Mededeling

Collapse

MU is op zoek naar video editors!

MU is op zoek naar gemotiveerde video editors die ons willen helpen met het opzetten van ons eigen Youtube kanaal. Voor meer info, kijk hier: http://forum.manutd.nl/forum/manager...e-video-editor
See more
See less

Competitiestand ivg met begroting

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Competitiestand ivg met begroting

  Beste leden, onderstaand vind je een berichtje wat ik vond ik FoK, ik vond dit wel iets leuks om over te discusseren, en ik denk zeker ook dat het zéér interessant is voor ons allen en evt voor Catenaccio?

  Het boek "Dure Spitsen Scoren Niet" stelt dat er op de lange termijn geen betere voorspelling van de eindstand van een competitie is dan de begroting van de clubs. Voor de meeste clubs zit het er niet in om mee te strijden om het kampioenschap, maar met een goede coach, voordelige aankopen, en een spelersgroep waarbij het klikt is het wel mogelijk om (ver) boven verwachting te presteren. Daarom bij deze een overzichtje van de afgelopen Eredivisie:  De eerste kolom toont de behaalde positie van de clubs. De laatste twee kolommen de verwachte positie op basis van de begroting en het verschil. Zoals verwacht steekt RKC er met kop en schouders bovenuit, maar ook NEC heeft het prima gedaan. FC Groningen presteerde dit seizoen het meest onder de maat.

  Wat ook opvalt is dat er nogal grote verschillen zijn tussen de clubs wat betreft het puntenaantal dat de begroting vertegenwoordigt. Het blijkt dat RKC maar iets meer dan een ton betaalt per punt, terwijl PSV voor elk punt richting de 9 ton moet neertellen.

  Bron voor begrotingen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Eredivisie_2011/12
  fokforum

 • #2
  RKC heeft echt een topprestatie gehad dit jaar ja, nu de trainer weg is zie ik ze dat volgend seizoen echter niet weer doen.

  Comment


  • #3
   Vergeet niet dat de 'grote ploegen' nooit goed kunnen scoren in een klassement als dit vanwege de begroting. Neem een Ajax, PSV of Twente. Voor 'kleinere ploegen' als een NEC of RKC is het een stuk gemakkelijker aangezien de resultaten bijna alleen maar mee kunnen vallen. Kun je dus echt met een korreltje zout nemen.

   Comment


   • #4
    Kon dit niet gewoon in het eredivisietopic??

    Comment


    • #5
     Zo'n tabel kan best in het Eredivisietopic ja.

     Comment

     Wat gebeurt er?

     Collapse

     There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

     Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 17:04.

     Working...
     X