Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

Rossini' - 4-2-3-1 Counterpressing

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Rossini' - 4-2-3-1 Counterpressing

  Rossini' - 4-2-3-1 Counterpressing


  Wat is Counterpressing nu juist? De centrale gedachte bij Counterpressing of Gegenpressing is hoog druk zetten om de bal snel te veroveren na balverlies, en dan de bal zo snel mogelijk terug naar voren brengen. Dit wil dus ongetwijfeld zeggen dat je elftal goed georganiseerd moet staan en 90 minuten moeten knokken. Eigenlijk is Gegenpressing een vrij simpele tactische benadering: in balverlies wordt de tegenpartij meteen op haar eigen helft onder druk gezet om hen tot verkeerde beslissingen te dwingen. In balbezit wordt er meteen gekeken naar de openliggende ruimtes om de zo snel mogelijk een nieuwe aanval te lanceren.
  Het is de bedoeling om aanvallend voetbal te brengen op de helft van de tegenstander. Hoog druk zetten bij balverlies, en snel omschakelen en de ruimtes benutten als we hem veroveren. Een hoog tempo en veel beweging voorin is de key to succes in balbezit.

  Achterin een eenvoudige defensieve lijn. De centrale verdedigers moeten zich beperken tot simpel uitvoetballen en de bal veroveren. De backs moeten in balbezit hoger staan om het middenveld te ondersteunen, en in balverlies op ťťn lijn met de CV's.

  Centraal op het middenveld twee jongens die veel defensief werk moeten opknappen. Met de carrilero heb je ook iemand die in balbezit uitzwermt naar de flanken en daar de ruimtes opzoekt. De VSM is de spil van het elftal en trekt veel ballen naar zich toe.

  De hangende vleugelspitsen moeten dicht bij onze diepe spits aanleunen en de ruimtes induiken die door hem worden gemaakt. Verder krijgen zij veel vrijheid voor hun acties te maken.

  Ik raad jullie aan om ervoor te zorgen dat de tactiek tijdens de voorbereiding volledig wordt ingespeeld. Vanaf seizoen twee kan je in de voorbereiding op fitheid trainen en teamwork. Als je ploeg (bijna) volledig het systeem onder de knie heeft, moet je de wedstrijdvoorbereiding veranderen naar def. positie kiezen of teamwork. Rust voor de wedstrijd staat trouwens uit, rust na de wedstrijd aan. Tijdens het seizoen moet het hoofdaccent gebalanceerd zijn met een gemiddelde intensiteit.

  Er zit ook een cornertactiek in, enjoy!

  DOWNLOAD

  #2
  Zal deze dan eens gaan testen bij rsca.

  Comment


   #3
   Ik ga deze is eventjes testen bij Santander

   Comment


    #4
    half seizoen met az
    Last edited by jeffrey koole; 10 dec 2017, 15:44.

    Comment


     #5
     de overige uitslagen seizoen 1
     en de eindstand

     Comment


      #6
      jeffrey koole fantastische prestaties man! Veel succes in het tweede seizoen

      Comment


       #7
       Rossini' zou je de teaminstructies hier willen plaatsen voor mij? Ik wil de tactiek graag uitproberen maar het lukt me niet om de tactiek te downloaden. Alvast bedankt!!

       Comment

       Wat gebeurt er?

       Collapse

       There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

       Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

       Working...
       X