin dit jaar met Dulwich Hamlet, hopelijk kan ik met deze ploeg voor het derde jaar op rij de challenge voltooien, na de succesverhalen met FC United en San Marino.
                      Deze uitdaging beloofd echter een stuk lastiger te worden, gezien ik meteen begin met slechts 12 spelers, waaronder geen enkele spits.
                      Happy days...

                      Comment


                       #23
                       Oorspronkelijk geplaatst door Michael_RAFC Bekijk berichten
                       Dit is normaal gezien steeds mijn derde save van het spel, na Antwerp en Belgie naar glorie te leiden.
                       Deze jaargang echter nog niet mijn tanden in deze challenge gezet, tijd om daar verandering in te brengen.
                       Ik begin dit jaar met Dulwich Hamlet, hopelijk kan ik met deze ploeg voor het derde jaar op rij de challenge voltooien, na de succesverhalen met FC United en San Marino.
                       Deze uitdaging beloofd echter een stuk lastiger te worden, gezien ik meteen begin met slechts 12 spelers, waaronder geen enkele spits.
                       Happy days...
                       Veel plezier en vooral succes!

                       Comment


                        #24
                        Eerste seizoen op een puntje van degradatie gestrand, maar op de laatste speeldag was een puntje voldoende om behoud te verzekeren.
                        Sinds de jeugdinstroom heb ik eindelijk een spits, en meteen eentje die er niet slecht uitziet.
                        Dulwich Hamlet is echter uiteindelijk een goede ploeg gebleken voor deze challenge, om twee redenen.
                        Ten eerste, en de reden waarom ik hen gekozen had, is dat ze aan het begin reeds een 'average' jeugdopleiding heeft, en dus met de eerste investering meteen op 'adequate' komt.
                        De reden waarom er toch enkele talenten in de jeugdstroom gekomen zijn.
                        Ten tweede, en nog veel belangrijker: ondanks het feit dat ze net gepromoveerd zijn hebben ze reeds het tweede hoogste bezoekersaantal van de divisie.
                        Dit zorgt ervoor dat er elke maand ongeveer 50K aan winst bijkomt.
                        Uit ervaring weet ik dat dit niet bij alle teams het geval is, dus hier ben ik heel blij om.
                        Hieronder enkele screenshots van de drie beste spelers van de jeugdlichting en de eindstand.
                        [​​​​​​​spoiler=Screenshots]
                        [/spoiler]

                        Comment


                         #25
                         Zien er goed uit. Goed dat je er in bent gebleven, nu lekker verder bouwen

                         Comment

                         Wat gebeurt er?

                         Collapse

                         There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                         Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                         Working...
                         X