Mededeling

Collapse
No announcement yet.

Journeyman Challenge

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Journeyman Challenge

  Journeyman Challenge

  Ook op FM 18 is de Journeyman Challenge weer aanwezig.

  Al jaren een van de bekendere uitdagingen op de Football Manager Forums. Wat zo leuk is aan deze uitdaging, is de veelzijdigheid. Je kan spelen op de manier die jou het beste ligt, met dit verschil dat je uiteindelijke doel vast ligt: de grootste manager aller tijden worden.

  Wat houdt de uitdaging in?
  Aan deze uitdaging is slechts één regel verbonden: je begint je carrière met een zo laag mogelijke startreputatie en zonder trainersdiploma.

  In principe zijn alle teams met een lokale reputatie geschikt voor de start, maar je kan natuurlijk ervoor kiezen te starten bij een team met een lokale reputatie die momenteel geen manager heeft. Dit om zo weinig mogelijk te rommelen met de startsituatie. Nadat je een lokale reputatie gekregen hebt, neem je ontslag als manager van je gekozen startclub en ga je op zoek naar werk.

  Wat is het doel?
  Het doel is uiteindelijk de beste manager van de wereld te worden. Hoe je dat doet, is volledig aan jou. Clubhoppen? Proberen een team op te bouwen vanaf het laagste van het laagste? Meerdere landen laden of alleen je startland? Alles zetten op de Champions League of titel na titel aaneen rijgen in de competitie? Jouw carrière, jouw keuze.

  Bij het winnen van elke prijs op het hoogste niveau in je land of continent, krijg je punten voor je eregalerij-rating. Als je Champions League wint, krijg je meer punten dan bij het winnen van bijvoorbeeld de Zuid-Afrikaanse beker. Dus hoe hoger je club komt, hoe sneller je richting de top van de eregalerij zal gaan. Bovenaan de eregalerij staat, met een flinke afstand, Sir Alex Ferguson, inmiddels al met pensioen. Meer punten zal hij niet meer halen, toch heb je kans dat andere managers Ferguson inhalen. Zoals vanzelfsprekend is het dan de bedoeling om die manager ook in te halen.

  Je wint de uitdaging als je bovenaan komt te staan in de eregalerij der managers en daarmee Sir Alex Ferguson of een andere manager die hem in de game heeft ingehaald van de eerste plaats verstoot.  Speel jij Sir Alex uit de geschiedenisboeken?

  Welke landen moet ik laden?
  Ook dat is natuurlijk volledig aan jou! Je kunt natuurlijk tijdens je spel altijd nog kiezen om een andere weg in te gaan, maar van te voren nadenken over de weg die je wil dat je manager volgt, kan wel degelijk helpen bij een carrièrestart. In de laagste competities van landen als Zweden wordt je over het algemeen het snelst aangenomen, maar misschien heb je je zinnen wel gezet op een Oost-Europees avontuur of wil je zelfs wel een wereldreis maken! In het eerst geval zou je ervoor kunnen kiezen om de landen van Oost-Europa te laden, in het tweede zijn landen als Chili, Zuid-Afrika of Singapore boeiende keuzes.

  Tips
  • Als je je reputatie op natuurlijk wijze wil laten groeien, is bondscoach worden een slechte keuze. Hierdoor krijg je vaak een hele snelle reputatieboost. Voor de spelers die het spel nóg realistischer willen houden een belangrijke waarschuwing.
  • Denk eraan dat je de laagste divisie van de landen waarin je wil beginnen selecteert, want bij alles daarboven wordt je nagenoeg nooit aangenomen als beginnende ‘journeyman’.

  Het leven van een beginnende manager gaat niet altijd over rozen!

  Lower League Management
  Deze uitdaging is bij uitstek geschikt om een lange carrière mee op te starten en daarbij is hij ook voor de echte LLM-ervaring een prima match. Wil je jezelf echt eens een pittige uitdaging geven, hou je dan aan alle LLM-regels! Dit houdt onder andere in dat je geen tactieken download, geen spelers opzoekt waarvan je weet dat ze gaan slagen en alleen spelers haalt die je scouts hebben aangebracht. Bezoek ook eens ons LLM-topic.

  De LLM-ervaring is een van de mooiste in Football Manager. Met Paris Saint-Germain, Manchester City of Barcelona slagen, behoort tot de makkelijkste taken in FM17, al kan het natuurlijk ook leuk zijn te kunnen spelen met de beste spelers ter wereld. Maar als je in een divisie gedropt wordt waar je geen enkele speler kent, de scouts nog geen talent zouden herkennen als Messi voor hun neus stond en je nog drie divisies moet stijgen voor je überhaupt profcontracten aan kan bieden, dan worden je managementcapaciteiten pas echt getest. Zij die deze uitdaging op deze manier kunnen volbrengen, mogen zich met recht een topmanager noemen.

  Inspiratie nodig? Hier kan je het topic van vorig jaar vinden.

  *Lukt het jou om deze challenge te behalen? Dan kom je in de hall of fame in de volgende post!
  Last edited by Juca; 13 nov 2017, 15:02.

  #2
  Hall of Fame:

  -

  Voortgangen:

  -

  Alle voortgangen worden hier bijgehouden, voor het gemak voor de users.

  Comment


   #3
   Binnenkort aan beginnen. Deze held is namelijk bijna klaar, dus dan zitten alle landen erin. Is ook een optie om een aantal andere files in te laden voor de Afrikaanse landen zodra monsieur Claassen Noord Amerika af heeft, maar ik weet niet in hoeverre die bestanden kloppen. Zoals aangegeven wil ik ook de hexagon challenge doen, dus een completere database is geen overbodige luxe. Van enkel Zuid Afrika wordt niemand vrolijk.

   Twijfel alleen héél erg over de te nemen weg. Wil het liefst realistisch beginnen, bij de amateurs in Nederland. Maar als je dan toch landen als Tuvalu enzo hebt... Even zien hoe ik daar optimaal van ga profiteren, want om nou van Excelsior Maassluis naar FC Kiwi te gaan is ook weer zoiets onbenulligs.

   Comment


    #4
    Lekker jongen Hier al even bezig. Direct eerste carrière er direct meegestart.

    Spoiler for Voortgang:

    Comment


     #5
     En we zijn los. Wat andere bestanden ingeladen voor Afrika en de competities van de VS, hopen dat het stabiel is en blijft zou zonde zijn. Zag al een conflict met de VS en Honduras, dus Honduras maar gewoon uitgezet.

     Nu eens op zoek naar een leuk clubje in de Derde Divisie. Besloten om het toch een beetje realistisch te willen spelen, maar ik hoop wel snel richting een guur land te gaan.
     Last edited by Magikarp; 6 dec 2017, 14:42.

     Comment


      #6      Daar gaan we dan. Begonnen in het gemoedelijke, rustieke PVV-bolwerk genaamd Spijkenisse.

      Comment


       #7
       Ik ben hier ook mee begonnen bij excelsior'31

       Comment


        #8
        Oeioei, gaat ontzettend moeizaam zeg. Schommelen tussen net boven/onder de streep. Had er meer van verwacht. Hoop dat ik het einde van het seizoen uberhaupt haal

        Comment


         #9
         Kort maar krachtig. Ofja, kort maar kut. Ontslagen in maart ofzo Stond 16e. Ballen van de tegenstander vielen perféct over mn cb's heen waarna Pierre-Emerick Aguero hem er elke pot ff strak in de hoek legde. Als er bij mij uberhaupt al wat aankwam werd de cornervlag óf de keeper doodgeschoten. Nu maar ff simmen tot het einde van het seizoen en dan eens zien waar ik instap. Neem aan dat mn coachingcourse geannuleerd is nu?
         Last edited by Magikarp; Gisteren, 23:46.

         Comment

         Wat gebeurt er?

         Collapse

         There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

         Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 17:04.

         Working...
         X