Mededeling

Collapse
No announcement yet.

[FM17] Wherever I may roam

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Onze ingang naar de Turk, hmmm... Ik hoop voor Nico dat hij voor deze mensen niet allemaal onmogelijke opdrachten moet gaan vervullen. Prima stukje weer!

  Comment


  • Even de spanning weer omhoog duwen. Heerlijk intermezzo. Al weet ik niet of dit heel veel goeds in petto heeft voor Nico.

   Comment


   • Weer een uitstekend geschreven stukje. Heel knap gedaan om de spanning zo op te bouwen en dit te combineren met je spel in FM.

    Comment


    • Dit klinkt niet zo positief . Nico moet straks uit twee kwaden kiezen ben ik bang

     Comment


     • Nee, hier haal je de spanning nog niet mee weg! Heel benieuwd wat die Japanner van de Turk wil..

      Comment
      • Einde seizoen 2020       Halverwege het jaar kon het seizoen van Ventforet, een van de degradatiekandidaten, al niet meer stuk, maar met Nieuwjaarsdag in het verschiet zal het feest groter zijn dan ooit tevoren. Liefst twee prijzen werden er gewonnen onder leiding van Nico Holzer, die aangaf dat alle eer naar de spelers en hun strijdlust moest gaan, toen hij de prijs van manager van het jaar uitgereikt kreeg. Het succesvolle seizoen opent deuren voor het jaar 2021; de club hoopt een aantal directe versterkingen te kunnen doen die voorheen nog niet mogelijk waren. Zelfs met een klein budget moet dit mogelijk zijn, als je maar let op de aanbiedingen en weet waar je moet zijn, aldus de oefenmeester. Een overzicht van de verschillende competities waar Ventforet dit seizoen aan deelnam:

       J1-League: tweede plaats
       The best of the rest. Zo noemen ze het in Engeland wel. Vaak is het een troostprijs; een teken dat het weer niet gelukt is om het hoogste te behalen. In Kofu is men echter maar wat blij met deze titel. Na zeventien speelrondes bekleedde de plaatselijke voetbalclub en vijfde plek; een plek waar de daaropvolgende zeventien speelrondes omheen werd gezweefd. Aan het eind van de rit prijkt Ventforet op de tweede plaats. Weliswaar op maar liefst elf punten achterstand op de Urawa Red Diamonds, maar voor gerenommeerde ploegen als Gamba Osaka, FC Tokyo en Purple Sanga. Een prima prestatie van een elftal dat als degradatiekandidaat werd gezien bij de start van het seizoen.
       Spoiler for eindstand:       Competitiewedstrijden: ronde 18 t/m 34
       In de zomerperiode werd het elftal met een speler versterkt: de Argentijnse middenvelder Fernando Lopez, die contractloos in Japans was beland. Het aantrekken van het jonge talent bleek een gouden zet; de ontbrekende schakel op het middenveld. Zijn enthousiasme en de ontstane mogelijkheid tot rouleren op het middenveld (sommige spelers oogden af en toe vermoeid) resulteerden in een prima reeks wedstrijden. Tegen Urawa werd verloren met 2-0, maar verder werd er louter gewonnen of gelijkgespeeld.
       Spoiler for wedstrijden:       AFC Champions League: winnaar
       Ruim twee miljoen euro leverde de overwinning in de CL op: een bedrag dat is schril contrast staat met het Europese equivalent, maar in Japans was er niemand die hierom maalde. Nadat Gamba Osake de prijs in 2018 had gewonnen, was het nu Ventforet Kofu dat met de hoofdprijs aan de haal ging. Het was een prestatie van formaat, want onderweg werden een aantal lastige hordes genomen. In de achtste finale wachtte er een miljoenenformatie, maar daar was op het veld weinig van te zien. Drie duurbetaalde eenlingen en een achttal matig spelende Chinezen kregen in twee duels acht doelpunten om de oren tegen een uiterst aanvallend Ventforet. Pohang Steelers, een van de sterkste ploegen op het continent, was daarna de opponent. In een bloedstollend tweede duel maakte Ando pas in de laatste minuut de broodnodige 1-0, na het 1-1 gelijkspel in eigen huis. Nummer 15 van de J1, Consodole, werd vervolgens vrij eenvoudig aan de kant gezet, waarna in de finale Al-Ahli ook pas in de slotfase werd verslagen: Fujiware zorgde in de 81e minuut voor euforie bij de Japanners.
       Spoiler for AFC Champions League:       Nabisco Cup: winnaar
       Een soort League Cup van Japan, met alleen maar deelnemers uit de J1. Alle clubs worden verdeeld over twee groepen, waarin iedereen een keer tegen elkaar speelt. Teams die in de AFC CL actief zijn, worden echter gevrijwaard van deelname aan de poulefase. Dit zorgde ervoor dat Ventforet pas in de kwartfinale aan de bak mocht tegen Purple Sanga, dat op basis van uitdoelpunten verslagen werd. In de halve finale was wederom Consodole de tegenstander, net als in de CL (in de maand november speelden de clubs in totaal vijf keer tegen elkaar). In de finale keek Kofu al vroeg tegen een numerieke achterstand aan op het veld, maar Omiya Ardija was niet bij machte om het tiental in het nauw te drijven. Een tweede prijs was binnen.
       Spoiler for Nabisco Cup:       Tennohai: vierde ronde
       Ventforet ging als titelverdediger het bekertoernooi in, maar Holzer was vooraf al duidelijk: Men wil dat we de vierde ronde halen, dus dat is ons doel. Alles wat daarna komt, is mooi meegenomen. De coach hield daad bij woord; na twee overwinningen zette hij in de vierde ronde een veredeld B-team in tegen Nagoya Grampus, wat leidde tot een 1-0 nederlaag. Niemand die er om maalde.
       Spoiler for Tennohai:       Wereldkampioenschap voor clubteams: derde
       Anderhalve week na de CL-winst trok de delegatie uit Japan naar CaÔro, waar het WK voor clubs werd georganiseerd. Dit was voor iedereen een verrassing, aangezien de complete selectie na de Champions League op vakantie was gestuurd. De in allerijl teruggeroepen spelers kwamen vanuit allerlei vakantiebestemmingen uit de wereld weer samen om in de kwartfinale de Seattle Sounders te verslaan met 2-0; met de conditie was gelukkig nog niets mis. In de halve finale speelde Ventforet de grootste wedstrijd uit de geschiedenis: een officiŽle wedstrijd tegen het machtige Real Madrid. De Japanners deden het leuk, scoorden zelfs twee keer, hadden vaker kunnen scoren, maar de immense individuele kwaliteiten van Madrid bezorgden Ventforet toch een 4-2 nederlaag. Morata (2x), Bale en Varane schoten de Spanjaarden naar de finale, waar Ronaldo tegenstander Independiente op de knieŽn dwong. In de kleine finale had Ventforet geen kind aan Zamalek, dat als organisator mee mocht doen.
       Spoiler for WK voor clubs:       mattihamstra : je vermoeden zou zomaar waar kunnen zijn. Dank!
       JordiW. : ze zullen het wel niet alleen als een mededeling hebben gebracht, dus Nico is nog even in het ongewisse..
       Marius : ik probeer vast te houden wat ik met deze novelle begonnen ben, dus ik ben blij dat het lukt! Nico komt er vast wel weer overheen.
       Wallemme : Thanks! Dat was bij de start van deze novelle mijn doel; fijn dat dit goed valt!
       komodo25 : Het is even afwachten wat er van Nico wordt verwacht, maar het zal vast geen knalfuif zijn.
       Josh : Mooi zo Het vervolgstuk zal in de volgende update verschijnen!
       Last edited by Titan; 15 jul 2017, 11:17.

       Comment


       • Wat een prestaties weeral. Tweede eindigen in de J League is al zeer knap, laat staan de CL winnen. Netjes!

        Comment


        • Zo zeg wat een heerlijk seizoen . Een knappe tweede plaats , de CL gewonnen en een beker erbij. Ook een prima WK gespeeld .

         Comment


         • wat een heerlijk seizoen zeg ik ga er bijna van uti dat de naam van nico bij het grote publiek onder ogen komt en dat er misschien wel eens leuke clubs kunnen gaan komen in de toekomst

          Comment


          • Prachtig seizoen gedraaid. Klasse om de CL te winnen, apart ook om te zien hoe t verschil in prijzengeld is vergeleken met Europa. Ook een prima prestatie op het WK voor clubteams, ondanks dat je spelers al op vakantie waren!

           Comment


           • Je hebt het echt heerlijk gedaan daar in Japan, ik zeg op naar de volgende uitdaging!

            Comment            • XL
             op twee benen


             Beduusd keek Nico voor zich uit en ook Amenaah leek even verrast te zijn door de uitspraak van Atsuki. Ze moesten eerlijk bekennen: de afgelopen tijd hadden ze nog weinig aan De Turk gedacht. Sinds ze in Japan waren neergestreken hadden ze hem niet meer ontmoet en was hun leven welhaast saai gaan lijken. Vanuit Saoedi-ArabiŽ was er tevens geen signaal; met Amenaahís broertje Ali ging het uitstekend. Nico vroeg zich af wat de Japanner wilde bereiken door hem in zijn club uit te nodigen en te beginnen over De Turk. Feit was dat alle mannen aan de tafel een en al oor waren toen de bijnaam werd genoemd; klaarblijkelijk waren zijn invloeden over de gehele wereld groter dan Nico zich voor had kunnen stellen. Hij zag dat een van de aanwezigen opstond vanachter het tafeltje dat rijkelijk was gevuld met allerlei drankjes en zich tot Atsuki wendde. Weet je zeker dat hij ons kan helpen? Hij ziet er eerder uit als een brave huisvader Ameenah keek naar Nico en schoot stilletjes in de lach. Maak je geen zorgen Yukiya, heb ik ooit iemand teleurgesteld? Dit leek afdoende voor de man die zijn twijfels uitte.

             Nico, Atsuki richtte zijn aandacht weer op de coach, je kunt ons een enorme dienst bewijzen. We weten dat je de afgelopen jaren hebt gewerkt voor Mehmet Kaya, de man die jij en de meesten beter kennen als De Turk. Hij zal je ongetwijfeld bedreigd hebben, maar dat is voor hem hetzelfde als een kind in de speeltuin: hij wil overal mee spelen. Het feit dat je hier onbezorgd rondloopt in Kofu spreekt boekdelen. Wilde hij echt van je af, dan lag je nu six feet under, zoals de Engelsen zeggen. Hij is echter ook een kind dat regelmatig de speeltuin verlaat en de dingen doet die hij nodig acht. Vorig jaar heeft hij ons voor miljoenen euroís het bos in geleid. We hebben geprobeerd hem op te zoeken en zijn daad te vergelden, maar hij is moeilijk te vinden. Een aantal verblijven over de hele wereld kennen we, allemaal streng beveiligd. Dit is precies het punt waar we jou bij nodig hebben.

             Hoewel hij geÔnteresseerd naar de monoloog van Atsuki luisterde, bekroop Nico ook een heikel gevoel; het was duidelijk dat deze Japanse clan hem weer in contact met De Turk wilde brengen. Hij keek bezorgd naar Ameenah, terwijl Atsuki verder sprak. We gaan ervan uit dat hij wil dat je kampioen wordt met Ventforet komend seizoen en dan zal hij je ongetwijfeld willen ontmoeten. Waar hij kan pronken met succes, kan hij zomaar opduiken. Als het zover is, dan kun je contact opnemen met mij. Het enige wat we dan nodig hebben, is een rustige plek waar niemand zal zien wat we met hem doen. Ook jij hoeft niet te kijken, Nico.


             Marius : de CL is met alleszins meegevallen, veel teams zijn erg aan elkaar gewaagd en het grote geld regeert niet zoals in Europa.
             komodo25 : er valt inderdaad bitter weinig te klagen, al wordt er nog wel een kampioenschap verwacht!
             mattihamstra : dat is wel een angst van Nico, te bekend worden. Gelukkig weet hij zichzelf aardig uit de luwte te houden. Wat de toekomst brengt, heeft hij niet altijd zelf in de hand!
             JordiW. : dat verschil in prijzengeld maakt het direct een ontzettend leuk toernooi met eigenlijk wel tien tot vijftien kanshebbers, in plaats van een stuk of vijf in de Europese CL.
             FM_Lesly : er is nog een prijs te pakken die zeker gepakt moet worden voordat er verder kan worden gegaan: het landskampioenschap!

             Comment


             • Volgens mij leidt Nico die Japanners uiteindelijk zelf wel om de tuin. Of zouden zij gevaarlijker zijn dan De Turk?

              Comment


              • Benieuwd wat Nico gaat doen . Dit lijken mij ook geen lieve jongens .

               Comment


               • Pfff je weet het wel weer spannend te maken.. die Japanners zijn ook geen lieverds zo te lezen.

                Comment


                • nico trainer van de maffia haha wederom een zeer interessante wending

                 Comment


                 • Het is een mooie seizoen geweest in Japan, komend seizoen hoef je maar 1 plek te steigen De stukken zijn wederom erg sterk geschreven, en de link tussen Atsuki en de Turk had ik niet aan zien komen. Ga zo door!!

                  Comment


                  • Mooi seizoen in Japan! Een misgelopen transactie en nu mag Nico dit gaan vergelden, heel nieuwsgierig naar het vervolg.

                   Comment                   • Seizoen 2021: eerste seizoenshelft

                    Een enkeling dacht na het succesvolle jaar 2020 dat Nico Holzer zou vertrekken bij Ventforet Kofu. De manager heeft immers een reputatie opgebouwd als het gaat om het wisselen van clubs. Vanuit China, Zuid-Korea, Qatar en de top van de J1-league werd er zelfs aan hem getrokken, maar toch bleef de Duitse coach zijn Japanse werkgever trouw. Er is nog een prijs die ik hier wil winnen en dat is het landskampioenschap, aldus Holzer. Na zeventien speelrondes is de kans groot dat deze prijs in de wacht wordt gesleept. Een update:

                    Transfers
                    Met het aantrekken van de Japans-HaÔtiaanse middenvelder Zachary Herivaux aan het einde van de eerste seizoenshelft heeft Ventforet dit jaar in totaal voor 2,4 miljoen euro aan spelers aangetrokken. Ten opzichte van vorig jaar is dit bedrag gelijk, maar het aantal spelers dat hiervoor is gekomen, ligt hoger. De meest in het oog springende transfer is die van Kwon Yong-Chan. Het Zuid-Koreaanse talent komt voor een flink bedrag over, maar moet genoegen nemen met invalbeurten. De tweede opvallendheid vinden we in de naam van Patrick Ngankam, een doelman uit Kameroen die al snel heimwee bleek te hebben en binnen een half jaar met winst werd doorverkocht naar een club uit zijn vaderland. Een basisplaats zou hij nooit veroverd hebben; die plaats is al gereserveerd voor het Egyptische fenomeen Ahmed Hamid. Voor de ervaring kwamen Imura en de Japanse Nederlander Sai van Wermeskerken, kortweg Sai. Laatstgenoemde is overigens meer voor de breedte gehaald, evenals Hamano, Nishihara en de van Bolton gehuurde half-AustraliŽr Hyuga Tanner. Yamada speelde al twee jaar op huurbasis in Kofu en is nu definitief overgenomen van Urawa.
                    Spoiler for transferoverzicht:


                    Japanse Supercup
                    In het eerste en tweede seizoen onder leiding van Holzer wist Ventforet niet van Urawa Red Diamonds te winnen, dus de verwachtingen voor de Japanse Supercup waren niet al te hoog; zelfs het bestuur deed deze uitspraak. Desalniettemin wist de bekerwinnaar de landskampioen met 2-1 te verslaan, mede dankzij een vroege rode kaart voor Urawa-speler Paulista. De score had hoger kunnen uitvallen, maar daar maalde achteraf niemand om.
                    Spoiler for Supercup:


                    J1-league
                    Zeventien wedstrijden, twaalf overwinningen, vijf gelijke spelen. De competitiestart van Ventforet Kofu is er eentje om in te lijsten. Waar vorig jaar Urawa de J1 nog domineerde, moet het elftal dit jaar nog vol aan de bak om de kloof met zeven punten te dichten. De kloof had zelfs tien punten kunnen zijn, ware het niet dat de onderlinge confrontatie in Tokyo doelpuntloos ten einde kwam. Een gemiste kans voor de koploper, want Urawa had negentig minuten lang niets in te brengen tegen een ontketend Ventforet. De afwerking liet helaas te wensen over.
                    Spoiler for tussenstand en wedstrijden:                    AFC Champions League
                    Normaliter is het niet eenvoudig om als titelverdediger de Champions League in te gaan. Toch gingen de spelers van Ventforet prima met deze nieuwe druk om. In een groep met Muangthong (Thailand), Jiangsu (China) en Jeonbuk (Zuid-Korea) werd er geen enkel tegendoelpunt geÔncasseerd en bolde het net twaalf keer. Dit resulteerde uiteraard in een groepswinst. Er kan echter niet gezegd worden dat dit bij de loting voor de achtste finale: hier wacht het steenrijke Guangzhou Evergrande, dat is 2013 en 2015 de AFC CL won en waar Jackson Martinez, Paulinho en Riyad Mahrez de blikvangers zijn.
                    Spoiler for wedstrijden groepsfase:                    Marius : Nico zal in ieder geval een plan moeten bedenken om met deze situatie om te gaan, dat staat vast...
                    komodo25 : Welke kant hij ook kiest, met keurige mannen zal hij nooit te maken hebben!
                    JordiW. : Ik probeer het telkens enigszins spannend te houden, dat maakt het schrijven ook leuker. Wat je zegt, die Japanners zijn ook niet zo voorbeeldig...
                    mattihamstra : Nico werkt nog altijd voor figuren uit de onderwereld, zal hij er ooit los van komen?
                    coma_303 : Gelukkig blijft het hier en daar verrassend, anders zou het ook een saaie boel worden! Die ene plek zijn we nu gestegen, alleen nog volhouden...
                    Josh : Een wereldje waar moeilijk uit te komen is, dus Nico zal de juiste keuzes moeten maken, al is het nooit zijn schuld geweest!

                    Comment


                    • Dit kan een mooi seizoen gaan worden voor de trainer Nico. Hopelijk kan deze lijn voortgezet worden!

                     Comment


                     • Dit wordt duidelijk dť kans om met het landskampioenschap aan de haal te gaan. Een gat van zeven punten is eigenlijk te mooi om waar te zijn en mag je eigenlijk niet laten liggen. De eerste ronde van de CL leek je wel op een drafje te nemen.

                      Comment


                      • Alleen maar puike resultaten . Gaat erg goed

                       Comment


                       • Ik voel een landskampioenschap aankomen!

                        Comment


                        • misschien word je dan toch sneller als verwacht landskampioen maar wat ga je lekker zeg

                         Comment                         • XLI
                          geblokkeerd


                          Voor de tweede keer in zijn leven had Nico de mogelijkheid om De Turk te verraden. Overduidelijk wisten de Japanners meer over hem dan hij in zes jaar te weten was gekomen: zijn volledige naam, woonplaatsen over de hele wereld. Dat Atsuki en zijn mannen waren opgelicht door hem, verbaasde hem evenmin; hij kende zijn opdrachtgever als een narcistische, geldbeluste megalomaan die alles naar zijn hand probeerde te zetten. Wat Nico zich wel afvroeg, was wat voor handel de twee partijen hadden bedreven, miljoenen euroís gingen er namelijk niet om in het Japanse voetbal. Hoogstwaarschijnlijk viel dit onder een volledig andere economische sector, maar niet een die binnen het legale circuit zat. Wapens, drugs, mensen? Nog iets anders? Nico wist het niet, maar hij voelde aan alles dat hij zeer zorgvuldig moest zijn bij al zijn stappen die hij hierin zou zetten.

                          Ameenah was, toen het tweetal thuis kwam, uitgesprokener in deze situatie: Loop van ze weg, je bent hun helemaal niets schuldig. Dat De Turk jou aanstuurt staat los van hun zaken. Laat het die gasten zelf maar oplossen, zij zijn de criminelen, niet jij. Dat laatste was zeer discutabel en kon elk moment terecht in twijfel worden getrokken, maar daar ging Nico wijselijk niet op in. Hij nipte van zijn glas whisky dat hij zojuist in had geschonken. Wat ik ook doe, we zullen weg moeten hier uit Japan, liefst zelfs uit AziŽ. Kies ik ervoor om de Japanners te helpen, dan zal ik hier nooit van ze afkomen, net zoals nu met De Turk. Als ik ze niet help, weten ze me ook te vinden, dus zullen we ook moeten vertrekken. De vraag is hoe ver mijn loyaliteit naar De Turk is; reizen we verder met hem of zonder hem?

                          Nu was het Ameenah die tijd nodig had om na te denken (zonder een glas alcohol; ze was altijd trouw gebleven aan haar islamitische waarden, ondanks haar moderne denkbeelden). Denk je dat we hier nog een half jaar kunnen blijven? Je weet dat mijn studie tegen die tijd klaar is. Wat we daarna doen, maakt mij niet veel uit, zolang we maar niet teruggaan naar Irak of een ander Arabisch land; ik wil me verder kunnen ontwikkelen, het liefst samen met jou. Nico gaf aan dat, zoals alles er naar uitzag, hij per 1 januari 2022 afscheid ging nemen van Ventforet en dat zij dus de tijd had om haar studie af te ronden. Ik bedenkt me net nog iets, Nico. Als we met De Turk verdergaan, is de kans groot dat hij ons leven weer overneemt door te bepalen wat jouw volgende klus wordt. Hij kan je wel beloofd hebben dat dit zijn laatste opdracht was, maar geloof je da zelf? Dit moest Nico beamen. Wat zijn de risicoís als we De Turk verraden?


                          coma_303 : Nico kan zich dit seizoen onsterfelijk maken in Ventforet!
                          Marius : Het valt me op dat dit seizoen net wat makkelijker gaat dan het vorige, waarschijnlijk door het aantrekken van wat ervaring in het elftal. Dat zag ik altijd als het weggooien van geld (want je verkoopt ze nooit meer goed door), maar het betaalt zich toch uit.
                          komodo25 : Qua resultaten zijn er geen zorgen; die liggen ergens anders.
                          FM_Lesly : Dat voelt iedereen aankomen, zelfs de media in Japan ondertussen, die toch altijd behoorlijk sceptisch waren.
                          mattihamstra : Gezien de voorsprong van Urawa Red Diamonds het afgelopen jaar had ik het ook nog niet verwacht. Ze laten ook wel erg veel punten liggen t.o.v. van de afgelopen vijf jaar, waar ze telkens tegen de tachtig punten haalden aan het einde van het seizoen.

                          Comment

                          Wat gebeurt er?

                          Collapse

                          There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                          Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                          Working...
                          X