Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

[FM18] Mia San Mia - Bayern München

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  [FM18] Mia San Mia - Bayern München

  [FM18] Mia San Mia - Bayern München


  YES YES YES

  Het is me gelukt. Ik ben de eerste echte Laptoptrainer die de opleiding tot professioneel voetbaltrainer succesvol heeft doorlopen en zich vanaf heden COACH BETAALD VOETBAL mag noemen. Wereldwijd een unicum en alleen mogelijk omdat de KNVB de opleiding tot professioneel voetbaltrainer ingrijpend heeft hervormd en nu meer ruimte biedt voor relatief jonge trainers die geen noemenswaardige carrière als profvoetballer hebben gehad. Nog mooier, ik heb helemaal geen carrière als profvoetballer gehad en ben nooit verder gekomen dan wat wedstrijdjes als zondagsamateurtje.

  Maar het sprookje begint pas! Want vanaf heden ben ik de tweede Nederlander die hoofdcoach van Bayern München is en werd.

  Hoe een totale VOETBALNERD hoofdcoach van Bayern kan worden? Normaal gesproken alleen door behaalde kampioenschappen en een ijzersterk CV, maar dat had ik allemaal niet. Wat ik wel had was een ideale kruiwagen, de Duitse voetbaljournalist Martin Rafelt, en een handvol coaches die van mijn zienswijze onder de indruk waren. En dat waren niet de minsten. Namelijk Thomas Tuchel, Peter Bosz, Louie van Gaal, Mark van Bommel, van Marwijk en Andries Jonker. Uiteraard ook en vooral de KNVB, want ik was het beste jongetje uit de klas en the eyecatcher van de nieuwe lichting COACHES BETAALD VOETBAL.

  Wat was de reden van Bayern om mij te nemen? Afgezien van het feit dat zij zonder hoofdcoach zaten en hoe dan ook iemand moesten hebben die een garant voor succes was? Toeval, geluk en het volgende:

  De aanleiding was het voetbalcongres 'Voor het voetbal' dat bedoeld was om navolging te geven aan het KNVB-congres 'De toekomst van het Nederlandse voetbal', dat in december 2014 in Stadion Galgenwaard gehouden werd. Deze bijeenkomst werd destijds bijgewoond door tal van aansprekende namen uit de voetbalwereld: uiteenlopend van topcoaches als Johan Cruijff en Co Adriaanse, hoofden jeugdopleiding als Andries Jonker en Wim Jonk, tot oud-voetballers als Clarence Seedorf, Jaap Stam en Mark van Bommel.

  Naast Tuchel en onder anderen Peter Bosz, de Duitse voetbaljournalist Martin Rafelt en technisch directeur Maurits Hendriks van het NOC*NSF was ook ik aanwezig als spreker en uithangbord ‘nieuwe lichting’ van de KNVB.

  Mijn lezing en vooral mijn diepgaande inhoudelijke visie over het voetbalgebeuren algemeen, Oranje, het clubvoetbal en Bayern München in het bijzonder (waarvan ik fan was en dus al jaren alles volgde wat met hun te maken had) maakte niet alleen behoorlijk wat los maar ook bijzonder veel indruk. Of te wel een zeer geslaagde spreekbeurt.

  Blijkbaar heeft de journalist mij bij Bayern aanbevolen. In elk geval kreeg ik plots een telefoontje van Uli Hoeness en enkele dagen later stond ik bij Bayern op de stoep. Onder het toeziend oog van Franz Beckenbauer en in het bijzijn van Uli Hoeness, Karlheinz Rummenigge en de als gastadviseur aanwezige ex-succescoaches Jupp Heynckes en Ottmar Hitzfeld mocht ik mijn spreekbeurt van het KNVB congres herhalen. Nadien werd ik nog aan een vragenuurtje onderworpen. Nou ja ‘uurtje’ zeg maar zo’n kleine 8 uur met om de 2 uur een tussenpauze zodat Uli Hoeness een dikke sigaar op kon steken. Na afloop waren de heren het unaniem met elkaar eens: ze beschouwden mij als de nieuwe hoofdcoach van Bayern.

  Omdat ze het allen als een gigantische gok zagen maakte de puur zakelijk ingestelde Uli Hoeness duidelijk, dat ik een soort proeftijd van 3 maanden moest voltooien met wederzijdse opzegmogelijkheid om welke reden dan ook en zonder ontslagpremie. Bayern wilde het dus wel met mij proberen maar financieel niet de dupe worden als deze stunt mislukte.
  Om eerlijk te zijn het kon me niets schelen. Ik was zozeer van mij zelf overtuigd dat ik gewoon toestemde.

  #2
  Succes met Bayern, maar dat moet niet moeilijk zijn met hun selectie.

  Comment


   #3
   Oorspronkelijk geplaatst door delichris Bekijk berichten
   Succes met Bayern, maar dat moet niet moeilijk zijn met hun selectie.
   Dank je wel. Ben het volledig met je eens. Iedere trainer kan met hun kampioen worden. Maar het gaat mij puur om het verhaal "Voetbalnerd zonder enige praktijkervaring trainer van een topclub". Ben benieuwd of ik er een leuk verhaal omheen kan breien.

   Comment


    #4
    [FM18] Mia San Mia - Bayern München
    De persmededeling sloeg in als een bom. In de media was ik totaal onbekend en alle sportjournalisten, op een na, te weten Martin Rafelt, wisten zich geen raad met me. Haast alle sportkranten kopten hetzelfde:

    Is Terry Harzmann slechts een slungelige voetbalnerd of gaat hij Bayern München naar nieuwe hoogten brengen?

    In de persberichten vroegen ze zich af wie ik was? Want op het internet was niets over mij te vinden met uitzondering van mijn spreekbeurt op het onlangs gehouden voetbalcongres van de KNVB. Als de gesmeerde bliksem, zoals meestal als ze niets over je kunnen vinden, hebben ze snel een aantal oud-voetballers, die om welke reden dan ook weer in de publiciteit wilden komen, wat ouderwetse halfvergeten sportjournalisten en werkeloze voetballers die momenteel wat bij mochten verdienen als voetbalanalist opgescharreld en om hun mening gevraagd. Ofschoon geen van hun mij kende of ooit met me had gesproken, hadden ze een nogal vernietigende mening over mij.
    Allen moesten ze maar weinig hebben van mijn volgens hun klinische, op statistieken gebaseerde ontledingen die vaak rechtstreeks tegen hun gevoel ingaan. Ze waren bovendien het er allen over eens dat ik het tegenovergestelde was van deskundigen als Rafael van der Vaart, Wim Kieft of Ruud Gullit die teren op hun ervaring als voetballer. Veel van die gasten noemden mij met wat minachting een ‘voetbalnerd’, een titel die onmiddellijk door sportjournalisten als geuzennaam werd omarmd. Om eerlijk te zijn, het kon me niet schelen ook want ik had mijn doel bereikt: ik was hoofdtrainer van een echte topclub. Van BAYERN MÚNCHEN.
    Voor de contractdondertekening had ik mijn zogenaamde zaakwaarnemers meegenomen. Daadwerkelijk waren het mijn partners in crime, Hans Berg en Maarten Vos. Mijn twee Rotterdamse vrienden die 6 jaar geleden, net afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit, met mij het bureau Football Scouting hadden opgericht. Dit bureau hadden we alleen in de Engelse kamer van Koophandel laten registreren en wel uit voorzorg, want Nederland was hier toen nog niet aan toe. Bovendien werkten we alleen voor Engelse voetbalclubs. Nadere uitleg over de werkzaamheden van FS volgt later.
    Enfin, een echte zaakwaarnemer had ik nog niet maar vriend Hans was hiervoor geknipt. Een desbetreffende registratie als zaakwaarnemer respectievelijk voetbalmakelaar had Hans al ingediend bij de KNVB, zomede een verklaring van goed gedrag overhandigd en € 544,50 betaald. Een deze dagen zal hij het gewenste papiertje ontvangen en dan was zijn nieuwe taak officieel.

    Met mijn toekomstig maandsalaris van € 149K kon ik behoorlijk grote sprongen maken. Bovendien kon ik vanaf nu ons bedrijfje FS (Football Scouting) van financiële injecties voorzien zodat Hans en Maarten wat extra personeel spreek Scouts en een of twee datatypisten in konden huren.

    Nadat het contract getekend was en ik met de Bayern-directie had afgesproken dat ik de volgende dag op de club zal verschijnen om aan het voltallige personeel ‘voorgesteld’ te worden en een rondleiding mocht ondergaan, vertrokken wij naar een hotel in het stadscentrum. Van het clubsecretariaat hadden we een lijst met huurhuizen ontvangen, die Hans de volgende dag voor zijn rekening zou nemen. We hadden een huurhuis met minimaal 3 slaapkamers nodig, zodat Hans en Maarten regelmatig over konden komen. Maarten had wat Dealeradressen om een fatsoenlijke leaseauto te zoeken en op de kop te kunnen tikken. Vanaf morgen zou ik me 24 uur per dag op mijn nieuwe baan als hoofdcoach focussen.
    Last edited by germandutch; 18 jul 2018, 14:12.

    Comment

    Wat gebeurt er?

    Collapse

    There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

    Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

    Working...
    X