Mededeling

Collapse

.

.
See more
See less

[FM2018/LLM] York Athletic - Soap aan de Ouse

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  #26
  Leuke, talentvolle spelers. Ga je hopelijk veel plezier aan beleven.

  Comment


   #27
   prima talenten

   Comment


    #28


    Voorzichtige competitiestart York Athletic
    Blake Farrar en zijn manschappen zijn de start van het nieuwe seizoen redelijk begonnen. Ondanks een niet geheel vlekkeloos verlopen voorbereiding wist York Athletic de belangrijke openingswedstrijd tegen Nuneaton Town winnend af te sluiten. In een matig gevuld Bootham Crescent zorgde good-old Jon Parkin voor het enige doelpunt op aangeven van Lewis Hardcastle. Daarmee wist de Blackburn huurling, die in de basis mocht starten omdat Martin Juliana niet geheel fit was, direct zijn stempel te drukken. Hoewel York een behoorlijk overwicht had, wist het geen tweede treffer te forceren. Dat kwam de Minstermen nog bijna duur te staan toen Nuneaton Town spits Ogleby vanuit het niets oog in oog met keeper Simpson kwam te staan maar de kalmte miste om de bal tussen het houtwerk te krijgen.

    Vier dagen later ontmoette York de club die is ontstaan uit frustratie: United of Manchester. York speelde een degelijke wedstrijd, maar een makkelijk gegeven strafschop bracht de thuisploeg tegen de verhoudingen in op voorsprong. Na rust had York wederom het beste van het spel, maar de eindpass werd steeds niet gevonden. Toch kregen de bezoekers waar het gezien het spelbeeld recht op had. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Amari Morgan Smith de bal ietwat gelukkig voor de voeten en aarzelde niet: 1-1. Farrar spoorde zijn mannen aan om door te drukken, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet meer.

    Farrar tevreden
    Vier punten uit twee wedstrijden. In York ligt de focus in ieder geval weer op het voetbal. "We hebben een moeilijke periode achter de rug. De enige manier om die zo snel mogelijk te vergeten en weer vooruit te kunnen kijken zijn goede resultaten. Cliché, maar een goede start in de competitie is van levensbelang. Zeker in de situatie waarin wij verkeren. Daarnaast ben ik niet ontevreden over het vertoonde spel." Aldus Farrar. Op de vraag hoe de samenwerking met Cameron tot dusver verloopt onthield de 36-jarige manager zich wijselijk van commentaar.


    Spoiler for Reacties:

    Jornski; Dat hoop ik zeker! Wel nog eventjes aftasten hoe zij in te passen zijn.
    Ik wilde in deze update wat screens plaatsen van de spelers die bij naam worden genoemd in de veronderstelling dat ik die ook daadwerkelijk had ge-printscreent, maar blijkbaar dus niet... Wellicht voeg ik die morgen nog even toe in deze update. En anders worden ze vast nog wel eens genoemd in het vervolg van deze novelle. Voor nu ga ik mij opmaken voor de jaarwisseling!

    Last edited by Blake Farrar; 1 jan 2018, 19:55.

    Comment


     #29


     Rust lijkt wedergekeerd in Bootham Crescent
     Na de tumultueus verlopen aanloop naar het nieuwe seizoen kan geconcludeerd worden dat de bestuurlijke chaos niet is overgeslagen op het veld. Farrar houdt zijn manschappen als eenheid bij elkaar, ondanks dat een viertal spelers nog altijd thuis op de bank zit na op non-actief te zijn gesteld. Hun situatie lijkt naarmate de tijd verstrijkt steeds uitzichtlozer te worden aangezien hun vervangers redelijk tot goed presteren.

     Dat werd nog eens bevestigd in de afgelopen reeks wedstrijden. Thuis tegen Darlington werd een benauwde 2-1 overwinning geboekt. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden hadden de bezoekers weinig in te brengen. Een van richting veranderd zondagsschot van Stephen Thompson bracht Darlington vlak voor het eindsignaal nog op het scorebord. Na een teleurstellende eerste helft uit bij Spennymoor Town waarin beide ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten, werden de eerste tekenen van het tactisch vernuft van manager Blake Farrar zichtbaar. Veteraan Jon Parkin verscheen in de tweede helft niet meer binnen de lijnen ten faveure van Amari Morgan Smith. De spits die vorig seizoen een moeizaam jaar beleefde in York betaalde het vertrouwen van Farrar al na zes minuten terug met een leep schot in de verre hoek: 0-1. Een kwartier voor tijd vond opnieuw een wissel het net. Clovis Kamdjo raakte een voorzet van uitblinker Morgan Smith ferm op de pantoffel en verschalkte keeper Guthrie in de korte hoek. Farrar sloeg de gedaantewisseling na rust tevreden gade: "In de tweede helft zag ik een gretig elftal dat vocht voor iedere bal. Nu is het zaak om dat negentig minuten lang op te brengen."

     York vergeet te scoren in en tegen Southport
     Een paar dagen later is York Athletic wel vanaf het eerste fluitsignaal bij de les. Tegen Southport legt de ploeg van Farrar sterk spel op de mat, maar helaas ontpopte keeper Halstead zich tot de held van de dag: 0-0. Na twee sterke invalbeurten mocht Morgen Smith voor de eerste keer dit seizoen in de basis beginnen, maar de fysiek sterke spits verzuimde zijn basisplaats verder te versterken. Tot drie keer toe miste hij oog in oog met de keeper en zag hij zijn moeilijkste kans het aluminium raken. Maar ook Felix, de dit seizoen vooralsnog weinig overtuigende Connolly en ausputzer Martin Juliana misten honderd procent kansen.

     Vooralsnog staat York op een nette vierde plaats, maar de moeizame productie van doelpunten zal ook Farrar zorgen baren. "Vooralsnog missen we scherpte voor het doel. Daar zullen we aan moeten werken, want op deze manier bouwen we nooit een comfortabele marge op en kan elke tegengoal puntenverlies betekenen. Maar ik wil ook vooral wijzen op de goede organisatie achterin en de opbouw in ons spel waarin huurling Lewis Hardcastle een belangrijke rol speelt. Hij zet iedereen goed neer. Het is een luxe om zo'n verlengstuk in het veld te hebben staan." Ook over de jonge aanvoerder Fopp Hammer is de oefenmeester tevreden. "Fopp is met zijn achttien jaar nog piepjong, maar een geboren leider. Natuurlijk moet hij nog veel leren, maar tot dusver ben ik zeer content met zijn optreden."
     Last edited by Blake Farrar; 6 jan 2018, 19:20.

     Comment


      #30
      prima gestart

      Comment


       #31


       Newton in genade genomen
       Sean Newton zal vanaf morgen weer aansluiten bij de selectie nadat de linksback twee maanden geleden op non-actief werd gesteld. Newton heeft excuses gemaakt, legt zich neer bij het feit dat hij niet meer in aanmerking komt voor het aanvoerderschap en zal uit naam van de club aan enkele maatschappelijke activiteiten mee doen. Dat Newton nog een kans krijgt heeft hij te danken aan Blake Farrar. De manager ziet nog altijd toekomst voor Newton bij de club. Over het hoe en waarom betreffende de straf van Newton deed Cameron verder geen uitspraken, maar hij benadrukt dat het niets heeft te maken met het afnemen van de aanvoerdersband. "Farrar ziet in Fopp Hammer een aanvoerder met veel meer potentie. Bovendien, het incident vond plaats nog voordat Farrar überhaupt in dienst was." En daar wilde de Schotse clubeigenaar het bij laten. Waarschijnlijk zal Newton de volgende competitiewedstrijd al bij de selectie zitten.

       Anderen blijven thuis
       Voor de andere drie dissonanten ziet de toekomst er een stuk minder rooskleurig uit. Bencherif, Moké en Parslow hebben te horen gekregen dat zei in de winterstop naar een andere club mogen uitzien; hun rol bij York Athletic is definitief uitgespeeld. Tot die tijd zijn zij niet meer welkom op Wigginton Road. Die beslissing voedt de discussie wat er zich nu toch heeft voorgevallen op die bewuste eerste trainingsdag ter voorbereiding op het lopende seizoen. Kennelijk niet ernstig genoeg om de drie op staande voet te ontslaan. "Dat klopt inderdaad, bij de rechter zullen we geen bijster sterke zaak hebben. We hebben bij deze club echter bepaalde normen en waarden en deze drie zijn alle grenzen te buiten gegaan. Zij hebben de maximale boete opgelegd gekregen (evenals Sean Newton overigens) en krijgen tot en met de laatste dag van hun contract gewoon salaris overgemaakt. Uiteraard zullen we ons best gaan doen om hen al in de winterstop elders onder te brengen.


       Spoiler for Reacties:

       Vlonkie; Dat vond ik zelf eigenlijk ook wel ja. Ben zeker niet ontevreden. Nu deze lijn zien door te trekken.

       Comment


        #32
        goede update. Ook is het goed dat je (tenminste) één van de spelers weer in genaden hebt aangenomen

        Comment


         #33


         Resultaten blijven wisselvallig
         York Athletic weet vooralsnog niet echt te overtuigen. Hoewel het veldspel verzorgd en gestructureerd oogt blijven de resultaten broos. Thuis tegen laagvlieger Bradford werd eenvoudig gewonnen, maar subtopper Telford United stal drie punten mee uit Bootham Crescent. Niet verdiend, maar de Minstermen riepen het over zichzelf af door wederom de nodige kansen onbenut te laten. Overigens hadden de bezoekers een strafschop nodig om tot scoren te komen. De volgende wedstrijd tegen Boston werd wéér met de krapst mogelijke marge gewonnen: 2-1. Maar die eindstand deed weinig recht aan de verhoudingen. Voordat de eerste treffer na een halfuur eindelijk viel had York het leder al drie keer op paal en lat uiteen zien spatten. Er volgde zelfs een vierde keer, maar ditmaal kon Felix de rebound simpel binnenlopen. Na rust verdubbelde centrale verdediger Rowe de marge. Kort daarna kreeg Boston dé kans op de aansluitingstreffer, maar Simpson keerde een strafschop die gegeven werd na een onbeholpen actie van de invallende gelegenheidsspits Louis Almond. In de dying seconds frommelde topscorer Kabongo Tshimanga zijn tiende treffer van het seizoen binnen, tot woede van Farrar.

         Uit bij Gainsborough moest York alweer een penalty toestaan. De vierde van dit seizoen en de derde die werd verzilverd: 1-0. Na rust wilde het niet echt vlotten en had York moeite om kansen te creëren, terwijl het een paar keer goed weg kwam bij schoten van de thuisploeg. Vlak voor tijd was er dan toch de bevrijdende gelijkmaker. Een lange haal van invaller Dykewater werd door Aidan Connolly goed op waarde geschat en oog in oog met keeper Atkinson beheerst afgerond. Het was pas de eerste goal van de talentvolle linksbuiten, die langzaam maar zeker zijn vorm weet te vinden.


         Spoiler for Reacties:

         Vlonkie; Het is niet dat ik veel keus heb, de selectie is niet zo breed meer na alle schermutselingen...
         Helaas vandaag geen screen van de tussenstand, die was ik vergeten te maken... Morgen heb ik die wel weer voor de volgende reeks wedstrijden.

         Comment


          #34


          York via replays naar 1e ronde FA Cup
          Maar liefst vijf wedstrijden had York Athletic ervoor nodig, maar de ploeg van manager Blake Farrar heeft zich een pad door de kwalificatieronden van de prestigieuze FA Cup gebaand. De Minstermen stroomden in de tweede ronde in en legden de semi-profs van Mickleover in eigen huis met 4-1 over de knie. De in genade aangenomen Sean Newton was de grote man met twee treffers. De loting voor de derde ronde koppelde York aan de nummer laatst uit de competitie: North Ferriby United. De bezoekers sprokkelden in tien competitieduels slechts twee punten, maar hielden het doel schoon in Bootham Crescent: 0-0. In de replay worstelde York vooral met zichzelf en kwam pas diep in de tweede helft op voorsprong na met een 1-0 achterstand aan een donderspeech van Farrar gehoor te hebben gegeven. Opnieuw was Newton trefzeker en lijkt zich daarmee definitief in de basis te hebben gespeeld.

          De vierde en laatste kwalificatieronde koppelde York aan Bromley, een solide middenmoter in de National League. "Een interessante wedstrijd om te zien waar we staan ten opzichte van dat niveau." Zo wist Farrar vooraf te melden. De strijd werd uitgevochten op het middenveld en dat leverde weinig echte kansen op. Gaandeweg de tweede helft werd Bromley sterker, maar keeper Luke Simpson trad een aantal maal kordaat op en was er mede verantwoordelijk voor dat er een replay afgewerkt zal moeten worden in het eigen Bootham Crescent.

          Ongekende weelde bij rust
          Waar York het hele seizoen al de grootst mogelijke moeite heeft om het net te doen bollen moet Farrar bij het opzoeken van de kleedkamers voor de rust toch ook even met zijn ogen hebben geknipperd. In acht minuten tijd zorgden jeugdspeler Edmondson, Connolly en Hammer voor 3-0. In de tweede helft bracht invaller Dykewater het totaal op vier en bezorgde Bromley een stevige kater. "We hebben dit seizoen al vaker zo goed gespeeld, met dit verschil dat we de kansen nu wel hebben benut. Een prachtig resultaat, met als beloning een plekje in de volgende ronde." Aldus Farrar. En in die volgende ronde heeft York Athletic een op papier makkelijke tegenstander. In het eigen stadion ontvangen de Minstermen één van de weinige nog overgebleven semi-profclubs: Biggleswade Town.

          York heeft het in competitie onverminderd moeizaam
          Tussen alle bekerwedstrijden door zou je de competitie bijna vergeten. Daarin speelt York vaak verzorgd voetbal, maar door een chronisch gebrek aan scorend vermogen maakt de ploeg het zichzelf vaak onnodig moeilijk. Uit tegen Brackley Town verlostte Connolly zijn ploeg pas in de vierde minuut van de extra tijd en was wederom Newton van onschatbare waarde in en tegen Salford: 0-1. Direct na het tweeluik met North Ferriby stond er ook nog een competitieduel tegen de rode lantaarndrager op het programma en dat resulteerde in een pijnlijke puntendeling: 0-0. Een paar dagen later kwam er opnieuw een laagvlieger op bezoek in York. Curzon Ashton staat voorlaatste, maar dwong de ploeg van Farrar tot het uiterste: 2-1. Farrar begon voor het eerst met de nog maar 16-jarige Ryan Edmondson in de spits nadat hij al eenmaal was ingevallen. De jeugdspeler deed wat hij in de onder negentien competitie ook al veelvuldig tentoonstelde, namelijk scoren. Door de blessure van Morgan Smith en de hopeloos falende Parkin besloot Farrar de snelle jongeling een kans te geven. "Je gaat van alles proberen, maar het bracht allemaal geen verbetering. Ook met Connolly werkte het niet en toen bleef Edmondson over. Je vraagt je wel drie keer af of hij bestand is tegen de veelal fysiek sterke verdedigers, maar ik kon Parkin niet blijven handhaven. Edmondson heeft het vooralsnog goed opgepakt, laten we zien of hij dit door kan trekken." Waarmee Farrar hintte op een nieuwe basisplaats voor de piepjonge spits.

          Comment


           #35
           in de competitie gaat het aardig

           Comment


            #36


            Toch nieuw stadion voor York Athletic?
            York - Er zouden geruchten de ronde doen dat Morris Cameron in het diepste geheim toch bezig is om een nieuwe thuishaven voor York Athletic te realiseren. De vastgoedtycoon heeft aan de rand van de historische binnenstad een stuk grond in zijn bezit en zou momenteel bezig zijn om ook het aanliggende perceel te verwerven. Dat perceel is nu nog in handen van een woningcoöperatie, evenals het complex dat erop staat. Als de geruchten kloppen is het de vraag of de plannen van Cameron haalbaar zijn aangezien de twee percelen van elkaar worden gescheiden door de Foss River. Hoe Cameron dit voor ogen heeft is onduidelijk, maar geconstateerd kan worden dat één van de beide percelen afzonderlijk sowieso te klein zal zijn om een stadion neer te zetten.

            Het zou gaan om het terrein waar zich nu St. George's Field Bus Station bevindt op steenworp afstand van Cliffords Tower. Het is de enige lang-parkeren mogelijkheid aan de rand van het historische centrum voor touringcars. Volgens grondregisters uit het stadsarchief zou Cameron het stuk grond al drie jaar in bezit hebben, mogelijk om te speculeren. Deze krant sprak met een vooraanstaand gebiedseconoom om hem de mogelijkheden voor te leggen: "Het is zonder meer een fantastische locatie. Praktisch in het centrum maar toch in een relatief rustige omgeving dankzij de samenvloeiing van de Foss River met de Ouse. Menig ontwikkelaar zal zich in de handen wrijven om hier iets moois te realiseren. Een stadion zeg je? Ha, uitdagend. Als ik de afmetingen zo inschat lijkt er niet heel veel mogelijk, het stuk grond aan de andere zijde van de Foss River heb je er dan echt bij nodig. Toch zie ik er wel wat in. Een stadion, enkele openbare trekpleisters daaromheen; een hotel en een woontoren om het rendabel te maken... De locatie an sich verkoopt zich wel. Ja, ik zie hier wel kansen." Om welke capaciteit het gaat, wat de naam zou moeten worden en of het stadion net als in eerdere plannen gedeeld gaat worden is in deze fase nog niet bekend. De club zelf was niet bereikbaar voor commentaar.


            Spoiler for Reacties:

            Vlonkie; Ik mag niet klagen. Nu alleen nog wat meer zien te scoren...

            Comment


             #37
             zou wel een grote boost zijn voor York

             Comment


              #38


              York raakt langzaam achterop na magere reeks
              De ploeg van Blake Farrar zal spoedig uit een ander vaatje moeten gaan tappen als het mee wil blijven doen in de titelstrijd. De mooie overwinning tegen Bromley in de vierde kwalificatieronde van de FA Cup wist York allerminst te inspireren om die lijn in de competitie door te trekken. Uit bij Stockport County werd er nog wel gewonnen dankzij een benutte strafschop op slag van rust, maar tegen achtereenvolgens Alfreton Town, Kidderminster, Tamworth en Chorley bleven de Minstermen steken op een teleurstellend gelijkspel. In de derde kwalificatieronde van de FA Trophy uit tegen het lastige United of Manchester werd er eveneens remise gespeeld (1-1), waardoor een replay beslissing moet brengen. Tussendoor werd nog wel met 2-0 gewonnen van semi-profclub Biggleswade Town in de eerste ronde van de FA Cup.

              De achterstand in de competitie op koploper Harrogate Town is opgelopen tot vijf punten, maar York moet inmiddels ook Salford en Leamington voor zich dulden. Farrar ziet waar het misgaat, maar zijn spitsen lijken niet bij machte om de ploeg over een dood punt heen te tillen: "Het is zo ontzettend frustrerend. Sla de statistieken er maar op na, praktisch iedere wedstrijd zijn we de bovenliggende partij. Maar we drukken het niet uit in doelpunten. Parkin is geen spits die kansen voor zichzelf creëert en is dus afhankelijk van de flanken en steekballen door het centrum. Daarbij, hij is ook de jongste niet meer. Morgan Smith heeft nog geen constante reeks kunnen maken, mede vanwege blessureleed en Edmondson heeft potentie, maar is nog veel te jong om de ploeg bij de hand te nemen." Zo analyseerde Farrar zijn spitsen. Waar hij nog aan toevoegde: "En ja, ik ben ook lichtelijk teleurgesteld in het scorend vermogen vanuit het middenveld en de flanken." Wie tussen de regels doorleest proeft onvrede in de woorden van de oefenmeester, waardoor het niet ondenkbaar is dat York in de winterstop actief op zoek zal gaan naar een trefzekere spits.

              Met enige angst zal Farrar de week van de waarheid tegemoet treden. Eerst speelt York Athletic in eigen huis de replay tegen United of Manchester voor een plekje in de eerste ronde van de FA Trophy, drie dagen later gaan de Minstermen op bezoek hij Wrexham in de tweede ronde van de FA Cup en weer drie dagen later staat de uitermate belangrijke competitiewedstrijd tegen koploper Harrogate Town op de rol. "Een uitdagende week ja! Het kan ons seizoen maken of breken, we gaan er alles aan doen om de negatieve reeks te doorbreken." Zo klonk het strijdbaar uit de mond van Farrar.

              Comment


               #39
               hopelijk weet je de boel snel weer op de rails te krijgen

               Comment


                #40


                York Athletic speelt bekerfrustratie van zich af met fraaie zege bij Harrogate Town
                Het begon met de uiterst pijnlijke uitschakeling in de FA Trophy. De titelhouder trof in United of Manchester een lastige horde, die na 120 minuten voetbal en 16 strafschoppen uiteindelijk toch iets te hoog bleek. De beste kansen waren voor de thuisploeg, maar zoals zo vaak dit seizoen ontbrak het aan scherpte voor het doel. In de strafschoppenreeks zag keeper Simpson er niet heel sterk uit met een paar ogenschijnlijk houdbare ballen. Clovis Kamdjo was de schlemiel van de avond, hij miste als enige met een slap schot op de vuisten van Allinson. "Strafschoppen zijn een loterij, zeker op dit niveau. Ik neem Clovis niets kwalijk. Dat maakt de teleurstelling er echter niet minder om, we hadden het na negentig minuten al moeten beslissen. Nu verlies je niet alleen, maar is de wedstrijd ook een fysieke aanslag. Niet echt lekker met het oog op de twee zware wedstrijden die nog komen gaan." Zo wist Farrar na afloop.

                De voorbode van Farrar werd bewaarheid, want York is er niet in geslaagd om te stunten bij Wrexham en zich een weg naar de 3e ronde van de FA Cup te verschaffen. Kaine Felix schoot de bezoekers met een droge knal enigszins verrassend met een voorsprong de kleedkamer in, maar na rust zette de Welshe thuisploeg orde op zaken: 2-1. En dat was gezien het spelbeeld niet onverdiend. Want in de eerste helft creëerde Wrexham een paar goed uitgespeelde kansen, maar bleek de uitstekend keepende Simpson een ware sta-in-de-weg. De jonge goalie leek getergd door de kritiek die hem ten deel viel na zijn zwakke optreden in de strafschoppenserie tegen United of Manchester. Hij kon echter niet voorkomen dat Wrexham na de thee alsnog toesloeg.

                York toont veerkracht
                De ruggen gerecht; messen geslepen. York zal vandaag, koste wat kost, moeten voorkomen dat het met een nederlaag huiswaarts keert vanuit Harrogate. Het zal niet alleen de moraal verder doen dalen na een toch al erg matige reeks; de kansen op een eventueel kampioenschap kunnen voorlopig even in de ijskast worden gezet. Zo ver kwam het allemaal niet. De koploper liet zich verrassen door een tactische meesterzet van Farrar: 0-3.

                Want met de blessure van Parkin en de nog niet wedstrijdfitte Morgan Smith verwachtte iedereen een nieuwe kans voor de nog maar 16-jarige Edmondson, maar Farrar besloot anders. De Engelsman posteerde de in bloedvorm verkerende Kaine Felix in de spits. Die beschaamde de opvallende keus van Farrar geenszins en speelde de gehele Harrogate Town defensie op een hoop. Sterker nog, de gelegenheidsspits verzorgde de totale Yorkse doelpuntenproductie. Ook Aidan Connolly verdient een eervolle vermelding, met drie assist was hij minstens zo belangrijk. "We hebben Harrogate geen minuut rust gegund. We hebben twee zware wedstrijden achter de rug, maar daar was vandaag niets van terug te zien. Ik moet een enorm compliment aan de ploeg maken. Vanaf minuut één hebben we de tegenstander in de nek gegrepen om vervolgens niet meer los te laten. Hopelijk brengt dit de ommekeer teweeg waar we zo naar op zoek waren." Zo besloot Farrar.


                Spoiler for Reacties:

                Vlonkie; Hmmm, niet helemaal dus...


                Comment


                 #41
                 gelukkig heb je de koppositie nog wel in het zicht

                 Comment


                  #42


                  Ontketend York rijgt doelpunten aaneen en vindt zich bovenaan de ranglijst terug
                  De knappe uitoverwinning op Harrogate Town heeft een sterke periode ingeluid voor York Athletic. Tegen subtopper Blyth moesten de punten nog worden gedeeld, maar in de reeks daarna reeg het ensemble van oefenmeester Blake Farrar achtereenvolgens Leamington, United of Manchester, Spennymoor, Darlington en Bradford aan het spit. Met een ongewoon hoge productiviteit voor Yorkse begrippen (13 voor, 3 tegen) mengen de Minstermen zich volop in de kampioensstrijd nu het doelsaldo niet langer onder doet voor die van de andere ploegen die bovenaan de ranglijst bivakkeren.

                  "Tactisch doen we niets anders dan in de eerste seizoenshelft. We zijn gewoon een stuk scherper voor het doel. Ook zie ik meer commitment elders op het veld. We durven iets meer druk te zetten, waardoor we effectiever met bijvoorbeeld een afvallende bal of mislukte pass kunnen omgaan. Daarnaast raakt de ploeg natuurlijk ook steeds beter op elkaar ingespeeld." Zo analyseerde Farrar na afloop van het treffen tussen zijn ploeg en nummer voorlaatst Bradford Park Avenue. Farrar wilde het niet aanstippen, maar het lijkt er ook op dat York profiteert van het feit dat het uit alle bekertoernooien ligt. De club uit Yorkshire kan zich daardoor volledig op de competitie richten. Al had de ambitieuze manager waarschijnlijk toch ook op meerdere fronten mee hebben willen strijden.


                  Spoiler for Reacties:

                  Vlonkie; Zeker. Als we het inhaalduel ook nog weten te winnen dan staan we er uitstekend voor!

                  Last edited by Blake Farrar; 8 jan 2018, 21:08.

                  Comment


                   #43
                   kijk aan dit is het betere werk

                   Comment


                    #44


                    Transferwindow open, technisch hart York Athletic richt blik voorzichtig op volgend seizoen
                    Het vieren van de nieuwjaarsnacht betekent voor menig voetbalclub een drukke periode nadien. Want klokslag twaalf uur gaat het winterse transferwindow open. Nu zal dat voor York niet direct heel veel hectiek opleveren, maar het is wel het startsein om het vizier voorzichtig op volgend seizoen te richten. "Met name spelers met een aflopend contract moeten nu al op de radar staan, anders vis je over enkele weken tot maanden geheid achter het net. Het is juist deze vijver waar veel clubs uit de lagere competities uit moeten vissen; de concurrentie is dus moordend. Menig club zal een shortlist klaar hebben liggen, de komende periode zal moeten blijken wat wel en niet haalbaar is." Aldus voormalig clubeigenaar Jason McGill, die nog steeds aan York verbonden is en zich sinds lange tijd weer eens in de publiciteit liet gelden.

                    Tot dusver is York in elk geval slagvaardig van start gegaan. Zo kon de club bekendmaken dat de technische staf is uitgebreid met de ervaren keeperstrainer Bobby Mimms. De oud-speler kwam een kleine twintig jaar geleden nog uit voor de Minstermen. "Ik ben verheugd dat we iemand met de kwaliteiten van Mimms hebben kunnen strikken. Hopelijk kan hij een belangrijke bijdrage leveren in de ontwikkeling van Simpson en de zeer talentvolle jeugdkeeper Ryan Whitley." Daarnaast is sportwetenschapper Brian Brady vastgelegd. Hij moet York verder helpen op het gebied van gerichte conditietraining en het voorkomen van blessures. Brady is net afgestudeerd en heeft verder geen ervaring in de professionele sportwereld. "Hij kwam op eigen verzoek bij ons langs en had een zeer indrukwekkende theorie over de fysieke gesteldheid van topsporters. We zijn een contract voor een halfjaar aangegaan om te kijken of we er voordeel uit kunnen halen." Zo lichtte Mcgill toe.

                    Op het veld hebben er ook ontwikkelingen plaatsgehad. York heeft afscheid genomen van back Alex Whittle. De 24-jarige Whittle kwam niet voor in de plannen van Farrar en mocht transfervrij vertrekken. Eastleigh, dat een divisie hoger speelt, pikte de linkerverdediger op. "De beste oplossing voor alle partijen. We wensen Alex alle succes toe in de nabije toekomst." Tegenover het vertrek van Whittle staat de komst van de ervaren centrale verdediger Lewin Nyatanga. De geboren Engelsman, die tientallen interlands verzamelde voor Wales, moet de druk in het centrum verlichten. Achter Hammer en Rowe zit namelijk geen waardige vervanger. "We mogen zeker niet klagen dat één van beide niet voor langere tijd uitgeschakeld is geweest, want dan hadden we een serieus probleem gehad. Daar hoeven we ons nu geen zorgen meer om te maken. Daarbij wordt de concurrentie vergroot en dat kan alleen maar goed zijn." Zo beargumenteerde Farrar de komst van de 29-jarige clubloze Nyatanga toe, die overigens ook prima als linksback uit de voeten kan.

                    Kwartet spelers verlengt, onderhandelingen met Law in impasse
                    Met het oog op volgend seizoen heeft York de contracten van middenvelder Clovis Kamdjo, keeper Luke Simpson en vleugelaanvallers Kaine Felix en Aidan Connolly opengebroken en met een jaar verlengd. "Zei hebben aangetoond goede basisspelers te zijn. Mochten we promoveren dan zijn zij in ieder geval goed genoeg om als volwaardige reserves de selectie van voldoende breedte te voorzien. Daarnaast zou Farrar dolgraag door willen gaan met rechtsback Josh Law. Club en speler hebben inmiddels meerdere keren om de tafel gezeten, maar zijn er tot dusver niet uitgekomen. Volgens een wel ingevoerde bron zouden de salariseisen van Law vooralsnog niet passen binnen het loongebouw van de Minstermen. De toekomst van voormalig aanvoerder Sean Newton blijft ongewis. De speler kampt al enige tijd met blessureleed en het is nog maar de vraag of hij terugkeert in de basis nu Farrar de winnende elf gevonden lijkt te hebben. Newton en York hebben besloten pas na het seizoen om de tafel te gaan.

                    Voor acht andere spelers die over een aflopend contract beschikken is nog geen beslissing genomen. Dit betreft vooral oudere spelers en reserves. Zei zullen in de tweede seizoenshelft voldoende moeten presteren om in aanmerking te komen voor contractverlenging, waarbij ook zal meespelen of York al dan niet promoveert. Verwacht wordt dat in het restant van het transferwindow sowieso nog afscheid genomen gaat worden van Moke, Bencherif en Parslow. Het trio dat aan het begin van het seizoen op non-actief werd gesteld. "Hun situatie is nog altijd onveranderd en zal ook niet meer veranderen." Aldus een zegsvrouw van de club, die verder niets los liet omtrent de situatie.

                    Comment


                     #45
                     goede ontwikkelingen in York

                     Comment


                      #46


                      Aderlating voor York op slotdag winterse transferperiode
                      York Athletic heeft op de slotdag van het transferwindow afscheid moeten nemen van centrale verdediger Danny Rowe. De jonge Engelsman heeft dankzij een sterke eerste seizoenshelft - waarin hij meer dan eens kordaat ingreep en terloops nog een paar doelpunten vergaarde uit dode spelmomenten - de interesse opgewekt van Plymouth Argyle. Die club komt uit op het derde niveau en was bereid de stevige vraagprijs van 200.000 euro op tafel te leggen. Daarnaast bevat de overeenkomst een doorverkoopclausule van liefst 50%. "Voor York een erg mooi bedrag. Dat is een kleine tien procent van de jaarlijkse begroting, dan kun je geen nee verkopen. Danny wilde hogerop, wij kunnen het geld meer dan goed gebruiken. Het is voor beide partijen een goede deal. Sportief zullen we het gemis opvangen met Nyatanga, maar dat betekent wel dat we opnieuw slechts drie volwaardige centrale verdedigers in de selectie hebben." Zo lichtte Morris Cameron het vertrek van Rowe toe.

                      Daarnaast heeft het er alle schijn van dat ook Louis Almond uit Bootham Crescent vertrekt. De linksbuiten komt onder Farrar nauwelijks aan spelen toe en National League middenmoter Guiseley heeft geïnformeerd of een overgang met gesloten beurzen tot de mogelijkheden behoort. Het zou de loonkosten bij York verder reduceren, die tamelijk aan de hoge kant zijn. "Louis heeft de trainer niet kunnen overtuigen, dan is een vertrek de enige uitweg. Met de club zijn we eruit, nu is het aan Louis om een beslissing te nemen." Daarnaast maakte Cameron bekend dat met zowel Bencherif als Moké overeenstemming is bereikt om hun nog halfjaar lopende contract af te kopen. Parslow weigerde mee te werken en zal de hele rit dus uitzitten tot de zomer. "Dat is zijn goed recht. Verder wil ik er geen woorden meer aan vuil maken, het boek is nu definitief gesloten."

                      Comment


                       #47


                       York Athletic behoudt koppositie
                       Ondanks twee ongelukkige nederlagen prijkt York Athletic nog altijd bovenaan de ranglijst in de National League North. Thuis tegen laagvlieger Southport wisten de Minstermen geen bres te slaan in de verdediging van de bezoekers en dat luidde het tweede verlies van dit seizoen in. Want spits Abdo was wel trefzeker en bezorgde Southport zo een onverwachte overwinning. York herstelde zich met twee goede overwinningen tegen Nuneaton Town (3-0) en Telford United (4-2) maar kende weinig fortuin tegen Boston United. Het betekende thans de eerste verloren uitwedstrijd van het seizoen: 2-1.

                       Arbiter Serrano steekt Boston de helpende hand toe
                       Met de fluit aan de mond van scheidsrechter Anthony Serrano om het rustsignaal door York Street te laten schallen pompte Boston de bal nog maar eens de zestien in. Die viel zowaar in de voeten van spits Tshimanga, die een lichte touche met nieuwkomer Lewin Nyatanga aangreep om naar het gras te duiken. Serrano stond weliswaar op veertig meter afstand maar wees resoluut naar de stip. "Of het nu een overtreding was of niet, het is gewoon gokken wat Serrano daar besliste. Een dwaling van jewelste." Zo vatte Farrar het opmerkelijk moment na afloop samen. Daar had Ashley Hemmings maling aan, hij pakte het buitenkansje resoluut uit en bracht Boston op gelijke hoogte nadat Edmondson halverwege de eerste helft namens York het net al had doen bollen: 1-1.

                       Na de rust was York vele malen sterker, maar was Boston het meest gelukkig van de twee. In de blessuretijd werd het anti-voetbal van de thuisploeg beloond met een rake kopbal bij de tweede paal na weifelend optreden van invaller Ben Clappison. Farrar ontplofte zowat en kwam pas na een uur de kleedkamer uit om de pers te woord te staan. "Een onthutsende nederlaag. Los van de discutabele beslissingen van de scheidsrechter moeten we ook naar onszelf kijken. Twee goals in de slotseconden van een wedstrijdhelft is onacceptabel. Ik kan alleen maar hopen dat we hier lering uit trekken zodat dit ons niet nog eens overkomt."

                       Thuis tegen Gainsborough Trinity stelde York orde op zaken, maar makkelijk was het zeker niet. Pas tien minuten voor tijd schoot Edmondson de Minstermen op een hernieuwde voorsprong, waarna Connolly het duel vlak voor tijd in het slot gooide: 3-1. Na afloop had iedereen het vooral over nieuwe aanwinst Lewin Nyatanga die vooralsnog een teleurstellende start bij York beleefd. De centrale verdediger was zo'n beetje voor alle tegengoals in de laatste vijf wedstrijden verantwoordelijk. "Ik kan niet ontkennen dat de start van Nyatanga erg matig is. Ik had hem graag rustig willen brengen, hij heeft immers een halfjaar niet meer gespeeld, maar door het plotselinge vertrek van Rowe moest er een gat worden gevuld. Laten we Nyatanga even de tijd geven. Het is nooit eenvoudig om direct je draai in een spelersgroep te kunnen vinden. Hammer en Rowe voelden elkaar feilloos aan, maar dat heeft ook maanden geduurd. We kunnen onmogelijk verwachten dat de samenwerking tussen Fopp en Lewin al binnen een paar weken als natuurlijk aanvoelt. Ik heb alle vertrouwen in hem. Als ik daar niet in had geloofd had ik hem nooit binnen gehaald." Zo nam Farrar zijn aanwinst in bescherming.

                       Comment


                        #48
                        Vier punten los, maar jammer dat je je beste verdediger hebt moeten laten gaan

                        Comment


                         #49


                         York neemt voorschot op naderend kampioenschap
                         De goede vorm houdt vooralsnog aan binnen de Yorkse gelederen. Met maar liefst tweeëntwintig punten uit acht duels heeft de formatie van manager Blake Farrar de voorsprong op nummer twee Leamington naar elf punten uitgebreid. Alleen een mirakel kan York nog van de titel afhouden, want met nog slechts vier wedstrijden op het programma en de goede vorm in ogenschouw nemend is het aannemelijk dat York afstevent op het kampioenschap. Het zou de club direct weer terug brengen naar het niveau waar het vorig jaar zo pijnlijk uit degradeerde: de National League.

                         De enige smet op de resultaten van de afgelopen acht wedstrijden vond plaats thuis tegen subtopper Salford City, dat ieder punt goed kan gebruiken in de race om de felbegeerde play-off tickets. Al na twee minuten kregen de bezoekers een strafschop na een overtreding van linksback Ferguson. Routinier Danny Livesey wist wel raad met het buitenkansje, al zat keeper Simpson er nog wel met de vingertoppen aan: 0-1. Nog voor de rust herstelde York de opgelopen schade via Hammer en Verglass, wat een 2-1 ruststand opleverde. Kort na de pauze ging het weer mis. Via Phenix kwam Salford al snel op gelijke hoogte. Toen Edmondson na een uur voetbal met rood van het veld werd gestuurd na een onbesuisde tackle sloot Farrar de rijen en bloedde het duel langzaam dood.

                         Farrar houdt zich op de vlakte
                         Ondanks de riante uitgangspositie weigerde Farrar in te gaan op de speculaties over het aanstaande kampioenschap. "Een gelijkspel en een verlieswedstrijd verder en de wereld ziet er weer heel anders uit. We moeten gewoon gefocust blijven en iedere wedstrijd geconcentreerd spelen. De onderlinge kwaliteitsverschillen zijn niet zo heel groot op dit niveau en we hebben nog een aantal lastige wedstrijden voor de boeg tegen clubs die een ticket voor de play-offs veilig willen stellen. Die zullen met het mes tussen de tanden aan het vertrek staan."

                         In die laatste fase van de competitie kampt York echter wel met enkele personele problemen en dan met name in defensief opzicht. Zo kan Farrar de komende wedstrijd niet beschikken over Fopp Hammer vanwege interlandverplichtingen en is vaste stand-in Ben Clappison nog niet geheel herstelt van zijn onlangs opgelopen blessure. Daarmee is er een acuut probleem in het hart van de defensie ontstaan nu alleen nieuwkomer Lewin Nyatanga inzetbaar is. Daarom heeft York op de valreep nog een speler binnengehaald; de ervaren centrale verdediger Mark Hughes wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. Het jeugdexponent van Everton was bij Accrington Stanley op een zijspoor beland. Verder kan Farrar dit seizoen waarschijnlijk ook geen beroep meer doen op Luke Simpson. De sluitpost liep in het treffen met Alfreton Town een gebroken hand op. Het jonge talent Ryan Whitley is bij de selectie gehaald en zal vermoedelijk de plek van Simpson innemen. Daarnaast zit spits Edmondson de komende wedstrijd nog een schorsing uit en is ook Martin Juliana niet inzetbaar. Het dwingt Farrar voor de aankomende kampioenswedstrijd tegen Chorley in ieder geval tot een hoop wijzigingen en creatief denken.

                         Spoiler for Reacties:

                         Vlonkie; Dat is zeker een aderlating, maar gezien het vervolg denk ik dat we het goed hebben kunnen handelen.

                         Comment


                          #50
                          Deze voorsprong mag je niet meer weggeven

                          Comment

                          Wat gebeurt er?

                          Collapse

                          There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                          Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                          Working...
                          X