Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

[FM17] Stieren en garnalen

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  [FM17] Stieren en garnalen



  KV Oostende is dood, leve Red Bull Oostende

  De fans van KV Oostende krijgen de ene opdoffer na de andere te verwerken. Het nakende faillissement, na het vertrek van Marc Coucke werd dan wel afgewend, er zal heel veel veranderen in de club. Het huidige bestuur kreeg tot 1 juni de tijd om een overnemer te vinden. Die werd gevonden. Het gaat om een groep vanuit Red Bull, die eerder ook al clubs overnamen in Salzburg, Leipzig en New York. De groep investeerders heeft een gigantische kapitaalinjectie in de club heeft gedaan.

  Tot zover het goede nieuws. Want door de overname verdwijnt Oostende de facto. De nieuwe eigenaars hebben namelijk beslist om met een schoon schip te beginnen. De naam van de club zou veranderen in Red Bull Oostende.

  Verder zou ook beslist zijn om de club om te vormen tot een opleidingsclub, waar jonge talenten worden opgeleid en voor grof geld verkocht. Dit zou betekenen dat heel wat spelers de club zouden moeten verlaten. De oude eigenaars verzekeren de fans dat de overnemers wel degelijk van plan zijn om het nodige geld te investeren om een competitieve ploeg samen te stellen.

  Piet Fontaine, woordvoerder van de fanclub van de Kustboys, zegt met de achterban te overleggen of ze acties zullen ondernemen tegen de nieuwe gang van zaken.

  Spoiler for Opzet:
  Naast mijn Wales-campagne heb ik via de ploegengenerator KV Oostende omgevormd tot Red Bull. Het is een beetje een parallel universum, waarbij Marc Coucke Anderlecht vroeger heeft gekocht en Oostende verkoopt aan de Red Bull franchise. Gert Verheyen en Franky Van Der Elst (nu coaches) zijn in dit scenario al trainer vanaf 2016/2017. Het grootste deel van de spelers werd gewisseld voor jonge nationale en internationale talenten (waarover later meer), wat de uitdaging op korte termijn niet groter maakt. Frequentie zal wel minder zijn dan Wales-novelle, aangezien er meer matchen moeten gespeeld worden.
  Last edited by WalesETS; 26 mei 2018, 13:06.

  #2
  Succes

  Comment


   #3
   ben wel benieuwd welke richting dit ingaat dus zie me maar als een volger

   Comment


    #4
    Super leuk idee ik ben benieuwd

    Comment


     #5
     bobjuh , jeffrey koole , harm778 Alvast alle drie bedankt voor de interesse!
     Last edited by WalesETS; 28 mei 2018, 08:50.

     Comment


      #6
      Heel leuke insteek, succes alvast!

      Comment


       #7


       Nieuwe details Red Bull Oostende

       De transformatie van KV Oostende naar Red Bull Oostende gaat onverminderd verder. Vandaag werd er een officiŽle persconferentie georganiseerd door de nieuwe eigenaars. Hiermee werden de eerdere berichten bevestigd. De rode kleuren verdwijnen van de voorgrond, en komen slechts terug als derde tenue. RB Oostende speelt voortaan in een wit shirt met rode accent, trouw aan de huisstijl. Als tweede tenue wordt gekozen voor het oude gele shirt met rode en groene strepen. Net zoals bij de andere Europese clubs krijgt ook RB Oostende de bijnaam The Red Bulls. De naam van het stadion wordt veranderd in het Red Bull stadion.




       Dietrich Mateschitz, de eigenaar van Red Bull, bevestigde inmiddels dat hij een meerderheid van de aandelen heeft gekocht en samen met bevriende zakenmannen de club de nodige financiŽle slagkracht zal geven. Ook de keuze om voortaan een team met toptalenten te zijn werd bevestigd. Hiervoor zullen de nodige middelen worden vrijgemaakt. De jeugdwerking, die actueel eerder een beperkt niveau haalt, zal ook gestimuleerd en ondersteund worden. Op termijn wil Mateschitz zoveel mogelijk internationals produceren. Voor de aankopen van nieuwe spelers zal hij al kijken naar de nationale ploegen en de jeugdteams.

       ďWij willen bij de eerste zes ploegen eindigen en zo play-off 1 kunnen aanvangen. Dan maken we meteen ook kans op Europees. Dat hoeft in dit eerste seizoen niet, maar kan wel helpen om onze doelstellingen sneller te bereiken. De club heeft op dit moment een structurele achterstand, zowel financieel, als qua infrastructuur en jeugdwerking. We moeten onszelf de tijd gunnen om dit weg te werken.Ē

       bobjuh , jeffrey koole , harm778 , Marius
       Last edited by WalesETS; 28 mei 2018, 16:02.

       Comment


        #8
        ik zal eerlijk bekennen dat bij het zien van de titel ik dacht aan een rol als bondscoach bij spanje Stierengevechten en paella dus ik was aangenaam verrast toen ik zag dat het om een club uit belgiŽ ging. de ambities die er zijn lijken me een mooie uitdaging

        Comment


         #9
         ziet er opnieuw goed uit al ben ik wel verbaasd dat je het rooie eruit haald zeker aangezien het REDbull is

         Comment


          #10
          Leuke insteek succes

          Comment


           #11
           mattihamstra komodo25 : Bedankt!
           jeffrey koole : Ik weet ook niet waarom maar de ploegen van Red Bull hebben wit - rood als eerste tenue en dan vaak blauw, dus heb hier voor zelfde soort thuistenue gekozen en dan voor de link met de kleuren van Oostende.

           Comment


            #12
            Mooie shirtjes. Doelstellingen lijken me zeker normaal.

            Comment


             #13


             In wat nu al bekend staat als een van de vreemdste momenten in de geschiedenis van de Jupiler Pro League, heeft Red Bull Oostende het nieuwe team voorgesteld waarmee ze het seizoen 2016/17 gaan aanvatten. Geheel aan de nieuwe filosofie ďJonge toptalentenĒ werden de voorbije weken verscheidene spelers naar de uitgang geleid, waaronder ook oude getrouwen zoals Frank Berrier, Brecht Capon en Silvio Proto.

             In de plaats komen enkele nationale en internationale talenten de selectie vervoegen. Blinkvangers zijn onder andere de Kroatische aanvallende middenvelder Ante Coric, de Servische spits Luka Jovic en de centrale verdediger William Troost-Ekong. Ook vanuit de nationale beloften werden enkele spelers gehaald, zoals Castagne, Rits, Schoofs en Dimata.
             Eigenaar Mateschitz beseft dat hij met deze selectie heel wat risicoís neemt. ďEr werd heel wat geÔnvesteerd in deze club. Op dit moment zitten we qua loonlast wat te hoog. Dat kan alleen structureel volgehouden worden als we ons budget kunnen verhogen door sportieve successen. Zo niet zullen we volgend seizoen een stap terug moeten zetten. We hebben enkele getalenteerde jongeren aangetrokken, maar dat is geen garantie op succes.Ē Gert Verheyen en Franky Vander Elst vormen samen het nieuwe trainersduo.

             De aankoop van enkele prominente namen heeft de onrust bij de supporters voorlopig nog niet kunnen wegwerken.

             mattihamstra
             bobjuh , jeffrey koole , harm778 , Marius

             Comment


              #14
              Luka Jovic is een absolute topper in FM2017 bij de iets kleinere clubs, en ook met Rajkovic heb je intrinsiek de beste doelman op de Belgische velden in je rangen rondlopen. Er zit nu toch druk op om resultaten neer te zetten zodat de investeringen vruchten zullen afwerpen. Knappe titel van het topic trouwens, zeer origineel

              Comment


               #15
               aantal leuke talentjes zeg en dan benoem je rajkovic niet eens

               Comment


                #16
                Wat een kern breng je daar op de been. Daarmee kan je toch echt wel heel mooie dingen bereiken denk ik zo. Van de oorspronkelijke kern schiet zowat niemand meer over denk ik?

                Comment


                 #17
                 jeffrey koole Rajkovic is inderdaad een klepper.
                 Marius Chopin (maar is eigenlijk sowieso 4de keuze), Bossaerts (Opleiding bij Man City), Godeau, Milic, Van Der Heyden, Marusic, Vandewiele, Canesin en Dimata. Grote probleem is dat jeugdopleiding voorlopig op niet veel trekt, dus moest ik Europa in gaan, dan ga ik daar wel wat kwaliteit inboeten en enkele toppers niet in de selectie kunnen opnemen.

                 Comment


                  #18
                  toch wel een prima selectie zo al hoor en de oudse spelers 24. hopelijk zorgt dat niet voor instabiliteit

                  Comment


                   #19



                   Oefenwedstrijden

                   De jonge leeuwen van RB Oostende trapten het seizoen af tegen de Oostenrijkse eersteklasser Sturm Graz. Het gloednieuwe team was duidelijk nog niet op mekaar ingespeeld, maar won wel met 2-1. In een moeizame eerste helft waren de Oostenrijkers voorgekomen, maar Mats Rits en Luka Jovic zetten de scheve situatie recht. De tweede wedstrijd, tegen Verbroedering Geel, werd aangevat met enkele nieuwe spelers. Het werd 0-4 dankzij 2x Cornelius, en een doelpunt van Vlasic en Dimata. Met een b-team werd het 1-3 op Ronse, met o.a. 2 doelpunten van Jovic. De grootste test in de voorbereiding kwam er tegen Engelse kampioen Leicester. Na 8 minuten bracht het Kroatische supertalent Ante Coric Oostende op voorsprong. Huth kopte drie minuten later gelijk. Net voor rust scoorde Fuchs op vrije trap. Meteen na rust kon Cornelius scoren tegen zijn landgenoot Kasper Schmeichel. Meteen de knappe eindstand. De oefencampagne werd afgesloten met een uitwedstrijd tegen Berchem. Het werd maar 1-3, met 61% van het balbezit en 32 schoten waarvan 13 op doel.


                   mattihamstra
                   bobjuh , jeffrey koole , harm778 , Marius
                   Last edited by WalesETS; 3 jun 2018, 09:09.

                   Comment


                    #20
                    Een oefencampagne die goed is voor het vertrouwen. Verder blijft het wat afwachten. Het resultaat tegen Leicester belooft natuurlijk veel goeds maar het niveau van de andere tegenstanders is niet meteen om over naar huis te schrijven.

                    Comment


                     #21
                     Een hele talentvolle selectie tot je beschikking, al denk ik dat je de meeste spelers al vrij snel kwijt zult raken.

                     Comment


                      #22
                      Marius Inderdaad, vooral bescheiden tegenstanders. Vooral het gebrek aan efficiŽntie viel op. Vaak 12 schoten op doel voor 3 doelpunten. Maar is een quasi volledig nieuwe ploeg.
                      Jornski Is absolute prioriteit om de ploeg te laten groeien, maar of dat lukt zal ook afhangen of dat er meteen Europees wordt gehaald. Dan kan de club financieel groeien.

                      Comment


                       #23



                       De eerste wedstrijden

                       De allereerste officiŽle wedstrijd van Red Bull Oostende was tegen Waasland-Beveren. Tegen Beveren werd het efficiŽntieprobleem nogmaals duidelijk. RBO had maar liefst 32 kansen, waarvan 9 op doel, maar kon maar 1 keer scoren. Ante Coric maakte het historische eerste doelpunt. Vervolgens moesten maar liefst drie wedstrijden op 6 dagen worden afgewerkt. De wedstrijd op Zulte-Waregem was evenwichtig, maar uiteindelijk besliste 1 moment van onoplettendheid over de wedstrijd.

                       De nederlaag was geen cadeau, want vier dagen later stond de wedstrijd tegen landskampioen Club Brugge op het menu. Onverwachts werd er gewonnen, opnieuw met het kleinste verschil. Ditmaal was het oudgediende Canesin die voor de thuiszege zorgde. Twee dagen later moest het team opnieuw aan de bak. Ditmaal tegen Mouscron. Met 6 nieuwe spelers in de basis, die hun kans met beide handen grepen. Onyekuru gaf twee assists, Cerny scoorde en gaf een assist en ook Luka Jovic maakte zijn eerste doelpunt. Die week werden er maar liefst vier spelers opgenomen in het elftal van de speeldag.

                       RB Oostende kon zijn laatste wedstrijd van het seizoensbegin, tegen Sint-Truiden aanvatten met een 9 op 12, maar moest het wel stellen zonder Coosemans, die drie maanden aan de kant moest staan met een blessure. De Servische doelman Rajkovic kwam nog maar net uit blessure, maar werd meteen voor de leeuwen gegooid. Opnieuw controleerde RBO de wedstrijd, maar opnieuw leidde het maar tot een 1-0 zege. Niet dat iemand er rouwig om was. Red Bull Oostende begon met 12 op 15 aan zijn eerste seizoen. 15 spelers zagen hun goede seizoenstart bekroond met een oproep voor hun nationale ploeg, waarbij opvalt hoeveel nog uitkomen bij de beloften.


                       Marius
                       jeffrey koole Jornski mattihamstra harm778 True_Legend
                       komodo25
                       Last edited by WalesETS; 4 jun 2018, 17:59.

                       Comment


                        #24
                        Goede start zeg! Op deze manier doe je meteen mee om de bovenste plaatsen.

                        Comment

                        Wat gebeurt er?

                        Collapse

                        There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                        Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                        Working...
                        X