Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

[FM18][LLM] Leyton Orient FC

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  [FM18][LLM] Leyton Orient FC


  Leyton Orient, club vol voetbalhistorie, dreigt alles te verliezen...  Het einde is nabij voor LeytonOrient, de een na oudste club uit Londen. De fans zijn de dupe van hoogmoed en wanbeleid.

  Drie jaar geleden was LeytonOrient een strafschop verwijderd van promotie naar de tweede divisie; sinds vorige week is de een na oudste club uit Londen gedegradeerd uit de vierde en laagste profdivisie van het Engelse voetbal. Met dank aan een incompetente eigenaar.

  Het einde van 112 jaar betaald voetbal voor de 'Orient Express' kwam in het Noord-Engelse spoorwegstadje Crewe, waar het met 3-0 verloor van Crewe Alexandra. De 22ste plek, die de club in veiligheid zou brengen, is met twee wedstrijden te gaan onbereikbaar geworden. Een enkele fan liet zijn tranen de vrije loop.

  Tijdens de wedstrijd begonnen Crewe-aanhangers mee te zingen toen Stand up fortheOrient klonk uit de kelen van de honderden meegereisde fans. 'De solidariteit van andere fans is hartverwarmend', zegt fan Ed Morgan, een 30-jarige klusjesman. 'Dat hebben we nodig. Degradatie is niet eens onze grootste zorg. Het is nog maar de vraag of we volgend seizoen nog bestaan.'

  Om een faillissement te vermijden moet de club vóór 12 juni tienduizenden ponden aan schulden - een weeksalaris voor een beetje Arsenalspeler of van zijn bekendste fan, componist Andrew Lloyd-Webber - afbetalen aan vier schuldeisers, waaronder de gemeente, het evenementenbedrijf dat stewards levert en de clubfotograaf.

  Daarnaast heeft de club meer dan vijf miljoen aan langlopende schulden, meer dan de waarde van de bezittingen. Spelers en gewone personeelsleden wachten al weken op hun salaris. De Leyton Orient Fans' Trust, een supporters stichting, heeft al meer dan een ton opgehaald, onder meer 7.500 pond bij de wedstrijd tussen Spurs en Bournemouth.

  Fans van laatstgenoemde club weten hoe het is om bijna hun club te verliezen. Bournemouth viel in 2009 bijna uit de vierde divisie, maar draaien nu lekker mee in de Premier League. Voor Leyton is dat heel ver weg.

  De val is snel gegaan. In mei 2014 speelde Leyton Orient nog op Wembley in de play-offs van League One (derde divisie) tegen Rotherham. In die tijd hoopte Orient het Olympisch Stadion te gaan delen met grote buurman West Ham United. En hoe anders zou de geschiedenis zijn verlopen als Orient het plaatselijke talent David Beckham begin jaren negentig wél een jeugdcontract had gegeven? Beckham groeide uit tot mondiaal fenomeen en 115-voudig international.

  In 2014, na 19 succesvolle jaren, besloot eigenaar en eeuwige Orientfan Barry Hearn de club voor het symbolische bedrag van vijf pond te verkopen. Dat deed Hearn, de grote man in de darts- en snookerwereld, op typerende wijze: hij liet Channel 4 een film maken, Orient: Club for a Fiver. Het wekte de aandacht van de Italiaanse ondernemer Francesco Becchetti, net als Tony Soprano rijk geworden in afvalwerking, eigenaar van een Albanese tv-zender en onbekend met de voetbalwereld.

  Vorige maand erkende Hearn, nog steeds erevoorzitter, de club aan de verkeerde te hebben verkocht en hij riep de 50-jarige Italiaan op de club te redden door deze weer te verkopen.

  Het wanbeleid van de Italiaan is met stijgende verbazing aanschouwd. Door met geld te smijten hoopte hij Orient in zijn eerste seizoen alsnog naar de Championship te loodsen. Sommige spelers kregen 9.000 pond per week betaald, wat veel is in de derde divisie. Het jaarbudget ging van 1.4 naar meer dan 4 miljoen pond. Maar in het tweede jaar zakte Orient terug naar de laagste divisie en de paniek sloeg toe. Met ÖmerRiza heeft de club zijn tiende trainer in drie jaar tijd, maar ook de oud-ADO-speler kon het tij niet meer keren. In de laatste wedstrijden stelde hij jeugdspelers op, omdat de vaste spelers niet meer wilden spelen.
  In de tussentijd heeft Becchetti wel een belastingschuld van een kwart miljoen pond betaald, om het faillissement te voorkomen. Wat hij precies met de club van plan is, weet niemand. Leyton Orient zal het komend seizoen te zien zijn in de Vanarama National League en het is nog maar de vraag of Becchetti zijn 'speeltje' zal behouden.
  https://www.youtube.com/watch?v=lvYSJomCp08&t=3s
  Een filmpje over Leyton Orient en het afgelopen jaar van mislukking, degradatie en woede van de supporters.


  Weer een nieuwe novelle van mijn kant, ditmaal in de Engelse regionen op een lager niveau.
  Het verhaal van the O's (de bijnaam van Leyton Orient) sprak me erg aan en besloot om een poging te wagen met deze Londense club.
  Ik zal in de huid kruipen van een voormalig voetballer welke op internationaal niveau gespeeld heeft en nog nooit eerder trainer geweest is. Wie deze persoon is zullen jullie in de volgende updates vast en zeker te weten komen.
  Last edited by Marius; 16 jul 2018, 10:01.

  #2
  Leuke uitdaging succes

  Comment


   #3
   Succes met de uitdaging.

   Comment


    #4
    Kogel door de kerk: "Becchetti verkoopt club aan Engelse zakenman"
    Londen – De noodlijdende club LeytonOrient is overgedragen aan de Engelse bestuursvoorzitter van Dunkin' Donuts genaamd Nigel Travis. De trouwe fans zijn maar al te blij met deze wisseling en kijken vooral uit dat de club financieel weer gezond gaat worden en hopelijk een beter beleid dan tijdens het tijdperk van de ItaliaanBecchetti. Naast Travis zullen ook Matthew Porter en de Amerikaan Kent Teague plaatsnemen in het bestuur als directeur. Hoe de rest van het personeel eruit komt te zien is nog niet bekend. Wel kan er gezegd worden dat manager Justin Edinburgh de club zal verlaten. Nadat hij meerdere malen zijn salaris niet uitbetaald zag worden heeft hij, net als een aantal spelers van LeytonOrient, zijn contract verscheurd en afscheid genomen van de club. Om welke spelers het gaat wilt de club niet zeggen, maar volgens bronnen zou het om een tiental spelers gaan. Wie de taken van Edinburgh gaat overnemen is nog niet duidelijk, maar eigenaar Travis is wel in gesprek met een oud-international die onlangs zijn trainers papieren gehaald heeft.    De nieuwe voorzitter Nigel Travis poserend in het stadion
    "We zullen weer van nul moeten beginnen"
    Dit waren de woorden van de voorzitter van the O's tijdens een korte persconferentie. Er zijn weinig financiële middelen om mee te werken, de investeringen zijn vooral gedaan om de club gezond te maken en uit de schulden te halen. Travis benadrukte dat hij zo snel mogelijk weer naar de 'Football League' wilt promoveren waar de club ook thuis hoort. Binnen enkele dagen zal de nieuwe manager voorgesteld worden en in samenspraak met hem zullen er nieuwe spelers gehaald worden om van komend seizoen hopelijk weer een succes te maken. "Leyton hoort nou eenmaal op een hoger niveau te voetballen."


    Reacties:
    komodo25 Bedankt!
    delichris; Ook bedankt!
    Last edited by Jornski; 10 jun 2018, 15:33.

    Comment


     #5
     Ik ben zeer benieuwd wie die nieuwe trainer gaat worden.

     Comment


      #6
      Hopelijk veranderd de naam van het stadion niet

      Comment


       #7

       Nieuwe manager Leyton Orient bekend
       Een week na het ontslag van manager Justin Edinburgh heeft de club uit Londen een nieuwe manager gevonden. Oud-international Owen Hargreaves tekent een contract voor één seizoen. De oud-speler van onder meer Bayern München, Manchester United en Manchester City is erg content met deze nieuwe baan en kans in de voetballerij. In een kort interview spreekt Hargreaves over zijn carrière switch en vooruitzichten bij Leyton Orient. "Het is een grote eer dat ik gevraagd ben voor deze functie en we gaan de komende weken kijken hoe we alles precies gaan invullen, aangezien ik nog niet de gewenste papieren in mijn bezit heb doordat ik hiervoor altijd als analyticus werkte voor BT Sport, zal voorlopig Ross Embleton (assistent-manager) de belangrijkste taken op zich nemen."

       Owen Lee Hargreaves is geboren op 20 januari 1981 in Calgary, Alberta, Canada en de jongste van drie kinderen. Owen is de enige die geboren is in Canada. Zijn vader en één van zijn broers zijn geboren in Engeland, zijn andere broer en zijn moeder zijn beide geboren in Wales. Op jonge leeftijd ging hij voetballen bij de plaatselijke Calgary Foothills totdat Bayern München aanklopte toen hij zestien jaar oud was. Hij verhuisde met de hele familie naar Duitsland en speelde tweeënhalf jaar in de jeugd voordat hij bij de amateurtak van Bayern ging voetballen. Op 12 augustus 2000 mocht hij debuteren in de hoofdmacht van de Duitsers tegen Hertha Berlin. In dat seizoen won Bayern München de landstitel en de Champions League, waar Hargreaves als basisspeler startte op het middenveld. Hij is één van de twee Engelse spelers die de Champions League gewonnen heeft met een niet-Engelse club. De andere speler is Steve McManaman met Real Madrid.

       Op 1 juli 2007 verhuisde Owen Hargreaves van Duitsland naar Engeland en gaat hij voetballen bij Manchester United, dat zo'n 25 miljoen euro betaalde voor de Engelsman. In zijn eerste seizoen speelde hij totaal 23 wedstrijden voor de club, waarna hij in 2008 zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie en in de volgende drie seizoenen maar 4 wedstrijden speelde. Eind augustus 2011 maakte hij de overstap naar rivaal Manchester City waar hij vooral als back-up gehaald werd. Hij speelde welgeteld 1 wedstrijd voor die club waarna Hargreaves in 2012 besloot te stoppen met voetballen.

       Als international van Engeland heeft de geboren Canadees in totaal 42 wedstrijden gespeeld en heeft hij twee WK's en één EK meegemaakt.       Hargreaves nog in dienst van Manchester United


       Reacties:
       delichris; Hopelijk heb ik je een beetje kunnen verrassen. Bedankt voor je reactie!
       komodo25; Brisbane Road is een gave naam, hoop dat de naam alleen veranderd als het mijn naam krijgt, anders niet. Bedankt voor je reactie!
       Last edited by Jornski; 11 jun 2018, 20:41.

       Comment


        #8
        Die naam had ik al een tijd niet meer gehoord .

        Comment


         #9
         Succes met Owen. Jammer dat hij het niet kon waarmaken vanwege zijn blessures. Dan was het een grote geweest bij oa United.

         Comment


          #10
          Eventjes gemist deze maar ondertussen wel bijgelezen. Heerlijke clubkeuze maar ook de keuze voor de manager mag er zijn! Lekker beginnen vanop een laag niveau, dit kan wel eens een heel mooi avontuur worden! Succes alvast!

          Comment


           #11
           Drie versterkingen op huurbasis naar Brisbane Road
           Hargreaves heeft zijn team wat meer vorm kunnen geven door drie spelers op huurbasis over te nemen van respectievelijk Hull City, Middlesbrough en Aston Villa. Voor alle spelers hoeft de club uit Londen geen vergoeding of salaris te betalen wat financieel een aantrekkelijke deal is. Mochten de spelers niet voldoen aan de verwachtingen van Hargreaves en zijn staf dan kunnen ze zonder pardon weer teruggestuurd worden naar hun eigen clubs.

           Met Josh Clackstone heeft Leyton een nieuwe rechtsback in huis gehaald voor het eerste elftal. Met zijn vele runs langs de rechterflank en goede voorzetten verwacht men veel assists van deze 20-jarige Engelsman. Defensief kan er nog wat bijgeschaafd worden maar hij zal voornamelijk voor de toevoer moeten zorgen voorin.

           Ook centraal achterin was het iets dunnetjes bezet en daarom is Matty Elsdon toegevoegd aan de selectie. Deze 188cm lange verdediger moet nog wat leren qua mentaliteit, maar fysiek heeft hij al een voorsprong op een paar leeftijdsgenoten. Zal allereerst als back-up fungeren maar wellicht wel genoeg speelminuten krijgen door de vele wedstrijden die er gespeeld worden in Engeland.

           De laatste versterking is er één voor de voorhoede. Aangezien Leyton Orient van plan is om met drie centrum spitsen te spelen waren er dus voldoende spelers nodig die ingezet kunnen worden op die plekken. Hargreaves heeft bij het bestuur aangegeven dat hij een voorkeur heeft voor snelle, technische spelers met genoeg scorend vermogen en de scouts vonden Rushian Hepburn-Murphy in het jeugdteam van Aston Villa. Een speler die voldoet aan vrijwel alle eisen van de hoofdcoach en dus een perfecte versterking voor the O’s. Hij zal voor zijn kansen moeten vechten op de trainingen en de minuten die hij zal gaan maken.

           “Ik ben extreem blij met de spelers die nieuw bij de club zijn gekomen en ik hoop dat ze zich snel kunnen aanpassen aan het team en onze speelstijl. We hebben al een aantal oefenwedstrijden achter de rug en daar kwamen we tot de conclusie dat we diepte misten in de selectie en dat er achterin nog flink wat ruimte was voor verbetering. Ik heb veel vertrouwen in deze jonge spelers en dat ze zich één voor één goed zullen ontwikkelen bij deze prachtige club, “ aldus de kersverse manager Hargreaves. Zowel Clackstone en Elsdon konden nog twee oefenwedstrijden meespelen, Hepburn-Murphy kwam uiteindelijk pas in augustus bij het team en zal wat wedstrijdritme moeten opbouwen bij het reserveteam van Leyton Orient.

           Selectie lijkt klaar voor het echte werk
           Door de nieuwe spelers lijkt Hargreaves zijn selectie helemaal rond te hebben voor de start van de competitie. De National League, het vijfde niveau van Engeland, is het decor voor de Londenaren en veel spelers zijn een hoger niveau gewend. Ook Hargreaves heeft even moeten schakelen toen hij deze baan aannam. “Als je als speler op het hoogste niveau gevoetbald hebt dan zal het wennen zijn om deze jongens aan het voetballen te krijgen en dat bedoel ik natuurlijk niet denigrerend. Zij weten ook dat ze geen sterren voetballers zijn en dat ze het grotendeels moeten hebben van hun werklust. Aan de staf en mijzelf de taak om het beste uit elke speler te halen en dan kunnen we strijden voor de bovenste plekken en promotie. “
           Leyton Orient zal haar eerste wedstrijd spelen bij Sutton United op 5 augustus. De eerste thuiswedstrijd op Brisbane Road staat drie dagen later gepland. Dan komt Solihull Moors op bezoek.           In de volgende update zal ik het hele team aan jullie voorstellen en de tactiek bespreken.
           Vervolgens zullen de eerste wedstrijden in de National League besproken worden en de balans worden opgemaakt na de eerste maand.


           Reacties:

           komodo25 ; Nee, ik ook niet. Aangezien hij toch een goede voetballer geweest is leek het me een leuke optie om in zijn huid te kruipen als manager.
           delichris; Dankje, hij was zeker een goede voetballer als hij blessurevrij was gebleven. Nu is hij eigenlijk stilletjes verdwenen in de voetballerij.
           Marius; Bedankt voor je reactie. Clubkeuze leek mij ook zeker leuk, ben erg benieuwd wat ik kan bereiken.
           Last edited by Jornski; 12 jun 2018, 22:01.

           Comment


            #12
            Drie leuke spelers gehaald. Gaan er nog meer komen of blijft het hierbij?

            Comment


             #13
             Dit zijn zeker drie goede spelers voor dit niveau. De benodigde attributen voor hun rol liggen hoog genoeg. De oefencampagne belooft zeker veel goeds, al kreeg je wel wat doelpunten tegen in die laatste twee wedstrijden.

             Comment


              #14
              Goede aanwinsten, benieuwd hoe ze het gaan doen!

              Comment


               #15
               De voorbereiding liep lekker, hopelijk kan je dit doortrekken!

               Comment


                #16                Selectie Leyton Orient 2017/2018 rond
                Het ziet ernaar uit dat drie jonge verdedigers de club voorlopig gaan verlaten door op huurbasis elders minuten te maken. Het gaat om Aron Pollock, Myles Judd en Nathan Mavila. Alle drie komen op dit moment kwaliteit te kort of hebben te veel concurrentie voor zich, waardoor het Owen Hargreaves beter lijkt om elders ervaring op te doen. “Aron en Myles zijn in potentie goede spelers, maar hebben op dit moment nog niet de benodigde kwaliteiten om deel uit te maken van de selectie. We gaan hun tijd bij hun nieuwe clubs goed in de gaten houden en na een half jaar evalueren. Alle drie de spelers hebben tevens een aflopend contract na dit jaar dus alles hangt af van hun prestaties bij hun tijdelijke werkgever. “

                Doordat er tactisch gezien niet met vleugelspelers gewerkt gaat worden zullen enkele spelers op een andere positie getraind worden. Aan de hand van hun prestaties op de training zal bekeken worden of zij ook meer speelminuten zullen krijgen op de gewenste positie en rol waarvoor zij in aanmerking komen. Het zou gaan om James Dayton, Jobi McAnuff en Rommy Boco. Allen zijn van nature vleugelspelers, maar Jobi heeft in het verleden al eens bewezen ook als wing back te kunnen spelen en ook als spelmaker op het middenveld.
                Na een korte uitleg over enkele spelers zal de selectie gepresenteerd worden voor het publiek.


                Doelmannen


                Als we dan kijken naar de doelmannen hebben we drie spelers tot onze beschikking. Dean Brill zal naar alle waarschijnlijkheid het doel verdedigen, maar talenten Grainger en Sargeant lijken daar net achter te zitten en ruiken hun kansen. Aangezien Sargeant 2 jaar jonger is worden zijn kansen hoger om de plek eventueel over te nemen. Hij zal daarom in de minder belangrijke wedstrijden gaan keepen. Grainger zal zijn wedstrijden voornamelijk gaan spelen in het reserveteam of eventueel verhuurd worden.


                Verdedigers


                Een heleboel verdedigers in de selectie en daarvan is merendeel ook nog redelijk jong. Genoeg potentie in ieder geval, maar Hargreaves wilt in eerste instantie een defensie die er gelijk kan staan. Na de oefenwedstrijden is hij tot de conclusie gekomen dat George Elokobi, Josh Coulson en Jamie Sendles-White het hart van de verdediging zullen vormen. Zij zullen ondersteunt worden op de flanken door Josh Clackstone op rechts en Joe Widdowson op links.
                Voor Michael Clark, Dan Happe, Matty Elsdon en Christian Scales komt een basisplaats nog te vroeg en zij zullen veel speelminuten moeten pakken in het reserveteam van Leyton Orient.


                Middenvelders


                Centraal op het middenveld zal er een spelmaker gepositioneerd worden en een verdedigende speler die ook loopvermogen heeft. Hargreaves weet als geen ander hoe belangrijk balans is op het middenveld, waarbij een creatieve speler ondersteunt moet worden door een speler die zijn verdedigende taken overneemt. Met Charlie Lee heeft hij een speler die voor creativiteit kan zorgen, helaas is Lee voor 12 maanden uitgeschakeld door een zware blessure die hij afgelopen seizoen heeft opgelopen. Zijn plek zal daarom overgenomen worden door Alex Lawless, een Welshman met veel ervaring en inzicht. Naast hem zal Ebou Adams de verdedigende taak op zich nemen. De gehuurde speler van Norwich mag met 21 jaar nog als een talent beschouwd worden maar moet binnen dit team een leider worden. Onlangs heeft deze jongen zijn debuut mogen maken voor Gambia, waardoor hij tussendoor waarschijnlijk interland wedstrijden zal gaan spelen en zijn plek weer ingevuld zal worden door Craig Clay. Voor Henry Ochieng is er voorlopig nog geen plek, hij zal minuten gaan maken in het U23 team en tevens reserveteam.


                Vleugelspelers


                Over deze positie hebben we het reeds al gehad. Hargreaves zal geen vleugelspeler gebruiken in zijn tactiek en dus zullen deze jongens moeten aantonen dat ze op andere posities ingezet kunnen worden. Jobi McAnuff is een zeer ervaren Jamaicaan die voor onder meer Cardiff, Crystal Palace, Watford en Reading in de Championship gespeeld heeft en voor laatst genoemde ook één jaar op het aller hoogste niveau. Hij kan, indien hij omgetraind kan worden centraal op het middenveld, een belangrijke bijdrage kunnen hebben voor het gehele team. Owen Hargreaves ziet in hem ook een leider. “Jobi heeft al heel veel meegemaakt in zijn carrière en kan net dat extra meegeven aan de jongere spelers in de selectie. Fysiek zal hij niet meer de snelste zijn, maar op technisch vlak kunnen nog veel voetballers van hem leren. “ Voor de overige twee spelers ziet Hargreaves minder perspectief en indien de kans bestaat zullen zij ook het team verlaten.


                Aanvallers


                Wellicht de belangrijkste positie binnen het elftal. Met drie spitsen in de tactiek van Owen Hargreaves moeten daar lopende mensen aanwezig zijn maar ook genoeg scorend vermogen. Macauley Bonne en de gehuurde spits Rushian Hepburn-Murphy zullen de sprintkanonnen moeten zijn, Dan Holman of Josh Koroma moeten het eindstation worden van elke aanval. De overige spelers zijn back-up spelers voor het eerste elftal en mogen, net als andere spelers, hun minuten pakken in het reserveteam.

                Dat zorgt voor de volgende opstelling en tactiek:

                Spoiler for Opstelling:


                Reacties:

                delichris ; Nee, de selectie is groot en er zullen geen spelers bijkomen. Wellicht tijdens de winter transferperiode.
                Marius; Klopt, veel tegengoals in de laatste wedstrijden, maar dat was ook om te experimenteren. Grimsby speelt een niveau hoger dus het was al knap om te winnen.
                Ben Bouten ; Ben ook heel erg benieuwd wat ze gaan toevoegen bij de bestaamde selectie.
                John Terry; Voorbereiding was goed, natuurlijk hoop ik een goed vervolg te geven de eerste competitiewedstrijden.
                Last edited by Jornski; 14 jun 2018, 20:48.

                Comment


                 #17
                 Elokobi is een beest. Als ik het goed voor heb, dan heb ik die ook nog gehad in FM17. Je tactiek heeft wel wat een gat tussen het midden en de aanval, maar onoverkomelijk is dat niet.

                 Comment


                  #18
                  Elokobi is echt een rots in de branding achterin. Ben benieuwd hoe snel je terug keert naar het niveautje hogerop!

                  Comment


                   #19

                   Uitstekend begin voor Leyton Orient
                   Het seizoen is begonnen in de Vanarama National League en de club uit Londen heeft goede zaken gedaan in de eerste zeven wedstrijden. Augustus staat vaak bekend als een drukke periode en dat werd al snel duidelijk bij Owen Hargreaves toen er in 23 dagen zeven wedstrijden afgewerkt moesten worden. Een pittige klus voor de O’s, maar de selectie is breed en er kan dus genoeg gerouleerd worden de eerste wedstrijden.

                   De openingswedstrijd van Leyton Orient was en bezoek aan Gander Green Lane, de thuishaven van Sutton United. Het team van Hargreaves startte gedreven, met gelijk een gevaarlijke kans voor spits Macauley Bonne, de Zimbabwaanse international die geboren is in Ipswich maar zijn kans greep om voor Zimbabwe te spelen toen hij daarvoor gevraagd werd. Na 41 minuten kwam de openingsgoal van de voet van Rushian Hepburn-Murphy, huurling van Aston Villa. Een bekeken schot in de verre hoek nadat de verdediging van Sutton de bal niet goed kon wegwerken uit het strafschopgebied. Vlak na rust kwam de eindstand op het scorebord. Joe Widdowson kwam mee op aan de linkerkant en schoof de bal tussen de palen na een één-twee met spits Dan Holman. Hiermee werd een uitstekende start gemaakt op het vijfde niveau van Engeland.

                   Amper drie dagen na de overwinning op Sutton United stond de volgende wedstrijd alweer op het programma. Solihull Moors kwam op bezoek bij Leyton Orient en dit was voor Hargreaves de eerste keer dat hij zich kon voorstellen aan het publiek. De fans waren enthousiast met zijn aanstelling en hoopten op een wederopstanding van hun club. Een mooier begin konden zij niet wensen toen Macauley Bonne al na 2 minuten de score opende na een assist van mede spits Dan Holman. Die zelfde Holman schoot 3 minuten later alweer het volgende doelpunt binnen en het feest kon beginnen. Na 11 minuten kreeg Leyton een strafschop na een overtreding van de doelman van Solihull Moors. Dit was een koud kunstje voor Dan Holman, die zijn tweede doelpunt scoorde van het seizoen. De hattrick bleek een feit toen hij ook de 4-0 scoorde nog binnen de 20 minuten. Vlak voor rust kon ook het vijfde doelpunt gevierd worden op de tribunes. Hargreaves keek tevreden terug op de eerste helft, maar zou zich wel achter de oren hebben gekrabd na het eindsignaal. Er werd aan de kant van de Orient Express niet meer gescoord, terwijl de bezoekers nog wel een eretreffer kon maken. Ondanks de ruime overwinning kon de manager niet helemaal tevreden zijn over de totale wedstrijd. “We hadden gewoon door moeten blijven voetballen, dan hadden we zeker nog wel minimaal twee keer kunnen scoren,“ aldus Owen Hargreaves bij de persconferentie na afloop van de gewonnen wedstrijd.

                   Maidstone United kwam naar Brisbane Road om een goed resultaat te behalen, maar ging met een slecht gevoel weer huiswaarts. Wederom twee van de drie spitsen van de thuisploeg wisten op het scorebord te komen. Hepburn-Murphy opende de wedstrijd met een fraaie treffer, waarna Bonne vlak voor rust voor en comfortabele 2-0 zorgde. Na rust deed Maidstone nog wel iets terug, maar Bonne gooide de wedstrijd op slot in de eerste minuut van de blessuretijd toen de bezoekers nog wat gingen aandringen. De derde overwinning op rij was een feit.


                   James Dayton juichend na zijn assist tegen Solihull Moors

                   Er leek geen einde te komen aan het goede spel van Leyton Orient. Bromley werd in eigen huis op de knie gelegd met een ruime 5-0 overwinning! Rushian Hepburn-Murphy en Macauley Bonne zorgden beide voor twee doelpunten, kind van de club Josh Koroma nam het andere doelpunt voor zijn rekening. De 18-jarige spits was zeer verheugd met zijn eerste doelpunt onder leiding van Hargreaves, hopende hiermee een signaal te geven dat hij elke wedstrijd in de basisopstelling gezet moet worden.

                   Tegen Woking, Eastleigh en Maidenhead United werden eveneens overwinningen geboekt en Owen Hargreaves lijkt gelijk zijn stempel te hebben gedrukt op het elftal en de prestaties binnen deze club. Grote man was wederom Hepburn-Murphy, die vier doelpunten voor zijn rekening nam. Ook de beslissing van Hargreaves om Josh Koroma op te stellen werd beloond. De spits scoorde driemaal in drie wedstrijden. De overwinning op Eastleigh in eigen huis was er één die bij de fans lang zal blijven hangen. De bezoekers kwamen in de 20e minuut op voorsprong maar vlak voor rust was het Hepburn-Murphy met de gelijkmaker. Pas diep in de blessuretijd (we noteren de 97e minuut) kon het publiek weer intens juichen nadat middenvelder en huurling Ebou Adams voor de overwinning zorgde. De speler van Norwich kopte de bal achter de doelman na een prima vrije trap vanaf de zijkant. Hiermee bleef de ploeg uit Londen zonder puntverlies.                   Spoiler for Reacties:
                   Marius Elokobi is zeker een beest, helaas vlak voor het seizoen een blessure gekregen waardoor hij twee maanden moet toekijken. Het gat tussen middenveld en aanval in de tactiek is met opzet, het is een counter tactiek met snelle ballen naar voren.
                   FM_Lesly Ben ook benieuwd hoe snel we kunnen terugkeren, de start is veelbelovend in ieder geval!
                   Last edited by Jornski; 18 jun 2018, 20:01.

                   Comment


                    #20
                    Prachtig begin van het seizoen, ben benieuwd hoe lang je zonder puntverlies blijft!

                    Comment


                     #21

                     Leyton Orient blijft maar winnen
                     De club uit Londen heeft een goed vervolg gegeven aan de uitstekende start van het seizoen. Owen Hargreaves heeft zijn vaste elf spelers aangewezen en dat vertrouwen wordt beloond, al zal er bij iedere wedstrijd gekeken worden wie er wedstrijdfit is of beter wat rust kan pakken door het drukke programma in de kelderklasse in Engeland. Zo zal Jobi McAnuff niet alle wedstrijden kunnen spelen door zijn leeftijd en minder goede uithoudingsvermogen. Hij zal vaak vervangen worden door de Alex Lawless. De Welshman is met zijn 33 jaar ook al op leeftijd en zal ook geen hele wedstrijden meer kunnen spelen.

                     De maand september begon met een wedstrijd op Brisbane Road tegen Guiseley. De bezoekers konden geen potten breken en Leyton deed wat het moest doen, namelijk winnen! Alex Lawless opende de score in de 7e minuut en de rest van de wedstrijd was het de Hepburn-Murphy show. De huurling van Aston Villa maakte een hattrick en had daardoor een groot aandeel in de overwinning in eigen huis. Guiseley deed nog wat terug, maar de eretreffer kwam ook nog eens van de voet van een Leyton speler. Heel ongelukkig tikte Widdowson de bal in eigen doel.

                     Ook tegen Boreham Wood en Halifax Town werden viermaal gescoord. Josh Koroma en Rushian Hepburn-Murphy waren de doelpuntenmakers in de eerste wedstrijd, tegen Halifax waren het Dan Holman, Macauley Bonne, Jobi McAnuff en wederom Rushian Hepburn-Murphy die scoorde voor de O’s. In deze twee wedstrijden moest doelman Dean Brill ook driemaal de bal uit het doel vissen, tot ergernis van manager Hargreaves. “We spelen prima aanvallend voetbal, maar achterin wordt de concentratie een stuk minder zodra we een meer dan twee doelpunten gescoord hebben. Dit moet veranderen! Ik wil zien dat de spelers tot het laatste fluitsignaal blijven vechten voor iedere bal. Doelsaldo kan wellicht aan het einde van het seizoen belangrijk zijn, dan is het doel schoon houden ook erg belangrijk. “

                     Hepburn-Murphy in actie in het shirt van Aston Villa

                     Tegen Hartlepool en Aldershot Town was er duidelijk geluisterd naar Hargreaves. Wederom werd er flink gescoord door de spelers van Leyton Orient, maar ditmaal werden er geen doelpunten geïncasseerd (4-0 & 4-0). Grote man van deze wedstrijden was Dan Holman, die vijf keer wist te scoren in twee wedstrijden. Het is duidelijk dat de spitsen van de Londenaren in bloedvorm verkeren dit seizoen en een gezonde concurrentiestrijd lijkt daarmee te helpen. Ook tegen Fylde werd er viermaal gescoord, alle doelpunten vielen in de eerste helft. Het was voor Owen Hargreaves dan ook flink zweten toen Fylde in de tweede helft een hele andere wedstrijd lieten zien. De ploeg uit Kirkham wist zelfs nog drie keer het net te vinden maar konden uiteindelijk geen punt mee naar huis nemen, tot opluchting van Hargreaves. “Dit mag natuurlijk nooit gebeuren. Wij domineerden de volledige eerste helft, maar onderschatting van de tegenstander is een slechte eigenschap van enkele spelers. Zij zullen apart genomen worden tijdens een gesprek en weer op scherp gezet moeten worden,“ aldus de manager van Leyton Orient. Door deze foutloze maand staat Leyton met kop en schouder bovenaan in de Vanarama National League.                     Spoiler for Reacties:
                     FM_Lesly Het is zeker een prachtig begin en die start hebben we kunnen doortrekken. Bedankt voor je reactie!

                     Comment


                      #22

                      Comment


                       #23
                       Wat een start! En wat een doelpuntenmachine! Je bent nu al bijuitstek favoriet voor de titel.

                       Comment


                        #24
                        Titelfavoriet met grote voorsprong ! Heb deze ploeg verschillende keren tegengekomen in de bekertoernooien in mijn vorige games in Engeland en ik moet zeggen dat het nooit gemakkelijk was ! Maar de manier waarop jij hier aan je carrière start : fantastisch

                        Comment


                         #25                         Eerste puntverlies een feit
                         Op bezoek bij Tranmere heeft Leyton Orient haar eerste punten verspeeld dit seizoen. Op Prenton Park kwam de Orient Express niet verder dan 2-2. In de eerste helft waren het Dan Holman en Jobi McAnuff die nog voor een comfortabele voorsprong zorgde, maar in de tweede helft kwam Tranmere langszij en zorgde voor een punt tegen de koploper. Een aantal dagen later kon Leyton zich revancheren tegen Barrow, die op dat moment op een mooie zevende plek stond op de ranglijst en die plek zou goed zijn voor play-off voetbal aan het eind van het seizoen. Kind van de club Josh Koroma mocht weer in de basis beginnen en bekroonde zijn basisplek met twee doelpunten en twee assists. Hij stuurde Dan Holman tweemaal de diepte in die ook twee doelpunten voor zijn rekening nam. Dit bleek ook de eindstand te zijn: 4-0. Leyton Orient kon met een goed gevoel huiswaarts.

                         Ook tegen Macclesfield Town ging het mis. Op Brisbane Road konden beide teams niet tot scoren komen, tot woede van Hargreaves. “We speelden echt dramatisch vandaag, zeer ondermaats! De spelers op het veld wisten niet wat ze moesten doen, er was geen visie, geen enkel idee hoe ze de defensie van de tegenstander moesten breken. Wij verdienden vandaag ook absoluut geen overwinning...“ vertelde de teleurgestelde manager tijdens de persconferentie. De maand oktober blijkt tot nu toe nog geen daverend succes ten opzichte van de voorgaande twee maanden waarin de Londenaren nog alle wedstrijden wisten te winnen.

                         Tegen Gateshead moest er maar weer gewonnen worden. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van de O’s, dus de extra support van de toeschouwers konden zij wel gebruiken. Door een kleine blessure van superspits Hepburn-Murphy kon Koroma zich weer onderscheiden van de rest. Nadat Macauley Bonne het eerste doelpunten voor zijn rekening nam in de 24e minuut van de wedstrijd, was het toch Koroma die in de slotfase van het duel de bevrijdende 2-0 binnen schoot. Gateshead gaf wat meer gas en liet daardoor achterin wat gaten vallen om een gelijkspel eruit te slepen, maar een mooie dieptepass van rechtsback Clackstone op de spits zorgde voor de beslissing.
                         Op bezoek bij hekkensluiter Wrexham kwam Leyton Orient weer op dreef en wist het weer flink te scoren: 4-2. Macauley Bonne scoorde tweemaal, Dan Holman en middenvelder Craig Clay wisten eenmaal het net te vinden.

                         Eerste ronde FA Cup met gemak bereikt
                         Het is Leyton Orient gelukt om de vierde kwalificatieronde van het prestigieuze bekertoernooi te bereiken na een makkelijke middag tegen het lager geklasseerde Wealdstone: 7-1. Op het eigen veld van Brisbane Road waren de bezoekers kansloos tegen het grandioos spelende Leyton. Owen Hargreaves stelde enkele wisselspelers op, maar in grote lijnen bleef het team intact. Grote man aan de kant van de thuisploeg was wederom de Zimbabwaanse spits Macauley Bonne, die vier doelpunten voor zijn rekening nam. De overige doelpunten werden gemaakt door Dan Holman (2x) en Rushian Hepburn-Murphy, die weer terugkeerde van zijn blessure en meteen belangrijk was voor het team. In de eerste ronde is de ploeg van Hargreaves gekoppeld aan een bekende. Barrow, die eerder deze maand met 4-0 onderuit ging, is volgende maand de tegenstander op Brisbane Road.                         Spoiler for Reacties:
                         Vlonkie Je reactie zegt genoeg, het is een heerlijke start die we gemaakt hebben en hoop de goede lijn door te kunnen zetten.
                         Marius Doelpunten maken we met gemak, dat is zeker. Als we er maar genoeg scoren elke wedstrijd voorzie ik geen problemen komende maanden.
                         True_Legend Als we op deze manier doorgaan zijn we zeker topfavoriet voor de titel. De start is in ieder geval veelbelovend.
                         Last edited by Jornski; 22 jun 2018, 17:58.

                         Comment

                         Wat gebeurt er?

                         Collapse

                         There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                         Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                         Working...
                         X