Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

[FM2018] Paris-Saint-Germain - Le club où les rêves se réalisent

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  [FM2018] Paris-Saint-Germain - Le club où les rêves se réalisent  -1-

  Iedereen zal zich waarschijnlijk vragen stellen bij de clubkeuze en zeggen dat er helemaal geen uitdaging is om met deze club aan de slag te gaan. Ik ga er volledig mee akkoord dat er op nationaal vlak weinig concurrentie aanwezig is, maar ik wil jullie tonen dat er geen miljoenen moeten worden uitgegeven om van een rijke club de beste club te maken. Net zoals bij mijn andere avonturen in Football Manager zal ik de nadruk leggen op de ontwikkeling van jeugdspelers en het gebruik maken van een zeer sterke structuur naast het veld om een voorsprong uit te bouwen op onze rivalen en zo alle prijzen weg te kapen. De eerste stap voor mij is altijd een zeer gedetailleerde analyse van de aanwezige coachingstaff en al diegenen die niet aan mijn eisen volstaan, mogen hun koffers pakken en ergens anders hun geluk gaan beproeven. Dit kan misschien een zeer radicale beslissing lijken, maar er moet een streep worden getrokken onder het verleden en een nieuwe pagina moet worden omgeslagen. Deze aanpak gebruik ik bij eender welke club en ook bij Paris-Saint-Germain was het niet anders. Ik was ergens wel geschokt toen ik de aanwezige coaches onder een vergrootglas nam want een club die de ambitie heeft om uit te groeien tot de absolute top, moet ook een goede technische staff hebben ... Dit was op dit ogenblik zeker en vast het geval niet en van de volledige staff van het eerste elftal en het reservenelftal werden er twee coaches niet ontslagen. Keeperstrainer
  Nicolas Dehon en conditietrainer Julen Masach gingen ook deel uitmaken van mijn groep van professionals die de spelers van de Franse vicekampioen gingen begeleiden tijdens het komende seizoen.

  De zoektocht naar nieuwe coaches lijkt gemakkelijk want er lopen ongelooflijk veel goede coaches rond in het Europese voetbal, maar het wordt moeilijk in sommige gevallen als er rekening moet gehouden worden met de reputatie van de club en met de wil van de coaches om naar een zwakkere Franse competitie te verhuizen. De onmiddellijke doestelling van dit project om de basis te leggen voor een zeer sterke staff en zo de spelers betere mogelijkheden te geven zich te ontwikkelen en op die manier Paris-Saint-Germain mee te helpen om haar doelstellingen te bereiken. Wat zijn voor mij bepalende factoren om een contract aan te bieden aan een coach ? Eerst en vooral moeten ze expert zijn in een specifieke training en daarnaast moeten ze ook over de juiste mentale eigenschappen beschikken om een meerwaarde te betekenen. Een algemeen weetje is dat ook de reputatie van de coach bedraagt tot een hogere specialisatie en een betere "allocation" van zijn kwaliteiten. Naast de kwaliteiten van een goede coach, kunnen we ook een tweede slag slaan en onze concurrentie een mokerslag toe te brengen door een coach te stelen. Het kan misschien niet etisch zijn, maar ik heb inderdaad de financiële kracht van Les Parisiens gebruikt om Joël Bats weg te kapen bij rivaal Olympique Lyonnais en zo een zeer ervaren en topcoach vastgelegd om onze doelmannen bij te staan. Een andere naam die ook helemaal boven mijn lijstje staan was die van de voormalige Nederlandse international Wim Jonk. De 50-jarige middenvelder die voor onder meer Ajax Amsterdam, Internazionale en PSV Eindhoven heeft gespeeld, is in mijn ogen de geschikte kandidaat om mijn assistent te worden. Zijn focus voor het aanvallende spel en zijn bewezen kwaliteiten als begeleider voor jonge talenten maken hem uiterst geschikt om mijn number two te worden bij Paris-Saint-Germain.

  Om een zo goed mogelijke structuur op poten te zetten moet er veel zoekwerk worden verricht, verschillende pogingen worden ondernomen om de mogelijke versterkingen te overtuigen. In sommige gevallen zijn er verschillende onderhandelingsronden nodig om tot een akkoord te komen, maar uiteindelijk wordt er dan toch een hand geschud en een handtekening onder een contract gezet. Iemand die het uiteindelijke beeld van mijn technische ploeg voor zich zal zeker kunnen vaststellen dat er verschillende Italianen zijn aangenomen. Ervaren rotten als Massimo Neri en Aurelio Andreazzoli bieden een zeer grote meerwaarde omdat ze al jarenlang in de voetbalindustrie werken, maar ze beschikken over de juiste mentale eigenschappen waarnaar ik op zoek ben: vastberadenheid, discipline en aanpassingsvermogen. Een derde Italiaanse coach die zer hoog op mijn verlanglijst staat is Fabio Moro. De voormalige centrale verdediger kwam uit voor verschillende clubs, maar het was vooral tijdens zijn periode bij Chievo Verona dat hij toonde een bikkelharde, maar typische Italiaanse verdediger te zijn. Omwille van zijn ervaring en zijn geschiedenis als professionele voetballer op het hoogste niveau zal hij dé coach worden die onze verdedigers gaat begeleiden de komende seizoenen. De laatste naam die een contract zal ondertekenen bij Paris-Saint-Germain is een Engelsman die een schat aan ervaring heeft . Gedurende meer dan twee decennia lang ( 25 jaar lang om specifiek te zijn ) was hij één van de sleutelfiguren van het jeugdvoetbal op Old Trafford, maar de komst van José Mourinho naar Manchester United heeft ervoor gezorgd dat de 51-jarige Paul McGuinness afscheid genomen heeft van de Red Devils. "Een coach die zijn kwaliteiten zonder enige twijfel getoond heeft en één van de beste coaches om jonge talenten bij te staan en hun technische kwaliteiten bij te schaven."  Onder elke naam van de coach in kwestie zit een screentje van zijn technische fiche zodat jullie hen ook leren kennen.

  Toelichting : De mensen die mij kennen weeten dat ik ongelooflijk veel belang hecht aan een goede technische ploeg en het verschil dat deze kan maken in de ontwikkeling van spelers. Ik weet dat de clubkeuze niet de beste is, maar ik hoop dat jullie mij toch het voordeel van de twijfel geven en mij dit topic laten ontwikkelen om zo de mogelijkheden te tonen. Het zal geen typische novelle worden, maar eerder een diepgaande analyse van coaches en andere professionals tijdens de openingsposts, maar nadien zal ik mij volledig op het sportieve aspect gaan focussen. Indien er screentjes zijn die jullie willen zien, laat het mij gerust weten. Alvast bedankt voor jullie leespartijen en zoals altijd, bedankt voor de reacties.
  Last edited by Marius; 5 mrt 2018, 10:06.

  #2
  Ik hou zelf ook wel van novelles die meer zijn dan de opsomming van resultaten... Als PSG kan je natuurlijk wel onmiddellijk doorselecteren op gebied van staf... Heel benieuwd naar het vervolg!

  Comment


   #3
   De club lijkt weinig uitdaging te bieden maar het perspectief dat jij voor ogen stelt, maakt het dan weer wel interessant. Succes!

   Comment


    #4
    Succes met PSG. Ik ga je zeker volgen.

    Comment


     #5


     -2-

     Goede coaches zijn niet de enige professionals die van groot belang zijn voor een voetbalclub, het zijn wel diegene die het meeste in beeld komen. Wat misschien nog belangrijker is en misschien omdat ze in de achtergrond werken en onzichtbaar werk uitvoeren, zijn de mensen die deel uitmaken van de medische ploeg. Fysiotherapeuten en sportwetenschappers dragen evenveel bij aan het sportieve succes van een club omdat zij ervoor zorgen dat blessures sneller genezen en in veel gevallen voorkomen worden. Omdat ik geen medische opleiding heb genoten, kan ik bepaalde zaken niet goed inschatten en daarom heb ik een beroep gedaan op Eric Rolland, hoofd van de medische staff van Paris-Saint-Germain, en op Martin Buchheit die de verantwoordelijke is voor de sportwetenschap binnen deze club. Eén van de pijnpunten de laatste seizoenen bij de topclub in Parijs was de verantwoordelijkheid over de fysiotherapeuten en daarom hebben we nu een shortlist samengesteld met drie kandidaten met internationale ervaring. De uiteindelijke keuze is gevallen op de 39-jarige Braziliaan Bruno Mazziotti die op dit ogenblik werkzaam is voor de Chinese topploeg Shandong Luneng Taishan FC. Toen hij zijn contract voorgeschoven kreeg, waren zijn eerste woorden: "Een droom die uitkomt en het sportieve en medische project van de club is iets wat ik mijn stoutste dromen niet kon voorstellen." Een tweede sleutelpositie waar de nodige versterking werd gehaald is die van sportwetenschapper. Één van de bekendste Belgische namen in deze business, is die van Jochen De Coene en de 43-jarige Gentenaar is sinds 2015 verantwoordelijk bij Anderlecht, maar de kans om samen te werken aan het succes van Les Parisiens was een kans die hij niet kon laten liggen.

     Fysiotherapeuten zijn alom aanwezig in het Parc des Princes en het Ooredoo Training Center, maar ze werden allemaal onderworpen aan een grondige analyse. Vijf professionals van Franse nationaliteit en één Portugees, Marcelo Pereira da Costa, maakte het team volledig. Ik was er zeer tevreden mee en na overleg met Eric Rolland en Martin Buchheit werd er besloten om van niemand afscheid te nemen en iedereen ging van zeer nabij gebruikt worden om te helpen tijdens de revalidatie van toekomstige blessures. "De focus zal niet alleen liggen op het herstellen van blessures, maar ook op het voorkomen van kleine blessures. In dat opzicht zullen de physical coaches gaan samenwerken met twee fysiotherapeuten van deze club ( Gäel Pasquer en Jerôme Andral ) om blessures te voorkomen tijdens de trainingen en de opwarmingen voor de wedstrijden. Dit is een project dat hopelijk veel kleine en lastige blessures gaat voorkomen en ervoor te zorgen dat onze spelers fitter aan de afrtap zullen verschijnen."

     Ook het reservenelftal beschikt over haar eigen medische ploeg en daar ontbrak het voorlopig volledig aan enige organisatie en daarom werd er snel werk gemaakt van het opvullen van de leegtes. In tegenstelling tot de hoofdmacht hebben we ons volledig op de Franse markt gericht en geprobeerd de structuur van Paris-Saint-Germain te versterken en de concurrentie te verzwakken. Sommigen noemen dit oneerlijke concurrentie door hoge lonen op tafel te leggen en hen op die manier te overtuigen, maar ik noem het roeien met de riemen die we hebben. De drie professionals die op het punt staan een overeenkomst met de France vice-kampioen te ondertekenen zijn jonge talentvolle professionals die nog een groeimarge voor zich hebben: David Le Gall en Rudy Slepko zijn de fisiotherapeuten van dienst terwijl Maurice Montoya zal in het team van Martin Buchheit zal geplaatst worden en de verantwoordelijkheid van sportwetenschapper voor het reservenelftal op zich zal nemen.     Volgende update : Toelichting van de volledige staff van het jeugdelftal


     Toelichting : Ik zou graag iedereen willen bedanken voor de toffe reacties en mooie woorden. Het lijkt misschien allemaal een beetje saai, maar op deze manier start ik elke nieuwe game in Football Manager en dat ging ook deze keer niet anders zijn. De samenstelling van de verschillende ploegen die mijn spelers zullen bijstaan naast het veld kunnen ons net die voorsprong geven dat het verschil kan zijn tussen titels winnen en op die tweede plek stranden. prinz poldi - Marius - delichris

     Comment


      #6
      Mooi om te zien dat je zo de hele club door licht.

      Comment


       #7
       Ferme evaluatie van de ganse omkadering. In principe zou je daar zeker vruchten van gaan moeten plukken in de toekomst.

       Comment


        #8
        Goed om eerst de staff door te lichten en aanpassen waar nodig, succes bij PSG!

        Comment


         #9
         Leuke manier om eens dieper in te gaan in zaken die nog wel eens vergeten worden . Succes bij PSG

         Comment


          #10          -3-

          De droom van elke jonge voetballer is om vanuit de jeugdelftallen door te stromen naar de hoofdmacht van de club waarvoor zij uitkomen. Voor een club zelf is een goede jeugwerking veel meer dan jonge voetballers opleiden, het sociale aspect van dit project, de dromen nastreven die bijna elke jongen heeft: het beslissende doelpunt scoren in een overvol stadion ! Paris-Saint-Germain is veel meer dan een club die over diepe geldbuidels beschikt en met de huidige maatschappij willen wij onze steen bijdragen en echt de jongens bijstaan op alle mogelijke vlakken. Daarom ben ik aan tafel gaan zitten met Nasser Al-Khelaïfi en heb erop aangedrongen dat we met grof geld moeten gooien om de beste mogelijke technische staff voor de jeugdopleiding op poten te zetten. Hij was er eerst niet echt voor te vinden, maar toen ik hem duidelijk maakte dat het een investering was op middenlange termijn en dat we hiermee deze club één van de frontrunners van Europa kunnen maken op sociaal vlak en het voorbeeld kunnen worden dat andere voetbalculteren overnemen ... Dan was hij ervoor te vinden en zijn letterlijke woorden waren: "Peter, je weet dat geld geen probleem is en daarom geef ik je een vrijgeleide om te doen wat je wilt." Dat was exact de reactie waar ik op zoek naar was en later die dag waren de eerste funderingen voor een Jong PSG gelegd. Ik had contact opgenomen met het voormalige hoofd van de jeugdopleiding van Sport Lisboa e Benfica en clubicoon, Nuno Gomes, en die was zeer te vinden voor het project. Hij aanvaardde het voorstel nog niet want vooraleer een handtekening te zetten wilde hij de infrastructuur zien en een andere voorwaarde die hij stelde om een verhuis naar de Franse hoofdstad te overwegen was Norbert Elbert als hoofdcoach voor -19 elftal van Les Parisiens.

          Wat een andere factor voor succes van een voetbalclub is dezelfde filosofie toepassen sinds de jeugd tot de hoofdmacht en daarom probeerde ik een coaching groep samen te stellen die niet alleen het puur voetbalaspect domineerde, maar ook de jonge spelers op mentaal vlak kon bijstaan wanneer ze mindere periode doormaakten. Eén van de namen die ik reeds kende uit mijn carrière als speler was Christian Manfredi. De 44-jarige Argentijn had ik een drietal keer ontmoet tijdens een jeugdtoernooi waarvoor ik was uitgenodigd als speciale gast. Onze gesprekken maakten het duidelijk dat hij een top professional was die toen reeds over de kwaliteiten beschikte om de top te bereiken. Toen ik hem mijn visie op de toekomst van Paris-Saint-Germain voorstelde was hij meteen verkocht. De groep begon vorm aan te nemen en nu moest ik op zoek naar een jonge coach die de verdedigers zou bijstaan en daarvoor stond met grote voorsprong Karl Hooper op de eerste plek van mijn lijstje. De Engelsman was werkzaam bij het jeugdelftal van Birmingham City, maar het vooruitzicht om niet alleen op financieel vlak een goede zaak, maar vooral de kans om mee te werken aan de toekomst van PSG was genoeg om hem drie dagen na het voorstel in Parijs te hebben om zijn handtekening onder een contract voor vijf jaar te zetten.

          Nog vier namen moest ik weten in te vullen en nu ging het niet simpel meer worden, maar ik heb mijn goede vriend Rui Costa opgebeld en hem om raad gevraagd. "Peter, qua coaches om jonge doelmannen te begeleiden zou ik eens een kijkje gaan nemen bij Feyenoord. Ik heb schitterende dingen gehoord over Oscar Moens en ook in Spanje lijkt een zeer goede, ervaren coach rond te lopen bij Racing Santander." Het duurde een tijdje vooraleer ik de naam te pakken had, maar toen ik inlichtingen had ingewonnen omtrent Pedro Alba, was ik verkocht en ik wist toen dat hij dé geschikte kandidaat was om samen met de Nederlander de jongen doelmannen in Parijs op te leiden en te coachen. Toen ik al deze namen voorlegde aan de voorzitter, Nasser Al-Khelaïfi, was die zeker onder de indruk en zei dat ik al schitterend werk had geleverd. "Maar de groep is nog niet volledig want er zijn nog drie namen waarvoor ik wacht op een feedback en indien we Stefano Bonaccorso en conditietrainer Carlos Bruno kunnen vastleggen, heb ik er heel veel vertrouwen in. Veel mensen vergeten het misschien, maar de jonge talenten moeten ook van zeer nabij gevolgd worden door een gespecialiseerde medische ploeg waarin fysiotherapeuten blessures moeten helpen op te lossen, maar vooraleer moeten helpen te voorkomen als er van zeer nabij samengewerkt wordt met sportwetenschappers.

          Volgende update : Gedetailleerde uitleg van de tactiek die zal gebruikt worden


          Toelichting : Het onderzoeken van gepaste coaches en andere professionals die de verschillende ploegen bijstaan is iets wat inderdaad door veel mensen wordt vergeten, maar het is net datgene waar je als manager het verschil kan maken. Ik wil iedereen weer bedanken voor de mooie woorden en de toffe reacties. Ik hoop dat jullie dit topic blijven volgen en indien er vragen of twijfels zijn, laat het mij gerust weten delichris - Marius - DeJarnoxD - komodo25

          Comment


           #11
           Mooi hoe je aan elk detail binnen de omkadering aandacht blijft besteden. Zoals je zelf aangeeft wordt dit door velen over het hoofd gezien. Ook ik ben er eerlijk gezegd te weinig mee bezig.

           Comment


            #12
            Prima update weer en prima staff hoor . Merk in dit deel wel dat staff lastiger te halen is dan ik vorige delen

            Comment


             #13
             Ik werk daar nooit in het begin mee. Ik ga daar pas lopende het seizoen mee aan de gang. Dan is alles voor mij duidelijk binnen een club en dan werk ik naar mijn staf die ik graag wil.

             Comment


              #14
              Voordeel bij zo'n club is dat je natuurlijk onmiddellijk voor een topinvulling kunt gaan, toch altijd lastiger bij een kleinere club.

              Als je tactiek even uitgebreid besproken wordt, dan kijk ik nu al likkebaardend uit!!!

              Comment


               #15               -4-

               Aurelio Andreazzoli is de man waarmee ik mij de afgelopen dagen heb afgezonderd omdat wij de basis gelegd hebben voor een, hopelijk, succesvolle tactiek voor het komende seizoen. Hoe begin je aan het ontwikkelen van een tactiek zullen verschillen zich afvragen ? Samen met mijn ervaren Italiaanse tactische coach hebben we hier goed over nagedacht en we zijn tot een gezamenlijke conclusie gekomen : de kwaliteiten en eigenschappen van onze spelersgroep en hun aanpassingsmogelijkheid voor eventueel aanpassingsvermogen voor het opnemen van andere rollen binnen het elftal zijn belangrijke eigenschappen. Maar een nog belangrijke vraag die wij gesteld hebben : waar willen we het verschil maken? Willen we onze tegenstanders onder de voet lopen en met de bal in het doel lopen of gaan we gebruik maken van de verschillende stilstaande fases om zo doelpunten te scoren? Ik wist wat ik wilde horen van mijn coach, maar hij bevestigde ook dat met het spelersmateriaal tot onze beschikking we op hoekschoppen en vrije trappen zoveel mogelijk het verschil moesten proberen te maken. Hoe kan je nu het verschil maken op een hoekschop ? Een belangrijke vraag die moet beantwoord worden is het positiespel van je bepalende spelers op dat soort momenten. Fysiek sterke centrale verdedigers zoals Thiago Silva of Marquinhos moeten druk zetten op de rand van de kleine rechthoek en de aanvaller van dienst, Edinson Cavani is op dit ogenblik de nummer één, gaat druk zetten op de doelman om te vermijden dat deze van zijn lijn komt om de bal weg te boksen. Technisch gezien is Paris-Saint-Germain een heel sterk elftal en daarom gaan we daar ook gebruik van proberen te maken op dit soort fases. Ingestudeerde nummers gaan er zeker bijhoren en daarom gaan spelers zoals Kylian Mbappe of Julian Draxler rond de halve cirkel van de grote rechthoek om de bal op de slof te nemen en via de rebound te scoren.               Een voorbeeld van hoe de verschillende spelers van Les Parisiens opgesteld gaan worden bij aanvallende hoekschoppen

               Ik ben een aanvallend ingestelde coach, maar ik ga altijd uit van een ijzeren verdediging en ik gooi alles liever op slot en met de kleinste marge te winnen dan vijf keer te scoren, maar er ook drie tegen te krijgen. "Mijn vrouw noemt mij een perfectionist en ik weet dat zij gelijk heeft. Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen en ik kijk veel naar details. Stelt Marco zich wel correct op wanneer we een vrije trap tegenkrijgen en gaat Neymar wel vroeg genoeg druk zetten om zo de bal sneller te veroveren." Slapeloze nachten heb ik gehad om iets te vinden wat zou werken en het waren lange discussies met Aurelio Andreazzoli waarin het soms heel intensief aan toe ging, maar de mening van mijn assistent Wim Jonk en de andere leden van de technische staff hebben ervoor gezorgd dat we, in onze mening, een goede tactiek hebben om niet alleen onze eigen kwaliteiten en sterke punten volop te benutten, maar ook de tegenstander te neutralizeren door een snelle tegenaanval op gang te brengen of door vroeg druk te zetten en zo de bal ver van ons eigen doel te houden. Bij een hoekschop van de tegenstander weet ik dat wij altijd minstens één man meer hebben in onze grote rechthoek, maar toch wil ik het risico om drie spelers buiten de grote rechthoek te plaatsen en zo de bal met minder dan vier passen over de middenlijn van de tegenstanderd te krijgen. Spelers met de eigenschappen van Lucas Moura / Neymar Junior en Kylian Mbappé zijn gewoon dodelijk in dit soort situaties en met Cavani als fysiek sterk aanspeelpunt kan het gewoon niet foutlopen. We weten dat we niet altijd succesvol zullen zijn, maar op bepaalde momenten zullen we zeker onze tegenstanders uit verband spelen en zo scoren.
               De algemene tactiek die Paris-Saint-Germain dit seizoen zal gebruiken in de meeste wedstrijden zal een variatie op een 4-2-3-1 zijn met drie aanvallende middenvelders en twee centrale middenvelders. De twee centrale middenvelders gaan een kritieke rol spelen want zij moeten de verbinding maken tussen de verdediging en de aanval, zij gaan zich dubbel moeten plooien om de tegenaanval van de tegenstander vroeg te storen en tevens gaan zij een belangrijke rol verrichten om de creativiteit van het andere middenveld volledig te annuleren. "Iets wat ook heel belangrijk is, is vertrouwen hebben in de spelers die je tot je beschikking hebt als coach. Ik vertrouw in elke van mijn spelers, zonder enige uitzondering, en ondanks het verschil in kwaliteit en ervaring ben ik ervan overtuigd dat als een geheel dit Paris-Saint-Germain een zeer moeilijk te kloppen ploeg gaat worden. Voor een volledig overzicht van de tactiek : klik hier. om de specifieke instructies te analyseren, klik hier.


               Volgende update : Een eerste blik achter de schermen van het vernieuwde transferbeleid van Paris-Saint-Germain               Toelichting : Het jeugdelftal is die ploeg waarvoor het vinden van goede coaches niet gemakkelijk is want er moet niet alleen rekening gehouden worden met de kwaliteiten van een coach en zijn niveau van specialisatie, maar ook de reputatie van de club zorgt ervoor dat bepaalde namen zelfs niet willen overwegen om naar Parijs te verhuizen. Maar de sportieve resultaten zullen hen na verloop van tijd ongelijk geven. Ik wil jullie allemaal verder weer heel erg bedanken voor de mooie en uitgebreide reacties ! Het doet mij plezier dat jullie toch ook nadenken over een goede staff en het verschil deze kan maken ... Bedankt jongens ! Marius - komodo25 - delichris - prinz poldi

               Comment


                #16
                Weer mooi uitgediept en prima tactiek

                Comment


                 #17
                 Een mooie cornertaktiek. Benieuwd of het gaat werken.

                 Comment


                  #18
                  Tactisch lijkt het plaatje in ieder geval te kloppen. Maar je hebt ongetwijfeld wel de spelers om van zowat elke tactiek een succes te maken.

                  Comment


                   #19


                   -5-

                   Iedereen kent de financiële kracht van Paris-Saint-Germain en haar eigenaar, Sheik Nasser Al-Khelaïfi, maar dit betekent niet dat we daarom ook enorme bedragen moeten uitgeven om de ploeg te versterken en zo onze doelstellingen te behalen. Natuurlijk moet er geld worden uitgegeven om het elftal te versterken, maar we gaan geen gekke dingen doen want die tijden zijn voorbij. Het budget moet op een intelligente wijze worden uitgegeven. "Een transferbeleid dat gebruikt zal worden om chirurgische versterkingen te halen en zo een hechte spelersgroep te vormen. Een belangrijk aspect van het transferbeleid is een enorm vertrouwen in onze scoutingscel. Wij hebben de beste professionals die voor ons de markt afzoeken naar potentiële talenten en naar spelers die wij denken dat een meerwaarde aan dit elftal kunnen bieden." Sinds mijn aanstelling heb ik samen met onze technische directeur, Antero Henrique, en de eigenaar van deze club een lijst samengesteld van jonge spelers die wij van zeer nabij gaan volgen, niet alleen omdat wij denken dat ze iets kunnen toevoegen, maar ook omdat we spijtiggenoeg moeten toegeven dat we niet geen talent hebben op bepaalde posities." Maar het zijn niet alleen inkomende transfers die moeten besproken en geanalyseerd worden want er zijn ook spelers die geen deel uitmaken van de sportieve toekomst van deze club. In sommige gevallen zijn dat moeilijke beslissingen, maar sportieve redenen moeten worden afgewogen tegen financiële beslissingen en als we niet zeker zijn van het rendiment van een grootverdiener, dan is de beslissing snel genomen.

                   Eén van de spelers die een enorm salaris heeft, maar niet voorkomt in mijn plannen is een ervaren Franse international. Hatem Ben Arfa werd tijdens de zomer van 2016 naar het Parc des Princes, maar heeft zich daar nooit kunnen ontpoppen tot een basisspeler. Afgelopen seizoen speelde hij in 23 wedstrijden waarin hij geen enkele keer de weg naar de netten wist te vinden. Het is zonder enige twijfel een enorm talent, maar Ben Arfa kwam niet voor in mijn tactisch schema en was zeker en vast geen eerste keuze voor zijn positie. Als we daar dan nog een loon van 190.000 euro per week ( plus premies ) bijtellen dan weet iedereen dat zijn vertrek financiële ademruimte geeft. De officiële communicatie van de Franse topclub luidde als volgt:" Paris-Saint-Germain heeft een akkoord bereikt met Hatem Ben Arfa om het lopende contract met onmiddellijke ingang te ontbinden. De club wenst hem het allerbeste met de nieuwe fase in zijn carrière. #IciCestParis #RevonsPlusGrand #ParisSaintGermain." Volgens bepaalde geruchten in de Franse sportkranten heeft de vicekampioen een cheque opgemaakt van om en bij anderhalf miljoen om het contract te ontbinden. Dit zou overeenkomen met twee maanden loon van de dertigjarige aanvallende middenvelder. Wat zijn volgende club gaat zijn, is niet bekend.

                   Tijdens de wekelijkse persbabbele tussen de hoofdcoach van Les Parisiens en de sportpers later die week, maakte de Belgische manager bekend dat er een eerste inkomende transfer kon bevestigd worden. "Wij hebben het volle vertrouwen in de spelers die deel uitmaken van deze groep, maar indien wij onze doelstellingen voor het komende seizoen willen bereiken dan hebben we alternatieven nodig voor bepaalde posities. Eén van de posities waar wij versterking nodig hebben was het aanvallende compartiment van de ploeg. Iedereen kent de kwaliteiten en het enorme talent van Edinson, maar iedereen die een beetje deze sport volgt, weet dat geen enkele speler vijftig wedstrijd per seizoen aankan. Fysiek misschien wel, maar wij willen onze spelers in optimale conditie hebben voor het Wereldkampioenschap in Rusland volgend jaar." Verschillende namen werden al snel aan aan de club uit Parijs gelinkt: spelers zoals Patrick Cutrone ( AC Milan ), Willem Geubbels ( Olympique Lyonnais ), Kasper Dolberg ( AFC Ajax ) en Lautaro Martinez ( Racing Club de Avellaneda ) zouden allemaal heel dicht bij een overstap naar het Parc des Princes staan, maar er werd niets gelost. Peter De Schryver lichtte vandaag dan toch de sluier op door aan te kondigen dat Paris-Saint-Germain een eerste versterking had weten binnen te halen en hiermee verschillende andere Europese topclubs te snel was afgeweest. Wij zijn heel blij om aan te kondigen dat Lautaro Martinez in het sportieve project van deze club gelooft en hij deze ochtend een contract voor vijf seizoenen heeft ondertekend." Een officieel transferbedrag werd niet bekend gemaakt, maar er gaan geruchten dat er vijf miljoen euro reeds betaald werd en het komende anderhalf jaar nog eens een bedrag van 7.5 miljoen euro zal overgemaakt worden aan Racing Club de Avellaneda ( Argentinië ).


                   De 19-jarige aanvaller is enorm enthousiast met de kans om voor PSG uit te komen. "Dit is een droom die uitkomt! Samenspelen met mijn landgenoten Javier en Angel is fantastisch!"


                   Volgende update : De eerste oefenwedstrijden zijn reeds afgewerkt en hun resultaat zal uitvoerig besproken worden

                   Toelichting : De tactiek die ik ontwikkeld heb concentreert zich niet enkel op hoekschoppen, maar zal alle stilstaande situaties nadrukkelijk onder de loep nemen. Ik ben ervan overtuigd dat wij daar het verschil kunnen maken tijdens de wedstrijd. Indien jullie willen, kan ik jullie daarover meer informatie bezorgen. Verder zou ik jullie weer hartelijk willen bedanken voor de reacties en de leesbeurten van dit topic. Ik weet dat we stilaan op gang komen en FM wordt er steeds van dichterbij betrokken, maar ik wilde jullie deze inleiding over verschillende thema's die ik belangrijk vind niet onthouden. Heel erg bedankt weer iedereen jongens ! komodo25 - delichris - Marius

                   Comment


                    #20
                    Ben Arfa komt te kort voor het niveau dat PSG nastreeft naar mijn mening. Met zijn loonlast lijkt me dit dus zeker een weloverwogen beslissing. Martinez vertoont erg veel potentieel. Dan is 12,5 miljoen een peulschil.

                    Comment


                     #21
                     Een leuke aankoop.

                     Comment


                      #22
                      Prima doordachte aankoop

                      Comment


                       #23
                       Goede aankoop! Ik zou eerder denken aan CL en de bekers erbij om dan te kunnen rouleren en niet zo aan het WK in Rusland aangezien ze na het seizoen de nodige rust kunnen opdoen.

                       Comment


                        #24


                        -6-

                        Vandaag is het echte werk begonnen toen de aftrap voor de eerste oefenwedstrijd is gegeven. De enige partij die we voor de start van het seizoen in het Parc des Princes gingen afwerken en het was meteen tegen een zeer goede ploeg. Shakthar is een ploeg met een heel wat Braziliaans talent. "Een goede start is altijd goed meegenomen, maar ik wilde vandaag een eerste keer onze uitgedachte tactiek aan het werk zien en daarom heb ik aan Aurelio gevraagd om in de tribune plaats te nemen en constant in contact met Wim en mezelf te staan zodat bepaalde aspecten meteen kunnen aangepast worden. Het was wel even verschieten toen ik na een tiental minuten die gekke Italiaan in mijn oor hoorde roepen dat Marco en Adrien iets meer moesten terugzakken en dat de opzet van de aanval via de vleugels met directe passing moest gebeuren. We hebben snelle jongens op het veld ( nvdr. Lucas Moura en Neymar stonden in de basis ) en we dat gebruiken om de tegenstander pijn te doen." Ik vertrouwde hem en daarom schreeuwde ik deze wijgingen door en het werkte echt ... In plaats van via het centrale middenvelder de aanval op gang te trekken, werd de tegenstander uit verband gespeeld via de vleugels en we creërden zo veel meer druk. Ik was tevreden en liet dit ook duidelijk blijken aan de spelers. Tijdens het flashinterview na affluiten verklaarde ik een zeer tevreden man te zijn want niet allemaal werd de partij winnend afgesloten, vooral de manier waarop er gespeeld werd was iets dat mij hoop gaf voor de komende wedstrijden. De jongens hebben gedaan wat er van hen gevraagd is."

                        Het eerste doelpunt kwam er na een schitterende aanval over de linkervleugel. Onze linksachter veroverde bal op Bernard ( nvdr. De Braziliaanse speler vroeg om een fout na een overdreven schoudercharge, maar de scheidsrechter gaf balvoordeel ) en de Franse international zag Neymar vrijstaan op de middenlijn. De duurste voetballer allertijden controleerde de bal op een schitterende manier en zette zijn rechtstreekse bewaker, Bogdan Butko, zonder enig probleem uit en kon oprukklen tegen de zijlijn. Eén keer kijk hij waar Cavani liep en of hij de aanvaller kon aanspelen en hij zette aan voor een scherpe voorzet richting de eerste paal, maar hij verraste vriend en vijand door de bal versturen naar de rand van de grote rechthoek waar Lo Celso volledig vrijstond. Het Argentijnse talent had tijd en ruimte genoeg om de bal rustig aan te nemen en plaatste hem volledig buiten bereik van de doelman van Shakthar. Ik veerde recht en vierde het doelpunt uitzinnig. "Een tegenaanval die op schitterende manier werd afgerond. Een schitterend doelpunt van !" Een verdiende voorsprong, maar ik maande de jongens om nu met hun hoofd te denken, rustig te blijven en de bal het werk te laten doen. Rustig combineren en vooral de tegenstander achter de feiten aan laten lopen. De Oekraïnse tegenstander had moeite om de bal te veroveren en onder invloed van een zeer sterke Lo Celso werd de bezoekende ploeg tegen het eigen doel gedrukt.

                        Een tweede doelpunt kon niet uitblijven en dat voelde ik ook. Het publiek voelde dit ook en de steun groeide dan ook, de gezangen zwollen aan en een spontane Mexican wave zorgde voor een hoogtepunt en Lucas Moura beloonde de fantastische steun door een bal gekruist tegen de netten te trappen. De Braziliaanse international kreeg de bal toegespeeld van Marco Verrati en met een snelle schijnbeweging zonderde hij zich af voor de doelman Andriy Piatov. De ervaren doelman liet zich vangen en de voorsprong van twee doelpunten stond op het scorebord ( 2-0 ). En het was net dit tweede doelpunt dat de bezoeker leek wakker te schudden want ze gingen hoger druk te zetten en het was zo een moment van druk dat Presnel Kimpembe de bal te kort terugspeelde op doelman Areola. Een kinderachtige fout die op dit niveau niet mag gemaakt worden en Taison, één van de verschillende Brazilianen van Shakthar, strafte dit genadeloos af.


                        Over de volledige wedstrijd gezien heeft Paris-Saint-Germain verdiend gewonnen. Deze heatmap toont de dominantie op het middenveld

                        Tijdens de tweede helft werden er veel wisselbeurten doorgevoerd ( nvdr. Het volledige elftal van Paris-Saint-Germain werd vervangen ) en dat had een enorme invloed op het spelbeeld van de wedstrijd. "Waar er tijdens de eerste helft op enorm hoog niveau werd gespeeld, was de tweede helft amper om aan te zien. Niet omwille van het niveau en kwaliteit van de spelers die binnen de vier lijnen hun uiterste best deden, maar het gebrek aan automatismen zorgde voor veel verloren passes." Tijdens de volledige tweede helft werd er slechts drie keer op doel getrapt door beiden ploegen. Het was tijdens één van de weinige kansen dan nieuwkomer, Kylian Mbappé zijn stempel kon drukken op een zeer matige tweede helft. "Een schitterende individuele actie waar het Franse supertalent bevestigt waarom Les Parisiens een astronomisch bedrag gaan neertellen op het einde van het seizoen." Na affluiten bleven de spelers nog een tijdje met de aanwezige supporters praten en een aantal slefies trekken, maar de coaching staff verdween meteen in de catacomben van het Parc des Princes om aan aan diepgaande analyse van de wedstrijd te werken. Een snelle reactie van De Schryver bracht zeer duidelijke taal: "Een schitterende eerste helft en een teleurstellende tweede helft. We hebben nog werk voor de boeg."

                        Doelpuntenoverzicht : 17' Giovani Lo Celso ( 1-0 ) - 27' Lucas Moura ( 2-0 ) - 35' Taison ( 2-1 ) - 89' Kylian Mbappe ( 3-1 )

                        Toelichting - Ik probeer altijd aan de toekomst te denken en mijn transferbeleid is daarom gericht op het aantrekken van jonge, talentvolle spelers. Lautaro zal zeker en vast een nuttige bijdrage leveren tijdens het komende seizoen, maar hij zal vooral veel geduld moeten hebben. Hij is jong en heeft nog tijd om te groeien, maar we vertrouwen enorm in hem en zijn toekomst. Ik wil jullie allemaal weer heel erg bedankt voor de mooie reacties en de toffe woroden. Deze doen zeker en vast deugd ! Marius - delichris - komodo25 ​​​​​​- DeJarnoxD

                        Comment


                         #25
                         Moeilijk om conclusies te trekken uit oefenwedstrijden, zeker als je het ganse elftal wisselt bij de rust. Maar winst is winst, én goed voor het vertrouwen.

                         Comment

                         Wat gebeurt er?

                         Collapse

                         There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                         Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                         Working...
                         X