Mededeling

Collapse
No announcement yet.

[NOV] Milo

Collapse
X
 • Filter
 • Tijd
 • Show
Clear All
new posts

 • Mooi hoofdstuk over Milo bij Oranje. De strijd winnen tegen Janssen is al moeilijk genoeg en Dost is ook een geweldige concurrent. Maar van de Jong moet je kunnen winnen.

  Comment


  • Hopelijk ben je er bij, maar aangezien je lekker inviel tegen Egypte denk ik van wel.

   Comment


   • Patje! Jens. Bedankt voor de reacties, heren! Geen lap tekst deze keer, ditmaal een allesomvattende afbeelding    HOOFDSTUK 44
    5 juni 2020. NOS Studio Sport (Hilversum, Nederland)


    Comment


    • Een sterke selectie, toch leuk dat je je daar tussen kan nestelen!

     Comment


     • Een mooi team. En natuurlijk knap dat Milo zich hier tussen heeft gewerkt.

      Comment


      • Een sterke selectie en leuk om te zien waar sommige zijn beland.

       Comment


       • Jens. Patje! Bully Bedankt voor de reacties, heren!
        HOOFDSTUK 45
        23 juni 2020. Amsterdam Arena (Amsterdam, Nederland)


        Het eerste EK dat in verschillende gespeeld zou worden en wij kregen de speelsteden MŁnchen en Amsterdam toebedeeld. In een poule met underdogs als Wales, Polen en Schotland konden we de steun van het Oranje legioen goed gebruiken. Mijn rol was duidelijk: als Bas Dost niet presteert, moet ik er staan. De eerste openingswedstrijd tegen Polen was ik niet nodig. Dost rendeerde prima met ťťn doelpunt en mede dankzij zijn goal wonnen we met 2-0. Gezien het spelbeeld hoefde ik ook niet op een invalbeurt te rekenen en zoals verwacht kwam deze ook niet. De tweede groepswedstrijd was tegen Wales, een taaie tegenstander met een enorme teamspirit. Het spelbeeld was compleet anders en Dost kon zich niet staande houden tegen de stugge verdedigers uit Wales en met een 0-0 stand werd ik ingebracht.

        Achteraf kan ik me voorstellen dat mijn invalbeurt veel vragen op riep. Ik, met mijn 1.82, vele malen kleiner dan Dost en daarbij ook mijn directe tegenstanders, maar toch gebeurde er iets. Vijf minuten voor tijd liet Daley Blind een vrije trap over de verdediging vallen. Ik had alleen oog voor de bal, sprong, maar twee seconde later lag ik op de grond. Ik rekende nergens op. Ik dacht dat de keeper me ondersteboven had gelopen, maar de arbiter wees naar de stip. De oude, ervaren verdediger had een onreglementaire duw uitgedeeld. Wie ging de pingel nemen? Memphis had het veld al verlaten, net zoals Dost. Wijnaldum liep naar de bal, maar ik was eerder. Hij keek me aan. 'Weet je het zeker?' vroeg hij. Ik knikte. Ik had bij AZ nog geen pingel gemist. De grote Gareth Bale, inmiddels spelend bij Manchester United, kwam achter me langs gelopen: 'Feel the pressure, baby face'. Ik keek om en glimlachte. Hij liep nog met zijn schouder tegen mij aan en ontving geel. Tien seconde later rende ik juichend voor hem langs. Ik had de pingel, zoals gewoonlijk, feilloos achter de doelman geschoten en daarmee de tweede overwinning binnengesleept.

        De derde poulewedstrijd was meer een formaliteit, maar toch hield de bondscoach vast aan zijn spelers. Enkele jongens werden gespaard, omdat ze op scherp stonden, maar een basisplaats zat er niet in. De stand was vijf minuten voor tijd 2-0 en Bas kreeg een publiekswissel. Hij had opnieuw gescoord, net als Memphis. Ik mocht de wedstrijd vol maken en was opnieuw aanwezig. Dit keer zorgde ik er voor dat Georginho 1-op-1 met de Schotse doelman kon komen en hij faalde niet: 3-0. Deze uitslag betekende 9 uit 3 en groepswinnaar. In de knock-outfase werden we gekoppeld aan Zweden met superspitsen Guidetti en Isaak. Logisch bleef ik op de bank en startte Dost. Hij verzette veel werk tegen de Zweedse verdediging, maar was onfortuinlijk. Hij hield ze echter wel genoeg bezig, zodat Bazoer en Van Dijk tot scoren konden komen. Nadat Isaak de aansluitingstreffer scoorde, gooide De Boer de deur op slot. Het werd billenknijpen, maar we hielden stand. Ik kwam niet in actie, maar vierde het feest mee. In de kwartfinale mochten we aantreden in Rome tegen niemand minder dan onze Zuiderburen. Een affiche waar iedere Belg en Nederlander van droomde.

        Comment


        • Mooi dat je je steentje kan bijdragen en met BelgiŽ loten jullie een ijzersterk land

         Comment


         • Je doet het prima met de minuten die je krijgt. Ook Dost presteert naar behoren dus logisch dat hij de eerste man is.

          Comment


          • Jens. Bully Bedankt voor de reacties. Milo is nog jong, dus iedere minuut speeltijd is waardevol!
           HOOFDSTUK 46
           2 juli 2017. Wembley (London, Engeland)


           De wedstrijd tegen onze Zuiderburen was er een waar heel Nederland, inclusief de 23-koppige selectie waar ik onderdeel van was, naar uit keek. De chemie binnen de groep was goed. Dat was deels aan het succes te danken, maar een groot deel van de groep had ook de slechte tijden meegemaakt en dat had de band hechter gemaakt. De nieuwe jongens zoals Justin Kluivert, Owen Wijndal, Jasper Schendelaar en ik werden ook goed opgenomen en dat zorgde voor saamhorigheid. Ik trok het meeste op met Tonny Trinidade del Vilhena, terwijl Justin mijn kamergenoot was. Tonny en ik zaten op bijna alle vlakken op een lijn. We dachten hetzelfde en dat was op trainingen ook te merken. Daarnaast had ik ook steeds meer contact met Stefan de Vrij, die mij de verhalen over de Premier League vertelde waar ik aandachtig naar luisterde.

           De media had hoge verwachtingen van zowel Oranje als BelgiŽ. De Belgen hadden nog steeds de gouden generatie tot hun beschikking. Lukaku was in bloedvorm, Tielemans bestormde de Engelse top en Hazard, De Bruyne en consorten waren ook nog steeds Wereldtop. Het zou een nek-aan-nekrace worden, maar ik wilde hoe dan ook winnen. De sfeer in Rome was immens. Oranje en rood kleurden de tribunes. Er was bijna geen neutrale fan te bekennen in het stadion. Terwijl ik het rondoítje deed tijdens de warming-up zag ik Brooke zitten in een Oranje-shirt met mijn nummer 14. Ze zwaaide. Na de volksliederen nam ik weer plaats op de bank tussen Justin en Tonny Trinidade del Vilhena in. We zagen de wedstrijd op en neer gaan, maar niemand werd gevaarlijk. De defensie stond goed aan beide kanten. Alderweireld maakte het Dost lastig en andersom. Dat gold ook voor Van Dijk en Lukaku. Na de rust kreeg Hazard een dot van een kans, maar Cillessen liet zien waarom hij eerste keeper bij Barcelona was. Memphis was nog gevaarlijk met een afstandsschot, maar terwijl ik warm liep zag ik Courtois de bal over het doel tikken. Tien minuten voor tijd kwam ik het veld in voor Kenny Tete. Vol op de aanval betekende dit, terwijl de Belgen neutraal wisselden. Het ging hard tegen hard, maar vlak na mijn invalbeurt kregen we een corner. Ik nam plaats op de rand van het strafschopgebied. Koppen liet ik aan onze langere centrumverdedigers, maar deze werden afgetroefd door hun Belgische collegaís. De bal belandde voor mijn voeten, Tielemans kwam met een tackle invliegen, maar ik haalde uit. Ik werd geraakt, sloeg over de kop, maar de bal had mijn voet al verlaten: BOEM! In de bovenhoek achter Courtois. Ik had pijn, maar de adrenaline zorgde er voor dat ik niets voelde. We hadden het geflikt! We stonden in de halve finale tegen Frankrijk!

           Na de wedstrijd tegen BelgiŽ had ik een status als supersub gecreŽerd en hier bleef de bondscoach gebruik van maken. In de halve finale begon ik ook op de bank. Ditmaal konden we de nul niet houden. Het Franse wonderkind Mbappe was weergaloos in combinatie met Griezmann. Dost deed nog wat terug, maar tien minuten voor tijd keken we nog steeds tegen een achterstand aan. Ik mocht opdraven, maar het zat er niet in. Het lukte niet. Ik raakte gefrustreerd en kreeg het aan de stok met Kurzawa. Hij deelde een kopstoot uit. Ik gaf een duw en we kregen allebei geel. Hij zijn tweede, ik mijn eerste. Hierna spatte een afstandsschot van Bazoer nog uiteen op de lat en was finale een brug te ver. Na de wedstrijd stond Kurzawa mij nog uit te dagen, maar ik hapte niet. Ik was teleurgesteld en werd getroost door de broer van de bondscoach en tevens assistent Ronald de Boer. 'Je hebt een gouden toekomst voor je' zei hij. '2022 kom je sterker terug!' voegde hij er aan toe. Ik zat met betraande ogen op de middenstip. Ik kon het me niet voorstellen.

           Comment


           • Ik vind dit een ijzersterke novelle. Jou manier van schrijven is zo sterk de 'ik' vorm maar je weet toch ook op een goede manier het team erbij te betrekken en meteen over 'wij' te spreken. Erg knap!

            Comment

            Wat gebeurt er?

            Collapse

            There is currently 1 user online. 0 leden en 1 gasten.

            Meeste gebruikers ooit online was 1.524, 9 nov 2010 om 17:04.

            Working...
            X