Mededeling

Collapse

WIN FM18 incl. Beta met de MU Stoelendans VII

Doe mee met de MU Stoelendans en maak kans op een gloedjenieuwe versie van Football Manager 2018 inclusief Beta! Topic is hier te vinden: http://forum.manutd.nl/forum/random-...toelendans-vii
See more
See less

[FM2017] #1913 PSV Eindhoven: De Hollandsche School 2.0

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

  [FM2017] #1913 PSV Eindhoven: De Hollandsche School 2.0  Zo, een novelle van mijn kant. Jarenlang heb ik een poging gedaan een goede novelle te maken, helaas is het mij voorheen door verschillende omstandigheden nooit gelukt om ze goed van de grond te krijgen. Echter zal het deze keer anders gaan dan ooit te voren. De Hollandsche voetbalschool zal namelijk volledig op de schop gaan.Tot in het diepste detail zal alles besproken gaan worden en worden geÔmplementeerd in Football Manager.

  Vroeger waren wij in Nederlands pionier op voetbalgebied. We waren dankzij het gedachtengoed van Johan Cruijff voorloper in aanvallend totaalvoetbal. Tegenwoordig worden we links en rechts ingehaald door andere landen, het grote geld en Nederland wordt steeds meer een opleidingsland voor de grote voetbalclubs. Maar wat zal er gebeuren als een willekeurige Eredivisieclub zich volledig laat renoveren, afstapt van de oude Hollandsche School en een nieuwe filosofie omtrent voetbal zal ontwikkelen? Zou deze club dan binnen enkele jaren zeer succesvol kunnen worden met bijzonder en aanvallend voetbal? De aankomende jaren zullen het antwoord gaan geven op deze vragen.  Het is tijd om een nieuwe weg in te slaan met het Nederlandse voetbal. Eindhoven zal de nieuwe voetbalhoofdstad van Nederland moeten gaan worden. Brainport Regio Eindhoven is op 3 juni 2011 in New York door het Intelligent Community Forum (ICF) uitgeroepen tot ĎIntelligent Community of the Year 2011í. Dankzij de technologische ontwikkelingen in deze regio beschikt PSV Eindhoven over een krachtige en solide basis om het totaalvoetbal van Nederland volledig te renoveren. Het gedachtengoed zal de Hollandsche school blijven, maar dan de 2.0 versie hiervan. De volledige leiding zal zich moeten schikken aan deze voetbalfilosofie. Het beleid, de beslissingen en het Nederlandse voetbalerfgoed zal centraal staan en de ťťnmalige Europacup 1 winnaar, zal ernaar streven om een Europese topclub te worden.

  Dat is dus wat de lezers in deze novelle krijgen. Het proces waarin PSV omgeturnd wordt tot voetbalhoofdstad van Nederland. Dit ga ik, om jullie een zo goed mogelijk beeld te geven van het leerproces, uitgebreid weergeven. Alle aspecten van de voetbalvisie worden grondig besproken. Van de bestuurskamer tot de jeugdopleiding en van de transferpolitiek tot het totaalvoetbal, dat op de mat moet worden gelegd door de 23-voudig eredivisiewinnaar. Uiteraard zal ik proberen complexe zaken terug te brengen tot hele begrijpelijke logica.

  Voor de luie lezers, analfabeten en plaatjeskijker onder jullie zal ik dit ondersteunen met afbeeldingen, filmpjes en screenshots.
  Last edited by Marius; 6 jun 2017, 21:21.

  #3
  Klinkt veelbelovend, succes!

  Comment


   #4
   Ik ben benieuwd. Idee is in ieder geval mooi. Veel succes!

   Comment


    #5
    Voetbal zoals het publiek graag wil zien.


    Het is belangrijk dat de filosofie van PSV vooraf goed gecommuniceerd wordt. Het basisprincipe dient namelijk volledig begrepen te worden. Vanuit hier wordt alles rechtlijnig opgebouwd. Eigenlijk kan men het een regelrechte schande noemen dat men de afgelopen jaren in Eindhoven (en in Nederland) niet via deze werkwijze aan de slag zijn gegaan. Er valt namelijk werkelijk geen speld tussen te krijgen.

    Vanaf heden ten dage zal PSV het spelletje spelen voor de supporters en het publiek. Aanvallend voetbal is het streven, het publiek dient namelijk vermaakt te worden. De klant wordt weer koning in Eindhoven. De afgelopen jaren is dit helaas niet het geval geweest. De bestuurders waren namelijk de baas in de Lichtstad in plaats van de fans. Er is regelmatig gekozen voor succes op de korte termijn, dit stelde namelijk hun banen veilig.

    Als bedrijf behoor je er voor jouw klanten te zijn en tegenwoordig zijn voetbalclubs niets meer of minder dan hele grote BV's met ingehuurde mini-bedrijfjes die voetballers heten. Een voetbalclub behoort er dus voor de klanten -het publiek dus- te zijn. Jouw klanten zien het liefst aanvallend voetbal, gepaard met mooie acties, vloeiende combinaties en prachtige doelpunten. Dat is de reden dat ze naar het stadion komen, dus dien je aan te vallen. Maar, dat is logisch!

    Deze manier van spelen moet vanaf de jongste jeugd aangeleerd worden. De jeugdopleiding in Eindhoven is jarenlang en onderbelichte afdeling van de club geweest. Het is tijd dat men ook in Eindhoven gaat beseffen dat de jeugdopleiding opgekrikt moet gaan worden. De voetbalopleiding zal voornamelijk gericht worden op de basistechniek, zodat de trainer van het eerste elftal aanvallend voetbal kan spelen. Bovendien is in de huidige transfermarkt de jeugdopleiding de goedkoopste manier om aan goede spelers te komen en er vervolgens nog dikke winsten op te maken.

    PSV zal de aankomende periode haar pijlen richten op het laten groeien van de publieke belangstelling en het opleiden van spelers vanuit de jeugdopleiding. Hierdoor kan succes haast niet uitblijven. Dit succes, in combinatie met het aanvallende voetbal en de kansen voor de jeugd, dient bij te dragen aan de reputatie van de voetbalclub, die ooit is opgericht voor het personeel van Philips. Aangezien de reputatie verbetert, zal het gemakkelijker worden voor de club om goede jeugdspelers aan zich te binden. Een waar domino-effect van positieve reacties zal het gevolg zijn voor de Rood-Witten uit Eindhoven. Aan het eind van de rit heeft men een succesvol team, met aanvallend voetbal en uiteraard een goed gevulde clubkas.
    De nieuwe filosofie in Eindhoven is dus gericht op het vermaken van het publiek. Maak hen de koning van de stad en zij zullen jou koning maken. Als alle leden van de Eindhovense voetbalclub -te weten publiek, spelers, jeugdspelers en ouders van jeugdspelers - dit concept zullen begrijpen en de gezichten dezelfde kant op krijgen, dan volgen de investeerders, sponsoren en het grote geld vanzelf.

    De twintig mooiste goals van PSV aller tijden.
    Marius bedankt voor jouw reactie!
    JordiW. hopelijk bevalt ook de uitwerking!
    Last edited by DC22; 3 mei 2017, 22:19.

    Comment


     #6
     Ziet er veel belovend uit.

     Comment


      #7
      Mooie insteek, niet altijd even makkelijk om het waar te maken. Succes staat immers niet altijd gelijk met goed voetbal, of omgekeerd. Maar als je ze weet te combineren, ben je natuurlijk de koning te rijk.

      Comment


       #8
       Succes bij psv!

       Comment


        #9
        Een goede organisatie is de basis naar succes.

        delichris Bedankt voor je reactie, ik doe mijn best!
        Marius Het streven moet er zijn toch, indien je de Hollandsche School wil renoveren?
        jessy1107 Dankjewel, laten we hopen dat er succes volgen!
        .

        De Hollandsche Voetbalschool renoveren is natuurlijk niet mogelijk indien de organisatie niet op orde is. Zodra de mensen in de top niet op de juiste plekken zitten, is het een uitdaging van jewelste om op de werkvloer resultaten te behalen. Een leider en manager moet de organisatie voortstuwen en niet demotiveren. De basis moet nou eenmaal volledig op orde zijn, alvorens dat de details uitgewerkt kunnen worden.

        Binnen de Eindhovense voetbalvereniging is het tijdenlang anders geweest. Zo ontbrak het aan een goede commercieel directeur, daar waar Tiny Sanders PSV enkele jaren geleden van de afgrond had gered, heeft PSV wederom moeite om het hoofd financieel boven water te houden. Met Philips vertrok de belangrijkste geldschieter, een bijzonder teleurstellende keuze van de oprichters van de club. Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Energie Direct werd vervolgens de nieuwe hoofdsponsor maar de inkomsten vanuit de sponsoring daalde drastisch. Binnen de organisatie van de Eindhovenaren moet dus nodig iets veranderen.

        Voordat we dus kunnen gaan voetballen moet eerst de organisatie op de schop. Te beginnen bij de Raad van Commissarissen. Sinds het vertrek van Hans van Breukelen naar de KNVB heeft PSV behoefte aan een voetbalman binnen de RvC. Daarom wordt Frank Arnesen toegevoegd aan de organisatie van PSV. Hij treedt toe tot de Raad en krijgt de portefeuille voetbalzaken onder zijn hoede. Toon Gebrands blijft de Algemeen Directeur terwijl ook Marcel Brands voorlopig op zijn post als Technisch Manager mag blijven zitten. Hij zal echter versterking krijgen op deze functie gezien niemand anders dan Guus Hiddink wederom terug is op het oude nest. Als adviseur technische zaken, zal hij regelmatig Brands van advies voorzien. Samen vertegenwoordigt dit kwartet knowhow op alle beleidsterreinen van de Eindhovense Betaald Voetbal Organisatie.

        Financieel is het al jarenlang een zooitje in Eindhoven. De club is enkele jaren geleden opgestaan uit de dood. Sinds die tijd staat het qua financiŽn volledig stil in Eindhoven. Daarom is het van cruciaal belang om een financieel directeur aan te stellen die orde op zaken stelt. Tiny Sanders zal dus wederom aan de club verbonden worden. Hij staat niet bekend om zijn warme persoonlijkheid maar om zijn koele, zakelijke houding. Een prima combinatie met de hiervoor genoemde mannen, aangezien zij de sportieve knowhow met zich meebrengen, terwijl Sanders de financiŽle kant onder zijn hoede neemt.

        PSV moet echter ook op jacht naar een commercieel directeur. Als er ťťn persoon een belangrijke functie krijgt in Eindhoven dan is het wel de man die op deze zetel moet gaan zitten. Hij dient namelijk in staat te zijn om de club te vermarkten en zodoende inkomsten te genereren. Het sportieve beleid dient namelijk echter van gefinancierd te worden. In een klein land zoals Nederland is dit essentieel. Momenteel is PSV qua aantallen supporters de derde club van Nederland. De doelstelling is om binnen een kleine tien ŗ vijftien jaar de eerste club te zijn hierin. Een ambitieuze doelstelling die nagestreefd zal moeten worden. Financieel gezien mogen we niet nog verder achter komen te liggen op de Europese topcompetities.

        Deze inhaalslag wil PSV maken door o.a. een eigen TV-kanaal op te zetten. De huidige deal met Fox Sports is namelijk een gemeenschappelijk goed, waar PSV veel te weinig resultaat van ziet. Daarbij liften de kleine clubs enorm mee op de aandacht die "de grote drie" genereren. Een eigen TV-zender zal ervoor moeten zorgen dat meer PSV-liefhebbers de club financieel zullen steunen. Bovendien zal er ook over de grenzen gekeken moeten worden om PSV internationaal weer op de kaart te zetten. Tevens is het belangrijk dat er goed gekeken wordt naar de inkomstenbronnen van clubs over de landsgrenzen, om te kijken of er mogelijkheden liggen om meer financiŽle zekerheid te bemachtigen.

        Hoewel PSV tevreden is over het functioneren van Philip Cocu zal wel gekeken worden naar de invulling van de technische staf. Er zijn namelijk enorm veel oud voetballers in Eindhoven werkzaam welke te weinig specialistische kennis hebben van bepaalde zaken. Om de organisatie verder te professionaliseren is PSV op zoek naar een x-aantal specialisten op gebied van trainingen. Er zal een flinke bezem door de technische staf gehaald worden om zodoende ruimte te maken voor specifieke vakkennis.

        Met deze organisatie is een stevige basis gelegd voor de nieuwe weg waar ik in de volgende updates op ga voortborduren. Wanneer de club geheel is doorgelicht en de juiste mensen op de juiste plaatsen zitten, kan PSV eindelijk beginnen haar visie op het voetbalveld in te kleuren.
        Last edited by DC22; 4 mei 2017, 18:17.

        Comment


         #10
         Succes met PSV!
         Last edited by DeJarnoxD; 1 mei 2017, 00:59.

         Comment


          #11
          Een mooi geschreven stuk!

          Comment


           #12
           De levensader van de club: Jeugdcomplex 'De Herdgang'           De levensader van PSV zal in de toekomst de jeugdopleiding worden. Er is al sinds jaar en dag kritiek dat PSV een koopclub is in verhouding tot Ajax & Feyenoord. Onder het nieuwe beleid zal de jeugdopleiding dus grondig aangepakt worden. De doorstroom naar het eerste moet verbeteren en het is daarom ook niet verwonderlijk, dat in de reorganisatie van PSV dit de eerste stap is.

           Doorstroming naar de selectie is een van de grote problemen en dit komt dankzij het daadwerkelijk ontbreken van kwaliteit. Middelmatige voetballers als Rai Vloet, Bram van Vlerken en in het verleden spelers als Sepp de Roover en Jasar Takak mogen niet de maatstaf zijn. Niet voor niets heeft PSV in de afgelopen jaren "pech" gehad met spelers als Riechedly Bazoer, Andreas Hoelgebaum Perreira, Zakaria Labyad en Zakaria Bakkali, ergens ontstaan grove problemen. De laatste echt geslaagde speler is Memphis Depay geweest, die zichzelf buiten de landsgrenzen nog altijd zijn potentieel dient waar te maken. Daarvoor had PSV nog een voetballer als Ibrahim Afellay die vertrok naar F.C. Barcelona, maar daar dankzij onder andere blessureleed nooit is doorgebroken. Soortgelijke exceptionele talenten dienen in Eindhoven te blijven en vervolgens als een vedette te worden verkocht aan het buitenland.

           Momenteel ligt de nadruk teveel op bijzaken, ontbreekt het de trainers aan kwaliteit en ligt er in de jeugd teveel de nadruk op teamprestaties. Daarbij ontbreekt het spelers stelselmatig aan een bepaalde basistechniek. Hierop zal de komende jaren veel getraind dienen te worden.

           Allereerst zal er dus fors geÔnvesteerd moeten worden in de faciliteiten en de scouting van de jeugdspelers. Op deze manier komt er kwalitatief gezien een betere instroom van jeugdspelers, terwijl ze tegelijkertijd over de facilitaire voorzieningen beschikken, om hun potentieel te realiseren. Exceptionele talenten dienen genoeg speeltijd te krijgen en mogen niet meer te vroeg afgeschreven worden. De nadruk in de jeugd dient op het voetbal te liggen, met enkele aanvullingen op het fysieke aspect van het spel. De eerste selectie dient smal gehouden te worden, zodat de jeugd ook daadwerkelijk een kans krijgt in het Philips Stadion, in plaats van enkel wedstrijdjes op de Herdgang.

           Bovendien dient er binding te zijn tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding. Daarom zal trainer Phillip Cocu ook regelmatig betrokken worden bij het tweede elftal. Zodoende kan hij de jonge talenten van dichtbij aanschouwen, terwijl hij regelmatig diverse activiteiten en trainingssessies kan bijwonen om een "overall" plaatje van hen te bemachtigen. Hoofd jeugdopleidingen Art Langeler zal plaats gaan maken voor een ervaren rot in dit vak. Een die de klappen van de zweep kent en bovendien een goede kijk heeft op het persoonlijk ontwikkelplan van de jeugdspelers. Hiervoor dient PSV een zoektocht te starten. Hoofdtrainer Phillip Cocu zal zodoende altijd op de hoogte zijn van wat er op het jeugdcomplex van PSV gebeurd en de afstand tussen het eerste en de jeugd zal nooit te groot kunnen worden.

           Het versmallen van het gat tussen de jeugdspelers en het vlaggenschip zal tevens gebeuren door het spelen van hetzelfde spelsysteem. Een jeugdspeler hoeft zich zodoende niet druk te maken voer tactiek en kan blindelings meerdere posities in het elftal invullen. Er kan dus nooit structureel een andere tactiek gebruikt worden. Incidenteel kan er eens gekozen worden voor een ander systeem, maar dit mag nooit op langere termijn de bedoeling zijn. Op De Herdgang zal dus hetzelfde spelletje gespeeld worden als in het Philips Stadion.

           Om de basistechniek te garanderen en meer aandacht te besteden aan de jeugdspelers, zal er gewerkt worden met kleinere selecties. Spelers die nooit en te nimmer in het Philips Stadion te bewonderen zijn maar enkel als "opvulling dienen" in de teams dienen allen te vertrekken. Zowel PSV onder de 19 als Jong PSV zal dus uit maximaal 16 man bestaan. De spelers zullen op deze manier veel wedstrijden spelen en zo sneller ervaring opdoen. Dit stimuleert hun groei enorm. Bovendien zal er iedere week een oefenwedstrijd worden georganiseerd voor de jongens uit de A1. Indien Jong PSV geen wedstrijden speelt, organiseert PSV er ook twee in de week. Iedere maand speelt Jong PSV sowieso ťťn vriendschappelijke wedstrijd om spelers wedstrijdritme op te laten doen. Spelers uit het eerste elftal zullen nauwelijks aan spelen toekomen in Jong PSV, omdat PSV de Jupiler League ziet als toneel om jeugdspelers wedstrijdervaring op te laten doen.

           Iedere speler zal bovendien onder de loep worden gelegd op het sportieve, persoonlijke en financiŽle aspect. De menselijke maat zal hierin uiteraard altijd behouden dienen te blijven. Echter, indien een jeugdspeler doorbreekt naar het eerste elftal dient hij over voldoende basistechniek en discipline beschikken. Phillip Cocu, of mogelijke toekomstig andere trainer kan vervolgens de details gaan uitwerken. In de jeugdopleiding moet iedere speler specifiek werken aan de zwaktes in zijn spel. Aspecten waar spelers goed in zijn, vinden ze toch wel leuk en daar trainen ze toch wel op. Door potentiŽle zwaktes te trainen, worden spelers completere voetballers.

           DeJarnoxD; bedankt voor je reactie kerel!
           jessy1107; thanks, iedere keer doe ik er hard mijn best voor. Don't worry, plaatjes, screens, video's & banners zullen spoedig volgen.
           Last edited by DC22; 2 mei 2017, 00:10.

           Comment


            #13
            Prima stukje weer, al zijn je laatste twee alinea's hetzelfde haha. Maar de visie is duidelijk, ik ben er fan van!

            Comment


             #14
             Focussen op de jeugd is altijd een goede zaak.

             Comment


              #15
              Ziet er mooi uit en leest goed weg

              Comment


               #16
               Een strakke visie die je in de toekomst hopelijk veel plezier gaat bezorgen! Mooi om te zien dat je de spelers ook vanuit het financiŽle perspectief bekijkt; uiteindelijk moet het ook wat opbrengen

               Comment


                #17
                Mooi dat je de jeugdopleiding meer erbij gaat betrekken!

                Comment


                 #18
                 Speurtocht naar jong voetbaltalent.

                 JordiW.; Bedankt dat je mij erop wees, had het direct verwijderd. Mooi dat je een fan bent van de visie.
                 Marius; Dit vind ik nu ook! Thanks voor de reactie. (btw. waarom werkt mijn video niet in update #2? Dit is belangrijk voor toekomstige updates i.v.m tactiek/wedstrijdhoogtepunten etc.
                 bobjuh; Thanks, ik doe mijn best het luchtig, goed leesbaar en tevens doordacht uiteen te zetten!
                 Titan; Laten we het inderdaad hopen. Zeker, uiteindelijk mogen spelers niet meer voor een appel en een ei in Afellay of Bakkali-achtige transfer belanden.
                 jessy1107; Jeugdspelers ontwikkelen is de kant waar Nederland steeds meer heengaat, laten we een voortrekker zijn in deze & Eindhoven ontwikkelen tot een voetbalschool.


                 Een structureel probleem van het huidige PSV is de scouting. Dit was voorheen echter een van de paradepaardjes van de Eindhovense ploeg. Recentelijk haalde PSV nog Santiago Arias op van Sporting Lissabon gevolgd door Gaston Pereiro, maar verder zijn het voornamelijk Nederlanders die door de club zijn aangetrokken. Dit hoeft uiteraard geen probleem te zijn, indien de buitenlandse spelers van meerwaarde zijn. Te vaak zijn er in het recente verleden jeugdspelers aangetrokken die veel te weinig kwaliteit hebben. Het is logisch om te stellen dat hier een flink winstpunt te behalen valt.

                 De allereerste aanbeveling op scoutinggebied is dat er een kwalitatief sterke Hoofd Scouting wordt aangesteld. Bovendien dient deze de club te kennen als speler. Zo weet hij precies wat er van een selectielid verwacht wordt. Er is uiteraard een shortlist opgesteld en volgens geruchten liggen Luc Nilis -momenteel trainer bij de Eindhovenaren- en clubtopscorer Willie van der Kuilen in een nek-aan-nek race om deze positie te bemachtigen. Het grote voordeel dat deze mannen bovendien met zich meedragen is hun levenservaring, waardoor ze tegenwicht kunnen bieden aan de invloeden van makelaars en zaakwaarnemers. Beide mannen zullen veelal betrokken worden bij de scouting en het eerste elftal waardoor de lijnen kort blijven.

                 Eenmaal per week dienen ze rapportages in te leveren over de mogelijkheden op de transfermarkt. Bovendien zullen er geen spelers meer worden aangetrokken zonder positief advies van de scouting. Een transfer mag dus enkel plaatsvinden indien alle technische eindverantwoordelijken toestemming hebben gegeven.

                 Daarbij is het van cruciaal belang dat scouts zoeken naar spelers voor specifieke posities, waarvoor naar verwachting op korte termijn een vacature ontstaat of al zijn ontstaan. Dit is een continu proces. Een goede terugkoppeling naar de Hoofd Scouting over de vervolgstappen die op basis van de scouting rapportages zijn gezet is essentieel.

                 Naast voetbalkwaliteiten is het belangrijk dat er bij het scouten ook gekeken wordt naar het menselijke en culturele aspect. Nederlanders zijn bij uitstek geschikt om het spel van PSV te spelen. Ons spel is gericht op het benutten van ruimte en Nederlandse voetballers zijn tactiek sterk onderlegd. De Nederlandse markt moet dus goed onder de loep te worden genomen en we dienen onszelf de meest aantrekkelijke club van het land te maken voor jeugdspelers en potentiŽle wereldtoppers. ScandinaviŽrs kunnen zich ook erg makkelijk aanpassen dus ook zij komen in aanmerking om het elftal te versterken. West-Europa is tevens een markt die voor PSV enorm interessant is door het hoge voetbalniveau, gecombineerd met het hoge percentage talenten dat niet haalt bij Europese topclubs.

                 Spelers uit Zuid-Amerika blijven voor PSV goede kandidaten vanwege de goede naam die PSV daar heeft. Tevens is Mexico ook een prachtige markt vanwege de aanwezigheid van Guardado & Moreno. Ook uit het Oostblok of uit AziŽ kunnen spelers aangetrokken worden maar dan dient de scouting er wel zeker van te zijn dat het mentaal goed zit.

                 Hetzelfde geld natuurlijk voor de 'Samba-Voetballers' dit zijn namelijk vaak artiesten, terwijl het bij PSV om het teamaspect zal draaien. Zulke punten zijn voor de scouting essentieel om in de toekomst mee te nemen. Het mentale aspect en de persoonlijkheid van een voetbal moet dus goed in kaart worden gebracht door de scouts.

                 Van de voetbalknowhow, die er in Eindhoven absoluut is, moet meer gebruik worden gemaakt. Het is dus van belang om goed contact te blijven houden met oud-spelers en hen bij de club te blijven betrekken. Indien een oud-voetballer van de club een speler aanbeveelt, of over hen iets in de media vermeld dient deze mogelijkheid serieus genomen te worden door de scouting. PSV'ers weten namelijk beter dan wie dan ook, wat er noodzakelijk is om succesvol te worden binnen het Philips Stadion.

                 Toch zal PSV op zoek dienen te gaan naar betere scouts. De oud-spelers die namelijk momenteel als scout actief zijn, beschikken over onvoldoende kwaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan mannen als Jan Vennegoor of Hesselink, John de Jong en Berry van Aerle. PSV kijkt naar oud-voetballers & internationals, die hebben altijd een voorkeur voor niet-voetballende scouts. Het liefst dienen ze ook kennis te hebben van de Buitenlandse markt om zo gebruik te maken van hun netwerk buiten de landsgrenzen. Bovendien zal PSV wel het netwerk van deze oud-spelers blijven gebruiken om zo optimaal van hen te profiteren.
                 Last edited by DC22; 2 mei 2017, 16:52.

                 Comment


                  #19
                  Mooi stuk over het belang van scouts. Qua sprlerslarkten lijkt het me dat je in dezelfde vijvers gaat blijven vissen als we van PSV gewend zijn. Traditie is er natuurlijk met redenen.

                  Satioz Kan jij soms helpen met dit technisch probleem?
                  Last edited by Marius; 2 mei 2017, 18:29.

                  Comment


                   #20
                   Met een Luc Nilis zal er wellicht mooi in de Belgische vijver gevist kunnen worden; iets wat dicht bij de Eindhovenaren staat.

                   Comment


                    #21
                    Deze wil ik wel volgen. Ben benieuwd of de resultaten er ook wel gaan bij varen

                    Comment


                     #22
                     Maak gebruik van het aanwezige netwerk.

                     Marius; We gaan inderdaad onze expertise in bekende spelersmarkten zeker niet over boord gooien. Bedankt voor het uitzetten van de vraag overigens!
                     Titan; Luc Nilis zal inderdaad samen met Racing Genk ervoor zorgen dat we de Belgen makkelijk in Brabant kunnen laten instromen.
                     N.E.R.T.; Bedankt voor je interesse! Als je iedere keer "braaf " reageert, zal ik zorgen dat ik je niet vergeet in de 'tags' in m'n reacties!
                     .

                     Nu er een frisse wind waait door Eindhoven, is het belangrijk om kennis tussen verschillende clubs uit te wisselen. Op marketinggebied en aangaande de jeugdopleiding is het belangrijk dat PSV zich laat adviseren door grote(re) clubs dan henzelf. Voorheen lagen er slimme lijntjes naar Chelsea F.C. waar Piet de Visser een flinke spin in het web was. Helaas is van die connectie weinig meer over gezien de samenwerking met Vitesse. Dit is een flinke doorn in het oog van de bestuurders van de Eindhovenaren, zoiets mag nooit weer gebeuren.

                     PSV zal dus trachten de banden met de Londense voetbalclub weer te versterken. Voor de grotere talenten van Chelsea blijft PSV namelijk een stuk aantrekkelijker dan Vitesse vanwege het Europese voetbal. Op deze manier kan PSV het elftal versterken met spelers van Chelsea die daar (nog) niet aan de bak komen.

                     In Peru heeft PSV dankzij de komst van toenmalig PSV'er Jefferson FarfŠn ook nog een uiterst goede naam en hebben ze een samenwerkingsverband met Alianza Lima. De ploeg uit de Peruviaanse hoofdstad hoopt hier nog altijd flink van te profiteren terwijl PSV op deze manier hun naam verbonden houdt aan het Zuid-Amerikaanse voetbal.

                     Tevens gaat PSV een poging wagen om voet aan de grond te krijgen in het Aziatische voetbal. Enkele jaren geleden speelden Zuid-Koreanen als Young-Pyo Lee en Ji-Sung Park nog in Eindhoven de sterren van de hemel. Het kan niet zo zijn dat de Aziaten dit zijn vergeten. PSV zal dus een poging wagen om de infrastructuur te verbeteren in AziŽ. Voornamelijk de Zuid-Koreaanse, Japanse, Chinese en de Australische markten zijn hierin interessant. PSV zal zodoende de marketingvruchten plukken van de aanwezigheid in AziŽ.

                     Daarbij is PSV ook nauw verbonden met het Belgische Racing Genk. Toon Gerbrans is momenteel druk bezig om te kijken naar een herstructurering van de samenwerking, zodat PSV een eerste optie kan krijgen op de Belgische jeugdspelers van die ploeg. Indien de nieuwe samenwerking tot stand komt, kan PSV de jeugdopleiding vullen met diverse Belgische voetbaltalenten. Onze zuiderburen zijn het Nederlandse voetbal de laatste jaren rap voorbij gegaan en het niveau van de jeugdspelers is ondanks de afwezigheid van enige vorm van infrastructuur de laatste jaren flink gestegen.

                     Toekomstige samenwerkingsverbanden met voetbalclubs waar oud-spelers een vinger in de pap hebben is bovendien ook niet uit te sluiten. PSV zal namelijk direct op zoek gaan naar nieuwe samenwerkingsverbanden om zodoende het gat tussen de eliteclubs en de subtop te verkleinen. De ex-PSV'ers kunnen dus een dezer dagen een telefoontje verwachten van bestuursleden van de rood-witten, om lijnen uit te gooien naar hun oud-clubs.

                     Via deze nieuwe wegen probeert PSV de komende jaren de jeugdopleiding en het marketingbeleid sterk te verbeteren, waardoor de Eindhovenaren sneller de aansluiting kunnen vinden bij de Europese top. Tevens zorgen de samenwerkingsverbanden met buitenlandse clubs ervoor dat PSV zichzelf meer kan richten op de Nederlandse markt qua scouting.
                     Last edited by DC22; 3 mei 2017, 17:55.

                     Comment


                      #23
                      Samenwerkingsverbanden die steunen op een connectie uit het verleden: in principe zeker een goede basis. Nu in concreto zien wat er uit rolt.

                      Comment


                       #24
                       DC22 video werkt nu. Volgende keer even de [v ideo] tag gebruiken ervoor. Alleen het centeren met de 'preview' wil nog niet dus daarvoor ga ik nog op zoek naar een oplossing. Als je echter video afspeelt is die wel gecentreerd. Het kan zijn dat er her en der nu wat is verneukt in de opmaak in die post, daarvoor mijn excuses.

                       Comment


                        #25
                        Ziet er goed uit

                        Comment

                        Wat gebeurt er?

                        Collapse

                        There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

                        Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 16:04.

                        Working...
                        X