Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

[FM2018] Paris-Saint-Germain - Le club où les rêves se réalisent

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  Altijd een zenuwachtig gedoe zo'n transferperiode. Hopelijk kan je die 60 mio voor Di Maria toch snel vastgrijpen. Een goede vervanger achter de hand houden voor Mbappé is ook geen overbodige luxe. Persoonlijk heb ik toch graag twee volwaardige elftallen indien ik op meerdere fronten actief ben. Die Saint-Maximilin lijkt me nog wat groen achter de oren. Ik zou 'm sowieso eerst nog wat verhuren.

  Comment


   Het is altijd lastig als spelers gaan klagen over speeltijd, dan moeten ze maar beter hun best doen toch? Maar goed, je kan er een leuk bedrag voor vangen en hebt een aantal jonge talenten gehaald om het gat op te vangen, met de juiste trainingen kunnen het alle drie prima spelers worden!

   Comment


    -22-

    De tweede reeks wedstrijden werd afgewerkt zonder vertraging en halverwege de competitie kan er slechts één conclusie gemaakt worden: Paris-Saint-Germain steekt met kop en schouders boven de concurrentie uit, ondanks de iets mindere resultaten in drie wedstrijden. "Een gelijkspel in en tegen Monaco kan nog aanvaard worden, maar de wedstrijden tegen Angers en Straatsburg moesten gewonnen worden. Er bestaan geen excuses om het gebrek aan concentratie en inzet goed te spreken. Mindere wedstrijden zullen wel altijd voorkomen, maar er is nog een groot verschil tussen een volledige offday van de ploeg tegen ploegen die we, zonder een gebrek aan respect te tonen, simpelweg moeten opzijzetten. Aanvallend ging het gewoon niet en dat kan misschien door hun prestatie zijn, maar ik wijt het grotendeels aan Paris-Saint-Germain want die spelers die normaal gezien het verschil maken, kwamen gewoon niet in het stuk voor en wanneer ze dan een kans hadden om te scoren werden deze gewoon volledig gemist." Zes verloren punten op tien competitiewedstrijden zijn er vier te veel. De Schryver was duidelijk niet tevreden over de prestaties van zijn team en was dan ook niets mals in zijn woorden. "We wisten dat als we de drie punten in Monaco mee naar huis brachten we een gigantische stap richting de landstitel zetten want dan kwamen onze concurrenten allemaal al op minstens tien punten afstand. Mathetmatisch zijn we verre van kampioen, maar het geef ons alvast een geruststellende marge en dan kan er alleen eens een mindere wedstrijd plaatsvinden zonder al te grote gevolgen. Als we de wedstrijd tegen Monaco nu eens van nabij gaan analyseren : twee goede ploegen, de twee beste ploegen van Frankrijk en we begonnen goed aan de partij met aanvallende combinaties en goed verdedigend positiespel. Het doelpunt van Kylian was een beloning voor onze goede start, maar het was ook een kantelpunt in de wedstrijd want nadien verloren we de controle over het middenveld. We lieten Monaco terug in de wedstrijd komen en de verdediging kroop achteruit zonder duidelijke redenen. De gelijkmaker was dan ook onze eigen fout want er werd te veel ruimte gegeven aan de tegenstander en die maakte natuurlijk gebruik van het cadeau." Tijdens de tweede helft kregen de toeschouwers hetzelfde spelbeeld voorgeschoteld: een beter PSG dat verdiend een tweede doelpunt weet te scoren, maar dan achteruit kruipt en een een tweede doelpunt incassseert in de toegevoegde tijd. "Monaco is er blijven in geloven omdat wij hen hebben toegelaten ! De spelers weten maar al te goed dat ze hier vandaag een barslechte partij hebben afgewerkt !"


    Ondanks de mindere resultaten blijft de voorsprong in het klassement van de Ligue 1 er heel rooskleurig uitzien. Alle ploegen die voor de start van het seizoen werden aanzien als concurrenten voor de ploeg van De Schryver stellen teleur en mogen al een kruis maken na de heenronde. De huidige landskampioen AS Monaco kan haar favorietenrol duidelijk niet waarmaken want de zeventien punten achterstand op de grote rivaal uit de hoofdstad laat hen praktisch uitgeteld in de titelstrijd. Ook de andere grote ploegen in het Franse voetbal Olympique Lyonnais en Girondins de Bordeaux stellen teleur. "Hun spelersgroep heeft heel wat talent en ik had persoonlijk gedacht dat ze veel meer tegenwerk gingen bieden, maar voor ons is dit natuurlijk beter. De titelstrijd is niet volledig over, maar we staan er goed voor." De hoofdcoach van de competitieleider maakt er ook geen geheim van dat de focus vanaf nu op de Champions League en de bekercompetities zal liggen.


    Toelichting - Indien ze spelers willen kopen van Paris-Saint-Germain zullen geïnteresseerde clubs diep in de buidel mogen grijpen want soldenprijs bestaan hier niet. Een gebrek aan wedstrijdminuten kan verschillende oorzaken hebben, maar de hoofdreden is het mindere rendement dan de basisspeler. Ik reken alvast op iedereen, maar tegen bedragen van om en bij de vijfenveertig miljoen kunnen we niet weigeren. Ik wil iedereen weer hartelijk bedanken voor de schitterende woorden en de prachtige reacties ! Bedankt jongens ! komodo25 - delichris - prinz poldi - Marius - coma_303

    Comment


     Je bent duidelijk op weg naar de titel.

     Comment


      Gewoon topresultaten natuurlijk. Maar logischerwijs dat de focus wijzigt met zo'n prestaties in de competitie.

      Comment


       Het gaat prima al worden er buitenshuis wat punten gemorst. De voorsprong op de verrassende nummer twee is nu al groot te noemen, ga zo door!!

       Comment


        Prima prestaties en voorsprong lijkt al groot genoeg

        Comment


         Hoewel je algemeen inderdaad best wel goede resultaten behaald, blijf je toch bijzonder veeleisend om zo weinig mogelijk punten te laten liggen. De voorsprong mag anderzijds wel geruststellend zijn.

         Comment

          -23-

          Vorig seizoen was Paris-Saint-Germain de eindwinnaar in deze competitie, maar niemand binnen de huidige structuur hecht hier dan ook enig belang aan. "Wij hebben andere doelstellingen en geven daarom geen prioriteit aan deze competitie. Dit is niet neerbuigend bedoeld tegenover alle andere professionele voetbalploegen in Frankrijk, maar wij hebben onze ogen gericht op de competitie en vooral op de UEFA Champions League. Betekent een voorbarige uitschakeling dat wij onze andere doelstellingen bereiken dan teken ik meteen." De hoofdcoach van Les Parisiens sprak duidelijke woorden, maar beloofde dat er een competitief elftal ging opgesteld worden. "We zullen vooral een beroep doen op spelers die in de competitie minder minuten krijgen dan de basisspelers en we zullen het aanvullen met een aantal jonge talenten die zo hun eerste minuten in het elftal krijgen." In de eerste ronde waaraan werd deelgenomen kregen ze meteen een serieuze brok voorgeschoteld, op papier alvast want tijdens de wedstrijd werd Girondins de Bordeaux volledig weggespeeld. De ploeg van Jocelyn Gouvernnec kende dit seizoen nog niet veel hoogtepunten in de Ligue 1 en mag een plek in de Europese competitie praktisch vergeten en daarom gaat de ploeg uit de wijnstreek proberen haar slag te slaan in de bekercompetities om toch nog een lichtpunt te vinden in een volledig gemist seizoen. Spelers zoals Malcom en Meïté kunnen de ploeg niet op sleeptouw nemen en daarom heeft Paris-Saint-Germain haar rivaal simpelweg opzij kunnen zetten. Moussa Dembelé, die Cavani in de aanval verving, en Angel Di Maria waren de doelpuntenmakers van dienst. "In deze wedstrijd heeft Angel getoond een fantastische speler te zijn want hij was onhoudbaar voor zijn bewakers. Ik ben vandaag niet alleen opgetogen omdat hij twee doelpunten scoorde, maar vooral omdat hij zijn ploegmakkers beter liet spelen."

          De tweede volgende wedstrijden in de Coupe de Ligue waren om te vergeten want niet alleen kon de sterrenploeg uit Parijs geen afstand nemen van de op papier zwakkere tegenstanders. Tegen Angers had Paris-Saint-Germain ook in de competitie niet weten te winnen en deze keer hadden ze strafschoppen om een plek in de volgende ronde te bemachtigen. "We hadden een mindere dag en de spelers toonden wel goede wil, maar het feit dat we hier niet na negentig minuten drie keer weten te scoren is de verdienste van Angers. Zij hebben een zeer goede ploeg en hebben ons het leven zuur gemaakt. Ook in de competitie wisten we hier niet te winnen en vandaag hadden we geluk met de strafschoppen," aldus een matig tevreden De Schryver tijdenss het flashinterview na de wedstrijd. In de kwartfinale stond de ontmoeting tussen AS St Etienne en Paris-Saint-Germain op het programma en het was Moussa Dembelé die iets voor het uur met een schitterend doelpunt de bezoekers op voorsprong bracht. "Een fantastische aanval en wat een manier om de actie af te ronden. Dit is één van de mooiste doelpunten zonder enige twijfel in de editie van de League Cup van dit jaar." Maar net zoals in de wedstrijd tegen Angers konden de bezoekers de voorsprong niet vasthouden en de thuisploeg maakte verdiend gelijk. Een tweede strafschoppenreeks op rij en deze keer viel het geluk aan de zijde van St Etienne. "We hadden vooraf gezegd dat we geen belang hechten aan de League Cup, maar er op deze manier uitgaan is wel teleurstellend."


          Toelichting - De voorsprong is geruststellend, maar ik ben teleurgesteld over de punten die we verloren hebben in drie wedstrijden. Het einddoel is natuurlijk belangrijker, maar toch ... Met ons spelersmateriaal moeten we gewoon overal en tegen iedereen winnen ! Ik wil iedereen weer bedanken voor alle schitterende reacties en de prachtige woorden. Deze reacties doen enorm veel deugd. Bedankt jongens ! delichris - Marius - coma_303 - komodo25 - prinz poldi

          Comment


           Prioriteiten stellen is belangrijk. Dat je dan een competitie dient te verlaten die geen prioriteit was, hoort erbij. Als een topclub zijnde als PSG blijft dit natuurlijk dubbel maar je moet aan het einddoel denken. En een overvolle kalender helpt daarin niet.

           Comment


            de coupe de la ligue is een competitie die leuk is voor de 'kleine' clubs. PSG heeft andere prioriteiten

            Comment


             'aldus een matig tevreden De Schryver tijdenss het flashinterview' een zeldzaam foutje gevonden in de laatste alinea... Gewoon een tikfoutje, geen erg

             Op zich is de Coupe de Ligue niet zo belangrijk voor PSG, niet onlogisch dat je dit in een eerste seizoen laat varen maar hem toch een keer winnen zou je toch wel moeten doen.

             Comment


              Het verbaasd me dat je er zo snel eruit vliegt. Een PSG hoort zeker langer in een bekertoernooi te blijven.

              Comment


               De eerste keer nog weten te ontsnappen met strafschoppen, wat helaas de tweede keer niet gelukt is. Opvallend dat het tegen Saint Ettiene niet gelukt is, toch niet de grootste club van Frankrijk

               Comment


                De beker os niet zo belangrijk .

                Comment

                 -24-

                 Eén van de belangrijkste aspecten van een succesvolle voetbalploeg is het constant streven naar de best mogelijke spelers en hiervoor is een goede scoutingscel van onontbeerlijk belang.. "Afgelopen zomer hebben we een aanzienlijk deel van ons budget uitbesteed aan het versterken van onze technische ploeg, inclusief de scoutingscel. Wij willen op elk vlak de beste ploeg van Franrkijk en ook van Europa. Daarom hebben wij mensen overal Europa en andere continenten die constant op zoek zijn naar jonge talenten, spelers waarvan wij geloven dat zij een meerwaarde kunnen betekenen voor deze club." De pers en de voetbalspecialisten weten dat Peter De Schryver een voorstander is van de jeugdopleiding en jonge talenten te laten doorgroeien in het eerste elftal en daarom is het ook helemaal geen verrassing toen de Parijse topclub bekend maakte dat het een akkoord had bereikt met twee jonge talenten omtrent de overgang naar het Parc des Princes. Eén van de jonge spelers, de 17-jarige Ryan Sessegnon, is een Engels toptalent dat voor een bedrag van vijftien miljoen euro wordt overgenomen van Fulham. De linkervleugelspeler kan uitgespeeld worden op de verschillende posities op de linkerflank en zijn polyvalentie op zowel verdedigend als aanvallend vlak kan hem een zeer belangrijke speler maken in de toekomst. "Bij Fulham heeft Ryan zich in de kijker weten te spelen met heel wat goede wedstrijden waarin hij zijn tegenstanders op aanvallend vlak wist te verschalken, technische aspecten van zijn spel kunnen en moeten nog verbeterd worden, maar wij geloven dat hij na verloop van tijd een zeer nuttige bijdrage kan leveren en een belangrijke speler kan worden voor deze club." Paris-Saint-Germain volgde hem sinds afgelopen zomer en de scouts, onder leiding van Gerard Bonneau, en zijn verbeterpunten werden meteen aangekaart: zijn passing en inzicht moet zeker nog verbeterd worden want voor een vleugelspeler, in de tactiek van PSG, zijn dit twee eigenschappen die nog belangrijker zijn dan bij verschillende andere ploegen. "Maar wij zijn ervan overtuigd dat Ryan een zeer goede speler voor ons kan worden in de toekomst." Tijdens de tweede seizoenshelft zal de 17-jarige Engelse jeugdinternational meetrainen met het eerste elftal, maar vooral minuten maken bij het tweede elftal en ook het beloftenelftal proberen te helpen in de Youth League.

                 Zijn kwaliteiten werden door voor Europese topclubs van nabij gevolgd, maar PSG is iedereen te snel af geweest


                 Een tweede speler die de overstap gaat maken naar Paris-Saint-Germain is het Italiaanse supertalent Pietro Pellegri. De 16-jarige aanvaller van Genoa kent dit seizoen een goede ontwikkeling en hij scoorde tot nu toe 12 doelpunten in eenentwintig wedstrijden waaraan hij deelnam. Een jeugdproduct van Genoa waar hij sinds de zomer van 2016 deel uitmaakt van het eerste elftal. "Iedereen weet dat Paris-Saint-Germain met Cavani één van de beste pure doelpuntenmakers van Europa rondlopen heeft, maar wij willen met het aantrekken van Pellegri al aan de toekomst denken. Hij is slechts 16 jaar en is daarom nog zeer jong. Hij moet nog veel leren, maar wij zijn de mening toegedaan dat hij dit kan doen als hij omringd wordt door spelers en een technische staff van het allerhoogste niveau. Ik denk dat hij samen met Moussa en Lautaro het spitsentrio van de toekomst gaat zijn," aldus assistent manager Wim Jonk. De Italiaanse club heeft nog geprobeerd om haar jonge talent te overtuigen om langer in Italië te blijven, maar het sportieve project en de mogelijkheid om samen te werken met spelers als Neymar Junior, Kylian Mbappe en zijn landgenoot Marco Verratti waren argumenten waartegen de Italiaanse ploeg niets kon tegen inbrengen. Beide clubs willen de evolutie van de Italiaanse -21 international niet in de weg staan en daarom zijn ze ermee akkoord gegaan dat hij het seizoen uitmaakt bij Genoa en pas overstapt. Naast de officiële communicatie van de twee versterkingen van de leider in de Franse competitie werd er ook bekendgemaakt dat de Argentijnse aanvaller, Lautaro Martinez, het seizoen zal uitmaken bij Hannover. De club uit de Bundesliga huurt de twintigjarige Argentijnse beloftenelftal voor zes maanden, zonder aankoopoptie. Peter De Schryver is ervan overtuigd dat dit een manier is om Lautaro meer speelminuten te geven en hem fysiek sterker te maken om tijdens de zomerperiode te vechten voor een basisplek. De grote verrassing van de maand was echter de officiële bekendmaking dat veteraan Thiago Motta de Franse hoofdstad tijdens de zomer zal verlaten. De ervaren Italiaanse rot heeft aan de Belgische manager meer speelminuten gevraagd, maar deze kan hem dat niet garanderen. "In plaats van het spel hard en lelijk te spelen, hebben we rond de tafel gezeten met Thiago en hebben we besloten zijn contract niet te verlengen. Dat betekent dat hij tijdens de zomer ons gaat verlaten om terug te keren naar Italië, iets wat hij volledig verdient. Hij heeft zich sinds komst naar PSG enorm ingezet en tijdens elke wedstrijd alles gegeven en dit is dan het minste wat wij voor hem kunnen doen. Hij begrijpt de keuze voor andere spelers, maar gelooft nog vol in zijn kunnen iets wat wij ook doen."


                 Toelichting - Onder de naam van elke speler heb ik een screentje geplakt van zijn technische fiche. De League Cup is zeker een mooie competitie te winnen en vooral omdat we dan een duidelijk teken naar de concurrentie kunnen sturen, maar dit seizoen heb ik echt andere prioriteiten gesteld. Tijdens het komende seizoen zullen we hieraan deelnemen met onze beste ploeg om opnieuw proberen de beker in de wacht te slepen. Ik wil jullie weer hartelijk bedanken voor het lezen van de updates en voor het neerschrijven van schitterende reacties en mooie woorden. Deze doen enorm veel plezier ! Bedankt jongens ! Vlonkie - prinz poldi - delichris - coma_303 - komodo25 - Marius
                 Last edited by True_Legend; 15 mrt 2018, 09:20. Reden: Screentje achter de naam van Ryan Sessegnon werd aangepast ! Bedankt om mij hierop te wijzen

                 Comment


                  Je hebt er twee leuke talenten bij gehaald, die kunnen op termijn belangrijke spelers bij de club worden!
                  True_Legend ps. als ik op de naam Sessegnon klik dan krijg ik een screen van Motta?

                  Comment


                   Bij sessegnon staat de screen van motta . Benieuwd of seesegnon het niveau aan kan . Pellegri is een heerlijk talent zeg

                   Comment


                    Pellegri staat op 16-jarige leeftijd écht al heel ver! Toptalent... Sessignon daarentegen moet nog veel boterhammekes eten Misschien opletten dat je geen 2e Chelsea wordt dat al de jeugdige talenten opkoopt om ze dan te verhuren en na verloop van tijd dan gewoon te verkopen...

                    Comment


                     Bijgelezen, alles ziet er echt fantastisch uit. Tekst, uitleg, opmaak, transfers en prestaties. Leuk dat je liever voor de jeugd kiest dan voor het grote geld, mij kan je standaard mentionen!

                     Eén puntje van mijn kant: stop alsjeblieft met tinypic. Naar mijn mening een van de slechtste sites om screens te uploaden. Misschien ben ik een zeikerd maar het zou er met gyazo allemaal een stuk fijner uit zien. Imgur kan ook evt nog. Nogmaals, misschien ben ik een mierenneuker, maar dit soort dingen trekken mijn aandacht nogal

                     Comment


                      Leuke talenten gehaald hoor.

                      Comment


                       Voor Sessegnon leg je wel veel neer. Hoeveel betaalde je voor Pellegri?

                       Comment

                        -25-

                        Eén van de dagen waar er altijd naar uitgekeken wordt, is de dag waarin we nieuwe lichting jeugdspelers krijgen. Paris-Saint-Germain heeft een heel goede structuur op poten gezet om de jeugdspelers op en naast het speelveld op de best mogelijke manieren te begeleiden. "De bedoeling van deze club is niet alleen prijzen en titels te winnen, maar ook jonge talenten op te leiden om het allerhoogste niveau te behalen. In samenwerking met een aantal scholen waar de spelers schoollopen zorgen wij ervoor dat zij ook een diploma op zak hebben in het geval een carrière als professionele voetballer niet lukt. Wij willen hen echt de best mogelijke begeleiding geven en indien de resultaten uitblijven, zullen wij onze werkwijzen aanpassen. Dit is een project dat echt heel serieus en maandelijkse vergaderingen met verantwoordelijken van de verschillende scholen, maar ook van de sportieve structuur van onze club zorgen ervoor dat wij dit constant en van zeer nabij opvolgen." Norbert Eigert en João Tralhão voeren het harde werk uit op dagelijkse basis en kunnen het potentieel van de jonge talenten veel beter inschatten. Zij hebben daarom tijdens een update de volgende drie namen doorgegeven met een gedetailleerd profielsbeschrijving: Het grootste talent van de nieuwe lichting is zonder enige twijfel een 14-jarige doelman, Jacques Deiana, die een maand op proef zal spelen bij het jeugdelftal van Paris-Saint-Germain. Het rapport is positief en zowel de manager van het tweede elftal, João Tralhão, als de manager van het jeugdelftal, Norbert Eigert, lijken te gloven in de groeimarge van het piepjonge talent. "Zijn sterkste eigenschap is zonder enige twijfel de reflexen. Daar is hij ongelooflijk sterk en dit kan beslissend worden om punten te pakken. Verder heeft hij bepaalde eigenschappen die hem een goede doelman kunnen maken in de toekomst, maar hij heeft nog een heel lange weg af te leggen." Een andere speler die meteen in het oog springt is een middenvelder van 15 jaar, Kevin Cornelie-Vertot. Hij kan op verschillende posities op het middenveld uitgespeeld en vooral zijn mentale eigenschappen maken hem mogelijk in de toekomst een leider worden van een ploeg. "Een interessante speler die technische kwaliteiten heeft, maar ook fysiek goed voor de dag komt. Ook iemand die we van zeer nabij zullen blijven volgen." Het laatste talent dat uit de dans springt is aanvaller Mathis Colet. De 15-jarige speler afkomstig van een kleine plek in de grote regio van Parijs heeft zich in de kijker weten te spelen bij plaatstelijke ploegen en toonde daar heel wat potentieel. Nu kijgt hij dus een kans in het jeugdelftal van Les Parisiens om zijn talent te tonen.


                        Het jeugdelftal van Paris-Saint-Germain werd in de kwartfinale van het Viareggio Tournament uitgeschakeld


                        Het bekende jeugdtoernooi in Italië wordt tijdens de lentevakantie afgewerkt en het internationale deelnemersveld is indrukwekkend. De reputatie die dit toernooi heeft opgebouwd is indrukwekkend en de winnaars zijn afkomstig uit de vier hoeken van Europa. "Het is naast de Youth League één van de belangrijkste toernooien en daarom zijn we zeer tevreden dat het jeugdteam van Paris-Saint-Germain mag deelnemen dit jaar. De jongens zijn opgetogen en willen hun uiterste best doen om zover mogelijk te geraken." In de eerste ronde van het toernooi moesten Les Parisiens aantreden tegen het jeugdelftal van Fenerbahçe en vooraf werd er een spannende partij voorspeld, maar niets werd minder waar. De Franse ploeg was superieur op alle vlakken en blies de Turkse ploeg volledig weg. Norbert Eigert was zeer tevreden na affluiten en spaarde geen complimenten voor zijn spelers: "Een zeer volwassen partij van de ploeg waarin ze het tactische plan perfect hebben uitgevoerd. De doelpunten waren het resultaat van heel knappe combinaties en ook op verdedigend vlak hebben de jongens het heel goed gedaan. De uitslag is helemaal niet overdreven ( 5-1 )." In de kwartfinales stond het duel tussen AC Milan en Paris-Saint-Germain en beiden ploegen maakten er een waar spektakelwedstrijd van. "Aanvallend voetbal met goede en snelle combinaties, gebruik makend van de vleugels. Er werden vijf doelpunten gescoord en bijna vijfentwintig keer op doel geschoten. Voor de neutrale voetbalsupporter was dit een ode aan het aantrekkelijke jeugdvoetbal dat spelers met talent." De Italiaanse jeugdploeg trok aan het langste einde dankzij de individuele input van Hachim Mastour, die een hattrick scoorde en daarmee verantwoordelijk was voor de kwalificatie van de Rossoneri voor de halve finales van het Vareggio Tournament. ( 3-2 win ).


                        Toelichting - Ik heb een zeer toekomstgericht transferbeleid en weet dat ik in verschillende gevallen ruwe diamenten aantrek die nog serieus moeten getraind worden. Maar ik ben ervan overtuigd dat beide spelers in de toekomst een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren in het eerste elftal. Voor Pellegri heb ik om en bij de twaalf miljoen euro betaald, het grotendeel op afbetaling. Omtrent het uploaden van de screentjes, ik gebruik tinypic omdat het nooit problemen gegeven, heb nu deze keer imgur gebruikt. Hopelijk bevalt dit jullie beter ( Jespresso )! Ik wil jullie verder weer heel erg bedanken voor alle schitterende reacties en zeer mooie woorden. Deze doen enorm veel deugd. Bedankt iedereen ! coma_303 - komodo25 - prinz poldi - Jespresso - delichris - Marius

                        Comment


                         Die verdedigende middenvelder ziet er prima uit zeg

                         Comment


                          Ik volg komodo25 helemaal, Cornelie-Vertot lijkt een toptalent. Die keeper op zijn 14j (wat wel heel jong is) is er vroeg bij maar zal toch nog wat moeten aansterken.

                          Comment

                          Wat gebeurt er?

                          Collapse

                          There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                          Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                          Working...
                          X