Mededeling

Collapse
No announcement yet.

[FM2017] #1913 PSV Eindhoven: De Hollandsche School 2.0

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • #76
  Een aanvaller die mee verdedigt en dek zet is handig meegenomen, maar niet altijd een sinecure. Benieuwd of het los loopt.

  Comment


  • #77
   De Jong lijkt zich voor dit systeem redelijk te lenen in een competitie als de Eredivisie. Het zou mooi zijn als hij daardoor voor een flinke zak met centen verkocht kan worden.

   Comment


   • #78
    Trouwe volgers: geen zorgen. Deze novelle wordt weer opgepakt!

    Er staat een flinke reeks aan updates klaar.
    Het is alleen zo dat ik struggle met het uploaden van filmpjes vanuit FM. Iemand hier ervaring mee?

    Comment


    • #79
     Leuke beschrijvingen nog steeds.
     Nee geen ervaring mee..

     Comment


     • #80
      Bedankt voor het compliment N.E.R.T. ! Doe mijn best nog altijd.
      Vandaag kreeg ik te horen dat het zwarte beeld tijdens het uploaden van wedstrijdfilmpjes op de MAC een bekend probleem is.
      Dit betekent dat deze novelle niet kan worden uitgebreid met video's. Helaas zal het dus bij screenshots blijven tot mijn grote spijt.

      Vandaag of uiterlijk morgen zal de volgende update verschijnen jongens. Stay tuned!

      Comment


      • #81
       Beschrijvingen zijn top!! Ben benieuwd hoe je het gaat doen met PSV

       Comment


       • #82
        Alsof een baby zijn eerste stapjes zet…

        Marius De spits is inderdaad een sleutelspeler in deze tactiek. Het druk zetten is belangrijk, benieuwd hoe hij hiermee omgaat.
        Titan Luuk de Jong zal niet bij PSV blijven aankomend seizoen kerel, althans, het is niet de bedoeling.
        N.E.R.T. Ik blijf mijn best doen gozer om deze kwaliteit van updaten aan te houden.
        MrGerrits19 Bedankt man, ik doe hard mijn best. Laten we hopen op een goed seizoen.

        PSV trapt het seizoen 2016/2017 af in het eigen Philips Stadion tegen buurclub Brabantia. De amateurvereniging kreeg maar liefst éénendertig schoten om de oren en wist zelf geen een keer op doel te schieten. Hendrix en Ramselaar kregen direct een kans in de basiself. Vanaf minuut één werd er geweldig gevoetbald. Brabantia had logischerwijs helemaal niets in te brengen, maar de eredivisionist zette echter direct de toon voor het aankomende seizoen. Redelijk simpel wist de ploeg enkele kansen te realiseren, doordat de tegenstander vroeg werd vastgezet.

        Het duurde echter tot de tweeëndertigste minuut voordat de score werd geopend. Daarna liep PSV gemakkelijk uit tot de ruststand van 3-0. Doelpuntenmakers waren Jetro Willems en Andrés Guardado.

        Na de rust kregen Jurich Carolina, Dante Rigo, Jurgen Locadia en Sam Lammers kansen om zichzelf te bewijzen. We probeerden het tempo verder op te schroeven, enkel ontbrak het aan de zuiverheid. De kwaliteit om het systeem op iets hoger tempo in te voeren ontbreken momenteel nog. Wederom Guardado, Hendrix en invaller Lammers krikten de score op tot een respectabele 6-0. Phillip Cocu mag echter zijn ploeg verwijten dat het géén 10-0 is geworden.

        PSV verdedigt de middenlijn. Brabantia wordt geforceerd tot het spelen van de lange bal. Hendrix (centraal) wint het luchtduel van Nijland.


        De wedstrijdstatistieken tegen amateurclub Brabantia zeggen veel over de nieuwe stijl van PSV.

        Last edited by DC22; 19 mei 2017, 17:23.

        Comment


        • #83
         Indrukwekkend, al kan je natuurlijk niet echt bouwen op het niveau van de tegenstander.

         Comment


         • #84
          Een prima start van de oefencampagne, nu het spel voortzetten tegen grotere tegenstanders. Zulke wedstrijden zijn in ieder geval wel lekker voor het vertrouwen.

          Comment


          • #85
           Ik heb even een aantal updates teruggelezen en hele leuke novelle! Je hebt er een volger bij.

           Comment


           • #86
            Onwerkelijk
            Marius Het niveau van de tegenstander zegt natuurlijk niks. Het spel was echter enorm aantrekkelijk om te zien. Hier tegen een iets betere tegenstander...
            Titan Het vertrouwen om hierop door te bouwen is zeker aanwezig. Nu de sterkere tegenstanders, hier de eerste iets betere tegenstander tijdens ons trainingskamp.
            Minitolluz Thanks kerel, ik doe mijn best om er een goede novelle van te maken. Ik zal je voortaan even taggen man!

            .

            Het trainingskamp van PSV in Peru is begonnen met een gelijkspel op bijzondere wijze. Tegen Desportivo Municipal speelde de ploeg gelijk met 2-2. PSV begon slap aan de wedstrijd en gaf vroeg na de aftrap al enkele grote kansen weg. Wat voor het elftal van PSV valt te pleiten, is dat ze ondanks dat ze tegen een grotere Peruviaanse club speelden, ze met veel jeugdspelers aantraden. van Bruggen, Obispo, Hendrix, Fernandes en Rigo maakten hun opwachting, evenals Kenneth Paal en Steven Bergwijn. Desondanks was Cocu ontevreden over het begin, waarin ze vroeg op 1-0 achter kwamen. Een kwartier na de 1-0 verdubbelde de Peruviaanse gastheren de voorsprong.

            Nog geen zes minuten later gaf de scheidsrechter de tweede gele kaart aan Samuel Portella, waardoor de thuisploeg met een man minder kwam te staan. De donderspeech van de PSV trainer heeft in de rust echter wel effect gehad. PSV kwam sterker uit de startblokken, creëerde kansen en schoten diverse malen op doel. Dit kwam mede doordat Héctor Moreno, Jürgen Locadia, Davy Pröpper en Nicolas Isimat-Mirin het speelveld betraden. Later deden Gastón Pereiro en Andrés Guardado hetzelfde.

            Het duurde echter lang voordat PSV definitief een stempel wist te drukken op de wedstrijd. Justin Lonwijk betrad in de eenentachtigste minuut het speelveld als vervanger van Dante Rigo. Dit was vlak voordat Ramselaar de trekker overhaalde en het verschil tussen beide ploegen verkleinde tot een doelpunt. Santiago Aria’s wist PSV één minuut na de 2-1 op gelijke hoogte te zetten, nadat Jetro Willems de paal raakte. Cocu zal echter vooral ontstemd zijn over de eerste helft en de moeite die PSV had met de club uit Peru.

            PSV speelde een bijzonder slechte wedstrijd tegen de club uit de Peruviaanse hoofdstad.


            Bart Ramselaar volleyt de aansluitingstreffer binnen na een voorzet van Jetro Willems.


            Santiago Arias schiet de gelijkmaker binnen nadat Jetro Willems de paal raakte.
            Last edited by DC22; 20 mei 2017, 12:02.

            Comment


            • #87
             Een interessant land voor een oefentour. Toevallig nog een paar aardige talenten daar kunnen vinden voor PSV? Een nieuwe Farfan bijvoorbeeld

             Comment


             • #88
              Een mindere oefenpot inderdaad, maar ook dat is relatief, net zoals de uitslagen van alle oefenwedstrijden.

              Comment


              • #89
               Een mindere wedstrijd komt helaas wel eens voor. Zolang het maar een uitzondering blijft

               Comment


               • #90
                Tegen de amateurs liep het naar wens, maar dit zal een domper zijn. Waarschijnlijk had je op beter spel gehoopt. Inderdaad een opvallend land voor een trainingskamp. Succes!

                Comment


                • #91
                 Trainingskamp afgesloten met nipte overwinning.

                 Titan De scouts hebben zeker hun ogen uitgekeken in Peru. Dankzij onze aanwezigheid van satelietclub Alianza Lima, was de keuze snel gemaakt. Trainen in de Peruviaanse zon dus!
                 Marius Oefenwedstrijden zijn inderdaad relatief. Dus over de voorgaande uitslag maak ik mij geen zorgen. Ware het niet dat er tegen tien man beter gepresteerd diende te worden.
                 Minitolluz Indien het een uitzondering blijft is het inderdaad niet zo erg.
                 Wallemme Tegen de amateurs liep het geweldig, dit was echter een flinke teleurstelling. Het spel moest vele malen beter. De zon in Peru bood ons een mooie kans voor een trainingskamp.

                 PSV zal met gemengde gevoelens terugkijken op het trainingskamp in Peru. Hoewel er aan de aanvallende kant veel goede punten zijn te vermelden lijkt het elftal moeite te hebben met het kiezen van positie tijdens balverlies. De omschakeling zal in de aankomende weken vele malen beter moeten. Het is een harde, maar tevens leerrijke conclusie voor Phillip Cocu, die zijn elftal in de aankomende weken verder zal aansterken en zal doorontwikkelen middels trainingen.

                 De tweede - en tevens laatste wedstrijd - werd gespeeld tegen Universidad San Martín en ging met 3-2 gewonnen door de Eindhovenaren. Hidde Jurjus, Jorrit Hendrix, Dante Rigo, Jürgen Locadia & Steven Bergwijn verschenen aan de aftrap en laatstgenoemde had een sleutelrol. De jonge rechtsbuiten maakte twee van de drie doelpunten. De andere treffer kwam op naam van Gastón Pereiro die bovendien een assist voor zijn rekening nam . Locadia, die aankomend seizoen de eerste keuze zal zijn van Phillip Cocu in de punt van de aanval gaf de andere twee assists.

                 Het team zal echter ontevreden zijn over de manier waarop de doelpunten tegen tot stand zijn gekomen. Te vaak werden er diepe ballen achter de defensie gegooid, vanuit zo’n bal ontstond veelal dan ook direct gevaar. Komende weken zal PSV hier dan ook extra tijd spenderen aan het slijpen van de tactiek.
                 De wedstrijdstatistieken tegen Universidad San Martin


                 Guardado verdeelt het spel: twee middenvelders voor hem, de flanken bezet en de '10' & '9' dicht bij elkaar in het centrum. Positioneel wordt PSV sterker.


                 Bergwijn maakt de goal na de voorzet vanaf de linkerflank. Opvallend: maar liefst 7(!) man van PSV rondom de zestien van de tegenstander.

                 Last edited by DC22; 21 mei 2017, 13:45.

                 Comment


                 • #92
                  Een betere uitslag inderdaad maar op basis van de statistieken slik je inderdaad te makkelijk en te veel tegendoelpunten. Benieuwd of dat te verbeteren valt.

                  Comment


                  • #93
                   De tweede alinea klopt niet helemaal. "laatstgenoemde had een sleutelrol" Dit zou dan Locadia betreffen, maar dan zou hij twee doelpunten en twee assists hebben bij een 3-2 overwinning....
                   Je hebt nog wat werk te verzetten om het achterin dicht te timmeren. Succes!

                   Comment


                   • #94
                    Wallemme ik zag de fout inderdaad. Heb deze direct even weggewerkt zoals je ziet. De naam van Steven Berwijn ontbrak

                    Comment


                    • #95
                     Gemengde gevoelens na de voorbereiding, maar spelers hebben even tijd nodig om te wennen aan een nieuwe speelstijl. De basis van je tactiek ziet er in ieder geval keurig uit. Hopelijk komen er mooie resultaten uit voort.

                     Comment


                     • #96
                      Het trainingskamp is niet geheel geslaagd helaas... Gelukkig wel een overwinning maar hopelijk kun je snel de tegenkansen laten verminderen.

                      Comment


                      • #97
                       Het seizoen aardig gestart hoor, oefenwedstrijden zijn slechts oefenwedstrijden.

                       Comment


                       • #98
                        Eerste routinier meldt zich bij PSV.

                        Marius Een doelpuntje minder tegen tijdens de oefenwedstrijd in de V.S.
                        Wallemme Het heeft natuurlijk ook te maken met de mate waarin wij ingespeeld zijn op deze complexe tactiek. In de V.S. ging het al beter.
                        JordiW. Klopt inderdaad, de spelers hebben even de tijd nodig dit onder controle te krijgen. Dankzij het aantal doelpunten is het vertrouwen zeker aanwezig!
                        Minitolluz Een matig trainingskamp in Peru inderdaad. Laten we het erop houden dat we moeite hadden met de hoogte.
                        jessy1107 Doelpunten te over inderdaad. We borduren langzaam voort richting ons nieuwe seizoen.

                        .


                        Tot ieders verbazing zal niemand minder dan Didier Drogba aankomende periode meetrainen met het elftal van Phillip Cocu. Dit is ook exact de reden waarom PSV een doorreis maakte vanuit Peru naar de V.S. en een oefenwedstrijd speelde in de United States. PSV ging daarheen om een kijkje te nemen in de keuken van de Amerikaanse voetbalclub Houston en wist de bijbehorende vriendschappelijke wedstrijd met 1-3 te winnen. Zakelijk gezien was het een zeer interessante trip voor PSV die in Amerika dus het ja-woord ontvingen van Drogba om mee te trainen.

                        Mogelijk is de oud-Chelsea spits dus de eerste mentor die Cocu aan zijn elftal kan toevoegen. Hij speelde overigens 85 minuten mee in de V.S. met het elftal van PSV en scoorde de laatste twee PSV doelpunten. Daarvoor had Michal Sadilek, de jonge Tsjechische jeugdspeler van de Eindhovenaren, de ploeg al op 1-0 gezet. Drie minuten voor het einde moest doelman Zoet nog de 1-3 incasseren.

                        Deze trip heeft voor PSV dus absoluut zijn vruchten afgeworpen en hoopt de aankomende jaren nog vaak een soortgelijke trip te maken bij andere voetbalclubs. Of Drogba daadwerkelijk een contract krijgt aangeboden is nog maar te voorzien, dit hangt van verschillende factoren af. De financiële ruimte, gecombineerd met eventuele andere potentiële aanwinsten zijn hier twee van dergelijke factoren.
                        Ondanks deze statistieken stond PSV volgens trainer Phillip Cocu al veel beter dan tijdens het trainingskamp. De ploeg won met 1-3.


                        Michal Sadilek schiet PSV in Houston al na 3 minuten op voorsprong nadat hij de bal vanuit een inworp, via Moreno in de voeten kreeg en in de rechter kruising schoot.


                        Didier Drogba wist wederom de rechter bovenhoek te raken. Het zeer offensieve PSV bracht de bal bij de routinier middels een prachtige combinatie.
                        Last edited by DC22; 21 mei 2017, 17:07.

                        Comment


                        • #99
                         Dat zou pas een verrassende transfer zijn. Geen idee overigens of zijn fysieke stats voldoende zijn voor het spel dat PSV voor ogen heeft.

                         Comment


                         • Na een mindere trip naar Peru is deze trip dus wel geslaagd. Ben benieuwd of Drogba een contract kan afdwingen!

                          Comment

                          Wat gebeurt er?

                          Collapse

                          There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                          Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                          Working...
                          X